תגובה: השוואת צמיגי כביש מול שטח ב-YNET
דורון,
הקשבתי לו עד הסוף, שהוא אומר במפורש ש KM זה לא צמיג שהוא ישאר אתו.
יתרה מזאת, הלכתי גם לסרטון המשך, שם הוא מסביר במפורש שהוא מעדיף צמיג יותר צר מ KO.
אם הוא בחר לעשות משהו אחר? אין לי מושג.... אבל אז מה שווה כל הסרט הזה?
גיא,
בגדול אני בדעה שלך, לאורך השנים זו גם ההתרשמות שלי, ולכן אני "מציק" לאסף (ולאחרים) על AT לעומת MT.
אם יש שני צמיגים עם אותה דופן, התאור שלך מחזק את הגישה של AT ולא MT.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
הקשבתי לו עד הסוף, שהוא אומר במפורש ש KM זה לא צמיג שהוא ישאר אתו.
יתרה מזאת, הלכתי גם לסרטון המשך, שם הוא מסביר במפורש שהוא מעדיף צמיג יותר צר מ KO.
אם הוא בחר לעשות משהו אחר? אין לי מושג.... אבל אז מה שווה כל הסרט הזה?
MT.
אתה מפספס את הפואנטה ואין לי כוונה לפתח דיון צד, או להביע עמדה.
ביקשו דוגמא למישהו שכן השווה בין AT לבין MT אז הבאתי.
נחזור לנושא המקורי.
דיברתי עם ניר, וחשוב לו להבהיר ששני הכלים חדשים, מקוריים, נבדקו במוסך לפני המבחן, וההבדלים היחידים ביניהם הם הצמיגים והצבע.
כמו כן הנהג הוא נהג מקצועי - יותר מכולנו כנראה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לא צריך לריב על כל דבר. מה שנכתב בכתבה זה סה"כ שצמיגי כביש אוחזים בכביש יותר טוב מצמיגי at, ושהנהג ההדיוט, שלא גולש בג'יפולוג, אלא בynet, יתחשב בזה. זה הכל.
צמיגים זה עניין רציני.
שאפו לניר שקפץ ראש לתוך המלכודת הזו ויצא ממנה טוב - המבחן מושקע, מצוין ומקצועי ככל שניתן בתנאי הארץ, ללא ציוד מדידה מקצועי אבל כן על מסלול סטרילי ועם נהג מבחן מקצועי. לי לא מחדש דבר - כבר מזמן אני טוען את הדברים האלה בדיוק ואכן יהיה מעניין לבחון צמיגי AT מול MT.
חשוב לציין: צמיג מישלן לאטיטיוד קרוס אינו "צמיג הכביש המקורי" שהדאסטר מגיע איתו.
בקרב בעלי סובארו 4X4 למשל, הלאטיטיוד קרוס הוא אחת האופציות ל"צמיגי שטח חצי-חצי", כשבפועל מדובר בצמיג HT, כלומר זהו יותר צמיג לכל מזג אויר עם נטיה לכביש. תקראו לזה 30:70 או 20:80 או איך שתרצו, אבל זה איננו AT אגרסיבי "אמיתי" כמו ה-K02 של BF. ההבדלים ביניהם מוחשיים והוגשו לכם עם כפית והם חד משמעיים בכביש ובשטח. צריך להיות באמת סתום כדי לא להבין את המסקנות.
אני מוסיף שמכיוון ש"צמיגי הכביש" במבחן הם בתכל'ס צמיגי HT, הרי שעל צמיגי הכביש המקוריים של דאסטר (קונטיננטל קרוס-קונטקט רומניים, בעלי נטיית כביש מובהקת יותר מהמישלנים), ההבדלים בכביש ובשטח יהיו אפילו מוחשיים יותר.
ושלא לדבר על צמיגים הרבה פחות איכותיים מ-BF אבל הרבה יותר זולים - ולכן גם יותר נפוצים - כמו כל הסיניים למיניהם. שם בכלל נראה הבדלים עצומים.
מי שרוצה ביצועי כביש שיסע בג׳יפון עם צמיגי כביש.
מי שרוצה לטייל באמת בשטח לא יכול בכלל לחשוב על צמיגי כביש.
גם לא אחיזה וגם פגיעה בצמיג עצמו.
הכתבה הזו טובה ( אולי ) לעירונים שמרכיבים פוזה על האוטו ותו לא.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תתפלא בועז כמה רכבי פנאי שטח ויקאנד דמוי בלה בלה ... מטיילים והרבה. עם צמיגי כביש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני לא מתפלא...
ברגע שיורדים משבילי קקל עם צמיגי כביש הם מתבלים או מנוקבים בדופן מהר מאוד.
בשביל מי שפרופיל השימוש שלו הוא כביש וקקל שיקנה צמיגי כביש.
מי שרוצה באמת שטח אין לו ברירה מלבד צמיגי שטח.
וכן, צריך להתאים את הנהיגה בהתאם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז, זה ברור לגמרי.
המבחן לא שולל החלפה לצמיגי שטח.
הוא רק מציין את ההשלכות.
והוא מפורסם במדיה שפונה לרוב הציבור, לקוחות של רכבי פנאי עם הנעה כפולה שלא תמיד מבינים את ההבדלים וההשלכות האלה. לא לג'יפאים ותיקים שמין הסתם מודעים לנושא הזה.
כשמודרכים שלי שמתפעלים מהיכולות של הרכב כפי שמודגמות להם בהדרכת נהיגת שטח, עם דגש ספציפי למגבלת הצמיגים, ממהרים לשאול האם כדאי לרוץ ולהחליף לצמיגי שטח ואני עונה להם חד-משמעית - אם רוב הנסיעות שלהם הן ביומיום על כבישים וירידה לשטח ברמת שבילים+ רק אחת לחודש-חודשיים, אין מה למהר.
וזה כי לצמיגי שטח יש מחיר בהתנהגות כביש. המבחן הזה ממחיש את המחיר.
צמיגי שטח על ג'יפון זה באמת למי שבאמת מתכוון לטייל ברצינות - אבל אז אולי כדאי להתחיל לתכנן את החלפת הרכב למשהו שבאמת מתאים גם לצרכים של נסיעה בשטח...
דרור, מה ההמלצת הצמיגים שלך לפורסטר עד 2018, כאשר רוצים לשפר את היכולת בשטח אך לא להגזים בפשרת כביש? עבור רכב שני בבית שנוסע 12000 בשנה?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני ממליץ על הצמיג הזה שמוגדר במבחן הזה כצמיג "כביש" - מישלין לאטיטיוד קרוס. ניתן להשיג אותו במידות של פורסטר ו-XV.
הלאטיטיוד קרוס הוא לא AT אלא HT. אבל כ-HT הוא מספק את הסחורה - אוחז טוב בכביש וברוב מתארי השטח השפוי (לא בבוץ) והדופן שלו בעלת חוזק סביר, בוודאי בהשוואה ליוקוהמה גיאולנדר HT המקוריים שמסופקים עם הפורסטר, שהדופן שלהם נבהלת מאפצ'י לא זהיר לידם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא צריך לריב על כל דבר. מה שנכתב בכתבה זה סה"כ שצמיגי כביש אוחזים בכביש יותר טוב מצמיגי at, ושהנהג ההדיוט, שלא גולש בג'יפולוג, אלא בynet, יתחשב בזה. זה הכל.
תכלס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
(ואגב הוא נשאר עם KM3 בסוף).
(ואגב הוא ממומן על ידי BF)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני ממליץ על הצמיג הזה שמוגדר במבחן הזה כצמיג "כביש" - מישלין לאטיטיוד קרוס. ניתן להשיג אותו במידות של פורסטר ו-XV.
הלאטיטיוד קרוס הוא לא AT אלא HT. אבל כ-HT הוא מספק את הסחורה - אוחז טוב בכביש וברוב מתארי השטח השפוי (לא בבוץ) והדופן שלו בעלת חוזק סביר, בוודאי בהשוואה ליוקוהמה גיאולנדר HT המקוריים שמסופקים עם הפורסטר, שהדופן שלהם נבהלת מאפצ'י לא זהיר לידם.
דרור,
דווקא בגלל שאתה מתעסק עם כל מני קבוצות ורואה הרכבה רכבים "רכים" יותר.
אתה יכול להתייחס לאמירה של גיא (שאני מאוד מתחבר אליה), שהבעיה מספק אחד זו הדופן.
1- האם זה גם מה שאתה רואה?
2- איך ה HT בתחום הזה (בידיעה של AT מסוימיים יש אפילו 3 שכבות, או לפחות 2 מחוזקות)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לא מתפלא...
ברגע שיורדים משבילי קקל עם צמיגי כביש הם מתבלים או מנוקבים בדופן מהר מאוד.
בשביל מי שפרופיל השימוש שלו הוא כביש וקקל שיקנה צמיגי כביש.
מי שרוצה באמת שטח אין לו ברירה מלבד צמיגי שטח.
וכן, צריך להתאים את הנהיגה בהתאם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דווקא שבילי קק"ל מחוצצים הם שוחקי צמיגים רציניים.
שביל אדמה מהודק (שדות בקיץ לדוגמא, שוחק הרבה פחות משביל חצץ).
השוואת צמיגי כביש מול שטח ב-YNET
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
(ואגב הוא ממומן על ידי BF)
כבר לא..
ובכל מקרה זה לא רלוונטי לשאלת סוג הצמיג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
דווקא בגלל שאתה מתעסק עם כל מני קבוצות ורואה הרכבה רכבים "רכים" יותר.
אתה יכול להתייחס לאמירה של גיא (שאני מאוד מתחבר אליה), שהבעיה מספק אחד זו הדופן.
1- האם זה גם מה שאתה רואה?
ברור! בשטח, 99.9% מהפנצ'רים הם בדופן, גם ברכבים כמו שלנו. עכשיו תיקח צמיג כביש/HT בחתך נמוך של ג'יפון מודרני ותבין שבכל ירידה לשטח, פנצ'ר הוא לא שאלה של "אם" אלא של "מתי". לפעמים יותר מפנצ'ר אחד בטיול. תמיד בדופן. הם חוטפים גם בכניסה לא זהירה לבור על שביל קק"ל כבוש או אפילו בכניסה לבור בכביש. מי שנוסע באוטו כזה בשטח ללא ערכת תיקון (תולעים) הוא אידיוט. או תמים. או חסר ידע מינימלי. או שלושתם גם יחד.
2- איך ה HT בתחום הזה (בידיעה של AT מסוימיים יש אפילו 3 שכבות, או לפחות 2 מחוזקות)?
ברור ש-HT עדיף על צמיגי כביש רגילים, במיוחד בחתכים הנמוכים. הבעיה היא שרבים מגיעים להחלפת צמיגים, מונחים על ידי עניין אחד בלבד - מחיר - בלי להבין כלום. ולעתים מתקינים להם צמיג כביש רגיל ואז מתחילות הצרות.
יש HT ויש HT. כמו שגם בצמיגי AT ו-MT יש טובים יותר או פחות. גם לא כל צמיג זמין בכל המידות וזו בעיה חמורה בישראל, כי מידת הצמיג המדוייקת הרשומה ברשיון היא עניין קדוש. אם ניקח לדוגמה רכב פנאי/ג'יפון פופולרי כמו דגמי סובארו, עם צמיגים בחתכים 55/60, הם מגיעים מהיצרן עם צמיג HT מתוצרת יוקוהמה, בעל 2 שכבות בדופן. מנסיון רב ומר ש לעשרות תיקוני פנצ'רים והחלפות גלגלים בשטח, אני קובע, מידיעה, שהוא צמיג עדין ופגיע במיוחד, לא אגזים אם אקבע שחלק מצמיגי הכביש הטהורים עמידים ממנו... מי שנוסע לעתים גם בשטח ועומד בפני החלפת סט צמיגים, מוטב שיקפיד לדרוש צמיג HT טוב ועמיד. אז איך תדע מה עמיד ומה לא?....אההה, מי שלא קורא מבחני צמיגים מעיתונות הרכב המקצועית בחו"ל, כנראה שלעולם לא יידע. בפנצ'ריות תמיד ישתדלו לדחוף לך מה שיש להן במלאי ו/או עם מקסימום אחוזי רווח.
לפחות לגבי המישלן לטיטיוד קרוס, אני יודע שהוא מהטובים בצמיגי HT, ממש כמו שה-BF-KO הוא מהטובים והעמידים ב-AT. יש לזה מחיר כפי שקראתם במבחן - כי אין קסמים בדברים האלה. ככל שהצמיג יותר קשוח ויותר מתאים לשטח, כך יהיה בעל ביצועים פחות טובים בכביש.
....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בתור ההוא שנסע עם דאסטר כמה ק"מ .. חלקם עם צמיג מקורי לכביש וחלקם עם צמיג אחר ( מקסיס וגריפמאקס ) אני יכול להגיד שיש הבדל קטן מאד לטובת המקוריים בצריכת סולר.
יש הבדל גדול מאד לטובת המקוריים ברעש על הכביש ( בעיקר כביש משובש )
יש הבדל קטן מאד לרעת המקוריים בשטח סלעי ( מדבר )
אין הבדל ( או שאני לא ראיתי כזה ) בשטח בוצי ( כרמל / רמה"ג )
היתרון הבלתי מעורער של צמיגי החצי חצי מול המקוריים הוא בעמידות לצביטה צידית. פה אין דיון מבחינתי.
גדול. זאת גם המסקנה שלי לאורך יותר מ25 שנה בשטח עם רכבים שונים ועם צמיגים שונים. לגבי היתרון בעמידות הדופן, זאת הסיבה העיקרית שאשים צמיג חצי חצי על הרכב שלי. הרגע הזה ביום גשום שבחור צעיר שעושה גוגינג יורד למעבר החציה די קרוב אלי וכשאני בולם הרכב ממשיך כאילו כלום (MT גודייר אגרסיביים) הספיק לי... לא קרה שום דבר כי הבחור היה מהיר והבחין שאני לא עוצר,עצרתי עצירה מוחלטת כשהוא ממש לצד חלון הנהג...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
גדול. זאת גם המסקנה שלי לאורך יותר מ25 שנה בשטח עם רכבים שונים ועם צמיגים שונים. לגבי היתרון בעמידות הדופן, זאת הסיבה העיקרית שאשים צמיג חצי חצי על הרכב שלי. הרגע הזה ביום גשום שבחור צעיר שעושה גוגינג יורד למעבר החציה די קרוב אלי וכשאני בולם הרכב ממשיך כאילו כלום (MT גודייר אגרסיביים) הספיק לי... לא קרה שום דבר כי הבחור היה מהיר והבחין שאני לא עוצר,עצרתי עצירה מוחלטת כשהוא ממש לצד חלון הנהג...
1000%
כל הדיון, מסוכם בפיסקה אחת.
זה עדיין רק דעה או התרשמות אישית ממקרה בודד. אף אחד לא מבטיח שצמיג "חצי חצי" או איך שתרצו לכנות אותם היה בולם טוב יותר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk