מה שאסף אמר.
Printable View
אפשר לפנות למפתח עם הלינק לדף ב-GitHub שעוסק במפות ווקטוריות של Israel Hiking (https://github.com/IsraelHikingMap/VectorMap) ולשאול איך ניתן להשתמש בתוך התוכנה (אני לצערי לא מבין גדול בענייני הפיתוח)
תאורטית לפחות, תמצא שם כנראה גם את שמות הנחלים ועוד.
זה בדיוק העניין..
מבחינתי אפליקציית הניווט המנצחת תהיה זו שמורידה ממני את הצורך לקבץ מהרשת שכבות או לנהל דיאלוג כלשהו עם המפתח.
שהמפתח יעשה את שיעורי הבית וייצר משהו מעשי.
יש כאלו שזה מתאים להם, והאיכות הזו טובה להם, וזה בסדר. זה מה שהם רוצים, לי זה פחות מתאים.
אני חוזר לשאלה המקורית שלי, אם לאפליקציה שהוזכרה יש תפריט אינטרנטי בו אפשר לבחור שכבות ומפות(בלי לכתת רגלים ברשת לחפש ולהתאים משהו חדש), אז אחלה.
לא נראה לי שזה המצב.
בגלל שהמגמה הכללית היא רידוד המידע הגיאוגרפי הפיזי במפות, אז לא רואה סיבה שמישהו באמת ישקיע בזה, וחבל.
מכיוון שרוב המשתמשים כאן נוסעים על שבילים(אני מקווה שכולם)
הרי ניווט מסורתי "של פעם" ושהיה רלוונטי לניווט רגלי בשטח פתוח
לא כ"כ רלוונטי לנו ואני מעדיף מפה שנמצאים בה הכי הרבה שבילים שלא נמצאים במפות פתוחות.
וכאן הטעות. לצאת על שביל במפה עם טופוגרפיה/פרטי תכסית ברמה נמוכה, לא מאפשר לך לדעת את טיב השביל.
במפות מפורטות, אתה בהרבה מקרים יכול להסיק בקירוב לא רע איך יראה השביל, ובהתאם גם את קצב הנסיעה. בשלב הניווט עצמו, זה פחות רלוונטי אם מעניין אותך רק להגיע ליעד.
אם מעניין אותך גם הנוף שסביבך, המפה המפורטת היא יתרון עצום.
אני אישית לא נוסע עם עיניים על המכשיר, אלא מסתכל כל פעם מה הקיטוע הבא ודי נוסע על סמך הזכרון. יותר קל לי למצוא את הפניה כשאני יודע מהמפה בדיוק איך היא נראית.
כשאשתי נוסעת איתי ומנווטת היא במילא מעדיפה מפת נייר (כן, מותר לכם לקנא).
נכון,
אבל במפה שהדגימו קודם (וגם בישראל הייקינג) דווקא כן.
בנוסף, ובלי קשר, רק לידע כללי,
במפות סמ"ש של השנים האחרונות הורידו המון פרטי טופוגרפיה לעומת הישנות.
איזה מידע חסר לכם בדיוק במפה?
בואו נזכור שאת המשימה העיקרית של להזדהות על השטח עושה ה GPS בכבודו ובעצמו.
אני משתמש לרוב במפת שבילנט שיש בה פחות סימונים טופוגרפיים ( אפילו ביחס לישראל הייקינג שצילמתי כאן) אבל בזכות זו היא נקיה וניתן לקרוא ממנה בנוחיות את הסימנים שמעניינים מטייל רכוב בשטח.
לי נראה שאתם לא מסוגלים להשתחרר מהרגלי עבר שלכם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
א. מה שאסף כתב.
ב. מה שאייל כתב..
ג. מה רע בהרגלים האלו?
אני מעיף מבט בטופוגרפיה בצידי המסלול וקדימה במהלך המסלול.
כשאני רואה שהפיצול/אטרקציה/עץ הבאים הוא במפגש נחלים/שיא גובה/מעבר מצוק, אז אני נוסע עם הראש למעלה ונהנה מהנוף עד למפגש נחלים /שיא גובה/מעבר מצוק הבא.. ולא צריך להיות צמוד לסמן במפה עם הראש למטה.
כשמזג אויר מתהפך עליך, ואתה מבין שיש מצב יותר מסביר לשטפון, אז הטופוגרפיה אומרת לך אם אתה בבעיה כי הכל מצוקים בקילומטרים הבאים (ערוד/נקרות), וכדאי לנצל את ההזדמנות הראשונה לצאת, או שאתה בשטח רחב ורגוע שיש הרבה אופציות ואפשר להמשיך ברוגע (פארן..).
כשאני לא בוחר מראש חניון לילה, ועכשיו רוצה להבין איפה יש נקודת חנייה פוטנציאלית בהקשר להסתדר צל בבוקר, שיפועים וגם מסלע..
ועוד ועוד..
לעניין גודש נקודות העניין הציבוריות הצעתי ליואב רופא להוסיף ללשוניות צבורי ופרטי לשונית שלישית אד הוק בה יופיעו רק נקודות רלבנטיות שבחרת לפני הטיול מתוך המאגר הכללי והפרטי. כך ניתן יהיה לטייל עם מפה נקיה ולא לאבד את נקודות הענין החשובות. הוא הסכים שזה רעיון טוב עכשו נמתין שימצא זמן לישם.
הי, מציע ללמוד קצת יותר לפני שעונים ומטעים, אתה מתמקד במלחמות היהודים וחבל, יש כאן עולם שלם שכנראה לא התעמקת בו מספיק.
1. מפות ישראל הייקינג ניתנות להורדת ולהוספה באפליקציית אופרואד. רק הקישור להורדה מתוך האפליקציה הוסר לבקשתם.
2. ניתן לייצר מפות ב-Mobac בפורמט של אורוקס ולהעלות אותם לאופרואד, בדיוק כמו שכתבת במדריך. כולל מפות בחו״ל. וזה ללא עלות.
3. אני באמת (ברמה האישית) לא מבין איך אפשר להשוות בין אפליקציות עולמיות שרק מציגות מפה (כמו שכתבת זה לא הטריק) לבין אפליקציות כמו אופרואד (שלי) ועמוד ענן בהן יש עושר עצום של מידע מקומי בעברית. באופרואד יש לך 12K נקודות עניין, קרוב ל-2000 מסלולים, מהם 150 מסלולים רגליים של אתר טיולי ושותפים כמו ג׳יפולוג, שהופכים את האפליקציה לזירת מידע שאין כדוגמתה. להציג מפה זה באמת שטויות ועושים את זה פעם אחת.
4. באופרואד אספנו לך כבר את השכבות, אתה לא צריך לחפש באינטרנט. שטחי אש, שמורות טבע, גזרות של רשות הטבע והגנים ועוד. ואם יש לך מידע חשוב נוסף אתה יותר ממוזמן לשתף אותנו ונוסיף.
5. לאחר ניווט עם כל המפות, ושיחות עם אין ספור אנשים שמנווטים יותר שנים ממני, אין מתחרה יותר טוב למפת שביל נט. לא כי אני מוכר אותה באפליקציה, מכרו אותה בעמוד ענן הרבה לפני, זו פשוט המפה הכי טובה שיש היום לניווטים בישראל (לפחות לג׳יפים ואופניים).
6. לא יודע אם יש עורך מסלולים ותמיכה בכל סוגי הקבצים בגלילאו, אני רק יכול לומר שיש לך מתכנן מסלולים באופרואד שהוא לא פחות ממושלם ועובד באופליין מלא.
7. מיותר לציין, אבל תמיכה ועזרה בעברית
ולסיום, ברוח ערב החג, לפני שהולכים לחפש מה יש אצל הגויים, בוא נבדוק קודם מה יש לנו כאן בבית :-)
חג שמח
לקח לך קצת זמן :rolleyes:
מסכים לגמרי - לטעמי OffRoad נותנת את הפתרון הכי נוח עם ממשק ופיצ'רים הכי מתאימים לצרכים שלי
ו - יש גם הבטחה שעובדים על הטמעה של Vector Tiles - מה שיהפוך את מפות הבסיס להרבה יותר נוחות לעדכון, עם כיתובים (תוויות) שמתיישרות לפי כיוון המכשיר והרבה יותר 'רזות' על המכשיר...
אילן, יש כבר תאריך יעד? :p
לגבי שביל-נט - מסכים שהיא הכי נוחה לניווט (לטעמי, דורון) אבל רמת העדכון שלהם לא עקבית ואחידה - אבל אז משלימים עם Israel Hiking המצויינת
למען הסר ספק: אני לא קשור בשום אופן למפתחים והאינטרס היחיד שיש לי הוא כמשתמש
נתקלתי עכשיו בשרשור הזה.
אני רואה שהוא כתוב בעברית... אבל לא הבנתי כלום.
PW
ברגע שניתן להשתמש במפה זהה ברוב האפליקציות(שביל-נט עובד בעמוד-ענן), אז הפור ייפול על ממשק המשתמש ועושר ועדכניות המידע.
זה ההבדל בין האפליקציות בסוף.
עמוד-ענן עדיין עם יתרון בנקודות העניין ומאחור כמעט בכל השאר..
מבחינתי האפליקציה היא גורם מסייע ולא הכרח, אז המינימום מתאים לי.
מפות שביל-נט פחות נעימות לי בעין כי גם שם הטופוגרפיה נבלעת בגוונים.
מפת סמ״ש סרוקה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2ce5f800c7.jpg
מפת ממ״ג;
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0a3236c287.jpg
מפת שביל-נט:
שים לב שרמת ההפרדה בין הסימונים נמוכה ביחס לקודמות, כשנוהגים ברכב ורוצים ״להעיף מבט חטוף״ זה מאד משנה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bbddfc00eb.jpg
דורון ואסף,
מדי פעם מומלץ לאתגר את ההרגלים הישנים ולבחון האם אנחנו משתמשים באמצעים העומדים לרשותנו באופן היעיל ביותר.
אכן, מפות נייר או מפות סמ״ש של החברה ההיא הם ההרגל הישן, כמעט מסורת.
כיום מאתגרים אותם ואף עולים עליהם.
אני בחרתי כמו רבים אחרים בשבילנט כי היא בנויה חכם ומחדש. מאוד נוחה.
אכן, מדובר על טעם אישי אבל בכדי לא להפוך את הדיון הזה לסתמי אני יכול להמליץ לכם להתנסות כמה פעמים ולחזור לספר רשמים.
זה עוד עלול להסתבר מוצלח כמו המעבר של דורון לבנזיניה של קולמן...
תאתגרו את עצמכם.
בנוסף, אני גם מבחינה אידיאולוגית בעד להםסיק לפרנס את החברה ההיא וכן את עמוד ענן שלקח ממני כסף ( והרבה) והשאיר אותי לא אחת עם מוצר לא תקין לפרקי זמן ארוכים מדי.
מבחינתי שני אלו צריכים לעבור מן העולם או לכל הפחות לקצץ את כנפיהם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יש לי גם את שבילנט וגם סמ"ש, שתיהן גם בעמוד ענן וגם בטונב, למרות שאני מנסה מדי פעם לעבור לשבילנט בשביל להתנסות ולהתרגל, פשוט לא מתחבר אליה. מבחינתי הסמ"ש (או כל טופוגרפית מהסוג הישן) הרבה יותר אינטואיטיבית ונוחה.
ונשבע לכם שניסיתי בתום לב, ושילמתי על שבילנט בשתי אפליקציות, פשוט לא מתחבר לי.
חג שמייח :)
מסכים אתך לגמרי בעניין ההפרדה/קונטראסט הנמוכים יותר בשבילנט וכמות הצבע ועובי הקווים ניתנים גם הם לשיפור כרטוגרפי.
בכל זאת, עדיין היא עדיפה לי על פני מפות סמ"ש (בגלל קנ"מ המקור הגרוע והעומס הכרטוגרפי המיותר)
וגם על פני Israel Hiking (בעיקר בגלל העושר והאיכות הכרטוגרפית)
אני רוצה לקוות ששבילנט ישכילו לייצר מפות ווקטוריות (Vector Tiles) שישפרו משמעותית את הקריאות של המפה וש-OffRoad יאפשרו בהן את השימוש.
בכל מקרה, כשאני צריך להתעמק בטופוגרפיה ובסביבה הגיאוגרפית בזמן טיול, אני צריך לעצור ולשחק במפה ולא משנה אם זה מפת סמ"ש או מפת שבילנט (אני משתמש בסמארטפון ולא בטאבלט גדול)