במקרה הזה, לא דוגמה כל כך מוצלחת.
לא הייתי מנסה להרים שם רחפן, לא לפני ההכרזה ולא אחרי :)
Printable View
באמת ? למה ?
כי כל הרמת רחפן חייבת להיות לגובה 3.6 קמ ?
לצלם צילום מדהים עד מהמם אפשר גם מגובה 16 מטר. תאמין לי. בדוק.
ובגובה כזה אתה לא מסכן מטוסים קלים או כבדים. גם לא של הרט׳ג שבודקים בבוקר אם מישהו ישן מטר מחוץ לחניון לילה.
אתה גם לא מפריע לאנשי האבטחה של מפעל הטכסטיל. ( מישהו באמת האמין אי פעם שהמקום המאד מבודד הזה הוא המקום הכי מוצלח למפעל טכסטיל ? )
אתה גם לא מפריע לנשרים מגביהי טוס ...
אתה רק מפריע למישהו להרויח עוד קצת מהמסחטה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
השיטה הישראלית.... כמקובל בעולם וגם במולדת חרויות הפרט ארה"ב. גם שם אסור להטיס מעל שמורות טבע. ובצדק.
אסף.
אם מה שחשוב לך זה להרים רחפן ולצלם משהו יפה, אז פשוט תעשה את זה גיא. מה אכפת לך אם זה חוקי או לא? אם אתה מאמין שזה בטוח ולא תגרום שום נזק, אז מה הבעייה. תנסה לא להתפס. ואם יתפוס אותך פקח, תתמודד. אותו דבר לגבי נסיעה מחוץ לשביל - קח אחריות על המעשים שלך ותהיה מוכן לשלם את המחיר, אם אתה חושב שזה הדבר הנכון. החוק הוא שרירותי - ברור. ככה זה.
אבל תזכור - בזכות זה שהשטח, כל שטח שהוא, הוא שמורה מוכרזת, יש סיכוי גבוה יותר שגם לנכדים שלך בעוד 40 שנה יהיה מה לצלם אם הם ירימו רחפן (חוקי או לא חוקי). זה הדבר החשוב ביותר והמהות של שמורת טבע, ולכן אני חד משמעית מעדיף שכמה שיותר מהנגב יהיה שמורה.
בן אדם, קח דוגמא סופר רלוונטית - אם נחל הקישון שמנקז את עמק יזרעאל היה שמורת טבע, לא רק שהוא היה נראה כמו נחל ולא שוחת ביוב סינטטית ודלוחה, אלא עצם הרעיון להקים שדה תעופה מסחרי ברמת דוד היה נופל מיד. אתרים תחליפיים בכל רחבי הארץ נפסלו מראש בגלל שמורות טבע בקרבתם!
באמת מזל טוב לנו, וטוב שכך.
לא לגמרי מדוייק, יש שם קידוח מיים פעיל, ומן הסתם מעלה חצרה נפרץ בזמנו כחלק מפעילות תעשיתית כלשהי.
בנוסף כאשר הולכים ממרגלות מעלה חצרה אל הפתח של המכתש רואים שרידי עבודות תשתית שהשנים והשטפונות מחקו.
בחיפוש זריז לא מצאתי מקורות כתובים על ההיסטוריה התעשיתית של המכתש הקטן - אם מישהו יכול לשתף תבוא עליו הברכה.
מעלה חצרה הוא לא באמת מעלה אלא הכיסוי של הצינור..
Slowly..
וזה שהוא כיסוי לצינור פוסל אותו מלהיות מעלה ?
נמרוד, אני מבין מה שאתה אומר, ולא הכי מסכים. הבעיה שלי עם זה היא שאם בני אדם מוחרגים מהטבע .. וכדי שיהיה מכתש לנכדים שלי לי אסור להנות ממנו ומה לעשות. אני נהנה מלצלם דברים .. כולל אבנים במדבר.
אז מה הועילו חכמים בתקנתם ?
ששש... שלא ישמעו... תצלם אבנים במדבר. אני לא אלשין.
אני קצת דיברתי בנושא עם חברים שהם דיי מעורים בסצנת הרחפנים בישראל גם מההיבט החוקי ונושא החוקיות של איסור הטסת הרחפנים בחלק מהשמורות מוטל בספק. החוק עצמו לא ממש יודע עדיין איך להתייחס לרחפן לפחות בצד העונשי של הנושא. אני אישית לא מכיר מישהו שנקנס על הטסה. אשמח אם מישהו שמע על מקרה כזה ויודע לספר.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אתמול רצה בקבוצות הודעה עם צילום של הדו׳ח.
המטיס מטומטם ולכן המטיס ישלם.
אבל יש אכיפה ויש קנסות.
איזה קבוצה? אשמח לראות
עד כמה שאני יודע, אין תקנות המאפשרות מתן קנסות על הטסת רחפן ע"י המשטרה.
בנוסף, כרגע לא מדובר עדיין בעבירה פלילית עד כמה שאני יודע.
בכל אופן, ברט"ג יש נטייה שלא להיכנס לדיקדוקים חוקיים ופקח שלהם, במידה והוא יכול להוכיח הטסה בגבול שמורה, יוכל עקרונית לתת קנס בעילה של 'פגיעה בערכי טבע'
רחפנים וציפורים אינם חברים.
לעתים זה ממש נראה שהן באות לחפש צרות ולתקוף אותו.
לגבי שמורות טבע.
מה שקובע הוא המפות של רת"א.
הרלוונטיות ביותר הן מפות מיני כטב"ם, מפות תעופה ספורטיבית, ומפות נתיבי תובלה בגובה נמוך. כולן מתייחסות לגבהים הנמוכים, והיכן שאסור להטיס (בהקשר לשמורות טבע) מסומנת בועה, כולל גבהים.
אין חפיפה מלאה בין השמורות לבועות ויש הרבה מקומות שהם שמורה, שלפי המפה מותרים להטסה.
אחרי שזה נאמר, ברור החוקים הם בגדר של מניעה קולקטיבית.
למה?
כי אתה אולי מטיס בגובה 30 רגל, ויודע להפעיל שיקול דעת. אבל ישראל ישראלי, השכן שלך, חייב ללכת להסתכל על קינון של הציפלינגית הנפוצה, דווקא על המצוק של המכתש.
בדיוק כמו שאתה תעשה חניון לילה בחתימה נמוכה, בזמן שאותו ישראל יגיע לשם עם מערכות הגברה, וכוסות פלסטיק ובקבוקי וודקה.
מה לעשות,
החוק הוא מגושם ועיוור ודורסני. זכותך כאזרח להפעיל שיקול דעת אם אתה מכבד אותו או לא. אתה רק צריך לדעת מה ההשלכות של מה שאתה עושה.
טוב... אני לא בקבוצת מטיסי רחפנים צפוניים... בדקתי.
אם תוכל להעלות פה את הדוח אשמח