מפני שהחבל היה אנרגו קינטי, והרצועה אלסטית.
שניהם יכולים לשמש לחילוץ, אבל בטכניקה שונה.
Printable View
נראה לי שהרצועה האלסטית טובה לגרירה כי כשהמרחק בין כלי הרכב משתנה היא נשארת באוויר ולא נגררת על הכביש או עלולה להסתבך בגלגלים של הרכב הנגרר, גם ממתנת את המכות. לגבי חילוץ לא נראה שיש לה משמעות או עדיפות על רצועה רגילה.
גם רצועה אלסטית נגררת מדי פעם על הרצפה. הפתרון הוא שלושה/ארבעה שמרלינגים משורשרים. צד אחד שלהם עם קשר משקפיים על הרצועה, במרחק שנים שלושה מטרים מהרכב הגורר, וצד שני על הגגון שלו.
כך, כשיורד המתח, השמרלינגים ממושכים את הרצועה כלפי מעלה.
רק לוודא שהבנתי נכון:
- רצועת הרמה - הרגילה מתאימה לגרירה וחילוץ, הבעיה היא שבחילוץ רכב תקוע עלול להיות חוסר המומנטום ועל כן יש רצועות אלסטיות וקינטיות
- רצועה אלסטית - מיועדת בעיקר לחילוץ מוסיפה 20% יכולת מתיחה שתתבטא בסיוע בהכפלת המומנטום שכן יש את אלמנט המתיחה של החבל ובכך הגדלת כח המשיכה בנקודת מעבר המכשול
- פחות מתאימה לגרירה שכן בשעת הגרירה הרכב הנגרר יקבל כח משתנה
- חיים קצרים שכן האלסטיות של הסיבים
- חבל קינטי - בדומה לחבל בנג'י מעולה לחילוץ אך אינו מתאים לגרירה - היתרון מכפיל כח משיכה שכן נמתח עד 30%
סרטון של חילץ מושלם של סילברדו עמוס שנתקע בחול ים בעזרת טרנו ישנה עם חבל אנרדו קינטי - https://youtu.be/T9PKQc4U1Pg
לא הבנת נכון.
זה לא אחלה חילוץ בכלל וגם לא חילוץ נכון גם אם הטנדר יצא.
למעשה כמעט הכול שגוי.
אגב, מה יש לטנדר במיכל ולמה הם על קו המים?
נתחיל בחשוב מכל - בטיחות, אכן היה להרחיק את הצופים/ עוזרים.
לגבי החילוץ, שרץ בקבוצות ווטסאפ בינהן קבוצות של ידידים...
טוענים שהטרנו השתמשה ברצועת רסן (קשה לראות בצילום)
המחלץ מיחידת נץ, חילוצי 4*4 של ידידים (קבוצה נחמדה אליה רק הצטרפתי)
נקרא לסייע בחילוץ רכב שנתקע בחול ים, כפי שניתן לראות מדובר ברכב סילברדו גדול וכבד עם
מטען נוזלי בארגז (משקל של כטונה נוספת) והצליח לחלץ עם רכב קטן יחסית והכוונה מדוייקת
לנגרר שיתן גז רק כשמרגיש משיכה לשיפור אחיזת הגלגלים ביציאה מההתחפרות...
תחת ההסתייגות המוצדקת מנושא הבטיחות, החילוץ ברמה הטכנית היה אכן מושלם,
הרכב הגורר צבר מהירות שאינה עולה 20 קמ"ש (בהתאם להנחיות לחילוץ בקבוצה).
מוזמנים להצטרף ולעבות את הקבוצה, רוב החילוצים הם של פרייבטים וג'יפונים שטעו
ובמידה ואתם פנויים תוכלו לסייע להם ולהרחיק את השרלטנים שבוזזים את
הנשמות הטועות... http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.png
די ברור מהסרטון שאין 100 מטר מקו המים, גם לא 50. אם היה מגיע פקח, כנראה שלא היה עוזר לנהג הטראנו להגיד שידידים שלחו אותו.
ידידים שולחים לחילוץ גם מתוך שדה חקלאי חרוש?
נדמה לי שתופעת טבע עושים סינון במיקרים האלו.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
תודה על ההזמנה, חבר חדש.
יש לנו בג׳יפולוג קבוצת חילוץ פנימית שלנו
סטינו קצת מהנושא😉
ראשית אתנצל על שהצעתי להתנדב לידידים, לא התכוונתי לפגוע בקבוצה הפרטית.
לעניין החילוץ, ברשותכם,נעזוב את כל נושא הקרבה לים, תחת ההסכמה הרווחת שיש לשמור על הטבע ללא קשר לרצון הטוב לסייע לאנשים בשעת צרתם.
ציינתם פה שהבנתי לא נכון את נושא סוגי רצועות החילוץ ו/או גרירה, אשמח לשמוע היכן טעיתי ואם אפשר גם המלצות האם להתאמץ ולעבור לשאקלים סינטטים
הבנת היטב.
עוד הבדל חשוב - רצועת הרמה היא רצועה תיקנית.. כלומר יש עליה תוית ותקן והיא נבדקה לפחות בתאוריה לעומס מסויים עם מקדם ביטחון די גדול.
כל השאר..... לא. כלומר אין לדעת אם מה שכתוב עליהם - נכון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואני אוסיף שמהנסיון שלי, בניגטד למה שנכתב כאן, רצועה אלסטית הרבה יותר נוחה נעימה ונכונה גם לגרירה, ולא רק לחילוץ.
לא הייתי משווה בין רמיסת שטח חקלאי לבין חוק פוגעני שבא לגזול מאיתנו אפשרות ירידה לים מתוך קנאה וצרות עין. אבל נעזוב את זה כי אנחנו גולשים תיכף לויכוח שיתדרדר לנעילת השרשור.
- - - Updated - - -
גם על רצועות ההרמה/משיכה הסיניות שכולנו קונים יש תוית (שהודפסה בסין) ולך תדע אם מה כתוב עליה באמת נכון....
אין לנו אלא להאמין למה שמודפס על התוית - ולקוות לטוב.
לגבי שאקלים סינטטיים - תיאורטית, הרבה יותר בטוחים לשימוש משאקל פלדה (שאם כושל ומתעופף, הוא הורג). וזה כבר מצדיק אותם.
דרור,
מי שנושא הבטיחות ממש חשוב לו יכול לרכוש רצועות גרירה וחבלים אנרגו קינטיים מיצרן מערבי מוכר.
מאחורי התוית יש תעודת בדיקה.
כן, המחיר יותר יקר מהמוצרים הסיניים.
מנסיון שלי יש לא מעט שקונים כאלה וגם לא מעט שקונים כאלה...
מאיך שכתבת אפשר להבין שמוצר סיני זול זו האופציה היחידה