תגובה: פיאט-קרייזלר לקראת מיזוג ענק עם רנו-ניסאן
רנו לא פראירית כפי שאתם מעריכים לפי השוק הישראלי.
עדיין מדובר ביצרן מרכזי.
גם ניסן יצרן רציני מאוד שתרם בהצלחה גדולה לשתפ רכבות כח מוצלחות מאוווד.
לרנו יש קו משאיות שלא ברור מה יעלה בגורלו אם יהיה איחוד. בטח מעניין את פיאט מאוד.
אין ספק שזה עשוי להפוך לשחקן רב משמעות בשוק הרכב הבינלאומי שפונה לחישמול ואוטונומיה בעוד שניה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
המשאיות לא שייכות, בועז. החטיבה הזו מזמן שייכת לוולוו.
אסף.
מותג ג׳יפ ובייחוד הרנגלר - זה החלק הכי רווחי בקרייזלר- הם לא עומדים בביקוש.
מה יהיה בגורלו באיחוד הרי כבר עכשיו הכניסו מנוע של פיאט לרנגלר JL ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מותג ג׳יפ ובייחוד הרנגלר - זה החלק הכי רווחי בקרייזלר- הם לא עומדים בביקוש.
מה יהיה בגורלו באיחוד הרי כבר עכשיו הכניסו מנוע של פיאט לרנגלר JL ...
הכניסו מנוע של אלפא רומאו. יחי ההבדל הקטן...
אלפא כבר מזמן היא חברה בשליטה מלאה של פיאט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זו טיבה של גלובליזציה , הוזלת עלויות פיתוח , שלדות/רצפות משותפות ופסי יצור משותפים.
א : צריך לומר תודה שלא לכל המוצרים הסינים יש תקינה אירופאית/אמריקאית ולכן לא "זכינו " לראות אותם כאן .
ב : כמי שמחזיק רכב בן 32 , אני יודע וגם אחרים מחברי האתר , שבעלויות הפיתוח/יצור היום ,היצרנים במטרה למכור כמות מירבית מכל דגם
מכוונים למכנה המשותף הרחב ביותר והוא לאו דווקא מוכוון גבוה/יחודי. מי שרוצה/מוכן לייצר משהו יחודי ( ג'ימיני , רנגלר ) מתמחר אותו
בהתאם.
ג : כמי שזכה לנסוע בפיאט 124 שנת 68 ולנהוג ב-124 שנת 74 ובאלפא רומיאו (חברת בת/בבעלות פיאט בזמנו לפחות ) ג'וניור GT שנת 74
וב-2 אלפטות , פיאט איפשרה לאלפא רומיאו לפתח ולהתקין גל זיזים כפול בשנות ה-60 וגיר ברכב עם מנוע קדמי , שיושב על הסרן האחורי לצורך חלוקת משקל , פתרון שאומץ מאוחר יותר ע"י פורשה , היו בזמנו מכוניות מיתולוגיות : פיאט 124 , רנו 12 +4 , פיג'ו 404 , אופל/אובל רקורד שנסעו ונסעו יותר ממה שרכבים נוסעים היום ( חלקן עדיין נוסעות בחברון ועזה ) . כלומר היצרנים המדוברים : פיאט + רנו ידעו לייצר( ומניח שגם היום יודעים/יכולים לייצר אם השוק יהיה מוכן לקנות ולשלם ) רכבים מעולים ועמידים. לדעתי היום , דרישות השוק ואורך חייה הממוצע של מכונית , נהיה כמו פלאפונים , למי יש הדור האחרון , מביאים את היצרנים לייצר לשוק הרחב את מה שהם מייצרים.
ניבה מיוצרת עד היום .. רק דשבורד חדש ופנס חניה לד.
ואם במקרה תכתבו בחיפוש של יוטיוב. תתפלאו מה הולך שם במדינות שבהן האוטו היחיד הנחשב הוא לא קיאה ספורטאג.
ולא רק ברוסיה.
גלגלי 33 ושתי נעילות זה לא משהו נדיר לראות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני לא ממש מצליח לחשוב על אף מדינה שבה קיאה ספורטאג כן נחשב רכב נחשב.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
כנראה... למרות שב2018 הוא לא כיכב שם
Kia’s popular car models include:
Kia Forte Kia
Cadenza
Kia Optima
אגב גם רנו חזקים שם (סמסונג רנו)
http://mengnews.joins.com/view.aspx?aid=2962376
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
גלגלי 33 ושתי נעילות זה לא משהו נדיר לראות.
לא יודע אם התכוונת ל-2 או 3 נעילות . הניבה , היתה לי אחת כזו כ-5 שנים , באה במקור (93-97 לפחות ) עם נעילה מרכזית ידנית מקורית. עם צמיגים נכונים , אני קניתי לשלי בזמנו אלייאנס נאטו 16×6 חדשים , היא לא התביישה בעבירות מסויימת מגדולות/חדשות/יקרות ממנה. בשלב מסויים הבנתי שהניבה יוצרה במקור לעבירות מסוימת : בוץ/שלג ולא למדבר יהודה/נגב/גולן " והתקדמתי " מניבה 93 לסמוראי ארוך 87/88 למרות שביחס לעלי efs שיש לי היום , אני יכול להתגעגע לקפיצי הסליל של הניבה.
ניבה/VAZ/ז'יגולי הוא מפעל סובייטי במקור שבשנות ה-60/70 קיבל רשיון מחברת פיאט לייצר את אחד הרכבים המוצלחים/מיתולוגים שלה ( שזכה גם באחת השנים בתואר מכונית השנה באירופה - תואר לא זניח לדעתי , בחירה של עשרות עיתונאי רכב מאירופה ) , FIAT 124 .כך באה לעולם הלאדה ,2104 ,2107 שיוצאי חבר המדינות יוכלו טוב ממני להעיד על עמידותה - מבדיל בכוונה מאיכותה.
בהומור מסוים והכל בפרופורציות , לפני כ-15 שנה ,הייתי עם הניבה והילדה ( אז בת 7 ) בטיול בדרום מדבר יהודה . היו אתנו בין היתר GMC SEIRA מהעבודה ופטרול פרטי ,לא זוכר קצר/ארוך. בשלב מסוים עלינו איזו עליה/מעלה , ב-NIVA תוריד ל-LOW , תנעל דיפ' מרכזי ותבקש/תן לה לעלות. ואז אני זוכר את בעל הפטרול פונה לאשתו ושואל בקול רם : את יכולה להסביר לי למה אחרי ששמתי/שמנו כ-300K ₪ , האדון לוקח עגלה סובייטית ב-10K ₪ ועולה כמונו את אותה עליה/מעלה ?
( תוספת שלי - יחי ההבדל בנוחות הנהג/נוסעים ומאמץ המנוע/רכב ).
Sent from my SM-J320F using Tapatalk
פיאט-קרייזלר לקראת מיזוג ענק עם רנו-ניסאן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
. בשלב מסויים הבנתי שהניבה יוצרה במקור לעבירות מסוימת : בוץ/שלג ולא למדבר יהודה/נגב/גולן "
על סמך מה האבחנה הזו?
טיילתי עם הניבה בעיקר במדבר.
אחרי הוספת מאוורר חשמלי נשלט, אז גם המזגן עבד טוב במדבר.
אבל ככלל, הרכב הזה נסע טוב מאד בסלעים וגם בדיונות כהבנת איך לתפעל אותו.
כולל טיולי בדד קצרים, וטיולי מס׳ ימים בשטח ברכב בודד, פשוט כי זה היה לפני עידן האינטרנט והאקסיומות הלא ברורות של ״לא נוסעים לבד בשטח״.
נה שכן,
מתיש מבחינת העיסוק בתחזוקה.
כמו דראקרובר, בכל רגע נתון יש מה לעשות.
Slowly..
התכוונתי ל 2 נעילות רוחביות כי הנעילה האורכית היא בילד אין באוטו ..
גם לי היתה ניבה ואני לא זוכר תחזןקה בלתי פוסקת. מצד שני היתה לי אותה רק שנה וחצי ..
הקיאה ספורטג׳ הוא רכב השנה כבר איזה אלף שנים פה בישראל. זה היה קצת בציניות שפה יש רכבים ׳נחשבים׳ שמקבלים את התואר משום מה .. ושום דבר לא מזיז את הישראלים אחר כך מהרכב ה ׳נחשב׳ שלהם .. וכל מה שהם לא מכירים זה חרא אוטו.
אני רואה את הספורטאג כרכב השנה ב ב2017 אבל לא ממש בשנים אחרות...
זה הדירוג באירופה:
הזוכות במכונית השנה בעשור האחרון
שנה מכונית השנה
2016 אופל אסטרה
2015 פולקסווגן פאסאט
2014 פיז'ו 308
2013 פולקסווגן גולף
2012 שברולט וולט/אופל אמפרה
2011 ניסאן ליף
2010 פולקסווגן פולו
2009 אופל אינסיגניה
2008 פיאט 500
2007 פורד S-מקס
2006 רנו קליאו
2005 טויוטה פריוס
יש פה מכוניות שגורמות להרים גבה
אני מניח שאפשר שאפשר לדון הרבה בהגדרה של המילה נחשב או במונח "רכב השנה". לי בחניה יש סטיישן של יונדאי. בחירת העדר ברוב המובנים. לא נחשב בעיניי לשום דבר.
אני אמרתי פה. בישראל.
אתה מביא לי אירופה ...
מה קשור ?
בכל מקרה אני סופר כמה מכוניות מאותו סוג יש ברמזור או מסביבי בפקק .. ברוב המקרים המספר הגדול הוא קיאה. לאחרונה לפעמים איוניק לוקח את הבכורה
אם בחניה שלך יש את בחירת העדר ..... אתה חלק מהעדר.
עשיתי אקסטרא עבודה גם בדקתי בארץ וגם באירופה, על מה אתה מתלונן בדיוק? 2017 זה בישראל. כאמור אני לא רואה אותו בישראל בשאר השנים.
אין לי בעיה להיות חלק מהעדר בבחירת הרכב היומיומי. אתה חושב שאתה לא חלק מהעדר בגלל שבחרת בדאסטר?
נמצא המידע:
https://eizeoto.co.il/population
אחלה אתר. אז אכן רישמית 3 שנים2015 -2017 הספורטאג בראש הטבלה. כאשר כאמור בדירוג העיתונים (באם לייחס לזה אוביקטיביות מלאה מצידם) הוא זכה ב2017.
[QUOTE=ד ו ר ו ן;846124]על סמך מה האבחנה הזו?
טיילתי עם הניבה בעיקר במדבר.
דורון , לי ולך יש היום רכבים עם 2 סרנים חיים להבדיל מהמתלים הנפרדים בניבה מקדימה. אני , מבחירה , העדפתי בזמנו " להתקדם " מטכנולוגיה סובייטית שנת 93 לטכנולוגיה יפנית שנת 87. היה לי בעיות/שבר בחיבורי הביצה הקדמית . לעניות דעתי , כמו שהיונימוג והלנדרובר SERIES 1 , נבנו במקור כרכבים חקלאים , גם הניבה שביחס עלות/תועלת/שטח נתנה תוצאה מעולה - תוכננה ונבנתה במקור לעבודה בקולחוזים ולההתמודד בעיקר/רק עם בוץ ושלג. לא היה לה לדעתי את אותו חוסן מכלולים תחתונים ( במיוחד בסרן הקדמי ) כשל היילקס 93-97 או סמוראי.
עכשיו תשווה את מבנה ומידות הקולחוזניק לסוזוקי ויטרה ותגלה העתקה גסה. אז כנראה שזה היה טוב.
בעיות ושברים בחיבור הביצה הקדמית? בוקסה 17 שני מאריכים ארוכים ובכל טיפול יומי חיזוק מלמעלה של הברגים - לא תהיה בעיה לעולם.
אחרי זה נשגבים מתחת האוטו עם מפתח 13 שתמיד יש בכיס, לחזק תושבות תיבת העברה וגיר.
נו... טיפול יומי.... הקולחוזניק צריך תשומת לב.
אסף.
ניבה לא ברת הקבלה להיילקס או רכב שטח בגוגל מלא אחר.
היא בהחלט הייתה ברת -השוואה והקבלה לסמוראי.
כרכב סטנדרטי עם צמיגי שטח, הניבה הייתה טובה יותר מהסמוראי המקביל בזמנו בכל דבר מלבד אמינות מכנית.
יציבות, נוחות, מהלך מתלה, מנוע חזק ומרחב תא הנוסעים.
נסעתי בזמנו על סמוראי, וטיילתי במקביל עם חבר בעל סמוראי, עלים וסלילים.
גם אני התקדמתי, כי הניבה התאימה לשלב מסויים בחיים.
Slowly..