תגובה: שני דודים אבל לא קרובי משפחה
הבעיה היא לא הרעיון של הבלם, הבעיה היא המיקום של הדיסק.
ולמי שלא נוסע עם לנדרובר, או כל רכב עם דיפרנציאל מרכזי ובלם על רכבת ההינע, חשוב להבין, שאם לא משלבים ל4*4, וגלגל אחד מאבד אחיזה, הוא פשוט מסתובב לו, חברו שעל הקרקע מסתובב בדיוק באותה מהירות רק לכיוון השני, והרכב מתדרדר (הדריישאפט לא מסתובב כי כל התנועה מצקזזת בדיפרנציאל). כשאתה ב"דיפ'-לוק", הבלם בעצם תופס גם את הסרן הקדמי, ולכן כל עוד שאתה לא בהצלבה, האוטו לא יזוז.
מקרה קלאסי- החלפת גלגל בכל מקום שאינו ישר פלס. מי שלא מכיר את זה מקבל את הרכב על הראש/רגל/יד וכו'....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
לך תלמד נהגים בצבא שצריך לשלב 4*4 לפני שימוש בבלם חניה....
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אפילו בפולריס ריינג'ר שלי טיפלו בזה,
גם בריינג'ר יש בלם חנייה על הדרייב שאפט האחורי,
והפעלת בלם החנייה מפעילה את הנעילה האחורית, שמצב ברירת המחדל שלה הוא נעול כשאין חשמל., ככה זה תמיד נעול גם כשאין מצבר
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
זה לא אלתור ולא המצאה מקומית. זה קיט bolt-on שיש כמוהו להרבה כלי רכב. הקליפר הוא מכאני, ומשמש כתגבור לסנדלים בתופים (לכן כל הדיון על 4x4 לא רלוונטי). יש מערכת פשוטה של מנופים שמתחברת לכבל הפעלה המקורי, לכן המיקום על הסרן ולא על הטרנספר. מבחינת המשתמש התפעול שקוף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה לא אלתור ולא המצאה מקומית. זה קיט bolt-on שיש כמוהו להרבה כלי רכב. הקליפר הוא מכאני, ומשמש כתגבור לסנדלים בתופים (לכן כל הדיון על 4x4 לא רלוונטי). יש מערכת פשוטה של מנופים שמתחברת לכבל הפעלה המקורי, לכן המיקום על הסרן ולא על הטרנספר. מבחינת המשתמש התפעול שקוף.
מעניין. לא הייתי מודע לזה.
ועדיין, מה קורה כשזה מתעקם? (ומן הסתם זה כנראה יקרה מתישהו...)
שני דודים אבל לא קרובי משפחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
האמת שדי הגיוני שהם קנו קיט מוכן ואפילו לא חשבו שיש עם זה בעיה ואז לקחו עוד כמה פחים והינדסו מיגון ואז ניגשו לעמדת האינסטלטור בטמבוריה ועשו שנורקל.
אבל לא הבנתי איך הם מצליחים שכולם יהיו דומים.
גם לא הבנתי איך הצבא לכאורה הכי חזק בישראל קונה את הגועל הזה...
לחמאס זה לא היה קורה.
האמת שאם היתי מחזיק נשק והיה עובר לידי כזה הייתי גם יורה בו רק בגלל איך שהוא נראה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה אכן מכוער ברמה אחרת. אבל בוא, ניסו לקחת טנדר טויוטה ולגרום לו להראות כמו דפנדר. שניהם לא יצירות מופת איטלקיות.
ועדיין, למה לא לשים את הדיסק ביציאה מהטראנספר ? הרבה יותר מוגן ...
נדב... תיאלץ להאמין לי... לא היה אפשרי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מאמין לך.
אבל אני בטוח במיליונטלפים אחוז, שניתן היה למצוא פתרון לבלם יד יותר הגיוני מהדבר הפגיע הזה.
כמו שנאמר, לדלג עם רכב ממוגן מעל מחסומי אבנים זה תרחיש שאינו תלוש כלל מהמציאות.
ואם זה בשביל לעמוד בתקציב כלשהו שהוגדר, וברגע האחרון גילו שהתכנון המקורי לא מספיק טוב, אז אלתרו משהו כדי לא להחזיר את כל הרכב לשולחן התכנון, זה עצוב וחבל.
אסף... קטונתי מלהביע דעה לגבי שיקולים בעולם ההנדסה.
אבל כמשתמש קצה, ובייעוד של הרכב הזה, יהיה פער מאוד גדול במה שארשה לעצמי לעשות לעומת הדוד דיפנדר, ובוודאות, זה יפגע ברמת המבצעיות שאני רגיל לספק בתור נהג חפק.
הסיכוי שהרכב ייעצר בגלל איזה סלע קטן שילטף את הסרן האחורי גדול מאוד להבנתי. וזה לא משהו שאוכל להרשות לעצמי בתור נהג בלא מעט סיטואציות.
בעיני זה חמור ואני יכול לדמיין בראש יותר מהצלחה מבצעית אחת שלא היתה קורת אם הרכב היה נעמד בגלל זה.
ואני לא מתחיל אפילו לדבר על הסיכון שזה יכול להוות לצוות בסיטואציות מסוימות.
למשל הפס"ד שמתנפל עליך מצד אחד, ומחסום אבנים מצד שני. עם הדיפנדר לא היה כמעט מחסום אבנים שלא הצלחתי לנגח ולעבור כשצריך. והיה צריך. גם כשהגחון שלו התגרנש כהוגן על הסלעים זה המשיך לנסוע ולנסוע טוב. ללא דרמות. כמו שגי'פ מתנהג. תבטיח לי שכאן זה יהיה זהה...?.
אם אני טועה בהערכה שלי לגבי זה אשמח שתאירו את עיני.
נראה לי שעדיף היה אפילו לוותר על (תוספת) בלם היד הזו לטובת עמידות ושרידות הרכב, במיוחד ברכב מבצעי..
אם הייתי צריך לנחש, אז הדבר הזה, ברגע שהוא חוטף בומבה ,נשבר לחתיכות ,אבל הרכב ימשיך ליסוע.
אולי אם הקאליפר חוטף, אבל אם הדיסק חוטף הוא מתעקם, וזה עוצר את הרכב ... לא כיף...
יצא לי לראות דיסקים של אופניים עקומים , האמת שדיסקים של רכב יצא לי לראות שבורים או סדוקים בלבד, באמת, מישהו ראה פעם דיסק רכב עקום לאחר בומבה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
יצא לי לראות דיסקים של אופניים עקומים , האמת שדיסקים של רכב יצא לי לראות שבורים או סדוקים בלבד, באמת, מישהו ראה פעם דיסק רכב עקום לאחר בומבה ?
תזכיר לי איפה יש עוד דיסק במיקום כזה מטומטם?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם אני זוכר טוב, יש במשאיות מפרקיות של עבודות עפר יחידה כזו למטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חביבי, זוהי אחת השיטות של צה"ל להרתיע את האויב , איך שרואים את הדברים האלה מתקרבים אליך ,מיד אתה בורח ,שמא זהו נשק סודי וחייב להיות איזשהו טריק כלשהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה אכן מכוער ברמה אחרת. אבל בוא, ניסו לקחת טנדר טויוטה ולגרום לו להראות כמו דפנדר. שניהם לא יצירות מופת איטלקיות.
אין זכר לצורה המקורית בשניהם.
בכל מקרה כל העסק הזה ויסלחו לי המהנדסים ( ואני מקווה שאסף לא קשור לזה) ,נראה כל כך פארטץ׳.
אפילו המשורינים מבאב אל וואד יותר יפים.
היוםבעידן תוכניות הקאד והמודעות לעיצוב תעשיתי זה היה יכול וצריך להראות אחרת.
ראה את הפורמולה טכניון.
שילוב של מחלקות הנדסה ועיצוב והמכוניות שלהם תאווה לעיניים ומוצלחות הנדסית.
על הטויוטה דויד כנראה לא ניתן לומר דבר חיובי אחד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עזוב, בטח יימכר פי שתיים ממחירון חצי שעה אחרי הפרסום ביד2 ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אין זכר לצורה המקורית בשניהם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה לא נכון.
החזית של דיפנדר דוד זה דיפנדר לכל דבר. לא שינו כלום. ולטעמי הוא באופן כללי יפה ומשדר קרביות.