המסע סובב ישראל שלי ושל יותם ארך שבועיים. 1800 קמ. מתוכם לא יותר מ200 קמ בשטח. וכל יום כמעט סיור רגלי של שעה שעתיים באתר זה או אחר. היו ימים של רק נסיעה. היו ימים של בעיקר טיול רגלי.
צא ולמד, בלי סיורים באתרים, שבועיים בשטח זה אפילו טיפה לחוץ.
אסף.
Printable View
המסע סובב ישראל שלי ושל יותם ארך שבועיים. 1800 קמ. מתוכם לא יותר מ200 קמ בשטח. וכל יום כמעט סיור רגלי של שעה שעתיים באתר זה או אחר. היו ימים של רק נסיעה. היו ימים של בעיקר טיול רגלי.
צא ולמד, בלי סיורים באתרים, שבועיים בשטח זה אפילו טיפה לחוץ.
אסף.
בגדול ככל שמדרימים הקצב עולה : השבילים נפתחים, אתה נכנס למוד.
אז החלוקה לא צריכה להיות סימטרית.
להתחיל ב 150 ק"מ שכוללים את הגולן לדעתי עומס מיותר לך ולרכב - החוצה הוא מרתון, לא ספרינט.
הרשותכם אחזור לנושא המקורי.
מעגלי אכן נשמע אדיר אבל אין ולא יהיו שבועיים, יש ארבעה ימים, אולי חמישה ואחכ צריך לחזור הביתה לילד, לבת זוג ולשגרה.
יש פה כתבה על חוצה ישראל בארבעה ימים ולכן אני מניח שזה ריאלי אבל, לא בא לי מירוץ למרות שאין לי שום בעיה אמיתית לנהוג כל היום.
אני ממשיך לחשוב האם להתעקש או להמיר ולעשות טיול דרומי ארוך. מצד אחד המדבר הוא המקום החביב עלי אבל בצפון טיילתי הרבה הרבה פחות.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תתחיל באילת. סע בקצב שלך... הגעת לאן שהגעת אחרי ארבעה ימים.... הביתה.
אסף.
תמסור לטרופר שלא יעלב, מניסיוני הבנזינים סובלים בחום הרבה יותר, רותחים ממש עד כדי נסיעה עם מכסה מנוע חצי פתוח כדי להכניס קצת אוויר. :cool:
צחי, אני גם חושב שהתחלה בצפון וסיום על החוף באילת זה הכי נכון, לא יודע אם תספיק הכל בארבעה ימים, קצת לחוץ. זה דורש תכנון מסלול קפדני ועין על השעון(זה שמראה את השעה) כדי לעמוד בזמנים... בכל מקרה זה באמת צריך להיות די מהיר.... אה כן ומתיש.... לדעתי...
אני רק אניח את זה כאן..
http://www.jeepolog.com/forums/conte...9E%D7%A1%D7%A2
סתם, לדעתי תתחיל מדרום בגלל האהבה שלך לדרום ומשם תמשיך צפונה בקצב שלך. אין מה למהר עם זה, מקסימום תעשה חצי מדינה עכשיו וחצי מדינה בפעם הבאה שיכנס הג'וק
מוזמן לדבר איתי שאתה באזור בדרום, אקפוץ לקפה
לפני שלוש שנים, היה לי גם רצון להגשים את החלום הזה. בכדי שזה יהיה טיול ולא מירוץ, תכננתי לעשות בשני סבבים של ארבעה-חמישה ימים כל אחד:
מהבית לחרמון, מהבית לאילת.
(לצערי, בפועל לא יצא. אולי עוד אגשים).
תוכל לעשות אחד מהם עכשיו ואת השני בפסח/שנה הבאה. להשאיר טעם של עוד.
בכל מקרה, אשמח לשמוע על הכנות נוספות שאתה עושה (חוץ מתכנון מסלול ויישור קו) לפני המסע: ציוד, התארגנות וכו'.
בהצלחה!
ישבתי עוד קצת על עמוד ענן ואכן נראה לי שארבעה ימים זה לחוץ ויהפוך להיות מירוץ, אפשרי אבל לא משהו שאני רוצה בהכרח.
כנראה שאאמץ את ההחלטה לרדת לאילת ולהתחיל להצפין, אם אצליח בקצב נעים להגיע עד פצאל בבקעה זה יהיה נחמד ואם לא אז לא.
כמובן שאשמח לשתות קפה ולטייל חלק מהזמן עם מי שרוצה (אומי, לשאלתך) אבל נראה לי שנהיה קשה יותר ויותר לתאם זמנים לטיולים כאלו ארוכים ולכן אני מתכנן על טיול סולו ואם מישהו יצטרף לחלק ממנו או יבוא לשבת איתי ליד המדורה תפאדל.
התקבלה הקצאת תאריכים 18-21.10
אמשיך לעדכן [emoji4]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
כנק' התחלה, האם ניתן וכדאי בכלל לישון באגם הנעלם בתמנע? אני שוקל להתחיל שם
+1
אכן מדויק. או כמעט מדויק.
יש מקומות יפים ושווים בצפון, אבל זה במסגרת היום הראשון. כי הצפון קטן וצפוף ונגמר מהר ואולי טוב שכך.
את האווירה האמיתית של מסע שטח, ה-Mood הנכון שאתה נכנס אליו ומתמכר לו, רחש החצץ מתחת לגלגלים, מראות הנוף העוצמתיים באמת, המרחבים - את כל זה רק המדבר יודע לתת.
לעניין התחממויות
קשה לי לשכוח את אחד התרגילים הצבאיים היותר קשים שהשתתפתי בהם במסגרת אלטל.
אוגוסט 2015, רמת הגולן.
היה חם. מה זה חם? חם! ארבעה ימים שהטמפרטורה בצל נעה בין 43 ל-47 מעלות. בלילה אוגוסט ריחם עלינו והוריד את המדחום ל-38-36 מעלות.... מה להוסיף? התבשלנו. העובדה שבבקעה היו 48-49 מעלות בצל (עם גיחות זמניות קטנות לקידומת 5) לא ניחמה אותי.
בסופה הפתוחה (עם ברזנט קיץ) הרגשתי כמו עוף בגריל. הצמדתי את עצמי למגבת רטובה שהייתי טובל בצידנית מלאה מי קרח (צה"ל דאג לנו לאספקה שוטפת ללא הגבלה של בקבוקי מים ושקיות מלאות קרח) וכורך על הצוואר. חלון מופשל, והרוח הלוהטת בפרצוף דרך המגבת הרטובה-קפואה, והנה לכם סוג של מיזוג. תוך כמה דקות המגבת מתחממת ואז טובלים אותה שוב.
זה היה גהינום, אבל מנוע הסופה הרגיש מצוין בגהינום הזה. לא עבר את ה-95 מעלות גם בזחילות הארוכות בצהרי היום.
מה שהיה קשה לומר על הטורבו-דיזלים האוטומטיים. אנשים ייללו שהם מכבים מזגנים אחרת יעופו להם ראשי מנוע. מה שבסוף התרגיל התברר שאכן קרה לארבעה כלים, לפחות זה המספר שאני יודע עליו.
לנסוע ב-SUV סגור בגהינום כזה ללא מזגן?........ אללה יסתור. כבר עדיף ג'יפ פתוח. והכי עדיף לא לטייל בקיץ בכלל. פשוט לא כיף. גם הנוף פחות יפה. הכל צהוב ומעולף וקוצני, אפילו השמיים לא באמת כחולים אלא עכורים כאלה. שלא לדבר על נחשים, עקרבים, צרעות, ענני זבובים וברחשים וכל סוגי המציקים האחרים, המגרדים, העוקצים, המכישים והנושכים מכל הסוגים, כל המנוולים הקטנים הללו משתגעים על חום ונמצאים בשיא חיוניותם שלא נותנת מנוחה לבנאדם . בקיצור - למעט אם נוסעים מלכתחילה לאיזה בריכת קצינים סודית ורובצים במים כל היום, קיץ זה רע. חכו לסוף הסתיו.
כל מילה +1
בעיקר השורה האחרונה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מוכן להתערב שזה יותר קשור להרגל האווילי של אנשים להתעקש להשאר ב-high בשטח בכל מצב למעט מעברים טכניים נקודתיים.
שטח+גיר אוטומטי+high+יום חם, והנה מתכון מוצלח לטיגון גיר ומנועים בהם צינון הגיר עובר דרך הרדיאטור של הרכב.
הם סובלים יותר ממך.. הסיבה שהם בחוץ זה כי הם מחפשים גם מפלט.
Slowly..
מרוב התרגשות הכנתי קבצי מסלול בתור גייד ליין, מרחקים נעים בין 100 ל-160 ק"מ ביום כאדר ניסיתי להמנע מאתגרים.
לעיונכם, מקווה שיהיה כיף :)