פרט, נמק והסבר ...
Printable View
פרט, נמק והסבר ...
שמרתי את הכוסיות, אבל הן כרגע במכון אז לא יכול לבדוק מיידית. אבקש שיצלמו לי או שאעבור שם בהמשך היום ואעדכן. את היוק ממילא צריך להחליף אז אשמח אם הוא יימצא אשם :)
ככה נראות הכוסיות, והיה בהן פיח שחור בפנים:https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...705a203cf3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e410bef0d4.jpg
אחד משניים - הידוק יתר של היובולטים, או יוק חופשי. לפחות בתור התחלה מהקל לכבד
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
היוק היה חופשי, המכונאי טוען שזה לא היה אמור לגרום לבלאי מואץ עד כדי כך.
לגבי הידוק יתר, בהחלט יכול להיות. את כל 3 הצלבים אני הרכבתי והידקתי די חזק. לפי הטבלה שצירפו כאן (תודה !) צריך הידוק של 14-17 ft-lb. אין לי מד מומנט אבל אקפוץ לאחד המוסכים כדי להרגיש את המומנט הנכון.
אני לא מספיק מבין / מכיר אבל אולי יעניין אותך - http://www.jeepolog.com/forums/showt...A1%D7%9C%D7%99
רק מלהסתכל על הידית נראה לי שהידקתי הרבה יותר מדי.. המומנט הדרוש הוא בתחתית הסקלה של הידית והיא דרייב 3/8 ...
למיטב זכרוני אי אפשר לסגור את האומים האלו עם בוקסה כי אין מספיק מקום, פותחים וסוגרים עם רינג.
יש לי את הידית הזאת בדיוק. במומנטים שמתחת ל20 (במקרה הזה 14 lb/ft שווה בערך 19 n/m) היא לא ממש מדוייקת.
ואגב, המומנט הזה הוא ממש, אבל ממש, חלש בתחושה ביד. רוב הסיכוים שחיזקת הרבה יותר חזק.
עריכה,
עכשיו ראיתי שהגעת לאותה מסקנה.
חזרתי ובחנתי את הכוסיות. בעין אני לא רואה כלום, אבל בתחושה מרגישים שקיעה קלה במתאר של היובולטים. ההידוק של היובולטים הוא גם מכנה משותף לשני הצלבים האחרונים כי אני הרכבתי את שניהם בעצמי. ואפילו אין למי לבוא בטענות ...
נראה לי שיש תשובה לשאלה. כמובן שגם היוק יוחלף בסרן האחורי, הצינור יוחלף לחזק יותר בדרייבשאפט, המיסבים יוחלפו בסרן האחורי, והזחיח והצלב יוחלפו בדרייבשאפט הקדמי, אם כי לצערי הכל יצטרך לחכות לתקציב כי כרגע אין.
המומנט הזה הוא ממש הידוק מינימלי.
כדאי לבדוק אם יש צורך בלוקטייט או שכיוון הסיבוב מונע פתיחה.
למיטב זכרוני לוריה פעם הסביר לי שמה שקובע את החוזק פיתול הוא בעיקר הקוטר של הגל ולאו דווקא העובי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
המומנט הזה ,הוא מה שדורש בורג כזה, מחומר כזה, בכדי להחזיק את המסב במקום- מבלי לעוות אותו.
לקח לי שנים לצאת מחיזוק של ״עוד קצת״ אחרי הקליק.
מבטיח לא להתקמצן על הלוקטייט..
השאלה איך לסגור במומנט הנכון, אין שם גישה לבוקסה, רק פתוח/רינג..
יש רינג או פתוח למפתחות מומנט .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
מה שעידו אמר, ואפשר גם לתת שני פיקים לבוקסה על מפתח רגיל , להלביש עליה את המפתח מומנט בקו ישר(או ב 90 מעלות...), לעשות חישוב קל של אורכים ואיפה לוחצים.( הנה חידה לחג).
או להרגיש את המומנט על מלחציים, כשמחזיקים את המפתח מומנט במרחק שבו מחזיקים את המפתח רינג, ולשחזר על היובולט לפי הרגש.
נכון,
זאת הצעה חורנית. התוצאה תהיה מספיק טובה, ודי דומה לתוצאה של חיבורי מפתחות וחישובי אורכים.
חיבור מפתח זה חישוב מתמטי עם תוצאה ברורה .
מה שאתה מציע זו תחושה ...
עידו
מה האפשרויות הפרקטיות שלי, בתקציב צנוע ?
אני מוכן לרכוש במחיר סביר מד מומנט, אבל אז ארצה שהוא יוכל לשמש אותי בכל מקום שצריך, כלומר כזה שאוכל להשתמש בו לכל המידות.
מד מומנט עם אינסרטים פתוחים/רינג יקר טילים (לפחות מה שאני מצאתי, כי צריך גם אינצ׳י וגם מילימטרי והאינסרטים יקרים)
רעיונות מעשיים ?
עם יש לך מד מומנט אז קנה בשבילו רינג או פתוח מתאים העלות לא גבוה.
חפש תחת המונח Crowfoot יש לקנות לפי מידה לא חייב לקנות סט שלם
עידו