שלום.
אני הבעלים של פאתפיינדר 2006 עם 290 אלף קמ.
לאחרונה פרסמתי בפורום שני נושאים בקשר לתקלה מתגלגלת שהייתה ברכב, האחד בנוגע לרעשים בטורבו והשני בקשר לכישלון מנוע.
מבקש את חוכמת ההמונים באשר להשתלשלות האירועים והאם יש מקום לתבוע את המוסך ולדרוש השתתפות בעלויות.
הרכב נכנס לראשונה למוסך בבקשה שלי לטיפול במזרקים עקב עישון רב. לא היו בעיות סחיבה (גרר לאחרונה קראוון לים המלח דרך ירושלים בלי בעיה מיוחדת).
מסיבה כלשהי, השמורה עם המוסך, ואולי אפילו מכוונה טובה, הוא החליט לפתוח את הטורבו. מיד עם הסגירה התחיל רעש חזק מהטורבו. הרכב לא סחב ועישן חזק. התבקשתי ללכת לניקוי הממיר הקטליטי. שילמתי 1500 שח וביצעתי את הניקוי. לאחריו הסחיבה הייתה יותר טובה, הטורבו הרעיש והעישון המשיך. "תמשיך לנסוע, כדי שהממיר יתנקה", זו הייתה ההוראה.
הרעש והעשן מאוד הטרידו אותי ולכן הלכתי על שיפוץ הטורבו בהמלצת המוסך. עוד 4000 שח הלכו לזה. הרעש נעלם, אבל העשן נשאר ואף התחזק. שוב פניתי למוסך ושוב קיבלתי את ההנחיה להמשיך לנסוע כדי לנקות את הממיר.
פחות משבוע ופחות מ400 קמ מהיציאה האחרונה מהמוסך הלך המנוע. בוכנה מספר 4 נשברה בעקבות כשל באינג'קטור ששפך דלק חופשי חופשי.
בחרתי בשיפוץ המנוע (ותחסכו ממני את הביקורת בקשר לזה בבקשה) בעלות של 9000 שח שלא באותו המוסך, כי כבר עורבבתי מספיק על ידו ונגמר האמון.
המוסך מתכחש לקשר בין הדברים ולא לוקח אחריות. אני חולק על המוסך ולדעתי אי אפשר שלא לראות את הנסיבתיות שבהשתלשלות האירועים.
מה האפשרויות העומדות בפני לצמצם את הנזק הכלכלי ולקבל השתתפות של המוסך בהוצאות המיותרות שנגרמו לי בעקבות החלטתו השגויה ללכת לטורבו, לגרום לו נזק, לאלצני לשלם על תיקונו ולא לבדוק את האינג'קטורים, כפי שהתבקש מלכתחילה ?
תודה.
דותן
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4c2e3274aa.jpg
Sent from my SM-G970F using Tapatalk