קרא שוב את שכתבתי.
לא כתבתי מאום ממה שנשמע לך.
לא קשור לתקדים משפטי, ואגב, בית משפט שלום לא נחשב "תקדים משפטי" ושם נסגרים מרבית תיקי הביטוח.
קשור לטענות משפטיות, וזה כבר לא המקום לענף שלם על רגל אחת.
Printable View
סרטון קצר שאני תמיד מראה לטירוני גרירה בעבודה.
https://youtu.be/6mW_gzdh6to
חשוב גם לא להעמיס על החלק הקדמי יותר מדי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
באמת תהיתי, לעיתים רואים משאית מכולות, שמובילה רק מכולה אחת במקום שתיים, והמכולה הבודדת תמיד ממוקמת בחלק האחורי במקום הקדמי.
משיקול מומנט המודגמים יפה בסרטון, לא עדיף שהמכולה הבודדת תהיה בחלק הקדמי?
התשובה משתנה אם מדובר על סוס ועגלה או משאית יחידה אחת?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
משאיות צריכות משקל על הסרן האחורי
הסרטון מטעה כי הוא מתייחס לעגלה בפרופורציות מעוותות ויכול לתת רושם מוטעה שהעמסה קדמית היא הנכונה תמיד.
לעגלה בסרטון סרח ארוך מאד מאחורי הסרן האחורי, מניח שבכדי להקצין את מה שרוצים להדגים.
מיקום הסרן ביחס ליצול קובע המון על יציבות העגלה.
וככלל, עגלה ארוכה עם סרן המעוגן מעבר לחצי האורך, תהיה יציבה יותר מעגלה באורך זהה עם סרן קרוב לגורר.
מהסיבה הזו תראה כמעט תמיד שמשאית גורר שנוסעות עם מכולה אחת, המכולה ממוקמת באמצע או אחורה, לא בחלק הקדמי.
תחשוב על עפיפון עם זנב קצר מול ארוך.
התייחסויות:
כושר גרירה:
הוראת הנוהל באתר משרד התחבורה שגויה !
בהחלט ניתן לעדכן כושר גרירה על פי הוראות היצרן גם לכל מכונית שנרשמה לפני אפריל 2008.
אני הייתי הראשון שעדכן להוראות היצרן מיד עם כניסת הנהול לתוקף, וזה לסאאב 900 שלי משנת ייצור 1994.
המהנדס שטיפל בהוראת הנוהל, החליט תוך כדי תנועה להגביל לרישום הל מאפריל 2008, אבל מנהל אגף הרכב דאז, ביטל את ההחלטה תוך 20 דקות.
מכיוון שהייתי ראשון, על זקני התגלחנו. רוב המתקינים מכירים את הנוהל בפרקטיקה ומעדכנים לכלי רכב מבוגרים יותר.
תקנות:
תקנות התעבורה בארץ מתירות למחזיק רשיון נהיגה בדרגה B לגרור גרור במשקל כולל עד 1500 ק"ג. באירופה מותר 750, ועבור גרור כבד יותר צריך להוסיף דרגה E. הצירוף B+E נפוץ היום באירופה מאוד.
ביטוח:
מאוד מומלץ לעדכן הביטוח.
חשוב מאוד לוודא שלגרור יש ביטוח צד שלישי, ואם אין מומלץ לרכוש הרחבה לביטוח מקיף / צד שלישי של המכונית.
בהצלחה לגוררים.