תגובה: משקל ואופסט של גלגלים - תובנות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אין ספק שגיפ מדוגם ותקין מטריף את הבוחן הממוצא ומפתח את חוש היצירתיות שלו.
בטסט האחרון (עם הדיפנדר) פירקו לי פנסי תאורה קידמיים שמורכבים על הפגוש הקידמי ב 12 שנים האחרונות (ולא הפריעו לבוחנים בעבר) כמו גם וויכוח קולני על ההגה ״הקטן״ ולא מקורי שגם הוא בן 10 שנים.
הזויי.....
Sent from my iPhone using Tapatalk
הכנפונים שזיו לא אוהב (נראים טוב יותר במציאות מאשר בתמונה) היו פתרון מצוין לסוגיית הצמיגים הבולטים במשך כמה שנים.
היום כבר לא. גם כנפון אפטרמרקט רחב ואיכותי כבר לא עובר.
בכלל, כל מיני דברים שפעם לא היו אישו בכלל, מהווים כיום עילה לסירוב עקשני.
פנסים נוספים (גם אם מותקנים באופן שהחוק מתיר), גלגל הגה ספורטיבי לא מקורי, מושבים שנראים לא מקוריים, כנפונים שנראים לא מקוריים, יש או אין מזגן, יש או אין מטף, כל מיני קומבינציות בנושא סגור/פתוח - הכל כיד הדמיון והיצירתיות הטובה של הבוחן, יכולתו לאלתר ומצב רוחו האישי באותו יום.
מים בוישרים..
ביקשו לוודא שהשפריצר עובד.. ושהמיכל מלא.
את המרכיב הבטיחותי בשפריצר עובד אני מבין, החידוש הוא בבקשת ״תעשה שפריץ!״
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הכנפונים שזיו לא אוהב (נראים טוב יותר במציאות מאשר בתמונה) היו פתרון מצוין לסוגיית הצמיגים הבולטים במשך כמה שנים.
היום כבר לא. גם כנפון אפטרמרקט רחב ואיכותי כבר לא עובר.
בכלל, כל מיני דברים שפעם לא היו אישו בכלל, מהווים כיום עילה לסירוב עקשני.
תייצר לך כזה, לפחות תוכל לטעון שזה חלק מ"הבודי"....:cool:
https://youtu.be/K2JHdlBMdC4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זיו, אולי התסמונות שלך רק מחריפות?....
חוקי לגמרי. חוקי תמיד היה.
גובה סביר ביותר (עובדה, נבדק וקיבל אישור רשמי כחוק ועבר ללא הערות ועוד במכון שידוע כמחמיר).
צמיגים 31 ברשיון של סופה הם לא "רשומים ברשיון" אלא מקוריים. כי זו מידה אופציונלית מהיצרן. עד שנת 2000 יכולת לרכוש סופה אזרחית חדשה עם צמיגי 31 במכשירי תנועה.
הכננת ברשיון.
ממיר קטליטי טרי יחסית (כמה נוסעים ללא ממיר?...)
אתה לא מעורה מספיק בעולם הסופות כדי להבין דברים בסיסים - ככל שהאוטו יותר חוקי ומתוקתק, ככה הבוחנים מתעצבנים יותר ומחפשים לו בציצי הציציות, כי אין מצב שיעבור סתם ככה ללא הערה. הכנפונים הרחבים/מורחבים נולדו בעקבות דרישה מפורשת של בוחני משטרה ובוחני רישוי "לכסות את הצמיגים".
לנוכח עלות סט כנפונים רחבים חדש, בקמצנותי אילתרתי משהו מיריעת גומי מסועים, חופן ניטים וכמה פרופילי אלומיניום. כשזה היה חדש זה אפילו היה אסתטי למדי. זה נתן עבודה כמה שנים, עד שתקנת ההגבהות חיסלה למכוני הרישוי את עילת ההכשלה האהובה עליהם ביותר והם נאלצו למהר ולמצוא לעצמם משהו חדש לשים עליו את הצלב של הכוונת - אז היום חסל סדר גלגל בולט וכנפונים מורחבים שמכסים אותו.
כלומר ככה זה במרכז. בפריפריה אני מניח שהכל עדיין בסדר.
האוטו באמת נוסע יותר טוב כשהגלגלים (הקלים משמעותית) פחות בולטים. לא צריך להיות מהנדס גאון כדי להבין למה.
אבל זה נראה פחות מאצ'ואיסטי. קצת קטן ומסכן כזה. אולי זה לטובה ונתרגל.
דרור,
זה לא עניין של אוהב, אני פשוט משועשע מהפרשנות וההתנהלות שלך.
אתה מביא פרשנות מדהימה לחוק -
כל עוד אני לוקח איזה חתיכת גומי ומחבר לכנף כך שזה מכסה את הרוחב של הגלגל, ניתן להרחיב את הגלגלים כמה שבא לי :-)
ואז, שאיזה בוחן, לא מקבל את הפרשנות שלך, אז הבוחן מנייאק ואני סובל מתסמונת.
אבל הכי מדהים, גם שאתה כבר עושה את מה שאומרים לך שנים לעשות, ופתאום זה עובד.... אתה גם מופתע, וגם ממשיך להסביר שמה שעשית קודם נכון.
ענק, ומשעשע.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
רכב מרובע עם ברזנט ואצה חושב שלכנפונים יש השפעה מהותית....פחחחח
אם כבר עדיף להגדיל אותם ולהרוויח כח עילוי
Sent from my iPhone using Tapatalk
מקווה שלא באמת חשבת שאני רציני עם ההערה הזו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
זה לא עניין של אוהב, אני פשוט משועשע מהפרשנות וההתנהלות שלך.
אתה מביא פרשנות מדהימה לחוק -
כל עוד אני לוקח איזה חתיכת גומי ומחבר לכנף כך שזה מכסה את הרוחב של הגלגל, ניתן להרחיב את הגלגלים כמה שבא לי :-)
ואז, שאיזה בוחן, לא מקבל את הפרשנות שלך, אז הבוחן מנייאק ואני סובל מתסמונת.
אבל הכי מדהים, גם שאתה כבר עושה את מה שאומרים לך שנים לעשות, ופתאום זה עובד.... אתה גם מופתע, וגם ממשיך להסביר שמה שעשית קודם נכון.
ענק, ומשעשע.
טוב שיש משהו שמשעשע אותך בחום הזה.
רק שמי לא מכיר עלול לחשוב איזה עבירות מטורפות על החוק מתרחשות כאן.
"להרחיב את הגלגלים כמה שבא לי" - בפועל, צמיג 31 על ג'נט 8 נפוץ ומקובל.
"חתיכת גומי מחוברת לכנף" - כנפון מקורי מורחב ע"י פס גומי מסועים, על פי דרישה מפורשת של בוחן משטרה במילים הללו: "אם הצמיג מכוסה - זה בסדר". במשך שנים זה עבר, כל תעשיית כנפוני האפטרמרקט הרחבים מושתתת על ההנחה הדי הגיונית הזו.
עכשיו, פתאום כבר לא. אשמח לראות גם התייחסות מפורשת לנושא הזה בספר החוקים או תקנות התעבורה.
שינויי מצב הרוח והדרישות של העבדים כי ימלוכו האלה, הם שמשגעים. אבל זה כנראה אופייני לאיזור בו אני עדיין מתגורר, לצערי.
אם הבוחן גם מנייאק או לא, זה עניין של נימוסים והליכות. מבחינתי האישית, כמי שגדל בחולון מוקף בערסים מסריחים ולצערי הרב מאוד חלק מהסגנון והשפה שלהם דבקו ונשארו, הוא לא רק מנ-מנאייק, הוא גם בנה הממזר של ז.....ה, אחרי שעשרה סודאנים פירקו לה את הצורה. הולך?.....
את העיקר אתה מסרב להבין - האישו כאן הוא לא ברזלים ופלסטיקים אלא התפיסה של חופש. החופש שלי לעשות ברכושי ככל העולה על רוחי כל עוד אני לא פוגע במישהו או משהו. מי שמך, או את הבוחן, שתחליטו עבורי אם כנפון א' מתאים או יפה יותר מכנפון ב'?........
ומה בדיוק אמרת לי לעשות במשך שנים?
אישור הגבהה? לא היה דבר כזה, חוקי, לדגם הרכב שלי. רק דרך מאכערים, כמקובל בקרב הרבה חכמולוגים כאן.
עכשיו יש אפשרות חוקית. זה מה שעשיתי.
בינתיים אוספים נסיון ותובנות מג'נטים לא בולטים.
הג'יפ נוסע מצוין. אבל כמה לא מפתיע, עם הג'נט הלא בולט הצמיג מגרד קלות את הקפיצים בהפניית הגה מלאה. מין הסתם עניין כזה פחות מעניין את הבוחנים הגאונים.
לא תהיה ברירה אלא לכוונן את בורג העצר שעל הנאקל (במחיר קוטר סיבוב מעט גדול יותר) או להצטייד בספייסר (לא חוקי כמובן, כאילו דא) אבל שיהיה מינימלי. אינץ' אחד יספיק. יש דבר כזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא תהיה ברירה אלא להצטייד בספייסר (לא חוקי כמובן, כאילו דא) אבל שיהיה מינימלי. אינץ' אחד יספיק. יש דבר כזה?
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F173057199469
בהצלחה