גם בגיר אוטומטי עם הילוך כח יש בלימת מנוע. אולי בידני הבלימה יותר חזקה אבל בהחלט כששמים ראשון low יש בלימה.
Printable View
גם בגיר אוטומטי עם הילוך כח יש בלימת מנוע. אולי בידני הבלימה יותר חזקה אבל בהחלט כששמים ראשון low יש בלימה.
בכל רכבי השטח שהיו לי לאורך השנים (ניבה, סיקס, טראנו והדיפנדר) היה גיר ידני.
הרוביקון הוא האוטומטי הראשון - עולם אחר, באמת לא צריך לעשות כלום, מכוונים את ההגה וזהו.
הידני דורש יותר מיומנות וקבלת החלטות מהנהג.
נוריד לרגע את סוגיית אמינות הגיר (שם הידני לוקח בגדול), מה עדיף - עוד לא החלטתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ניר,
כמה רכבים אוטומטיים עם טרנספר 4:1 אתה מכיר?
הרוב המוחלט עם יחס העברה נמוך באזור 2 וקצת=בלימת מנוע מעאפנה.
בהתחשב בעלות ובפשטות של החלפת בלמים, ובתדירות המצבים בהם בלימת מנוע באמת חוסכת את השימוש בהם, זה שיקול די שולי בעיני לבחירה בסוג גיר, מבלי לבחור צד.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
אני מעדיף להשאיר את הדיון לנושא המקורי לפני שזה נסחף לדיון על גיר אוטומטי/ידני.
התמכרות נעימה.
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
הדיון הוא על דיסקברי בנזין אוטומט.
לא מכיר.
בדיסקברי דיזל אוטומט, הבלימת מנוע היא אמיתית ומוחשית ופרקטית. שמים low בטרנספר ובגיר והרכב יורד ירידות תלולות גם בלי עזרה מהבלמים. במורדות קשים צריך לעזור.
בואו נשכח מההערה שהציתה את הדיון אוטומטי או ידני.
חבל לחרב את הדיון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מאחל לך מכל הלב שתמצא נשמה תאומה בערימת הברזלים הזו. שכל תקלה תתקבל אצלך כהרפתקאה מכאנית מהנה. שתהפוך לאחד מאלה שעוצרים אותם ברמזור ושואלים אם הם מוכרים והם אף פעם לא, עצם הרעיון מגוחך להם. אני ממליץ לחפש לך קהילה תומכת ומגובשת שמטיילת ביחד.
יותר מדי אנשים התחילו חלום וברחו מסיוט, זה הכל בראש.
דיפנדר 90 מודל 1996 במשך 8 שנים.
דיסקברי 1, דיזל אוטומטי מודל 1996 במשך 4 שנים
ועכשיו דיסקברי 2 דיזל ידני.
בכולם אני הייתי היד השלישית.
משלושתם, הדיפנדר היה זה שהעיק על חשבון הבנק משמעותית יותר מהדיסקברים. בדיעבד, אני יודע לומר שהדיפנדר הוזנח קשות על ידי הבעלים הקודם לי. מנגד, הדיסקואים טופלו באופן מסודר כשהדיסקו 1 היה אצל הבעלים הקודמים לי 14 שנים והדיסקו 2 היה אצל הבעלים הקודמים לי עשור.
תחזוקה היא הנתון המשמעותי ביותר ברכבי שטח בגיל הזה. אם נולדו באנגליה וגם אם נולדו ביפן או בארצות הברית של אמריקה.
תהנה מהשקט של הבנזין. אני, מעדיף את הגרגור של הדיזל.
מצטרף לדיון (בעלים של דיסקו אחד מ1 אוקטובר 2019) לא מבין איך נכנסים להלוך כח בדיסקו בנזין 1994.
מה שהבנתי :
א. מצב רגיל AWD - ידית קטנה משוכה לצד הנוסע.
ב. נעילת דפרנציאל אורכי - ידית קטנה לצד הנהג.
ג. הלוך כח - ????
תודה.
אותה ידית - דחיפה קדימה עד הסוף
אני מניח שרק במצב נעילה- כלומר שמאלה וקדימה.
אני אולי קצת מעורפל אבל לא... גם עם דיפרנציאל לא נעול אפשר לשלב לLOW לא שאני רואה סיבה ממש...
קובץ מצורף 126021
הסיבה היא לגרירה (של לנדרובר אחר למשל...) - מותר לנבלה לגרור עד 3500 ק"ג, אבל עם מנוע שבקושי מזיז את המשקל העצמי שלה... גרירה בעליה עושים ב low פתוח.
ויש גם עליות מאות תלולות שאי אפשר לעלות בראשון גבוה. לפני חודש טיילתי באזור החרמון ובעליה מבוטנת היטב ותלולה מאוד לא הצלחתי להתקדם, בטח לא לזנק, בלי לשלב לנמוך. התבאסתי כי אצלי כשמשלבים נמוך משתלב גם הנעה קדמית ואין דיפרנציאל מרכזי.... בסיבוב על בטון זה מרגיש ונשמע לא נעים.
אסף.
אני פעם ניצלתי את הlow סתם לנסיעה בפקק. היה דווקא נחמד.
קרוז קונטרול לגוש דן....
זה לא נושא השרשור (אפשר לפתוח חדש בנושא) אבל זה לא אפשרי.. יש פתרון אחר.
אסף.