הוא מלווה אותי לכל מקום גם במקומות שהוא לא אמור להיות... כך לפי אשתי לפחות :rolleyes:
Printable View
מעניין בטירוף, עוקב!
בהצלחה...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני אשתמש בעזרים חזותיים להבהיר את הכיוון:
1. אמבטיה מקורית:
קובץ מצורף 123529
2. אמבטיה בלי דפנות צד (המצב שאני נמצא בו עכשיו) חלשה ללא קשיחות לפיתול:
קובץ מצורף 123530
3. סגירת התאים מכיוון הבודי:
קובץ מצורף 123531
4. קשירת מסגרת התאים לנקודות עיגון הבודי:
קובץ מצורף 123532
מגניב ומקורי!
עכשיו לשלוש נקודות שלא הקדשת להן תשומת לב וזה בדיוק הזמן, לפני שיהיה מאוחר מדי:
1. מיקום מושבים קדמיים. תחשוב טוב טוב לפני שאתה בונה ומגלה שלא תוכל לנהוג באוטו.... כי המשענות נוטות קצת אחורה והתאים הגבוהים יגבילו אותן. התאים צריכים להיות קצרים יותר בחלקם הקדמי ועם זוית שתאפשר להשכיב משענות בזוית משמעותית, על חשבון נפח איכסון...
2. אטימה. זו בעיה רצינית! אם הדלת הזו לא תאטום טוב ובלחץ וב-100% סביב בית הגלגל (אבל לא רק), כל הג'יפה שהגלגל מעיף - אבק וחול בקיץ, מים ובוץ בחורף - יטנפו וישחיתו את כל הציוד שאתה חושב לאחסן שם.
3. בתי גלגל קצת יותר גדולים וגבוהים - יאפשר לך להכניס צמיגים גדולים בלי להגביה את הג'יפ לשמיים. 2-2.5 אינץ' חוקיים יספיקו.
דרור..אתה טוב אתה...
1. נושא המיקום של המושבים הקדמיים זה בדיוק הנקודה האחרונה שהייתי צריך לסגור בשביל להראות לעצמי שהדבר בר ביצוע.
קלעת בול! הגיאומטריה של מנגנון ההרמה והמיקום שלו מכתיב לי גובה ציר עליון של 450 מ"מ מהרצפה מאחורי המושב...וזה גבולי, מכניס לי אילוץ ואתגר למקם את הסגירה של התאים בצורה שלא תגביל את זווית ומיקום המושב הקידמי. המזל שלי שאני לא דורון ג'מצ'י ואמנם מרווח התמרון שם גבולי אבל עדיין מאפשר מיקום תנוחת נהיגה טובה. במקרה קיצון אאלץ לעשות התאמה למסגרת המושב עצמו. בצד של הנוסע המצב יותר טוב.
2. לוקח לתשומת ליבי.
3. כיום אני עם גלגל 31 והגבה 4'' (שששש...) לא צופה לגדול מעבר לזה.
אני מאוד אוהב את הרעיון של גישה חיצונית לציוד...
אני חושב שדלת ציר שנפתחת כלפי מטה זו אופציה פרקטית יותר (הדלת יכולה לשמש כמשטח עבודה) יותר קלה לביצוע ויותר קלה במסה.
אין את אפקט המגניבות של ה4 זרועות ... זה נכון.
לגבי הפחתת משקל בשימוש בדופן מאלומיניום... זה נחמד אבל לדעתי זניח ביחס לכל המשקל שהקונסטרוקציות האלו יוסיפו למשקל הסופי.
אגב גם הכלוב יוסיף קשיחות וגם התיבות המתוכננות, נושאות עומס כתבת ... לגמישות היתרה של שלדת הסיקס אין כאן משמעות?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
שוב, אם כל הדופן תיפתח בציר תחתון מטה היא לא תהיה בגובה מתאים למשטח עבודה ולא יהיה נוח לגשת לציוד. אלא אם אני חוצה אותה לאורך לכמה פתחים ואז המקטע האמצעי כן מתאים בגובה אבל אז כבר זה לא נראה כמו ג'יפ אלא רכב שירות של כביש שש.
לגבי קשיחות - אין כוונה להקשיח את הבודי מעבר למינימום ההכרחי, ועדייו מדובר על הבודי לא על השלדה. אם אתה שואל על תזוזה והתאמה של הדופן הנפתחת תחת מעוותים ופיתולים של השלדה.... שאלה טובה... איך אומרים ביבשת הדרומית? VAMOS A VER
-
https://jalopnik.com/this-pickup-tru...ets-1828011656
יש גם סרטון מSEMA על איזה טנדר שחור שעשו עליו עבודה מדהימה בנושא. אבל אני לא מוצא אותו כרגע.
שילדת הסיקס לא כזו גמישה כמו שחושבים. היא פשוט צרה יותר, הקפיצים ממוקמים יותר לכיוון מרכז הסרן, מה שמאפשר יותר מהלך בקצה הסרן כלומר בגלגל. ולכן נדמה לכם שהיא יותר גמישה.
אל תסנדל את עצמך בנוגע לגודל הגלגל. היום 31 זה משהו שאתה חושב שמספיק לך ושלא תשנה ומחר אולי תחשוב אחרת על 33 או 35..... אל תסגור לעצמך אופציות.
לגבי מיקום המושבים, זה לא משנה שאתה לא גבוה. עדיין לפעמים בא לך להשכיב משענת ולנמנם - והעסק הזה לא יאפשר לך להשכיב משענת. ואל תתעסק במסגרות המושבים עצמם - זה עניין בטיחותי. ממש לא בא לך על מושב שהשלד שלו נשבר ומשפד אותך ברגע האמת.....
א. המבנה שאתה מתכנן קשיח יותר מהבודי המקורי ובעיני זה טוב. החיבור בין השלושה למרכב חייב להיות איכותי והכל יהיה בסדר.
ב. תשאיר מקום לטעמי לצמיגים 33. אתה לא יודע מתי מרצה לעלות במידה וחבל לא להשאיר מקום.
ג. יופי של עבודה. אבל אני חושב שכדאי שהדופן תהיה קצת נמוכה יותר - זה לא רק עניין אסתטי אלא גם 'גונב' מהנפח הפנימי לטובת נפח איחסון. לטעמי חייבים גמישות בניצול הנפח הפנימי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
להשכיב מושב בסיקס?
הרי במקור יש את חיזוק הקשת הרוחבי מאחורי המושב שגם ככה מגביל את המושב. אני משתדל לא להגביל מעבר אליו.
- - - Updated - - -
לגבי אחסון, מבחינתי תהיה גמישות כי, חלק עובר לתאים ואז אני משאיר משטח רחב בקבינה להעמיס עליו. זה עוד יתבהר בהמשך, עוד חזון למועד.
מאחר ואתם מתעקשים :), מה דרוש על מנת להכניס גלגל 33. כלומר מה המשמעות של "תשאיר מקום"? אני לא מצמצם כלום מהחלל המקורי בבית הגלגל.
"מתעקשים" כי זה ג'יפ ומתי שהוא מגיעים כל מיני רעיונות ושגעונות כמו זה שאתה שקוע בו כרגע.
הכוונה ב"תשאיר מקום" היא בית גלגל מעט גבוה יותר ומעט ארוך יותר. זה יקל את החיים בשני מובנים:
1. ישאיר אוויר לגלגל גדול לעלות ולרדת בלי לנגוע בפח בזמן סגירת מתלה מקסימלית. לא רק בחלק העליון אלא גם בקצוות מלפנים ומאחור.
2. בית גלגל גדול ורחב "מקטין" ויזואלית את הצמיג. זה טוב כנגד חורשי הרעה שאנחנו פוגשים כל חצי שנה או כחולי מדים בכביש.
המשמעות היא אורך 840 מ''מ או קצת יותר וגבה גדול בכ30 מ''מ מהמקורי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רעיון מגניב ,
יחד עם זאת , אני רואה בו "כמשחק" ובא לך לשחק בו (תרפיה כמו כולנו :))מאשר באמת יש צורך או שימוש בתאים הנ"ל :D
אנחנו תמיד מחפשים "פרויקטים" חדשים .. למה ? כי אנחנו כאלה מפגרים חחחח
אבל אתה לקחת את זה רחוק מדיי וכל הכבוד לך על הרעיון והרצון להיכנס לפרויקט כזה ,
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ..
ראיד .
https://youtu.be/IngpdwEpNyk
מצאתי
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
דרך הסרטון הזה הגעתי לעוד אחד על אותו רכב:
https://www.youtube.com/watch?v=3KcwDjoLdNo
מעניין לראות את הזרועות הרמה שלהם.
הם גם לקחו את הרעיון צעד קדימה בכך שהפנל המתרומם הוא למעשה מכסה דקורטיבי שמסתיר מאחוריו תאים מלאים עם דלתות (ולא הדלת\סגירה של התאים). זה פתרון אפשרי לנושא האטימות שעלה פה וגם לדלת של תא שיכולה להיפתח למשטח עבודה.
מעניין... אולי את הפנל המתרומם אעשה מפיבר גלס.... המממ....
לא הייתי משקיע באטימה אמיתית.
תשים שם דברים בתיקי בד, ובכל מקרה דברים שקצת לחות או אבק לא יקלקלו.
יש מספיק דברים כאלו ברכב.
כל הכבוד! אני לא הצלחתי בכלל והשקעתי ים זמן (10 דקות שלמות) איזה כלי מדהים.
היום המשכתי לפרק עם דגש על הפינה האחורית:
קובץ מצורף 123579
קובץ מצורף 123580
קובץ מצורף 123581
גילחתי את הבסיס של הקשת המקורית ופירקתי את הדופן העליונה של הפינה כדי לקבל תמונת דף חלק של מה אפשר ורצוי לעשות שם כשאני נותן תשומת לב לממשק עם הקורה האחורית של הבודי שמתחברת לשילדה ומתחיל לחשוב איך אני מחלק לפחים ובונה את העסק מחדש כמו שאני רוצה.
חזרתי ל CAD והתחלתי לשחק. הגעתי לקונפיגורציה הבאה (בינתיים):
הפחים הצהובים מייצגים את האזורים בבודי המקורי שאני לא נוגע בהם. כל השאר בניה חדשה.
קובץ מצורף 123582
קובץ מצורף 123583