תגובה: מה עושים כשנגמרים המסלולים?
יוני,
משום מה זכור לי (אבל אולי דמיינתי) שאתה הוא yoni lavitz שפעיל מאוד בקבוצת השטפונות ?
יודע על מי אתה מדבר, לא אני 😎
כי אחרת הבעיה הייתה פשוט קצב גבוה מידי למדינה קטנה מידי....
מבין על מה אתה מדבר... אני משתדל פעם בחודש טיול של לפחות לילה בין אוקטובר למאי ואז פגרת קיץ...
לא נראה לי שימאס לי לטייל בארץ,
בשבילי לצאת לסוף שבוע באיזור הר / מכתש רמון ודרומה פשוט כיף לנסוע לאט עם הרכב בשטח בלי למהר להסתכל על הנופים המדהימים לעצור להפסקות אוכל / קפה
אני יכול למלא יום שלם רק לנסוע ולהסתכל שוב ושוב על הנופים המדהימים
אפשר גם לעצור ולצאת לטיול רגלי , השבוע טיפסנו את הר ארדון ,
לי עוד לא נגמרו המסלולים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יוני,
תקנה עוד רכב ותעשה את הכל מחדש.
לי לא יגמרו המסלולים.
ידיעת הארץ היא כמו בצל.
תמיד תהיה עוד קליפה לקלף ועוד שכבה לחקור מתחת לשכבה שכבר הכרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אנחנו חיים במדינה קטנה ואחריי 14 שנות ג'יפאות מציתי. מה זה מציתי? חאלס!! אני לא יודע כבר איך לגשת לנושא ולא יודע כלכך מה לעשות.
אז לא, לא נמאס מהתחביב חס ושלום והג'יפ ממש לא למכירה.... אבל... נגמרו לי המסלולים. הגעתי למצב שכל מסלול נהיה לעיסה של המסלול משנה שעברה שעושים הפוך או שמשלבים אותו עם קטע מהמסלול מלפניי חצי שנה... כבר אין מה לחדש, כבר אין מה להמציא מחדש, ובכל טיול בצורה כזו או אחרת אני אומר לעצמי "כבר הייתי פה...". שלא תבינו אותי לא נכון, אני עדיין מאוהב במשעולי המדבר אבל כן בזמן האחרון יש תחושת מיצויי...
דרך אגב, כשאני אומר טיול אני מתכוון לפחות ל-24 שעות, יעני לינה ומסלול, וכשאני אומר מסלולים אני מתכוון לנגב ולמדבר יהודה. כן השפלה והרי ירושלים נהדרים לגיחה חצי יומית של שישי בצהריים, תל חדיד ויער תרום נהדרים לסשן לילי של עבירות. הגליל והעמק מקסימים בחורף והמעיינות של רמת הגולן הכי מרעניים בחום יולי אוגוסט.. אבל עם כל הכבוד לכל אלו, הם בחיים לא יוכלו להעניק את השקט, הניתוק, המרחבים ותחושת החופש של המדבר..
אז אני פונה אליכם הג'יפאים הוותיקים, כאלו שכבר היו חמש או שש או עשרים פעמים באותו שביל נגבי נידח במרחק עשרות ק"מ דרומית ממצפה רמון, כאלו שכבר לא צריכים מפה או ג'י פי אס בשביל לדעת איפה הם ומתי השחור מתחבר לאדום שמגיע לגב "שיממון" ומעלה "שממה"... מה אתם עושים עם הדבר הזה? איך מתמודדים?
תודה מראש... מקווה שיהיה דיון מעניין.
חבר - מה עם הגליל . אפשר לתפור יומיים בכייף עכשיו עם בוא האביב ,, למרות שאני חורש את הגליל והגליל המערבי אני מוצא כל יום עוד פינות שלא חקרתי בעיקר באזור מעלות, מצד אבירים לכיוון הר אדיר וסביב היישובים בדרוזיים גם :-) בהצלחה = לאור נבו JEEPON-NAIM
הוספת תחביב לטיול יכולה להיות שוס.
אני מכיר כמה חבר'ה שמצרפים רכבים נשלטי רדיו ועושים "מסלולי עבירות" מניאטורים בשטח, באמצע הטיול 😉
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אחרי 30 שנה בתחביב, והיום גם עבודה בזה, יש מקומות שלפעמים אני מכריז ש"נמאסו", אבל אני עדיין פוקד אותם לפחות פעם-פעמיים בחודש ועדיין נהנה ממה שאתה מתאר, כי אין כמו המדבר.
אבל גם הצפון מאתגר. לניווט, להתמצאות, יש כל כך הרבה פינות חמד קטנות שאני עדיין לא מכיר וגם אתה לא. זה אף פעם לא באמת נמאס. כל עוד יש תקציב לדלק...
אולי תתחיל לצאת לסשנים של התבודדות והתחברות לעצמך ולמדבר?... מקומות שאתה אוהב. פעם בכמה זמן, אתה תחליט על התדירות, תיקח כמה ימי חופש, תעמיס את הג'יפ בציוד וצידה לכמה ימים ורד למדבר. אתה נכנס לשטח, מוריד אוויר ומתחיל לנסוע. נותן לג'יפ להתגלגל בקצב שלו. לאן שהגלגלים יקחו. הגעת לעץ יפה? לנקיק שאתה אוהב? לנקודה שפרטי הנוף שבה נכנסים לך לורידים וממסטלים אותך יותר טוב מכל ג'וינט משובח?... עצור, פרוס מחצלת, תכין קפה/תה, תרבוץ לך שעה, שעתיים, יום, יומיים. כמה שתרגיש שמתאים לך ומספק אותך. ואחר כך לנקודה הקסומה הבאה וכן הלאה. לא מוכרח עבירות או אתגרים. רק מדבר נקי וטהור. זה יצחצח לך את הנשמה. באחריות.
וכמובן ההתעסקות עם הג'יפ שאני מוצא אותה כתרפיה מושלמת. לגו לגדולים. כיף אדיר.
ברוך השם, גם אתה עוד לא התקלקלת עם איזה אקווריום יפני מפלסטיק מטלי. אתה רוכב על ג'יפ אמיתי מברזל עם הרבה נשמה משלו והג'יפ האמיתי לא משעמם לרגע. תמיד יש רשימה בכתב קטן וצפוף של "מה שצריך לעשות בג'יפ" על דף גדול - וזו רשימה ענקית שלעולם לא נגמרת... כל עוד יש תקציב - תהנה מזה.
גדול ,אהבתי.