+1
אצלי בדקתי את הסעפת משם וראינו צבע מתכת נקי נקי.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Printable View
אני מסכים איתך לחלוטין... בתאוריה.
היה לי מפריד...פורק
הדרך הכי טובה למנוע סתימה במעברי הegr היא לבטל אותו ואני כבר לא מכיר רכבים כאלה בשוק שעדיין מחובר אצלם.
לגבי רגש טמפ צחי צודק לחלוטין. הרב לא מסכימים איתו ובצדק. אני הצלתי ראש בזכות רגש דיגיטלי שכזה. צינור מים קטנטן מתחת למשאבה נקרע. לזכרוני המדחס מתנתק באיזור 115-110. יש כאלה שהרגש אצלהם התקלקל והחשמלאי חיבר את המדחס קבוע אפשר לדעת לפי חיווט נוסף בלוח הפיוזים הראשי. חלקינו הוספנו מפסק לשליטה על הוונטה של המזגן ומדליקים אותה בתנאים קשים גם בלי להדליק מזגן. לא זוכר אם דובר אבל אם הרכב ארוך יש וונטה על הקדם רדיאטור של המזגן - רכיב חשוב ולרוב מקולקל . שוב אם הרכב אצל דודו הוא יודע ומכיר את כל המחלות ומה לבדוק.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
כי החשש שלי מנזק בעקבות בנית לחץ בקו המכסה שסתומים/ראש גבר על התועלת שבסילוק השמן מהמערכת.
מה גם שאדי שמן ממכסה שסתומים זה צד אחד בסיפור ותמיד יהיה שמן ממערכת הטורבו.
באופל קאדט עליה השלום שלנו הקו היה מחובר לפני הפילטר ולכאורה הוא היה אוסף את השמן המועט שהיה
הגיפה לדעתי לא מגיע מהשמן עצמו או לפחות החלק המשמעותי שלה. הבוצה נוצרת בגלל הegr. אני ניקיתי את הסעפת והאינטרקולר אצלי (אני לא יודע מה הבעלים הקודמים עשו ולהבנתי לא עשו כלום לפחות לא האחרון שהחזיק אותו כחמש שנים). כן יצא שחור משחור. לא לא הייתה בוצה. שיפור מינורי בתגובה.
גזים שרופים עם אדי שמן=בוצה ומשקעים.
העוצמה שונה בין רכבים ובין מצב המנוע.
לכולם בלי הבדלה זה עושה נעים בגב.
עוד משהו שאתה לא רואה והוא לא פחות משמעותי הוא ההצטברות על השסתומים.
Slowly..
שואל כדי להבין אולי אני מפספס. כשאתה אתה כותב גזים שרופים את מתכוון לegr או לנשם או גם וגם?
EGR מזרים גזים שרופים חמים שפוגשים את באדי שמן מהנשם מנוע.
כל ה״טוב״ הזה זורם הלאה לצנרת, ומתיישב גם על השסתומים החמים.
פעם, לפני טרום המודעות הסביבתית, הנשם היה פתוח לאויר הפתוח, כי אין סיבה להזרים את זה פנימה.
חפש ברשת סרטונים וצילומים של סעפות כמעט סתומות.
גם אם אצלך בחלק החיצוני זה נראה נקי יחסית, בפנים זה אחר.
ההפנייה של האדים האלו פנימה למנוע היא אילוץ, לא יתרון.
והמפריד הוא רק יתרון, אין לו חסרון.
Slowly..
בתקופתי נדיר היה לפגוש פאגרו 2.8 עם egr מחובר. גם שלי נקנה מנותק והיה כך לפחות 5 שנים לפני שהגיע אלי.
מנועי דיזל פולטים, דרך שסתום ה-PCV, אדי-שמן כתוצאה מ'ניפוח' מנוע.
חשוב להבין שכל מנוע מנפח, גם אם הוא יצא הרגע מהניילון, מהסיבה הפשוטה שהאטימה בין הרינגים לקירות הצילינדר לעולם איננה מושלמת ולו רק בגלל פתחי הרינגים.
מנועי דיזל גם מנפחים יותר ממנועי בנזין מקבילים בגלל יחס דחיסה גבוה, ובנוסף הם מוזרקים-ישירות - כלומר אין רסס בנזין שינקה את שסתומי היניקה - ומכאן היתרון הגדול ב-catch can דווקא בהם.
אבל גם במנועי בנזין מוזרקים-ישירות קיים catch can, מאחר וגם שם אין בנזין שינקה את השסתומים.
אחת מתופעות הלוואי הקשות של טרום ה-catch can במנועים האלה היתה הצטברות קרבון על כתפי השסתומים, בעקבות זאת מניעת סגירה אופטימלית של השסתום (ירידה בביצועים), ועד לשסתומים שרופים מכיוון שנמנעה מהם היכולת לפנות חום אל הראש. חגיגה.
וכל זה לפני שדיברנו על ה-EGR, שמחזיר גזי פליטה אל היניקה עד 40% ממאסת האוויר הנינקת (!) כפונקציה של דרישת הנהג. והבעיה בדיזלים - הם מפייחים... ואז ה-EGR מחזיר גם גזים וגם פיח שהולך ומצטבר עם הזמן במערכת היניקה.
עכשיו,
קחו את אדי-השמן של ה-PCV, פלוס הג'יפה של ה-EGR, פלוס חופש בציר המגדש (אם יש), ותקבלו מסיבה גדולה.
ומי משתתף במסיבה?
שסתומים שרופים, הצטברות קרבון על הבוכנות (הגדלת יחס דחיסה = נזק מצטבר למנוע), סתימת מעברי היניקה (חניקת המנוע) יחד עם גזים שרופים ופיח ש'מתחרים' באוויר הטרי על אותם מעברים, שיבוש חיישנים, תקיעת מצערות בקרת סחרור (תלוי איפה ממוקמות), ועוד מנות כיד המלך.
ואת הסימפטומים של כל אלה כבר קל לדמיין.
לחות(שמן)+משקעים ותרחיף=משקעים קשים.
וכל זה פתיר עד מופחת למינימום בפחות מ-200שח חד- פעמיים.
Slowly..
או קי... אחלה...
בואו ננסה לעשות את זה פשוט יותר. מנוע עם EGR מנותק - עדיין הייתם מתקינים לו תפסן שמן? אם נתעלם כרגע מקיומו של פילטר גאזה על מכסה השסתומים ברכב הספציפי הזה.
כן.
זה רווח נטו.
Slowly..
כן.
אבל אם כבר חסמת את ה EGR, אז הכי טוב זה לנתק את הנשם לאטמוספירה.
מבחינה טכנית זה עדיף כמו במשל על הגשר השבור בארץ חלם...
ומבחינה מוסרית/חוקית זה כמו לנסוע במהירות של מאה ארבעים אבל להקפיד על איתות...
טל.