אורח חיים של מצבר קצר מדי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
11.5 זה מצבר ריק.
לא יודע מאיפה הבאת את המספר הזה.
יש לי טרופר דיזל, שנחשב לרכב שמניע קשה, יורד לסביבות ה 12.45, וחוזר תוך דקות ספורות.
שוב אתה יוצא בהצהרות דטרמיניסטיות כלפי משהו שאתה כבדיד לא נתקלת או שמת לב.
11.5 זה מספר שרואים בשעון מתח כשנרות החימום עובדים טרם ההנעה במצב קר בבוקר בו הנרות עובדים הרבה זמן.
בבוקר זה כמה שניות טובות, טרם ההנעה, ובמשך היום כשהמנוע לא לגמרי קר זה בקושי שנייה.
זה תקין וזו עובדה.
זה לא אומר שהמצבר מרוקן, זה אומר שיש עליו עומס גבוה נקודתית.
סגירת הסוויץ גם בלי הנעה והמצבר חוזר לערך תקין.
זיו,
אין מצב שבהנעה נכונה של מנוע דיזל עם חימום מקדים והמתנה לסיום החימום של הנרות, המצבר שלך על 12.45 בשלב ההנעה כשהנרות מחוברים והסטארטר עובד.
לא רלוונטי מה קורה כמה דקות אחרי זה כשהמנוע עובד, אז אתה רואה בשעון מתח אלטרנטור ולא מתח מצבר.
אין מחלוקת שכל המשתנים יחד יוצרים בעיה גדולה יותר.
עכשיו,
נק פתיחה של מצבר לא להיט מההתחלה+דיזל+צרכנים+זליגות ידועות+נסיעות קצרות ואין כאן שום נקודה חיובית שמסייעת למצבר לחיות טוב.
לכל הפחות והכי בסיסי זה לנקות את הזליגות.
כל השאר זה דברים נתונים שאפשר לחיות איתם.
Slowly..
תגובה: אורח חיים של מצבר קצר מדי
דורון,
אני מתכוון למתח "ריקם" (מתח ללא עומס), זה המספר שמעיד על מצב הטעינה של המצבר (תזכור, כל הדיון התחיל מהשאלה כמה המצבר מתרוקן בהתנעה, וכמה זמן לוקח להחזיר את זה).
אני התכוונתי, למתח בשניה שהסטרטר הסתיים, זה האינדיקציה מה יש להשלים חזרה.
המתח תחת עומס (כל שהוא), הוא שילוב של מצב הטעינה (מתח ריקם), הזרם הרגעי באותו הרגע, וההתנגדויות במערכת (ההתנגדות הפנימית של המצברף וההתנגדויות של החיווט).
המתח בזמן הסטרטר פחות מעניין והוא יכול לרדת גם מתחת ל 10V, אבל נרות חימום שמורידים ל 11.5V נראה לי קצת מוזר (ואני לא מתווכח אם מה קורה אצלך).
אורח חיים של מצבר קצר מדי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
אני מתכוון למתח "ריקם" (מתח ללא עומס), זה המספר שמעיד על מצב הטעינה של המצבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המתח בזמן הסטרטר פחות מעניין והוא יכול לרדת גם מתחת ל 10V, אבל נרות חימום שמורידים ל 11.5V נראה לי קצת מוזר (ואני לא מתווכח אם מה קורה אצלך).
לא מבין אותך.
אני מתאר מצב א׳, אתה עונה לגבי מצב ב׳ , ומתפלא שזה שונה.
ואיך לא יהיה שונה?!
ועכשיו מוסיף עם הסבר פתלתל שבסוף מאשר את דברי.
אפשר פשוט להגיד אופס פספסתי.
Slowly..
לדעתי הפער ביניכם הוא אופן המדידה.
אני מנחש שזיו מודד על המצבר עצמו, או לפחות בחיבור שאינו נושא עומס, בעוד דורון קורא משעון בדשבורד. הגיוני לחלוטין, במיוחד ברכב ישן, שתחת עומס של הנרות/סלילים (לא סטרטר) יהיה פער של חצי וולט ויותר בין 2 הנקודות האלו בחיווט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני מנחש שזיו מודד על המצבר עצמו, או לפחות בחיבור שאינו נושא עומס, בעוד דורון קורא משעון בדשבורד. הגיוני לחלוטין, במיוחד ברכב ישן, שתחת עומס של הנרות/סלילים (לא סטרטר) יהיה פער של חצי וולט ויותר בין 2 הנקודות האלו בחיווט.
הפער הוא בתזמון המדידה.
אני ציינתי ערכים בזמן פתיחת סויצ והפעלת נרות החימום טרם ההנעה כביטוי לעומס על מצבר ברכב דיזל, וזיו ענה לגבי שלב אחר לגמרי בהנעה בו אין עומס.
שני דברים שונים שטבעי שיניבו תוצאות שונות.
ההפרש המדוד בין התצוגה בשעון למדידה בקטבי המצבר הוא 0.1 מדוד.
אגב,
בהרבה רכבים הנרות חימום ממשיכים לעבוד עוד כמה שניות גם אחרי ההנעה (הנורה הלו״ש כבויה אבל הממסר נשאר סגור), מה שאומר גם נרות וגם סטארטר=עוד עומס לפיצוי.
לא סתם יצרני המצברים מגדירים במפורש אחריות מופחתת לאותו המצבר כשהוא מותקן ברכב דיזל.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
נדב,
מבחינתי זה דיון כל פריקת מצבר כתוצאה מהתנעה.
ע"מ לדעת מה ההשפעה של סטארטר על הטעינה, אין מה למדוד מתח בזמן הסטארטר עצמו.
אתו הדבר לגבי נרות חימום, המתח בזמן השימוש (בעיקר שאנחנו לא יודעים את הזרם ולא את איכות החיבורים), פשוט לא רלוונטי לדיון הזה (על פריקה וטעינה).
אני חשבתי שדורון מציין איזה בדיקה רלוונטית, בזמן שדורון ציין נתון, שעם כל הכבוד, פשוט לא רלוונטי לדיון.
וזה עיקר ההבדל (אני גם חושב שנפילה ל 11.5 בזמן חימום זה יותר מדי, אבל זה לא קשור לדיון פה).
אני חושב, שברכב במצב סביר (אני מתכוון, חיווט חשמל סביר), עיקר המפל מתח תחת עומס התנעה הוא בכלל בתוך המצבר או בקו בין המצבר לסטארטר, ולכן, דווקא במקרה הזה, איפה מודדים (על המצבר או בדשבורד) פחות חשוב.
וכמו בכל דיון, הצלחנו להתבדר לשטויות ולפקשש את הדיון העיקרי והשאלה המקורית -
האם כולנו מבינים ומסכימים, שרכב עם מצבר וטעינה תקינים, התנעה של הרכב (גם דיזל בחורף), תוחזר ע"י המערכת טעינה תוך דקות ספורות?
זו בדיוק הנקודה שניסיתי להעביר, עם דוגמאות וחישובים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
וכמו בכל דיון, הצלחנו להתבדר לשטויות ולפקשש את הדיון העיקרי והשאלה המקורית -
פ?
השאלה המקורית היא האם סביר שמצבר בפרופיל שימוש של פות״ש ברכב דיזל יחזיק רק שנתיים כשמראש יש לו אחריות רק לשנה.
אז חוץ מהזליגות, לדעתי התשובה הכי קצרה היא:
כן.
Slowly..
אני לא מצפה שמצבר עם אחריות לשנה יחזיק יותר מ366 ימים.
אסף.
זיו לשאלתך,
לא.
רכב שמניע לרבע שעה ולא כל יום,
לא יחזיק מצבר לאורך זמן.
לא לפי מדידות, לפי נסיון.
ההבדל בין מצבר עם 12 חודשי אחריות לבין זה עם 18 חודשי אחריות
הוא במחיר בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זיו לשאלתך,
לא.
רכב שמניע לרבע שעה ולא כל יום,
לא יחזיק מצבר לאורך זמן.
לא לפי מדידות, לפי נסיון.
איל,
תראה איך הדיון מתנהל פה.....
איפה אני אמרתי שהתנעה אחת , ולא כל יום, לרבע שעה מספיקה?
ומה זה "לא כל יום"? פעם ה 365 ימים? 30 ימים?
וכן, מי שידליק מנוע לרבע שעה, כל יום (בלי אורות, בלי מזגן, רק לעמוד בחניה), לדעתי זה מספיק.
אני אעשה איפה סדר.
א. האוטט נוסע כל יום, יותר מרבע שעה. זה היה קצת מוגזם אבל בעיקרון הנסיעות שלו ברובן קצרות.
מבחינת זליגה - עשיתי מדידה וקיבלתי 0.5. האם זה נחשב על הפנים או סביר?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e5966d6088.jpg
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
דורון,
זה בשבילך. במקום לחפש היסטוריה, צילמתי היום התנעה של הטרופר.
המספרים המדוייקים +-0.1 וולט, באמת לא חשוב, ותמיד אפשר להניח שיש הבדלים בין מודדים שונים.
מה שחשוב, זה ההבדלים בין מתח שפותחים את הסוויטץ', כמה הוא יורד בחימום, ומה קורה מיד אחרי ההתנעה.
וזה טרופר, שנחשב עם התנעה קשה.
ירידה של למעלה מוולט שלם (בהנחה שמצבר מלא זה 12.6V) זו לא ירידה סבירה לפעולה כמו חימום מנוע.
https://youtu.be/TVOc-ycoVIw
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
torchak
אני אעשה איפה סדר.
א. האוטט נוסע כל יום, יותר מרבע שעה. זה היה קצת מוגזם אבל בעיקרון הנסיעות שלו ברובן קצרות.
מבחינת זליגה - עשיתי מדידה וקיבלתי 0.5. האם זה נחשב על הפנים או סביר?
בהנחה שהמדידה בסדר.
500ma זה מאוד גבוה.
בחשבון פשוט, 0.5AH אומר 12AH ביממה, ובסוף שבוע של יומיים זה כבר 24AH.
פריקות חוזרות כאלו, על מצבר של 90AH, זה יכול להסביר הרבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
torchak
מבחינת זליגה - עשיתי מדידה וקיבלתי 0.5. האם זה נחשב על הפנים או סביר?
זה המון, משהו לא תקין.
אזעקה, אם יש, אמורה לצרוך בסביבות 30 מיליאמפר וכל היתר אמור להיות מנותק. הצריכה אצלך היא פי 15, וכמו שזיו כתב זה בהחלט סיבה לכל מכאוביך בגזרה - גם אורך חיי המצבר הקצרים וגם התקעות חוזרת ונשנית בלי יכולת התנעה.
גם מנורות תא מנוע, תא נוסעים, לא כל המערכות רדומות וכו משפיעות על הצריכה.
לפני שרצים לשלוף פיוזים.
תוודא שהאזעקה נעולה, אין שום אור ועברו כמה דקות מנוחה מהנעילה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אוקיי.....
אני לא זוכר מי ששאל אבל את הבדיקה עשיתי באופן הבא - ניתקתי מינוס וחיברתי בין הנעל כבל לקוטב של המצבר את הרב מודד, הוא מכוון על 10ma.
בכל אופן המשכתי בבדיקה: כל הפיוזים הרגילים של האוטו לא עשו שום שינוי. זה לא היה באף אחת מהמערכות המקוריות. ניתקתי כמה רכיבים והצלחתי להוריד את זה ל 0.11 (כמו בתמונה). הדבר האחרון שנשאר מחובר זה מערכת אזעקה. אם אני מנתק אותה אני מגיע ל 0.01 או משהו כזה....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...10b1cb3b87.jpg
לגבי האזעקה, כמו שבועז כתב, צריך לחכות כמה דקות כדי שהיא תיכנס למצב המתנה וצריכת החשמל שלה תרד. 100 מיליאמפר זה גבוה, אבל זה חמישית ממה שהיה קודם.
מהם הרכיבים שניתקת כדי להגיע למדידה האחרונה של 100 מיליאמפר ?
ואגב, המודד שלך מכוון לסקלה של 10 אמפר, לא 10 מיליאמפר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לגבי האזעקה, כמו שבועז כתב, צריך לחכות כמה דקות כדי שהיא תיכנס למצב המתנה וצריכת החשמל שלה תרד. 100 מיליאמפר זה גבוה, אבל זה חמישית ממה שהיה קודם.
מהם הרכיבים שניתקת כדי להגיע למדידה האחרונה של 100 מיליאמפר ?
ואגב, המודד שלך מכוון לסקלה של 10 אמפר, לא 10 מיליאמפר ...
אתה (כרגיל) צודק. היו לי כל מיני ריליים לכל מיני דברים שקיבלו מתח קבוע. שום דבר שאני לא יכול לוותר עליו. הדבר היחידי שנשאר בין המצב הנוכחי למצב המאוד מאוד נמוך זה האזעקה