איך הזרקת סולר למערכת הפליטה (צינור שממוקם מחוץ למנוע ואין לו שיתוף במערכת השימון), משפיע על איכות השמן?
Printable View
כי (בתלות ביצרן) ההזרקה מתבצעת בפעימת הפליטה לחלל הצילינדר.
וכך סולר שנשאר בחלל הצילינדר , יגיע לשמן המנוע.
אם הסולר מוזרק בתנועת הבוכנה מעלה, הוא יוצא מהצילינדר.. לא נשאר בתוכו.
גם אם הבוכנה לא משלימה תנועה ממש עד למעלה, הוואקום בגל האויר במערכת הפליטה שואב את הגזים מהצילינדר.
מה גם שזו כמות זעירה של סולר, אחרת הייתה נעילה הידרוסטטית.
בגלל זה קשה לי להאמין שההזרקה היא לחלל הצילינדר, וסביר בהרבה שהזרקה היא לסעפת פליטה, ועם גל תנועת האויר הסולר עובר הלאה אל המסנן, ושוב, הסולר לא בצילינדר.
אני מפספס משהו?
(עוד לפני שהבנו שהמרצע יצא מהשק והיצרן בכלל מנחה טיפול כל 15k..)
כן אתה מפספס.
לא כל הסולר יוצא.
ומדובר בכמויות מאוד מאוד קטנות. אבל כידוע, כמויות קטנות רבות (מחזורי התנעה, הרבה נסיעות פקקים ועוד) מצטברות לכמות גדולה.
ועוד לא דיברנו (בעצם יש שרשור על זה) על אוריאה...
וכן. עדיף לעשות טיפול (שמן ומסנן) כל 15 ולא לחכות.
דורון זו עובדה. מכוניות עם מסנן חלקיקים- כאשר מתבצעת שריפת החלקיקים מתערבב סולר בשמן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש כמה דרכים לשרוף את הפיח במסנן
הוספת הסולר היא טובה בתנאי שהמרסס נמצא לפני מערכת ה DPF ואחרי המנוע
מה שנקרא המזרק החמישי ( למי שיש מנוע עם 4 צלינדר )
יש יצרנים שניסו להתחכם ומזריקים את הסולר לתוך חלל השריפה במהלך הפליטה ואז הסולר נפלט לכיוון האגזוז
צריך להדלק ולהשרף
הטריק הזה כנראה לא מוצלח
וחלקו של הסולר מוצא את דרכו לשמן המנוע
איציק
בגדול מאוד, בגלל(ולא רק) dpf סתום הסולר שמוזרק לצילינדר לא נישרף באופן מלא, מה שלא מצליח להישרף מוצא את דרכו עובר את טבעות הבוכנה ומגיע לאגן השמן, עליית מפלס שמן מנוע אינידקציה לכך, יש מכוניות(הראשונות שהותקנו בהם dpf) שקיבלו המלצת יצרן למלא ק"ג שמן פחות בטיפול בגלל עלית המפלס שמן, עד שהיצרן פתר את הבעיה.
זה בגדול.
טיפ סופר חשוב.
לגבי החלפת שמן, אני גם לא מחסידי החלפת שמן כל 30,000, אבל הניסיון מראה שמנועים יכולים להחזיק ככה 300,000+ ק"מ.
ומה אחרי זה ? לא אכפת לאף גורם משפיע.
אין לי איזה סטטיסטיקה סופר מדוייקת אבל לדעתי רוב המנועים היום מתים מסיבות אחרות (חימום יתר, רכיב יקר שלא מצדיק תיקון וכו)
EGR
DPF
Re-Gen
SCR
DEF
סוגי סרטן מתקדמים (ומולדים...) למנועי דיזל חדשים...
קוראים לזה מחלות אוטואימוניות