-
תגובה: לרגל פתיחת החופש הגדול, אני מניח כאן שאלה ישנה-חדשה:
נדב,
אני חושב שמעט מאד עושים מעבר על הרשימת שיקולים שרשמת.
זה קהל שונה בין האופציות.
מי ששוקל ריינג מהשנתון הזה מחפש משהו שהוא לא ימצא בלנדקרוזר וההיפך.
והמחיר גם משקף את זה.
מי שיש לו כסף לקנות ריינג חדש, לא יקנה משומש.
ומי שרוצה שיחשבו שיש לו כסף, והריינג הוא סמל סטאטוס בשבילו, לא קונה לנדקרוזר..
Slowly..
-
הנקודה שהכי כואבת בכל הסיפור הזה, שלקנות רכב שטח אמיתי בארץ, גם משומש, זה פאקינג יקר.
ואני לא מדבר על גרוטאה בת 20 פלוס יד עשירית, אלא אל רכב מהעשור האחרון, עם ק"מ סביר, כזה שאפשר לקבל ממנו שקט יחסי ל3-5 שנים.
בתור אחד שעבר כבר גרוטאה בחייו, אני חושב על הג'יפ הבא שצריך להיות דיילי דרייבר, משפחתי, נוח ואמין ועם יכולת שטח סבירה +, ולא מוצא את עצמי בפחות מ80k וגם זה על רכבים שסחטו להם את המיץ בקילומטרז' ובעלי עבירות בינונית -.
-
על אותו משקל..
למה לקנות לנדקרוזר 2008 שבאותו מחיר ניתן לרכוש 4 טוארג 2008, v8 בשביל הכיף, tdi לנסיעות ארוכות, ועוד 2 זהים לחלקי חילוף [emoji23]
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
שכן אחר החליף פאג'רו 2012 יד ראשונה פרטית, שהאכיל אותו מרורים
אם אפשר לשאול, איזה מרורים הפג'רו הזה האכיל את השכן? מדובר ברכב חדיש יחסית, והמשפט הזה מעט מפתיע.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
ריינג' רובר כמו רכבי פאר אחרים פונה לשוק של עשירים שכסף לא חסר להם ושכמובן רוצים רק רכב חדש. הרכבים אינם נפוצים ואינם בתודעה של מחפשי רכבים משומשים.
התחזוקה וחלקי החילוף מתאימים לאנשים אמידים ולא לכאלה שרוצים לחסוך לכן כל רכבי הפאר סובלים מירידת ערך גבוהה.
הריינג' באופן ספציפי בגלל שיש לו יכולת שטח שפוגעת בהתנהגות הכביש פחות יקרוץ לחובבי ההגה והאספלט שיעדיפו רכבים יותר ספורטיביים כגון במוו, מרצדס וכו.
חובבי השטח מעדיפים יותר אמינות ויכולת שטח מובהקת והפאר פחות מדבר אליהם.
לכן הריינג' נפגע משני הכיוונים.
-
תזכירו לי מתי ראיתם ריינג' חדש בשטח, וכמה כאלה פגשתם במדבר.
הקהל שונה.
-
דורון ויואב, לכן אמרתי שההשוואה צריכה להיות בין ל"ק לדיסקו ולא משהו אחר, דיסקו רואים עוד בשטח, ריינג׳ לא(לפחות לא מהדגמים החדישים), זו קטוגריה אחרת.
יוני... צודק, קשה מאוד למצוא משהו נורמלי בטווח הזה.
-
אני אישית אוהב רכבים שיש להם תדמית שוק גרועה בארץ מפני שכך אני מקבל הררררבה יותר תמורה לכסף
במציאות מסתבר בהרבה מקרים שהתדמית שוק פשוט לא תואמת את המציאות.
לכן אוהב לרכוש מכוניות צרפתיות/ איטלקיות לכביש וכן בהחלט הייתי איש של לנדרובר בעבר וכן אני בהחלט מוקסם מהרעיון של טוארג לשטח.
מי שמעז מי שקצת חורג מהמוסכמות יש סיכוי שיגלה הנאה מרובה וכן שומו שמיים אפילו אמינות יחסית ברכבי תדמית השוק הגרועה.
-
ושוב מתחיל הקיץ, ושוב אותה הרמה להנחתה, עם אותן תשובות ואותן תגובות.
טוב נו, הבנו. לנדקרוזר זה אח, ריינג'רובר (וכל דבר אחר שאינו טויוטה) זה פח.
האמת? זה כבר קצת משעמם.
מה ניסית לחדש לנו הפעם נמרוד?....
שלנדקרוזר עם 2,567,890 ק"מ, יד 28 אחרי שרות במשטרה וארבעים ושלוש תאונות, עדיין מחזיק מחיר טוב יותר ממטוס F35?...... :rolleyes:
אני הייתי מוציא את הלנדקרוזר ממחירון הרכב ומכניס אותו למחירון הנדל"ן. או מחירון מתכות/יסודות יקרים ונדירים כמו זהב, פלטינה, יהלומים - מתישהו לנדקרוזר לבן, עם ריפודי עור סדוקים, שפשופים בפגוש וכיסוי הגה מאוטודיפו, יהיה שווה יותר אפילו מקריפטונייט. לא ירחק היום שקרוזר משומש ולעוס יעלה כמו דירה מכובדת. אולי מישהו יסגור לנדקרוזר בקפסולת זמן ויפתחו אותה בעוד 500 שנה, הוא לא רק יניע (בטוח יניע), אלא בטח יהיה שווה יותר מהמונה ליזה.
עבירות? ביצועים? נוחות?.... כאילו, הוא אוטו בכלל לא רע. אבל את מי זה מעניין בכלל?.... אולי את אלה שמתעניינים בריינג'רובר. הם מדברים על הצמיגים, על העבירות, על הרמקולים, על הפאר, האם מתאים לשטח או לא. אנשי הלנדקרוזר נמצאים הרבה מעבר לזה... כי לנדקרוזר קונים לא בשביל לנסוע אלא כדי להשקיע. לשמור על הכסף. אולי אפילו לייצר כסף. בתכל'ס, הדבר החד-משמעי הטוב היחיד שאפשר לומר על הפרה הממונעת הזו, הוא שמירת הערך שלה. לא מעט תכניות חסכון מניבות פחות תשואה מלנדקרוזר יד רביעית עם 400,000 ק"מ בתחת. כבר מזמן לא שופטים את הג'אמוס המגושם, המכוער והמתנדנד הזה לפי איך הוא נוסע, אלא רק בפרמטרים של מנייה בבורסה.
כבר לא מעניין אף אחד האם נוסעים, לאן ומתי, אלא רק חישובי עליית/ירידת הערך תוך כדי חירבון בוקר, עם הקלקולטור של הטלפון ביד אחת ומחירון לוי יצחק ביד השניה. תוך כמה דקות מרגע פירסום המודעה, הרוכשים הלהוטים כבר יילכו מכות (אולי אפילו עם כסאות כתר פלסטיק, בתכל'ס זה קהל די דומה) על הזכות לשלם עליו 30-40-50K מעל המחירון.
אני שואל אתכם - זה נורמלי?
זה האוטו שהפך ג'יפאים לסוחרי סוסים. בחיי. בעעע.
-
יאללה, מספיק...לכו לים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יאללה, מספיק...לכו לים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
++++1
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
לזה התכוונתי! לנאום תוכחה טוב שיפתח את הקיץ.
דרור רק שכח להגיד שלמרות הכל, אבל זה רק הוא - גם היה בוחר לעצמו טויוטה (ועוד יבחר - רק עניין של זמן). כי עדיף פרה לבנה טובה במדבר מטיגריס בנגלי מפורק במוסך.
-
לא, כי על סיקסים וסופות, שלא לאמר cj או רנגלר אמריקאי מקורי לא מבקשים כמשקל החלודה שבהם בזהב ....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לא, כי על סיקסים וסופות, שלא לאמר cj או רנגלר אמריקאי מקורי לא מבקשים כמשקל החלודה שבהם בזהב ....
זה שונה. אלו רכבים שהם תחביב בפניי עצמו. אין להם "ערך שוק" או מחירון, והם נעשים נדירים יותר ויותר. בניגוד לsuv שהוא כלי רכב מa לb עם בונוס של יכולת שטח.
-
סוף סוף גלשתי הבוקר אחרי חודש בלי גלים...
באמת עדיף ללכת לים...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אחרי שגמרנו לשנוא את עובדי משרד התחבורה, משטרה, רט"ג, מכוני רישוי, הייטקיסטים, מהנדסים שעובדים על רכבים אוטונומיים אז עכשיו אלה בעלי רכבי טויוטה לדגמיהם.
מה קבוצת השנאה הבאה? אנשים שהולכים עם חולצות שחורות?
-
דווקא דיון רלוונטי בשבילי: מתלבט כרגע אם להשקיע 100 אלף שקל פלוס בדיסקברי 4 מהדגמים הפשוטים (S או GS) של 2011 עד 2013, או מיצובישי פאג'רו מקביל.
למה דיסקברי, אני לא חושב שצריך להסביר אחרי 12 שנים על דיסקו 1 ו2.
למה פאג'רו? בעיקר כי הדיסקו 4 בכל זאת מפחיד לאחזקה, ופאג'רו (מוגבה) אמור לתת יותר שקט נפשי וכלכלי לאורך זמן.
שניהם יתנו לי מה שאני צריך בשטח ובכביש, והאמת שהייתי שוקל גם פאג'רו קצר, אם הוא לא היה נדיר ויקר יותר (WTF?) מאחיו הארוך.
בינתיים התרשמתי שכולם מבקשים בלי להתבלבל 20% עד 50% מעל המחירון, ושכאשר בנאדם כותב שהאוטו לא ראה שטח הוא בעצם מתכוון שהוא טייל בשטח בלי גלגלים.
..ויש גם את ברירת המחדל של להשאר עם הבהמה הנאמנה שלי עוד שנתיים שלוש - אוהב את האוטו הזה אהבת נפש :rolleyes:.
-
מיכה
כדי לאמת או להפיג את החשש של עלות האחזקה אל תתעצל, פנה לכמה בעלי/ מוכרי LR4 ותתעקש לראות היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת כראוי - בלי זה גם כך אין מה להתקרב לכל רכב משומש.
אותו כנ"ל לגבי פאג'רו.
תשווה בין שניהם בהיבט הזה ואז תחליט.
לא מניסיון אישי - לבן דוד היה ויש דיסקו 4 (הוא מחליף כל שלוש או ארבע שנים רכב ותמיד לדיסקו) וחד משמעית הצהיר בפני שהדיסקו 4 הפתיע אותו לטובה ברמת האמינות שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מיכה
כדי לאמת או להפיג את החשש של עלות האחזקה אל תתעצל, פנה לכמה בעלי/ מוכרי LR4 ותתעקש לראות היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת כראוי - בלי זה גם כך אין מה להתקרב לכל רכב משומש.
אותו כנ"ל לגבי פאג'רו.
תשווה בין שניהם בהיבט הזה ואז תחליט.
תאמין לי שאני לא עושה כמעט שום דבר אחר בשבועות האחרונים :D.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
דווקא דיון רלוונטי בשבילי: מתלבט כרגע אם להשקיע 100 אלף שקל פלוס בדיסקברי 4 מהדגמים הפשוטים (S או GS) של 2011 עד 2013, או מיצובישי פאג'רו מקביל.
למה דיסקברי, אני לא חושב שצריך להסביר אחרי 12 שנים על דיסקו 1 ו2.
אתה רוצה דיסקברי 4. כל דבר אחר עבורך יהיה פשרה.
כל רכב אחר שתקנה יהיה נחמד, אתה תנסה להתחבר אליו רציונלית, אבל בפועל תמשיך להשוות לדיסקברי 4 שאין לך.
אישית - אם הייתי רוצה דיסקברי 4 לא הייתי מחפש שום רכב אחר.
תתחדש.