תגובה: רישוי כביש חוקי ל-ZIBAR ?!!!
מהמעט שיצא לי לברר בזמנו לצורך פרויקט של גוף משטרתי בגולה -
1. יש יכולת התאמה אישית של הרכב ומכאן שגם תא נוסעים ונוחות נסיעה היא משהו יותר גמיש, בהתאם לארנק.
2. הקונספט המוביל, לפחות שהיה בדגמים הקודמים, הוא שימוש בכמה שיותר מוצרי מדף קיימים ונפוצים ובכך לחסוך בעלויות פיתוח ותחזוקה מיוחדים, דבר שיכול להרחיק לקוחות פוטנציאליים. ועידו ציין מפורשות במספר פעמים את זה.
ונקודה לארצנו
3. רשיון נהיגה ג'...
מה שמסקרן אותי הוא מה תהיה עלות הביטוח ואיפה מתחזקים את הכלי שלא בסדנא של עידו מבלי לאבד אחריות...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ביד לא נכונה , עדיף אולי שרכב כזה כפרטי לא יסתובב בכבישי ארצנו. אם הוא המקביל ל - H1 , אתם מוזמנים לנחש מה יקרה כשרכב כזה יפגע בפרטית כלשהי. ראינו שבוע שעבר מה קרה כשמשאית ( בינונית כנראה ) פגשה אטרג' של רס'ן ומשפחתו. מפי השמועה בלבד , לא ראיתי , חבר'ה צעירים יחסית הצליחו להפוך אחד כזה בשביל רגוע לחלוטין שאני נוסע בו יום יום בעיקר בלילות.
מי שנוסע באיילון עם רנגלר מורחב על 38+ הוא בהחלט קהל יעד לזיבאר.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
ביד לא נכונה , עדיף אולי שרכב כזה כפרטי לא יסתובב בכבישי ארצנו. אם הוא המקביל ל - H1 , אתם מוזמנים לנחש מה יקרה כשרכב כזה יפגע בפרטית כלשהי. ראינו שבוע שעבר מה קרה כשמשאית ( בינונית כנראה ) פגשה אטרג' של רס'ן ומשפחתו. מפי השמועה בלבד , לא ראיתי , חבר'ה צעירים יחסית הצליחו להפוך אחד כזה בשביל רגוע לחלוטין שאני נוסע בו יום יום בעיקר בלילות.
אז גם משאיות אסור להעלות על הכביש.
וגם רכבים עם צמיגים של טרקטור וטמבון מצינורות פלדה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אז גם משאיות אסור להעלות על הכביש.
וגם רכבים עם צמיגים של טרקטור וטמבון מצינורות פלדה....
משאיות מניעות/משנעות את העולם. הן מחויבות מציאות רק מחייבות משנה זהירות. מסת הפגיעה סטטית/דינמית של משאית לא שקולה לפגיעתו של רכב פרטי.
ולצעצוע הפרטי שלי. בגודל/מסה הקטנים שלו הוא מתנייד בתוך העיר ב - 30-60km/h.עם הקיט הפחתה שלו ומשקל הצמיגים גם אם תבטל לו את הגבלת המהירות האלקטרונית , הוא יגיע בירידת הקסטל ל- 100km/h max. אם רוצים יותר , רק בהילוך סרק בירידה. את טמבון הברזל קיבלתי מורכב עם הרכב ( בנוסף למקורי שגם הוא מברזל. ) . מודע לחומר ממנו הוא עשוי , פגיעה בהולכי רגל וחלקי הפלסטיק מהם עשויות כל המכוניות היום , נעטף כולו בספוגים וצמיגים.
לא חושב שניתן להשוות את פגיעתו של הג'וק שלי עם מנוע 1300cc וקיט הפחתה לפגיעתו של זיבאר במשקל מס' טון ומנוע
5.7-6.2L .
יובל,
יותר מידי שמש היום?
Slowly..
תבין את הקונספט, אל תיטפל לנקודות.
חפש את השרשורים עם הילדה דנה (היום כבר בטח בוגרת), חברה של נדב42.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יובל,
יותר מידי שמש היום?
Slowly..
לא , דורון - תודה על הדאגה . אני דווקא בצל. פשוט מפליא אותי שאנשים ,( כביכול ) לא מודעים לפגיעתם של כלים כאלו ואחרים ומסת/אנרגיית הפגיעה שכלים כאלה משחררים בעת פגיעה. ולצערנו ההיסטוריה התעבורתית בארץ מזמנת לנו מעת לעל דיווחים על כך.
וכל זה לאחר תנועה כנוסע/נהג 50+ שנה על הכביש והיכרות עם אלה שהכביש לפחות עבר אליהם בירושה ותופעות נלוות לגודל הרכב.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
לא , דורון - תודה על הדאגה . אני דווקא בצל. פשוט מפליא אותי שאנשים ,( כביכול ) לא מודעים לפגיעתם של כלים כאלו ואחרים ומסת/אנרגיית הפגיעה שכלים כאלה משחררים בעת פגיעה. ולצערנו ההיסטוריה התעבורתית בארץ מזמנת לנו מעת לעל דיווחים על כך.
וכל זה לאחר תנועה כנוסע/נהג 50+ שנה על הכביש והיכרות עם אלה שהכביש לפחות עבר אליהם בירושה ותופעות נלוות לגודל הרכב.
טכנית הסמוראי שלך הרבה יותר מסוכן ממשאית מודרנית למשתמשי הדרך, גורם הX ב2 המקרים הוא הנהג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
מסתבר שלא צריך ברזלים וגם SUV מודרני שנכנס במכונית מיני הורג.
היינו כולנו בדיון אאאררווןךךךך בנושא.
אפשר להמשיך שם למה לערבב כאן?
אני לא מחסידי עידו, ועדיין חושב שאחרי שנים של סיזיפיות, סוף-סוף יש רכב שטח ישראלי אמיתי.
גם אם הוא יקר רצח.
כל הכבוד.
Slowly..
יש סירטון קצר של הרכב שקיבלתי בוואטסאפ לא יודע איך להעלות כאן אבל הכלי באמת נראה מרשים מאד
לא מצליח להבין את הקיבעון...מה? משאיות לא נוסעות בפקקים? אוטובוסים? סמיטריילר שנוסע לידך יהיה יותר בטוח מהזיבר במיקרה של התנגשות???
מה עובר עליכם?
כסף?? ממתי כסף הפך להיות בעיה?
מועדון המיליון לא סתם נקרא כך...הזיבר לפי הסכומים שנזרקו כאן עוד ישאיר לחברה האלה עודף בכיס...
תפתחו תראש קצת...
טל.
עכשיו רק צריך לחכות 10 שנים ולקוות שמחיר זיבר בן 10 יהיה הגיוני.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מפלצת מוצצת?
ההוצאה הגדולה באחזקה השוטפת שלו זה דלק.
הקושי הגדול בתחזוקה זה הגודל והמשקל של המכלולים.
אתם יודעים כמה שוקל גלגל 42?..... או 40?.....
מהבחינה הזו זה כמו משאית.
מכנית, זה אוטו פשוט שבפשוטים. מנוע V8 של שברולט מהארגז. מנועי סדרת LS סמול בלוק או ביג בלוק. גיר שמגיע בפולסייזים HD של GM. סרנים חיים עצומים. הכל מכני. הכל ברזל. הכל מתוכנן לגישה קלה והחלפה מהירה. התחזוקה שלו קלה ופשוטה בסדרי גודל מכל SUV מודרני עתיר מחשבים ואלקטרוניקה מיותרים שמשתגעים חדשות לבקרים.
מיותר לציין שכל הארגונומיה בסביבת הנהג בנויה מסביב לעידו ול-2 המטרים שלו, לא מסביב למהנדס יפני בגובה מטר וחצי.... ככה שזה אוטו עם הנדסת אנוש לא פחות ממושלמת לנהגים גבוהים וגדולים. שלמה, אני מבטיח לך שאתה, עם הגובה והבטן שלך, תשתגע על הנהיגה בדבר הזה, גם בפקק תל אביבי.
מין הסתם זה אוטו יקר. יקר בקנייה, יקר בשוטף. לא לתפרנים.
בזמנו, כשנהגתי בדבר הזה ולא מעט (תשכחו מרוביקון ומדיפנדר וממרצדס G ומכל דבר אחר שאתם חושבים ש"נוסע טוב בשטח"... כולל משופרים. וגם אל תגידו "האמר H1" אם אתם לא רוצים לחטוף זפטה מעידו (ויש לו ידיים גדולות, תיזהרו).... איפה גרוטאת ההאמר ואיפה הזיבאר. הבדל של שנות אור ביניהם. בכל מקרה, כולם מתגמדים ליד הדבר הזה וביצועי העבירות שהוא מפגין. ועם כל יכולות השטח המטורפות, זה נוסע מדהים גם בכביש. אומרים שבכביש 6 זה טס במהירויות עם קידומת 2, כמובן שרק אומרים ואני לא בדקתי. ברורררר.....:rolleyes:) ואז שאלתי את עידו אם זה יגיע לשוק האזרחי, כמה יעלה. הוא ירה מהמותן "מיליון". אחר כך אמר "אולי חצי מיליון". אחר כך חזר ל"מיליון". האמת? לכו תדעו. אצל עידו קשה לדעת ואולי כי ה"מיליון" כאן מתייחס לעובדה שזה אוטו שיכול להגיע במיליון קונפיגורציות שונות ובהתאם גם מחירים שונים. (לדוגמה - באפריקה נמכרו כמה כאלה עם מנועי טויוטה).
לא יודע לגבי נהיגה יומיומית - זה כלי ענק, זה בוודאי לא מיועד להתנהלות עירונית, למרות שהוא הרבה יותר קל לנהיגה מטנדר פולסייז למשל.
אבל רנגלר כן מתאים לפקקים של ת"א?.....וסופה?...... ודיפנדר?..... ת"א של היום זו עיר מזעזעת שמציבה אתגרי תנועה וחנייה גם לסוזוקי אלטו, אפילו לסמארט.
האם יהיו לזה קונים? ברוררר!!!! יש בישראל לא מעט בעלי יכולת כלכלית ולי אין ספק שכמה מרוכבי הרנגלרים הסופר-משופרים ישמחו לחתום על צ'ק פתוח... אחרי שהתנסיתי בו, בי נשבעתי, כולכם רוצים אחד כזה!...
אבל עזבו ספקולציות. מה שהכי חשוב כאן - זה שמגיע שאפו גדול לעידו כהן. האיש המופלא שבונה מפלצות ומגשים חלומות כבר עשרות שנים, גאון מוכה שיגעון ובעל חזון, עם סבלנות אינסופית ויכולת כמעט סיזיפית להילחם בטחנות הרוח של ממלכת הרשע שנקראת "משרד התחבורע של מדינת ישראל" ובסוף גם לנצח. גם אם ניצחון קטן, זה עדיין ניצחון! מבחינתי האיש הזה הוא מושא להערצה. הרבה כבוד ובהצלחה!!!!
טוב דרור השתכנעתי - בעיקר בעניין הבטן והגובה....אפילו אעביר את המשרד שלי מתל אביב.
אז איך אני מתאם נסיעת מבחן ולפקודת מי ועל כמה לרשום את הצ'ק....
עידו מוכן לטרייד אין....?:rolleyes::cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מפלצת מוצצת?
ההוצאה הגדולה באחזקה השוטפת שלו זה דלק.
הקושי הגדול בתחזוקה זה הגודל והמשקל של המכלולים.
אתם יודעים כמה שוקל גלגל 42?..... או 40?.....
מהבחינה הזו זה כמו משאית.
מכנית, זה אוטו פשוט שבפשוטים. מנוע V8 של שברולט מהארגז. מנועי סדרת LS סמול בלוק או ביג בלוק. גיר שמגיע בפולסייזים HD של GM. סרנים חיים עצומים. הכל מכני. הכל ברזל. הכל מתוכנן לגישה קלה והחלפה מהירה. התחזוקה שלו קלה ופשוטה בסדרי גודל מכל SUV מודרני עתיר מחשבים ואלקטרוניקה מיותרים שמשתגעים חדשות לבקרים.
מיותר לציין שכל הארגונומיה בסביבת הנהג בנויה מסביב לעידו ול-2 המטרים שלו, לא מסביב למהנדס יפני בגובה מטר וחצי.... ככה שזה אוטו עם הנדסת אנוש לא פחות ממושלמת לנהגים גבוהים וגדולים. שלמה, אני מבטיח לך שאתה, עם הגובה והבטן שלך, תשתגע על הנהיגה בדבר הזה, גם בפקק תל אביבי.
מין הסתם זה אוטו יקר. יקר בקנייה, יקר בשוטף. לא לתפרנים.
בזמנו, כשנהגתי בדבר הזה ולא מעט (תשכחו מרוביקון ומדיפנדר וממרצדס G ומכל דבר אחר שאתם חושבים ש"נוסע טוב בשטח"... כולל משופרים. וגם אל תגידו "האמר H1" אם אתם לא רוצים לחטוף זפטה מעידו (ויש לו ידיים גדולות, תיזהרו).... איפה גרוטאת ההאמר ואיפה הזיבאר. הבדל של שנות אור ביניהם. בכל מקרה, כולם מתגמדים ליד הדבר הזה וביצועי העבירות שהוא מפגין. ועם כל יכולות השטח המטורפות, זה נוסע מדהים גם בכביש. אומרים שבכביש 6 זה טס במהירויות עם קידומת 2, כמובן שרק אומרים ואני לא בדקתי. ברורררר.....:rolleyes:) ואז שאלתי את עידו אם זה יגיע לשוק האזרחי, כמה יעלה. הוא ירה מהמותן "מיליון". אחר כך אמר "אולי חצי מיליון". אחר כך חזר ל"מיליון". האמת? לכו תדעו. אצל עידו קשה לדעת ואולי כי ה"מיליון" כאן מתייחס לעובדה שזה אוטו שיכול להגיע במיליון קונפיגורציות שונות ובהתאם גם מחירים שונים. (לדוגמה - באפריקה נמכרו כמה כאלה עם מנועי טויוטה).
לא יודע לגבי נהיגה יומיומית - זה כלי ענק, זה בוודאי לא מיועד להתנהלות עירונית, למרות שהוא הרבה יותר קל לנהיגה מטנדר פולסייז למשל.
אבל רנגלר כן מתאים לפקקים של ת"א?.....וסופה?...... ודיפנדר?..... ת"א של היום זו עיר מזעזעת שמציבה אתגרי תנועה וחנייה גם לסוזוקי אלטו, אפילו לסמארט.
האם יהיו לזה קונים? ברוררר!!!! יש בישראל לא מעט בעלי יכולת כלכלית ולי אין ספק שכמה מרוכבי הרנגלרים הסופר-משופרים ישמחו לחתום על צ'ק פתוח... אחרי שהתנסיתי בו, בי נשבעתי, כולכם רוצים אחד כזה!...
אבל עזבו ספקולציות. מה שהכי חשוב כאן - זה שמגיע שאפו גדול לעידו כהן. האיש המופלא שבונה מפלצות ומגשים חלומות כבר עשרות שנים, גאון מוכה שיגעון ובעל חזון, עם סבלנות אינסופית ויכולת כמעט סיזיפית להילחם בטחנות הרוח של ממלכת הרשע שנקראת "משרד התחבורע של מדינת ישראל" ובסוף גם לנצח. גם אם ניצחון קטן, זה עדיין ניצחון! מבחינתי האיש הזה הוא מושא להערצה. הרבה כבוד ובהצלחה!!!!
מצטער, לא הבנתי :-)
התחלת בשאלה (ציטטה מהדברים שלי) "מפלצת מוצצת?".
ואז אתה מסביר שזה לא אוטו לתפרנים, יקר בקניה, יקר בשוטף, יקר בדלק, ומזכיר שיש צמיגי 40-42 (ב 30 אלף, או נגיד 4 שנים, שהולכים הצמיגים, כמה עולה סט?).....
אבל אתה לא עונה על השאלה שאתה התחלת, אתה מסכים להגדרה?
מפלצת מוצצת לפי חוקי גיפולוג זה לא בהכרח רכב עם עלויות גבוהות אלא אחד עם הפתעות שמגלים רק תוך כדי תנועה כמו מכלולים שאי אפשר לתקן אלא רק להחליף בחדש, צינורות שלוקחים איתם את כל המכלול, אלקטרוניקה וכל המלכודות הרגילות.
העלויות של הזיבר שדרור הזכיר צמיגים ודלק קיימות בכל רכב ורק יותר גדולות מעצם.. גודלו.
קפיש?
+1
תאכלס הייתי רוצה להיות שם כששוטר יעזור אחד כזה ל"ביקורת"... להתנהל עם רכב כזה ביומיום יהיה יותר גרוע מלהתנהל עם TMAX שחור בבת ים מהבחינה הזו.
מהסירטון הקצר שראיתי האקזמפלר האזרחי עם הרישוי בצבע לבן...ממש מדהים.
מזכיר קצת את הג'יפ הקרבי של למבורגיני משנות ה- 80.