תגובה: מצבר נוסף ברנגלר JK 2010 שאלות נוספות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אסף,
ההבדל בין בוגרי מדעי הרוח לבוגרי הנדסה, שהראשונים מתעסקים עם תחושות, בעוד בוגרי הנדסה אמורים להתעסק עם עובדות ומספרים.
מכל המתלהמים פה, אין בן אדם אחד! שיודע להגיד -
1- מה הזרם המכסימלי שהאלטרנטור (שמיועד למצבר 65AH) של שלמה מסוגל להחזיק (אחרי שיסכמנו שקצר "כנראה" מזיק)?
2- מה הזרם טעינה של מצבר הפריקה עמוקה (90AH)?
3-מה הזרם טעינה של מצבר התנעה (90AH) בסוף ימיו \ או סתם כי שכחו אורות בלילה?
אני בסה"כ העלתי חשש, שלוקחים אלטרנטור של שמיועד למצבר 65AH, ומחברים לו, במקביל, שני מצברים של 90AH אז ביום יום כנראה לא תהיה בעיה, אבל אם יווצר מצב ששני המצברים ריקים, ו \ או אחד תקול, זה עלול לאתגר את האלטרנטור.
בניגוד לכל הציניות של דורון (על הסיכוי שזה יקרה), אני אומר משהו פשוט - בפעם הבאה שימות המצבר התנעה, רוב הסיכויים, שהוא יגלה את זה בבוקר, ואם זה יהיה בטיול, אז שני המצברים יהיו ריקים (אסף שים לב, אתה מדבר על מצבר אחד, אני מדבר על מקרה ששני המצברים ריקים).
לדעתי, זה מקרה ששווה לתת עליו את הדעת.
אחרי שכולם שללו ולגלגו (בלי לדעת מספר אחד רלוונטי) , גם אתה בסוף הדברים, מעלה חשש ומציע לשפר את הווסת.
אני מציע (הצעתי בעבר ונמנעתי לפתוח את זה פה עד עכשיו), החטא הוא בכלל ברעיון של לחבר מצבר פריקה עמוקה במקביל למצבר רגיל.
הצורה הנכונה היא לחבר את המצבר פריקה עמוקה דרך מטען (DC2DC).
ואז,
לא צריך לדאוג לאלטרנטור (המטען יגביל את זרם הטעינה).
ולא צריך לגעת בווסת הקיים ולהסתבך עם המחשב של האוטו.
והאורך חיים של המצבר פריקה עמוקה יהיה טוב יותר.
ולדעתי גם התכולה שלו תהיה טובה יותר.
וכמעט בטוח ששני הסעיפים האחרונים נכונים \ חליפיים לגבי המצבר הראשי.
לפי כל היצרנים, חיבור של שני מצברים מסוג שונה זו שגיאה.
ועוד ההערה אחת - אם במקום להתלהם, אנשים היו חושבים, אז בעצם השאלה הכי מתבקשת - מצבר צרכנים, למה מצבר פריקה של 90AH???
בהנחה שזה מצבר פריקה "אמיתי", והוא מיועד לפרוק לפחות 80% (DOD), אין סיבה למצבר גדול מ 40-50AH.
זה יותר זול, יותר קל, תופס פחות מקום..... ויסכן פחות את האלטרנטור.
ההבדל בין חכם לפיקח, שחכם לא נכנס לבעיה שפיקח (חושב שהוא) יודע איך לצאת ממנה.
אני אתייחס רק למס1 ברשימה שלך.
האלטרנטור הוא של 140 אמפר - זה דווקא ידוע ולקחתי את הנתון הזה בחשבון לפני שהגבתי. אתה לא?
הקשר בין גודל אלטרנטור לגודל מצבר, במכוניות - לא כל כך קשיח כמו שאתה כנראה חושב. כשמחשבים מאזן אנרגיה לרכב וקובעים את גודל האלטרנטור לוקחים בחשבון את הצרכנים ולטעינה מקצים סדר גודל של 4 אמפר במצב קבוע ולא משנה אם זה מצבר גדול או קטן. זו לא תחושה, אלא פרקטיקה מקובלת.
במקרה שלנו אם הגעת למצב שאתה טוען יותר מ 10-20 אמפר למצבר לזמן ארוך..... יש בעיות אחרות.
אסף.
דורון
לא הבנתי למה להעדיף פאנל מיתוג על פני מפצל המתח שכבר הזמנתי כשאני לא ממש צריך מתג לכל צרכן (כי כבר יש מתגים לצרכנים- משאבת מים, מקרר, תאורת תא מיטען ו/או תאורת מחנה לכולם יש מתגים משלהם)
גם לא הבנתי למה צריך פיוז על הקו הראשי כשיש פיוז נפרד לכל צרכן גם במפצל שהזמנתי כבר וגם בתיבת המיתוג אם אלך על האופציה הזו.
החבר הציע שפשוט במקום מפצל המתח שאקנה לאותו שימוש תיבת מיתוג שגם תפצל גם יש לה פיוז לכל צרכן וגם יש לה מתג לכל צרכן מתג שכאמור אני לא צריך כי לצרכנים יש מתגים משלהם ולכן קניתי מפצל מתח ולא פאנל מיתוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני אתייחס רק למס1 ברשימה שלך.
האלטרנטור הוא של 140 אמפר - זה דווקא ידוע ולקחתי את הנתון הזה בחשבון לפני שהגבתי. אתה לא?
הקשר בין גודל אלטרנטור לגודל מצבר, במכוניות - לא כל כך קשיח כמו שאתה כנראה חושב. כשמחשבים מאזן אנרגיה לרכב וקובעים את גודל האלטרנטור לוקחים בחשבון את הצרכנים ולטעינה מקצים סדר גודל של 4 אמפר במצב קבוע ולא משנה אם זה מצבר גדול או קטן. זו לא תחושה, אלא פרקטיקה מקובלת.
במקרה שלנו אם הגעת למצב שאתה טוען יותר מ 10-20 אמפר למצבר לזמן ארוך..... יש בעיות אחרות.
אסף.
אסף,
מאזן האנרגיה של הרכב לא מעניין אותי (לצרכי הדיון הזה).
כל מי שיש לו מצבר של 65AH והיה שואל אותי לגבי הגדלה ל 70, 80, 90.... לא הייתי מהסס ואומר לו שאין בעיה.
אבל להחליף מצבר 65AH בשני מצברי 90AH, אומר שברגע של מצברים ריקים, ההתנגדות (הפנימית), שהווסת רואה היא פי 3~ יותר קטנה.
ולכן שאלתי אותך על מקרה של קצר.
בסופו של יום, מבחינת האלטרנטור, זה מתחיל להראות כמו קצר.
אני חוזר ואומר, אני לא בטוח שיש בעיה, אני רק לא רואה התייחסות (ומספרים) למקרה הזה.
דורון,
אם כל הכבוד לניסיון האישי שלך בהיילקס, זה פשוט לא רלוונטי לדיון הזה.
השאלה עם יש לכם את אותו אלטרנטור, או לייתר דיוק אותו הווסת? (דרך אגב, אתה מדבר על אלטרנטור של 65AH ואסף על 140AH).
והתשובה היא חד משמעית! אין לכם את אותו הווסת!
וזו בדיוק השאלה שאני מנסה לעורר, האם הווסת של הרנגלר של שלמה, יחזיק את המקרה הזה?
דרך אגב,
אחרי שגמרת לספר לנו איך הכל דבש, ואיך מצבר מחזיק אצלך 5 שנים, ואיך שום דבר לא מתקלקל אצלך .....
אני הלכתי הלכתי לחפש את זה -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post788295
ואני רואה שלפני קצת יותר משנה, המצבר שאתה כבר נוסע איתו חמש שנים, והווסת טעינה, הוחלפו.
אתה יודע להגיד למה הווסת שלך התקלקל?
אז יכול להיות שזה לא קשור, אבל בשביל להגיד שזה לא קשור, צריך יותר מידע, והעיקר, להיות יותר יסודיים.
והערה אחרונה -
אתה טוען שהתסריט של ריקון המצברים זה כמו למצוא צוללת בוודאי, אבל באותה נשימה, אומר שזה קרה לך -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post849408
לפחות תהייה עקבי :-)
ולהיות רציני -
למען הדיון, וכמו שאתה אמרת, הלימוד, אני מציע לעזוב את שאלת מה הסיכוי שזה יקרה (שכל אחד יעשה את החישובים שלו), ולהתרכז בשאלה (התאורטית?) - בהנחה שזה קרה, האם יכול להגרם נזק לאלטרנטור (ווסת) או שאין כל חשש?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
דורון
לא הבנתי למה להעדיף פאנל מיתוג על פני מפצל המתח שכבר הזמנתי כשאני לא ממש צריך מתג לכל צרכן (כי כבר יש מתגים לצרכנים- משאבת מים, מקרר, תאורת תא מיטען ו/או תאורת מחנה לכולם יש מתגים משלהם)
גם לא הבנתי למה צריך פיוז על הקו הראשי כשיש פיוז נפרד לכל צרכן גם במפצל שהזמנתי כבר וגם בתיבת המיתוג אם אלך על האופציה הזו.
החבר הציע שפשוט במקום מפצל המתח שאקנה לאותו שימוש תיבת מיתוג שגם תפצל גם יש לה פיוז לכל צרכן וגם יש לה מתג לכל צרכן מתג שכאמור אני לא צריך כי לצרכנים יש מתגים משלהם ולכן קניתי מפצל מתח ולא פאנל מיתוג
טעות שלי בהבנת מה נרכש.
מה שקנית לדעתי הוא הנכון, זה פחות או יותר מה שיש אצלי אחרי המלצות והרבה קריאה ברשת, וזה עובד.
מציע לך להוסיף פיוז על הקו מתח בין המצבר ובין תיבת הפיוזים לצרכנים.
פיוז כמה שיותר קרוב למצבר, והפיוז הזה, שיהיה רב-פעמי בסגנון הזה:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F352569138380
קודם כל לבטיחות:
את תיבת הפיוזים שים בנקודה הכי קרובה לצרכנים, ככה אתה לא מתחיל למתוח חוטים ארוכים ברכב.
בנוסף, ככה אתה יכול להתקין חוט (+) אחד ארוך וגיבור לתיבת פיוזים, בלי שתהיה נפילת מתח בגלל אורך החוט, ומתיבת הפיוזים, חוטים קצרים ופחות עבים אל הצרכנים, כי אתה לא חושש מנפילת מתח בגלל אורך החוט.
הרווח הוא גם שבמקרה תקלה, יותר קל להחליף חוט קצר מאשר ארוך שמושחל לאורך הרכב.
היתרון בפיוז רב-פעמי הוא בפשטות ונוחות ניתוק אם עובדים על האוטו או רוצים לנתק את מצבר הצרכנים לגמרי כשהרכב עומד לתקופה.
Slowly..
מצבר נוסף ברנגלר JK 2010 שאלות נוספות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרך אגב,
אחרי שגמרת לספר לנו איך הכל דבש, ואיך מצבר מחזיק אצלך 5 שנים, ואיך שום דבר לא מתקלקל אצלך .....
אני הלכתי הלכתי לחפש את זה -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post788295
ואני רואה שלפני קצת יותר משנה, המצבר שאתה כבר נוסע איתו חמש שנים,
והווסת טעינה, הוחלפו.
אתה יודע להגיד למה הווסת שלך התקלקל?
אז יכול להיות שזה לא קשור, אבל בשביל להגיד שזה לא קשור, צריך יותר מידע, והעיקר, להיות יותר יסודיים.
שים לב שהמצבר שהוחלף היה הראשי ולא הצרכנים, והוחלף כי היה חלש ואחרי תקופת האחריות, נורמלי לגמרי.
הופס הלכה התיאוריה.
שים לב שציינתי שלא היה חיווי ברכב של חוסר טעינה אלא במדידה עלה שהטעינה לא מיטבית.
לא עבד טוב אולי כי הבקר בן 20שנה?
על פניו אם לא הייתי מודד, לא הייתה שום אינדיקציה לבעיה מבחינת הרכב.
אני לא בא בשום טענה לבקר טעינה בן 20שנה שמתחיל להתעייף.
תכלס החלפתי כי בא לי בקר יותר טוב כי הדרישות שלי השתנו.
בנוסף, זה שפתח את הדיון, וגם מי שנתן לי את הקישור לתחליפי, החליפו לא בגלל מקרר אלא סתם ככה כי גם בטויוטה יש לרכיבים אורך חיים מוגבל.
יאללה ממשיכים:
האלטרנטור הזה, להזכירך, 65אמפר, משרת בהיילקס עד שנתון 95 להזנת 2 מצברים 56-60 אמפר שמחוברים במקביל בלי ניתוק בינהם, ככה מטויוטה מקורי!
(ב-97 עברו למצבר יחיד גדול יותר).
כלומר, גם בטויוטה חשבו שזה כנראה לא בעיה לחבר את האלטרנטור לשני מצברים בקיבולת כפולה מהאלטרנטור, ויש לי הרגשה שהיפנים, כמו יפנים, לקחו בחשבון תרחיש ששכחת אורות ורוקנת את שני המצברים והאלטרנטור יצטרך להתמודד עם האתגר.
במיוחד בדגם שיועד לעולם שלישי.
ובמה זה שונה מרכבים נוספים עם 2 מצברים במקור שאינם מופרדים בכיבוי המנוע?
Slowly..
היי דורון
תודה על ההבהרה.
חסר לך קצת מידע לגבי הסט אפ המתוכנן. כבר כיום יש שני כבלים מאד מאד בריאים ועבים (כבלי רתכת כתומים) שרצים מהמצבר הראשי שבתא המנוע עד לתא המטען ואליהם מחוברים הצרכנים.
מצבר הצרכנים הנוסף ימותקן בתא המטען ואליו יחוברו הצרכנים עם מפצל המתח שיהיה סמוך לו. מצבר הצרכנים יחובר למצבר הראשי עם שני הכבלים שישנם כבר כשהאיזולטור ימותקן על החיבור הזה בתא המנוע סמוך למצבר הראשי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
....
האלטרנטור הזה, להזכירך, 65אמפר, משרת בהיילקס עד שנתון 95 להזנת 2 מצברים 56-60 אמפר שמחוברים במקביל בלי ניתוק בינהם, ככה מטויוטה מקורי!
(ב-97 עברו למצבר יחיד גדול יותר).
Slowly..
אתה ממשיך לערבל ולנפנף בלי מספרים ובלי עובדות -
2X65 ידרוש זרם טעינה חלש יותר מ 2X90AH, האם על זה אפשר להסכים???
(דרך אגב, אסף העלה טענה, שלא משנה מה העומס, הזרם טעינה יהיה אותו הדבר. אני טוען שזו טעות).
אני חוזר ואומר, אני לא יודע כמה, אבל בטוח זה לא אותו הדבר (בסופו של דבר, זה יראה לווסת כמו קצר, זו רק שאלה של כמה ואיזה גודל המצברים).
מבחינתי, כל הדוגמה שלך זה כמו להגיד, ההילקס שלי נוסע 80 קמ"ש, אז הוא יכול גם לנסוע 150....... ואם 150, אז גם 300.....
אתה ממשיך להתעלם מהעובדה הפשוטה, לך יש ווסת ישן (מסוג מסויים) ואצלו יש ווסת אחר לחלוטין, ולכן, פעם נוספת, הסיפור שלך, לא מייצג פה כלום.
האם אתה מכיר את הווסת של הרנגלר? האם אתה יודע מה הזרם המכסימלי שלו? האם אתה יודע מה הזרם טעינ ההמקסימלי של המצברים שלו?
דרך אגב -
זה בדיוק כמו בשירשור על חיבור מצברים במקביל.
יואב פתח ושאל לגבי מצבר פריקה עמוקה במקביל למצבר עופרת, ואתה חזרת והתעקשת שאין בעיה, כי אצלך שני מצברי עופרת במקביל עובדים בסדר.
אני מנסה להגיד לך, לא הכל אותו הדבר, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים
(כמו למשל, למה שני מדי זרם בטור, מראים ערכים שונים? למי להאמין? :-) :-) :-) )
ורק עוד הערה קטנה על הכניסה של אלקטרוניקה במקום כל השיטות הישנות של סלילים ונגדים (תחשוב איך מדדו פעם מתח ואיך היום) -
מצד אחד זה מוזיל, יותר מדוייק ונותן הרבה אפשרויות חדשות, מצד שני, בד"כ זה הרבה יותר רגיש.
פעם, ווסת מתח היה חצי מכני, היום זה אלקטרוניקה.
ווסת של היום, זול יותר מדוייק יותר, ואמור לא להתעייף, אבל תן לו קצת זרם או מתח שונים, והוא ישרף לפני שהווסת המכני בכלל יבין שיש מתח.
מצבר נוסף ברנגלר JK 2010 שאלות נוספות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
2X65 ידרוש זרם טעינה חלש יותר מ 2X90AH, האם על זה אפשר להסכים???
.
זיו,
אלטרנטור של 140 מול שני מצברי 90 נמצא במצב טוב יותר מאשר אלטרנטור 65 מול שני מצברי 60..
חשבון פשוט והיקש.
וגם בדיון המצברים ציינתי שיותר מחבר אחד ששומו שמיים מערבב מצברים פריקה ורגיל, אבל אתה מתעלם.
אני נוטש את הויכוח הזה.
Slowly..
זיו.... זה לא מה שכתבתי. כתבתי שבהנדסה - כשמחשבים מאזן אנרגיה כדי להחליט על גודל האלטרנטור, לוקחים אמפרים בודדים לטעינה.
והערת אגב, לאלטרנטור אין קיבולת לכן לא מדברים עליו באמפר שעה אלא באמפר.
ואם אני משווה מצבר 95 א"ש למצבר 30 א"ש, אם תצרוך משניהם אותו הספק באותו זמן (אותו מקרר באותו מחנה), הגדול יתרוקן פחות כלומר המתח שלו ירד פחות כלומר הוא יבקש מהאלטרנטור פחות זרם לטעינה במתח קבוע. זה דווקא טוב מבחינת האלטרנטור. אני לא שם מצבר גדול כדי לשבת שלושה ימים במחנה עם מקרר פתוח רק בגלל שאני יכול. אם הצורך הוא לילה במחנה אז זה השימוש גם אם יש לי מצבר גדול יותר.
מקווה שכוונתי ברורה.
אסף.
ושלמה, אני מתנצל שנקלעת לדיון הזה שהוא הרבה מעבר לשאלה ששאלת, אבל יכול להיות בו עניין בכל זאת.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זיו.... זה לא מה שכתבתי. כתבתי שבהנדסה - כשמחשבים מאזן אנרגיה כדי להחליט על גודל האלטרנטור, לוקחים אמפרים בודדים לטעינה.
והערת אגב, לאלטרנטור אין קיבולת לכן לא מדברים עליו באמפר שעה אלא באמפר.
ואם אני משווה מצבר 95 א"ש למצבר 30 א"ש, אם תצרוך משניהם אותו הספק באותו זמן (אותו מקרר באותו מחנה), הגדול יתרוקן פחות כלומר המתח שלו ירד פחות כלומר הוא יבקש מהאלטרנטור פחות זרם לטעינה במתח קבוע. זה דווקא טוב מבחינת האלטרנטור. אני לא שם מצבר גדול כדי לשבת שלושה ימים במחנה עם מקרר פתוח רק בגלל שאני יכול. אם הצורך הוא לילה במחנה אז זה השימוש גם אם יש לי מצבר גדול יותר.
מקווה שכוונתי ברורה.
אסף.
אנחנו קצת מתבדרים.
לגבי מאזני אנרגיה אני לא מתווכח. ההבדל, שאתה כל הזמן מסביר איך הרכב נוסע, ואני מתרכז במה קורה, שיש תאונה.
בזמן התנעה למשל, כל מאזן האנרגיה "קורס", אין לך טעינה, אבל עדיין האלטרנטור והווסת, שורדים.
אני מנסה לחת את הדיון לקצה, שיש בעיה. לא מעניין אותי אם יש טעינה וכמה טעינה, מעניין אותי להיות בטוח, שלא יגרם נזק (באותו רגע).
צודק לגמרי לגבי אלטרנטור, אמפר ואמפר שעה, אין וויכוח. זה היה קיצור של המשפט - אלטרנטור שתוכנן לטעון מצבר של 65AH.
לגבי החלק השני (ועוד פעם, רק בשביל הידע והלימוד), אני חושש שאתה טועה.
ואני חוזר לטענה של בא נדבר מדוייק, ולא ניפנופי ידיים ותחושות בטן.
בא נקח את הטענה שלך (מצבר 30AH לעומת 90AH), אם במקום ה 30AH, אתה שם מצבר של תאורת חרום 7AH, ואתה צורך נגיד 5AH (ממצבר 7AH וממצבר 90AH), אתה עדיין קובע במפורש שזרם הטעינה של ה 7AH יהיה גבוה מזה של ה 90AH?
אז יכול להיות שבין 90 ל 30 אתה צודק, אבל מניסיון שלי עם מצברים (ולאחרונה זה ליתיום), זה במפורש לא כך.
זרם הטעינה מושפע מאוד מגודל המצבר (וזה עושה הגיון, שחושבים על הכימיה ועל ההתנגדות הפניית של מצבר).
אני מקווה שלפחות על המקרה של מצבר שגמר את חייו, אתה מסכים איתי שזרם הטעינה של של ה 90AH יהיה גבוה מזה של ה 30AH.
לא במקרה, הדוגמה שנתנתי בהתחלה, התייחסה למצבר שגמר את חייו, בדיוק את כל הרעש (ואי הוודאות הזה) נסיתי להוציא מהמשוואה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שלמה,
שים לב שזה איזולטור "אלקטרוני" (מבוסס MOSFET) (ולא מכני).
להערכתי, אתה צריך לצפות לנפילת מתח של סביבות החצי וולט (לפחות). (5% מ 13.5V מתקרב ל 0.7V).
אני לא יודע מה המפרט של המצבר פריקה, אבל זה עלול להיות בעיה (המצבר לא יטען עד הסוף).
מציע לך לבדוק את המספרים.
שלמה, אסף, דורון,
לא מתייחסים כי.....?
1 קבצים מצורפים
זיו
בדקתי שוב, המצבר שנרכש כמצבר צרכנים אינו מצבר פריקה אלא מצבר אטום "רגיל".
לגבי הירידה במתח ההטענה כתוצאה מהאיזולטור אין לי מושג איך זה משפיע ועוד יותר לא ברור לי למה אתה צופה ירידת מתח כזו בעוד היצרן מצהיר מפורשות שאין ירידה כזו:
- Microcontroller based on zero voltage drop and efficient
- Isolation through MOSFET for negligible voltage drop and higher efficiency, MOSFET gives a longer service life than relay isolator and allow high peak current passing
הצהרות אלו של היצרן דווקא נשמעות לי הגיוניות על בסיס מעט ההבנה שלי בחשמל למיטב ידיעתי טרנזיסטורים כמעט ולא צורכים מתח או מה שלא יהיה..
זה המצבר שרכשתי ומיועד לצרכנים
.קובץ מצורף 124697
אתה נותן דוגמה של מצבר 7 א"ש שאיבד 5 א"ש וזה לא רלוונטי לדיון.
כמה שהמצבר נפרק פחות באחוזים הוא מושך פחות זרם בטעינה במתח קבוע. זה מופיע שחור על גבי pdf בכל מקום שעוסק בטעינת מצברי עופרת. אתה מנסה להסיק משהו מטעינה של מצברי ליתיום אולי.....
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
זיו
בדקתי שוב, המצבר שנרכש כמצבר צרכנים אינו מצבר פריקה אלא מצבר אטום "רגיל".
לגבי הירידה במתח ההטענה כתוצאה מהאיזולטור אין לי מושג איך זה משפיע ועוד יותר לא ברור לי למה אתה צופה ירידת מתח כזו בעוד היצרן מצהיר מפורשות שאין ירידה כזו:
- Microcontroller based on zero voltage drop and efficient
- Isolation through MOSFET for negligible voltage drop and higher efficiency, MOSFET gives a longer service life than relay isolator and allow high peak current passing
הצהרות אלו של היצרן דווקא נשמעות לי הגיוניות על בסיס מעט ההבנה שלי בחשמל למיטב ידיעתי טרנזיסטורים כמעט ולא צורכים מתח או מה שלא יהיה..
זה המצבר שרכשתי ומיועד לצרכנים
.קובץ מצורף 124697
שלמה ,
נתחיל בתחום שלך :-) ,
שים לב, כתוב negligible,
שזהה בעברית זניח. לא נאמר אפס או לא קיים. עכשיו לך תגדיר זניח :-)
אין MOSFET שאין לו מפל מתח, פשוט אין רכיב כזה.
אבל המפתח נמצא בנתון יעילות : 95% (5% הפסד מאפשר להגיד זניח :-) ).
הסבר חשמלי קצר -
שני המצברים והאיסולטור, עובדים בטור - הזרם בכל השלושה, בדיוק אותו הדבר.
שאנחנו מדברים על יעילות (של כל רכיב, והאיסולטור במקרה הזה), אתה מדבר על ההפרש בין הספק הכניסה לבין הספק היציאה.
הספק הכניסה, זה המתח בכניסה * זרם הכניסה.
הספק היציאה, זה המתח ביציאה * זרם היציאה.
אם יש הבדל בהספקים (ויש הבדל של 5%, זה ה 95% יעילות) והזרם בכניסה וביציאה זהה, כלומר, המתח ביציאה נמוך בערך ב 5%.
בהנחה שהמתח טעינה הוא 13.5V (שים איזה מספר שבא לך), זה אומר שיש אובדן של בערך 0.7V. (וזה גם מספר שעושה שכל לגבי המקובל ב MOSFET)
אבל, אתה אומר שזה מצבר רגיל, אז בכלל לא בטוח שזו בעיה.
אני אחראי למידע של האובדן 0.7V, מה המשמעות למצבר עופרת ? לא יודע.
אסף? חנן?
המצבר שקנית הוא מצבר AGM , ניתן לקרוא באתר החברה.
הוא כן מצבר פריקה עמוקה.
האיסולטור שבחרת מותקן מספר חודשים אצל חבר שלי ברכב ועובד מצוין , אבל הוא משתמש בו למצבר עופרת רגיל
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
250שקל למצבר 90אמפר?
איפה קישור?
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
המצבר שקנית הוא מצבר AGM , ניתן לקרוא באתר החברה.
הוא כן מצבר פריקה עמוקה.
האיסולטור שבחרת מותקן מספר חודשים אצל חבר שלי ברכב ועובד מצוין , אבל הוא משתמש בו למצבר עופרת רגיל
#המדען_המטורף
אתה יכול בבקשה לתת קישור.
אני לא מצאתי את המפרט של LFP1290B
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
250שקל למצבר 90אמפר?
איפה קישור?
Slowly..
ניר אבידר, שכן שלך מאשדוד -
054-788-4407
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
הייתי נזהר מהסקת מסקנות מהירה.
הלכתי לאתר שלהם, לאות האחרונה (B במקרה הזה, או A, או HR או D) יש משמעות גדולה, זה היעוד של המצבר (ה מספר 1290 פשוט אומר 12V 90AH).
ולכן, מה שחשוב זה להשוות גרפים של מצבר עם אותה סיומת