עור בדכ מתחלף ומתחדש בתדירות מאד גבוהה.. 120 יום בגדול מקצה לקצה. זאת מהות הקשקשים הרבים שיש באבק הבית שאותם....אוכלת קרדית הבית הידועה לשימצה ...
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
Printable View
לטעמי אין דיון - למי שיש גג שאין לו שימוש ויש לו יכולת להפוך אותו למקור הכנסה אז מה רלוונטי עם חוזר ב 7 או 10 שנים ?
יש יכולת לקבל מימון גבוהה מאוד למערכת ואז היחס לזה הוא כמעט כמו לנדלן .
לרוב האנשים אין יכולת לקבל מימון לתוכנית חיסכון - ורק מהאספקט הזה זה כדאי.
מדברים על אורך חיים וחוזה של 20 שנה
ובא נגיד שאחרי 7 שנים המערכת נפלה אז מה הפסדת ? כלום!
אבל אם היא עובדת ואפילו חלקי יש לך תוספת להכנסה המשפחתית או חיסכון לכל ילד תקרא לזה איך שאתה רוצה.
ולגופה של מערכת - יש לי מערכת מסחרית ועשיתי עבודה מעמיק בענין.
מדינת ישראל התחיבה שעד 2020 20% מהאנרגיה שלה תהיה ירוקה ( לא הבטחת בחירות - התחיבות לאחוד הארופאי)
היא מפגרת בקצב
ולכן דואגת להוציא מכרזים
המכרזים מתואמים ומעודכנים לפי העלות של המערכת.
כאשר מערכת מסחרית מתומחרת ל 7 שנים ופחות כולל המימון ( מדובר בתשואות ברוטו פינומנאליות של 16%)
כמו שנאמר המערכות היום מאוד זולות יחסית ללפני 10 שנים והאיכות שלהם דומה
השכל נמצא בממירים
חברות קמות ונופלות כמו שנאמר כאן בקצב של יתושים או זבובים.
אין הבדלים מהותיים
מה שחשוב שתקבל על החברה המלצות ממי שאתה מכיר וממספר אנשים שהתקינו לפני מספר שנים ולא אתמול.
בהצלחה
שאתה מתקין לוחות היום, איך אתה יודע איך הם יתפקדו \ יראו, עוד 5, 10 שנים?
איזה אחריות מקבלים מהחברות שמתקינות?
האם יש מצב שההספק יורד (בגלל מצב הקולטים)?
יש אחריות של היצרן כולל מספרים סדוריים ספציפיים של הקולטים שסופקו
נראה את מי שיצליח לתבוע/לממש את האחריות.....
אין יכולת אמיתית לדעת
גם חברה מוכרת שהפאנלים שלה כבר עובדים כמה שנים יוצאת עם קולטים חדשים שהם יכולים להיות נפילה טכנולגית או תקולים
כלומר אין 100% בטחון
המוצר היום נפוץ ולא יחודי ולכן הסיכוי ליפול קיים אבל נמוך.
לגבי ירידה בתפוקה מדברים על שברי אחוזים עד אחוזים בשנה של ירידה.
כלומר יש פחת אבל הוא לא משתווה לאבק שאתה מתעצל לנקות .....
ברגע שאמרת "עד להתייצבות על 80% מההספק הנומינלי של פאנל חדש" , איבדת אותי.
סתם מתחושות, ומניסיון כללי עם ציודים דומים -
1- אין מצב שזה מתייצב על 80% (לזמן בלתי מוגבל, להרבה שנים נוספות). אין לי בכלל ספק, שבשלב מסויים מתחילה דעיכה חזקה והפאנל יוצא משימוש.
2- זה פרוייקט של שנים (יש כאלו שיגידו 20 שנה..), איך הירידה הזו בהספק (20%) משפיעה על ה ROI של הפרוייקט.
אנשים נקבו בריווחיות של 15%, הם זה כולל את ההנחה של ירידה של 20% בנצילות?
מניסיון בתחומים אחרים -
אם הייתה פה ריווחיות מובטחת (כל כך טובה כמו שמציגים לנו), מי שמוכר לנו את הטכנולוגיה היום, היה מקים חברות, ושוכר מאתנו את השטח של הגג...... ומשאיר את המתקנים (ואת "הריווחיות האדירה") לעצמו.
(וזה נכון גם לגבי כל הפרוייקטי נדל"ן שאיש מכירות מסביר לי איך מובטחת לי תשואה של מאות אחוזים על הנכס, ואני מתקשה להבין למה הוא כל כך נדיב לחלוק איתי את הפוטנציאל האדיר).
ביום שהם יציעו לי לשכור את הגג לפרוייקט של עצמם, אני אתחיל לחשוב שיש פה עסק ששוה לי להכנס אליו.
1. אמור להתייצב על 80% אחרי 20 שנה. 20 שנה זה אורך החיים של הפרויקט ברוב המקרים.
2. הפרויקט הקטן על הגג שלי מניב כמעט 15% בשנה. עובדה. עובד כבר 6.5 שנים וסיימתי כבר להחזיר את ההלוואה שלקחתי על 90% מהמימון. יש לי עוד 13.5 שנה של חוזה מובטח עם חח"י ומכאן זה רווח נקי. יש לי עוד 3.5 שנים של אחריות על כל המערכת (אחריות של לדיקו יבואן בוש). בינתיים לא התקלקל כלום.
אתה זיו תשב ותחשב חישובים ותקטר לנצח... אתה לא הטיפוס שיקח סיכון, אפילו קלוש כמו זה, אז בשביל מה כל השאלות?
אני לא מכיר אפילו אדם אחד שמאוכזב מהמערכת הסולארית שהתקין, ואני גר במושב, יש פה מערכות בנות 10 שנים, מההקצאות הראשונות. להיפך, הראשונים "האמיצים" שהשקיעו מליון שקל במערכת של 50 ק"ו הם אלו ששיחקו אותה, מקבלים 2 עד 2.5 שקל לקוט"ש (!) בחוזה ל20 שנה. הבעייה המהותית היחידה שיש מקומות שנתקלים בה - גניבה של פאנלים. אבל זה סיפור אחר.
תזכיר לי כמה אתה מקבל לקווט"ש וכמה משלמים היום?
כמה עלה לך?, וכמה עולה היום? ונבין אין שום קשר בין התימחור של הפרוייקט שלך לתמחור של היום.
ובהחלט יכול להיות ששיחקת אותה.
המקרה שלך מעניין אותי בגלל סיבה אחת, הוא יכול להתחיל "לצייר" לי את הגרף של הדעיכה של הקולטים (ואני יודע שהטכנולוגיה משתנה כל הזמן).
שנראה אותך חוצה 10 שנים, או לחלופין שאיזה יצרן יתן אחריות למשפט הזה (עד 80% דעיכה ב 20 שנה), אני אקח את זה ברצינות.
או איך שאומרים פה באתר - מצבר מחשבים לפי האחריות שיש עליו, כל מה שמעל, זה בונוס.
לגבי ההערה שלך על חישובים וקיטורים, אני אזכיר לך שבזמן שאתה מתגאה בציידנית חדשה (הייתה לי כזו לפני 30 שנה, שטיילתי בארהב :-) ), אני עם מקרר (בניה עצמית!) ומערכת ליתיום מבוססת מצברים שפורקו מרכב (כלומר, לא משהו קנוי באלפי ש"ח).
וזה בזמן, שאתם מקטרים ומקשקשים פה על מצברים וסיכונים :-) , עד כמה שאני יודע, אני היחידי פה עם מערכת כזו.
ודרך אגב, בסוף שנות השמונים (שהכלי רכב היחידי שאתה חלמת עליו היה אופנים) אני כבר שמתי בולמי אוויר של אלקמינו (מונורו) על צ'ירוקי (גלאדיאטור) (והורדתי עלים, וקיבלתי רכב מדהים יחסית לימים ההם).
במילים אחרות, אני לא מפחד לקחת סיכונים, ולא לעשות דברים, אני פשוט עושה שעורי בית.
תמשיך לעשות שיעורי בית.
אנחנו בנתיים עושים כסף.
שאלה על תחזוקה גג פרטי
על גגות תעשייתיים אני מבין שזה זניח, אבל אם מחר יש 15 לוחות סולאריים על היריעות הביטומניות , מה עושים כשיש בעיית איטום בגג וצריך להחליף חלקי או לעשות חדש מלא?
זה קורה כל נגיד 10 שנים?
שאלתי במקומך את השאלה הזאת.
התשובה שקיבלתי היתה שצריך לפרק ולהרכיב את הלוחות. החברות האלו לוקחות על דבר כזה המון כסף (זרקו לי מהשרוולמספר של 15-20 אש"ח).
ולכן ההמלצה (גם מופיע בחוזה) היא לטפל בגג לפני שמתקינים מערכת (או לגור בבית עם גג רעפים).
המערכת יושבת על אבני שפה מבטון, שמונחות על יריעה נוספת שמודבקת על שכבת היריעות הראשונה. את האיטום החדש עושים מסביב לאבני השפה האלו. לפרק ולהרכיב מערכת סולארית לא מעשי. זה בהחלט נושא שצריך לשים אליו לב כחלק מהתקנת המערכת, צריך לוודא שיש מספיק מקום/גובה לעבוד מתחת לפאנלים, ואכן רצוי לחדש את האיטום לפני ההתקנה.
פרויקט סולארי חדש על מאגר מים. מהראשונים בארץ. הספק הרפסודה בתמונה 320 קילוואט.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...841edcaed8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c1d56edd0a.jpg
מעניין מה יעוללו לזה עופות המים.
יש לזה שלד שעליו זה עוצר כשהמפלס יורד נמוך מדי ומונע סחיפה ברוח?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איזה ארץ?
Sent from my H3123 using Tapatalk
המובטחת