פנימי מקורי חיצוני סיני
Printable View
פנימי מקורי חיצוני סיני
אכן להתקין לוקרים ידניים ברכב שיש בו מערכת שילוב shift on the fly זה קצת מבעס, כל היופי זה שילוב תוך כדי תנועה בלי לצאת מהאוטו ובלי לעצור....
מצד שני, בטרופר הראשון שהיה לי(נקנה במצב מקורי בשנת 2009) היו ציריות מקוריות(גם פנימי גם חיצוני), לא נישברו, אבל כל כמה חודשים תיקתקו אז קיבלו גירוז באהבה והתיקתוקים פסקו לאותה תקופה.
אז נישאלה השאלה איך הגענו לציריות הסיניות? כי על כל פעמון שטיפה תיקתק החליפו לסיני פשוט כי לא היתה אפשרות לרכוש פעמון מקורי אלא רק ציריה קומפלט שעלתה אז ב umi כ 3000 שח ליחידה....
איזה רומנטיקן......
וכמה פעמים אתה עושה את זה (על כביש)? שאתה נתקל בשלג ? בקרח? :-)
שאני על כביש, הלוקרים מנותקים, יורד לשטח (בפעם הראשונה בטיול), שאני מתכופף להוציא אוויר מהצמיגים, אני נועל לוקרים.
סוף הטיול, שאני ממלא אוויר, אני פותח לוקרים.
מבחינת ההתנהגות בטיול, שאני צריך הנעה קידמית, אין הבדל.
אבל מבחינת חיי הציריה, חסכתי לה עשרות אלפי ק"מ בשנה של סיבובים (אמנם בלי עומס, אבל עדיין שחיקה מתמדת).
גם אני נסעתי עם ציריה שמתקתקת לסירוגין (תזכור מתי התחלתי לדבר אתך על זה), אבל כשיטה, אני לא אוהב את זה.
ועכשיו נחזור למה שאעניתי בהתחלה- בידיעה, שבמבחן הק"מ, אני עושה פחות מ 5000 ק"מ שטח בשנה, אני מקווה, שאם המקוריות החזיקו כמעט רבע מיליון ק"מ, הציריות האלו, שנחות רוב הזמן, ,זה הסט האחרון שאני שם על הרכב (ולכן היכולת למצוא להן תחליף, לחלק החיצוני, לא מדאיג אותי).
עם לוקרים משולבים בכל קטע כביש רצוי לנתק(לא בריא נסיעה מהירה עם לוקרים משולבים).
הטרופר הראשון שלי היה TOD, שילבתי אותו גם בכבישים רטובים בחורף(זה הייעוד של המערכת), יש הבדל.
הטרופר של אלעד גם TOD , והוא גר בגולן...
השחיקה בציריות היא לא רק בגלל נסיעה מנהלתית, היא נוצרת אחרי הגבהה בגלל זווית העבודה החדשה שלהם שלא בנויה לזה, אז מה שאתה אומר לגבי הלוקרים סה"כ נכון....
רוצה לפתור את הסוגיה לחלוטין? אחרי הגבהה מנמיכים את הסרן כדי להגיע לזווית עבודה המקורית.
שורה תחתונה, רוב המוחלט של טרופרים(ורכבים מוגבהים עם מתלה ifs בכללי, ביניהם גם רכבים 4x4 קבוע דוגמת לנדקרוזר ושות' שאין יכולת בכלל להרכיב כאלה) נוסעים ללא לוקרים וחיים עם זה די טוב לאורך זמן....
סתם נקודה למחשבה.