כמה מוגבה ואיך?
האם אתה מוגבל במגוון הצמיגים הקיימים?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
Printable View
כמה מוגבה ואיך?
האם אתה מוגבל במגוון הצמיגים הקיימים?
רשמתי אתמול בשרשור אחר...
רק עכשיו ראיתי ולכן רק עכשיו מצטרף לדיון.
חייב לחזק אותך על הבחירה המצויינת!
מאילוץ, מצאתי עצמי נוסע ומטייל ביומיים האחרונים עם פורסטר (כשאישתי מובילה עם הגראנד שירוקי).
אז נכון, בחרתי מסלולים שלא אמורים לאתגר, אבל,
האוטו (פורסטר 2013 של הורי, מעולם לא ירד לשטח, לא מוגבה ולא ממוגן) הפתיע אותי ביכולות.
הגובה מטעה - יש מרווח גחון סביר +
X MODE עובד מצויין.
נסע כמו גדול.
גם במעט מדרגות, חצץ ודרדרת.
(הרכבים שלי - היו סמוראי וסופה והיום גראנד שירוקי)
אוקי, הבנתי את הכיוונים. תודה על ההכוונה.
אז גרמתם לי שוב להתלבט:
בתקציב של כ90-100K, עם הצרכים שכבר הסברתי קודם בתחילת השרשור- הייתם ממליצים על:
1. פורסטר שנת 2015-2014 עם 50-70 אלף ק"מ, וליישר קו עם תוספות כמו מה שהוצע פה (צמיגים ומיגונים).
2. פאג'רו 2011-2010 עם 150-170 אלף ק"מ.
מה לדעתכם ידרוש יותר תחזוקה ביום-יום?
מה ידרוש יותר יישור קו?
מי מהם יבלה יותר זמן במוסך?
ובשורה התחתונה- ממי אנחנו נהנה יותר?
תודה
הפג׳רו יהיה יותר מורכב / יקר
Sent from my iPhone using Tapatalk
מצטער חבר, אבל אין לך מה לחפש בג'יפונים .
היכן תכניס את הציוד בפורסטר ? על הגוון ? (הקפיצים ישקעו עוד יותר)
אתה צריך SUV ארוך .
לגבי הפורסטר וסובארו בכלל , זאת סתם אגדה אורבנית לתחזוקה ואמינות שמתנגנת לה כהד ...
כאחד שהחזיק ומחזיק B4 נוספת, בהשוואה למאזדה, הסובארו מטחנת כסף !
ובין האמינות האגדית למציאות יש פער גדול .
כראה אנשים פה עדיין בהשפעת הסובארו DL של שנות ה - 80 (שעדיין מסתובבות בכפרים השכנים שלי ).
פאג'רו מ 2009 יכולה להיות בחירה מצויינת . יש אופציות נוספות אבל יהיה יותר רלוונטי להציע לאחר שתשב עם עצמך וזוגתך ותבחן "מסלול מחדש" (SUV ארוך, או לחילופין כן להפריד רשויות ולרכוש SUV ישן לצד רכב פרטי מודרני ).
בהצלחה בהחלטה
רענן
אני כתבתי על הנאה ואתה כותב על מוסכים...
בתור מי שהיה לו פורסטר במשך 4 שנים אז גם סובארו שעובדת בשטח צריכה תחזוק של משולשים בוקסות ושאר ירקות. טיפול גדול עם טיימינג יכול לעלות הרבה אלפי שקלים. או שפתאום אתה לוקח את הצד של ידידנו שלמה55 בדבר האמינות והסחירות האגדתית של הסובארו...
12000 שקל להוציא במוסך זה קיצוני גם לsuv גדול.
אז כן, באופן כללי הטיפולים וצריכת הדלק יהיו זולים במידה מסויימת בסובארו אבל צפי השימוש של פות"ש הוא די אינטנסיבי ולפי מה שהוא כתב נראה לי שיתפתח לו התיאבון. זה בניגוד למישהו שמגדיר טיולי שבילים פעם ב...
שוב אני מוצא את עצמי מסנגר על גראנד ויטארה.
עבירות עדיפה על פורסטר ולא פחות מהפאג'רו שאחרי שנת 2000.
עלויות אחזקה נמוכות יחסית לפאג'רו בוודאות ויחסית לפורסטר שתיכנס לשטח גם.
מה בדיוק הטיעונים נגד? מקום? שים גגון וקפיצים HD כשאתה מגביה...
סדק בראש מנוע - בתקציב שלך אתה בדגמים החדשים שהבעיה כבר לא קיימת (אבל תבדוק אותי)
לא רוצה להכניס עוד הסחות דעת, אבל ב 100K אתה יכול לקנות גם LIBERTY KK משנתון מתקדם, אחד שלא ראה שטח וטייל על מדרכות לכל היותר. עם הרבה פחות קמ מפאג'רו באותו מחיר. עם הגבהות ומיגון יש לך ג'יפ אמיתי של חברת JEEP. אבל... שותה דלק.
לי יש נסיון מצוין עם ג.ויטארה. אמנם צורחת דלק, אבל עד שעשתה טוטאלוס היא נסעה יפה.
לשאלתך, בסבירות גבוהה האופציה הראשונה תעלה פחות באחזקה.
הנסועה עושה את שלה, לא יעזור כלום.
סובארו יקר באחזקה אבל הכל ברור וידוע מראש, הכל כתוב בספר הטיפולים המתוכננים, למעט נזקי שטח (ובוקסות וצמיגים...).
ברכב שטח טורבו-דיזל עם 150,000 ק״מ יד 3, סביר שיפלו עליך כמה דברים יקרים בקדנציה, רק תהיה מוכן ותקבל את זה בהשלמה.
זה מעבר לטיפולים השוטפים, שאני מנחש שעולים לפחות כמו בסובארו.
מה אתה מעדיף? רק אתה יודע.
אני הפסקתי לקנות עם 150,000 ק״מ לשימוש יומיומי, אבל זו החלטה אישית.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ממש לא. לי יש פורסטר בת 3, X, מנוע 2000, נוסע כל הזמן בפקקים עם בערך פעם בחודשיים טיול של נאמר נגב מצפה רמון או צפון, משמש כרכב משפחתי ולעבודה, יורד לשטח, ממוצע על הכל 8.6 ליטר ל-100KM, שזה יותר טוב מ-11 ק"מ לליטר. טיפולים עד עכשיו פחות מ-1000 ש"ח, חוץ מפעם אחת ב-30,000 שחרטו לי בלמים (נראה לי קצת מוקדם לזה האמת, אבל טענוט שה-X-MODE שוחק את הדיסקיות), לאחרונה נסעתי ממצפה רמון עד לגב-חווה, מסלול יפה מאד אגב על הצוק, ונחל חווה מקסים, למרות שלא נשאר לו מספיק זמן, והאוטו עשה את זה בקלות (אני לא. זה היה יותר מידי ןלא יודע מה הייתי עושה אם היה לי קלאצ' בנוסף להתעסק איתו. בכלל, הבעיה שלי בטיולי שטח היא הריכוז והעייפות במחצית השנייה של היום, לקראת סוף הטיולים, לכן חשוב שהאוט יהיה נוח). מכל מקום זו הסטטיסטיקה על כמעט 3 שנים והשימוש אצלי נראה דומה לפותח השרשור. הפורסטר ממוגן ע"י יבואן בקניה עם מיגון של אספיר. לא מוגבה ועם צמיגים מקוריים (עדיין). בהצלחה שיהיה.
אותנטי מהשבוע, לגבי עלויות בפורסטר...
קרוב משפחה, עם פורסטר 2019 ספורט, לא שם לב ופגע בפנס קדמי ראשי שמאלי באופן שדורש החלפה.
זה רכב חדש בארץ ובעולם, עדיין קשה מאוד למצוא חלק מפירוק , בודקים אלטרנטיבות בחו"ל.
מישהו מנחש עלות החלק בחברה בארץ?
12000₪, שתיים עשרה אלף שקלים....
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
שיחכה לביטוח...
פורסטר משנתון 2008 (צורה חדשה) ומעלה, יתן לך את מה שאתה מחפש.
מקום ל-3 ילדים
תא מטען גדול
בתקציב יכנס לך גם מודל 2013 ויישאר לך כסף להגבהות (עדיפות להגבהת קפיצים. יש לאספיר מבצע עכשיו לקפיצים+בולמים של PEDDERS) מיגון וצמיגים.
לגבי צמיגים -
יוקוהמה ג'אולנדר G015
טויו אופן קאונטרי AT+
מקסיס 771
ג'נרל גראבר AT3
BF KO2 (הכי טובים לדעתי, אך יקרים).
כולם בטווח המחירים של 500-800 ש"ח לצמיג.
בכולם, תצטרך גם לרשום את דירוג המהירות המתאים ברשיון הרכב. צמיגי פרויד בחיפה מספקים גם את השירות הזה (לא קומבינה, הליך חוקי לחלוטין).
בכמה מגביהים הקפיצים של אספיר?