גם רביכת עגבניות ותבלינים ללא בצל היא לא שקשוקה.
Printable View
אצלך כנראה זה מושלם.
במקרר מהסוג הזה בו אין מערכת no frost מן הסתם האדים הופכים לקרח וגם נמסים אם למשל בלילה מכבים את המקרר וכשמגיעים הביתה יש לעיתים קרובות ( תמיד) מה לנקות וליבש כי המקרר לעולם לא ישאר נקי ויבש.
זה החיים גם אם תתכחשו לעובדות כל מי שמתפעל מקרר מכיר אותן.
ולכן אני מוצא את פקק המקרר למשל כתוספת גאונית.
אני מושך בבית את המקרר על המסילות, שולף פקק ושוטף עם צינור ואז הופך את ידית נעילת המכסה ומשעין עליה את הדלת שיהיה אוורור.
כל מיני פיצ׳רים קטנים וגאוניים.
לנשיונל לונה למשל יש מערכת אחסון נערמת מדהימה...
אלו פיצרים שלא נידונו בכלל.
בקיצור, מי שהולך לקנות מקרר מהביוקר שיוסיף לעצמו קריאה של מבחנים באנגלית וידע שיש עולם שלם שלא נכתב עליו פה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כל מי שמשקיע זמן, ומרכז מידע, מגיעה לו הברכה.
אבל עם כל הרצון לפרגן, בועז צודק ב 1000%, לפי המבחן, ולפי התגובות, אפשר מיד לראות למי יש מקרר, ומי רק חושב שהוא מבין את התחום הזה. מבלי להכנס לעובדה הפשוטה שסדר העדיפות של כל אחד הוא שונה (מי שנוסע עם דאסטר או עו עם ג'ימני, שיקולי הנפח שלו שונים ממי שנוסע עם טנדר), יש פה פשוט עובדות לא נכונות, ושיטות מדידה שגויות.
ולא פחות חשוב, בדיוק כמו שבועז העיר, לבדוק מקרר מבלי לבדוק צריכת זרם, זה ממש לא רציני.
צריכת זרם - נכון (לדעתי) להניח שהמדחסים של כל המקררים עובדים פחות או יותר באותה יעילות, אבל בין זה לבין להסיק שהיעילות של המקרר קרובה, זו טעות גדולה.
כתבתי פה פעם (באחד מאותם דיונים שיש כאלו שמזלזלים בהם...) שאותו מקרר בדיוק, אם מכוונים אותו להפסיק לקרר ב 2 מעלות והמדחס חוזר לעבוד ב 4 מעלות, צורך לפחות 30% יותר חשמל, מכיוון של להפסיק לקרר 1 ולחזור לעבוד ב 5.
ולכן, מספיק שהמקררים מחזיקים טווח שונה של טמפ', וכבר יהיה הבדל גדול בצריכת אנרגיה.
העובדה שלסנומסטר יש מהירות משתנה (אינוורטר) היא יתרון ענק בצריכת זרם.
לדעתי, זה אולי הנתון הכי חשוב של מקרר, ובלעדיו אין משמעות להשוואה של מקררים.
כל הרעיון של לבדוק בקבוק מים בודד שעומד במרכז המקרר, ועוד לפתוח ע"מ למדוד, לא אומר כלום.
יתרה מזאת, הנתון של הטמפ' מהצג זה קישקוש אחד גדול.
אותו הבקבוק, עומד לכאורה בטמפ' סביבה שונות, 10- עד 22-, איך יכול להיות שהטמפרטורה שלו זהה (1- ) בכל המקררים?
לבדוק טמפ' של מקרר כמעט ריק, זו בעיה, ונתון שלא מעניין אף אחד.
ובכלל, מה הניסוי הזה מנסה להראות?
בגדול, נכון להניח שהנצילות קרור של כל המדחסים דומה, ואם יש איזה יצרן שפישל, ניסוי כזה לא יראה את זה.
ובכלל, כל מי שמשתמש במקרר, מכיר את החשיבות של קרור מראש.
לא בטוח שאני מתלהב מסלסלות לעומת הפסד הנפח שהן גורמות, ובכלל, לא חושב שזה חכם להוציא ולהכניס סתם דברים של צריך להוציא.
אין ספק שטכנולוגית, הסנומסטר עדיף על כולם, אבל לא בטוח שלכולם יש את הנפח העודף עבורו, ולא בטוח מי צריך מקרר עם עובי דופן יותר כמו של מקרר ביתי.
כל מי שלא נוסע בטנדר (או קמפר) קוביה כמו הסנומסטר (131 ליטר!) זו בעיה אדירה בתפעול הרכב בטיול.
שאני בניתי את המקרר שלי, ביודעין ירדתי לעובי דופן 2ס"מ, זו היתה החלטה מוסכלת שמוכיחה את עצמה כל הזמן.
בכל מקרה צודה לאייל על המאמץ וההשתדלות.
מבחן המקררים הבא בגיפולוג כבר יהיה כנראה יותר מקיף [emoji41]
אני מוכן להשאיל מקרר ARB 45 בן כעשר שנים למבחן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יוזמה ברוכה, אבל מצטרף לחלק מהכותבים - חסר מאוד נתון הצריכה בפועל, במיוחד לאורך זמן כשבחוץ חם.
חסרים מותגים אחרים, וחסרה השוואה למקררי מגירה בנפח דומה.
קודם כל יוזמה חיובית מאד.
עוד מבחני ציוד באתר!
אני חושב שכן ניתן לעשות השלכה של התוצאות לגבי הביצועים, אבל זה כנכס כבר לניתוח תוצאות ותהליך, ולא שורה תחתונה מתומצתת כמו שעדיף במבחן כזה.
גם באתרי שטח ״כבדים״ בהרבה, לא בודקים כל מה שיש בשוק, אי אפשר.
בודקים את המוצרים העיקריים, או אלו שמהווים את הקצוות כדי להדגיש את ההבדל.
אני כן חושב שמדידת אנרגיה הייתה מאפשרת לתת פרמטר חשוב.
או לפחות להסביר את משמעות התוצאות מבחינת אנרגיה למי שלא התעמק בשרשורי המקררים.
אני עשיתי בדיקה של צריכת זרם על המקרר שלי פעם, אפילו העליתי לכאן את הממצאים באחת הדיונים.
אפשר לקרוא כאן
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=802402
#המדען_המטורף
לפני שזה הופך לעוד שרשור מקררים ואני נוטש, אני חייב תשובה לדורון.
כן היה לי מקרר.
צידנית משרתת אותי יותר טוב. (טיול של 3 ימים או יותר הוא חיה נדירה אצלי. קורה פעם בשנה. הרוב הם דו יומיים).
אין בעיה עם דיוני מקררים.
קרא שוב את הדיון מקררים האחרון.
מי שמטייל עם הרכב ולא סתם נוסע בקמפר מחניון לחניון, יכול לחיות מעולה עם מקרר בלי להגיע לעובי הקורה כמוכם.
אולי באמת צריך לפתוח תת פורום חדש (בניהולו של רכס) לרכבי מסעות/קאמפינג.
נ.ב.
אין להתייחס ברצינות לשום דבר בהודעה זאת, חוץ מהשורה הראשונה.
אתה יכול להסביר למה אתה מעדיף צידנית על מקרר (גם לטיול יומי)?
אני גם אשמח לדעת..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני אשמח לדעת האם נעשתה פניה לקינן קמפינג ולהנפלד על מנת להכניס גם את המקררים שלהם לניסוי ?
או שלכתחילה לקחו רק מה שהיה לאיש שטח להציע ?
כל בעלי הלנדרובר נתפסים לשטויות?
אחד לא אוכל בצל, שני חי בסרט שצידנית יעילה ונוחה ממקרר.
אז בוא נדבר על זה אייל.
משקל מקרר 45 ליטר הוא כ 20-25 קג.
ממש משקל יתר, מה?
גם אם הנפח מפריע לך ביומיום ההבדל במשקל מול צידנית הוא לא כזה גדול ובכלל 20 קג זה לא ממש משא כבד.
אחד היתרונות של המקרר למשל הוא שאתה יכול לקרר לעצמך כל פעם את השתיה לכמה שעות הבאות.
לכן אפשר להסתפק במקרר בעל נפח קטן מצידנית.
אתה חייב להקפיא את רוב השתיה שתשמש גם הדריבר של הקור.
שליטה על רמת הקירור:
כידוע, שליטה על הטמפרטורה קובעת את איכות המזון ואף מוכנותו לבישול.
בצידנית אין לך שום שליטה... בהתחלה הקרח קר מאוד ואחרי זמן נמס ואין לך כבר עם מה לעבוד זולת בריכה שבה שוחים המצרכים שלך בצידנית.
מובן לי שלא כולם רוצים להשקיע במקרר וזה בסדר גמור אבל להפוך את העניין הזה לאידיאולוגי ולהמציא תרוצים מגוכחים זה כבר מעמיד אותך באור מוזר...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מקרר זה איכות חיים!
היה לי מקרר בפג׳רו לפני יותר מעשור, נימכר ביחד עם הרכב as is.
מאז נולדו ילדים והמקום ברכב הצטמצם כי נעשה שימוש בכיסאות 6 ו-7...
באיזשהו שלב ברור לי שהמקרר יחזור בגדול, החיים עם צידנית די קשים, כמו שבועז רשם זה בדיוק ככה, כל הזמן התעסקות ולדאוג לקירור, לתכנן טיולים של יותר מיומיים עם גישה למלא קרח בין לבין.
המבחן פה מבורך וכן ירבו כמוהו, בפעם הבאה השוואה בין מותגים אחרים או כולם ביחד.
לדעתי בשורה התחתונה כמו שאסף רשם בסוף כולם כמעט דומים למעט המחשבה על הדברים הקטנים שמשפרים את השימוש.
לדעתי הרוב פה שולפים את המקרר מהרכב בסוף טיול, לטיול הבא מדליקים אותו בבית לילה לפני ואז מעבירים לרכב, או שאם הוא ברכב גם ככה נסיעה של שעתיים לדרום והכל כבר בטמפ' הנכונה.
אז אתה רואה בועז, לא כל בעלי הלנדרובר נתפסים לשטויות...;)
איך רואים למי שי מקרר, ומי חושב שהוא מכיר את הנושא........
נדב יקירי,
נסיתי להעיר לאסף בעדינות, ואני אומר לך בשיא הבהירות, אתם טועים!
אחד הנתונים הכי חשובים של מקרר, זו הנצילות שלו (ויעידו על זה כל מי שיש לו מקרר, ותראה את כל התגובות של בעלי המקררים פה).
בניגוד לנצילות של המדחס (מפרט טכני), יש הרבה גורמים שמשפיעים על הצריכה בפועל (נתנתי פה דוגמאות, אתה מוזמן לחזור לאחור).
בסופו של יום, רובנו עם מקררים בסביבות ה 35-40 ליטר, ועדיין ההבדלים בצריכת האנרגיה, קרוב לכפליים.
ומה לבחור, מקרר מגירה? מקרר נשלף, שאפשר לשבת עליו בפקניק?
בקיצור, האמירה "בסוף כולם כמעט דומים", היא בדיוק כמו לענות כך לנמרוד על הבולמים שלו (למה הוא השקיע בסט כל כך יקר?), או לאסף, למה טויוטה?, או לך, למה דיסקו (או טרופר)?.
בכל תחום, מי שלא מבין, הכל נראה לו אותו הדבר.