תגובה: טבלת מידות לאחר הגבהה
אין לי בעיה עם הרציונל.אם החוק אומר שמותר להגביה x סנטימטרים אז מן הראוי שתהיה טבלה ולא "לפי העין".(בואו נעזוב שניה את הדיון על האם החוק צודק או לא צודק ועד כמה הפקידים מחפשים את דרור).
מצד שני,
הטבלה הזאת חובבנית ברמות מטורפות. ובטח אם היא מהווה עילה להוריד בנאדם מהכביש...
הטבלה לא צריכה להיות על הממ. להיפך היא צריכה לתת - כמקובל בכל מדידה - סיבולת סבירה.
או שלא תהיה טבלה בכלל.
אם מאמצים את התקינה האירופית אז שיאמצו אותה כמו שהיא בלי המצאות ובלי נהלים מיותרים. רמז: בתקינה האירופית אין רשימה של קיטים מורשים ואין רשימה של גבהים.
ואם ממציאים המצאות שלפחות לא יהיו חובבנים ברמה מביכה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
האם זה נכון שקיט הוא קפיצים בלבד?
כלומר ניתן לשלב קפיצים ובולמים כמו שבא לי?
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מה שנקרא 3/4 קיטבג.
לפי מה שנאמר לי בהנפלד, וגם לפי מאשר ההגבהה, מה שהוא נדרש לבדוק זה את הקפיץ וזה הגיוני, כי מה שמגביה הוא קפיץ, לא בולם.
זה אומר שבמינימום הקפיץ חייב להיות מאושר כקיט הגבהה.
אם אתה לפני הגבהה, הכי טוב שתשאל את המתקין לגבי הקיט הספציפי שאתה מעוניין בו.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הטבלה לא צריכה להיות על הממ. להיפך היא צריכה לתת - כמקובל בכל מדידה - סיבולת סבירה.
אסף.
משברנפשי אם אני זוכר נכון, צרף כאן מתישהו את ההנחייה הכתובה הנלווית לטבלה.
כתוב שם שיש לבוחן שיקול דעת לחריגות קטנות.
זה שמישהו הוכשל למרות זאת, זה לא חדש ולא ישתנה, אם רוצים אפשר להכשיל גם רכב חדש.
Slowly..
אותי רצו להכשיל על גובה בהיילקס 97.
קצת ויכוחים והסתדר.
כדי להקל על עצמי לפעמים הבאות, מחזיק ברכב את אישור המדידה של לפני ואחרי הגבהה, שחתום על ידי המתקין.
הגובה הרשום בטבלה להיילקס עד 97 שגוי.
הנתון היחידי שהצלחתי למצוא הוא גובה כולל, כפי שרשום בספר הנהג.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
א. שאפו שיש לך עדיין ספר רכב ( תצלם לי ושלח במייל (: )
ב. אני מוגבה 2 אינץ, עם אישור ברישיון ובכל טסט אני מוצא את עצמי עובר 7 מדורי גהנום כדי להוכיח שהרכב לא גבוה מהחוק. כל בוחן מודד לי אחרת ותמיד כולם גורמים לי לחרוג למרות שאצל מי שהתקנתי נמדד ואושר ברישיון כחוק. בסוף קצת ויכוחים וקצת חיטוט בארנק הבוחנים משחררים את העניין הזה אבל וואלה מרגיש לי שהם רבים איתי לרוב רק בשביל זה.( כן, החלפתי מכוני טסטים בין טסט לטסט ואני כבר אבוד בעניין הזה)
אה ואני לא יותר גבוה מחברים שלי עם ההיילקסים החוקיים...
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
משברנפשי אם אני זוכר נכון, צרף כאן מתישהו את ההנחייה הכתובה הנלווית לטבלה.
כתוב שם שיש לבוחן שיקול דעת לחריגות קטנות.
זה שמישהו הוכשל למרות זאת, זה לא חדש ולא ישתנה, אם רוצים אפשר להכשיל גם רכב חדש.
Slowly..
פה כבר הגזמת, גם משרד התחבורה לא סומך על השיקול דעת של בוחן :-(
ולמי שמתעצל לחפש פה באתר, מצורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אריאל,
תנסה לחשב כמה קיטים יש לכל דגם, אתה חושב שכולם בדיוק אותו הדבר?
ומה קורה אם יש מטען וכמה?
אי אפשר לתת מס' מדוייק על הס"מ.
ולכן, הם נוקטים בגישה נכונה של מס' מקורבים והעברת האחריות למתקין המאושר.
נכון, יש גם בוחנים שלא מבינים את זה, אז צריך "לעזור" להם להבין.
הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה מפרט על המ"מ.
אני מסכים שטבלה כזאת דורשת עבודה רצינית, מקצועית ומקיפה - אבל היא הנכונה ביותר מקצועית אם חושבים שהפתרון למניעת הקומבינות הוא טבלה.
אבל! אם אין יכולת לתת טבלה אמיתית ומדוייקת אז שלא תהיה טבלה, אי אפשר לעשות חצי(במקרה הזה פרומיל) עבודה.
מה שעשו פה זה פשוט גרוע, מסרבל את הכל, נותן עוד כוח לבוחנים, ואין לזה שום תוקף מקצועי/הנדסי/טכני אמיתי, ישראבלוף במיטבו. -עוד מעט דרור יגיע וינסח טוב ממני עד כמה הטבלה הזאת הזויה.
הנה באתי.
קבלו עובדות:
כשהם רואים רכב שטח, הם רואים הכשלה. וכשהם רוצים להכשיל, הם ימצאו כבר על מה להכשיל. ואם לא ימצאו, אז ימציאו.
סיפור האין-מזגן שלי שזיו הזכיר, הוא דוגמה מצויינת - כי הבוחנים עצמם לא מכירים את החוק עד הסוף, ובמיוחד לא את ההערות לאותה תקנה שמחייבת מזגן בכלי רכב החל משנת ייצור מסויימת והחל מנפח מנוע מסויים (החל מ-1987, 1750 סמ"ק ומעלה). אבל הם עובדים על פי סעיף מצליח - סעיף מצליח חי וקיים וביותר מדי מקרים הוא גם באמת מצליח להם, כי הם חלאות שהשטן לא ברא. רק במקרה נפלו עלי, שאני מכיר את התקנה ואת ההחרגה ואחרי שהראיתי לאדון רב-בוחן מה כתוב שחור על גבי נייר בספר החוקים שלו, כבר לא נשאר לו "בנק מטרות" ועברתי. עד הפעם הבאה.
לעניין מסמך הסטנד-אפ הזה: מעבר לשגיאות הכתיב הקורעות וההתייחסות החובבנית, רוב כלי הרכב בכלל לא מופיעים במסמך, אבל אין מה לשמוח - כי הבוחן, שניתן בידיו הכוח להשחית ("שיקול דעת" עאלק) יכול להנפיץ איזה מספר שבא לו, וזה תמיד יהיה מספר שיבטיח שלא תעבור. עכשיו לך תתווכח.
אז מה אתם אומרים? צריך מסמך מקצועי? אהה, לא בטוח.
זיו צודק. אנחנו ממש לא רוצים מסמך שנערך ברצינות אחרי עבודת מחקר ומדידה מקצועית, כי אז יתקטננו איתנו על מילימטרים! ואתם תמצאו את עצמכם מעמיסים אבני שפה ושקי חול על האוטו ומסליקים אותם לפני כל טסט, כדי להוריד קצת את הגובה. יהיה גם מצב שרכב א' מוגבה כחוק עובר, ורכב ב' זהה לחלוטין עם אותו קיט הגבהה חוקי, לא עובר - כי גם כלי הרכב שמתגלגלים מהליין של היצרן אינם זהים זה לזה על המילימטר. יש מידה מקורבת. זה לא מעשי, לא הגון ולא הוגן להתקטנן על דבר כזה, ולכן באירופה לא מודדים. אבל כשיהודים מאמצים תקינה אירופית, הם מתעלמים מההקלות ומוסיפים החמרות כדי לכסות את התחת וסתם כדי להתעלל - כי זה שלטון רע שנהנה להתעלל באזרחיו. שררה קוראים לזה.
וזה רק מחזק את מה שאמרתי לכם כל הזמן עד שהגרון שלי התחיל לכאוב וירדתי מזה - זה ש"הירשו לנו להגביה באופן חוקי" עד כך וכך, זה אחיזת עיניים. זה לא מבטיח שנעבור. כי תמיד ימציאו סיבות מהישבן למה להכשיל. לא רציתם להקשיב ועכשיו תתמודדו.
תפנימו, הג'יפוקליפסה כבר כאן וממזמן והיא רק תלך ותחמיר.
אלה תקנות מיותרות שמטרתן התעללות בציבור נטו, אין שום סיבה ומקום לתקנות האלה ועובדה שזה קורה - וקחו את המילה שלי, זה גם יהיה גרוע יותר ויותר עם הזמן, רק כי אנחנו ציבור מאוד גדול אבל גם מאוד פחדן וטיפש, שפשוט שותק ומרכין ראש, כי כל אחד מאיתנו, גם אני, רואה רק את ד' אמותיו. רק את הג'יפ שלו ורק את הטסט הנוכחי - ומעדייף לשכוח שעוד שנה או חצי שנה הסיפור יחזור על עצמו. וזה במקום להכיר בעובדה שאנחנו ציבור שנרדף על לא עוול, רק בגלל שאנחנו בעלי רכב שטח - והגיע הזמן שנתקומם ונצא להפוך את הרחובות ולא נרפה עד שמשרד התחבורע על כל מכוני הרישוי שלו וחבר בוחניו המנוולים, יירד לנו מהגב אחת ולתמיד.
כי אכן כן, הכל קשור. ויש לציבור בעלי הרכב בכללותו המון סיבות טובות להפוך את הרחובות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
א. שאפו שיש לך עדיין ספר רכב ( תצלם לי ושלח במייל (: )
ב. אני מוגבה 2 אינץ, עם אישור ברישיון ובכל טסט אני מוצא את עצמי עובר 7 מדורי גהנום כדי להוכיח שהרכב לא גבוה מהחוק. כל בוחן מודד לי אחרת ותמיד כולם גורמים לי לחרוג למרות שאצל מי שהתקנתי נמדד ואושר ברישיון כחוק. בסוף קצת ויכוחים וקצת חיטוט בארנק הבוחנים משחררים את העניין הזה אבל וואלה מרגיש לי שהם רבים איתי לרוב רק בשביל זה.( כן, החלפתי מכוני טסטים בין טסט לטסט ואני כבר אבוד בעניין הזה)
אה ואני לא יותר גבוה מחברים שלי עם ההיילקסים החוקיים...
למה אתה מחליף מכונים? אתה עושה טסט פעמיים בשנה לא? ואולי גם לאוטו של האישה? במכון שהעבירו אותך, תכיר את הבוחנים, הם יכירו אותך, פעם-פעמיים נגמר הסיפור. כמה היילקסים כבר באים אליהם? זה לא יונדאי i20. לי זה תמיד עבד עם הסיקס ואחכ עם הסופה, לא התעסקו בשטויות.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
דרור,
אני חושב שהנקודה הכי חשובה מתפקשש לנו.
צריך להחזיק את התקנה ביד.
הבוחן מתחיל לבלבל את המח, צריך "לנתב" אותו להחלטה לשלוח אותך למתקין מורשה ולהביא אישור.
אם אתה לא מוצא מתקין שמוכן לחתום לך, אז כנראה שאתה באמת משתין מהמקפצה.
אבל אם יש לך הגבהה סבירה, אין סיבה שלא תמצא מתקין שיחתום.
התקנה הזו מאוד מחלישה את האפשרות שלהם לתזז אותנו (בעלי הגבהות סבירות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
זהו מסמך מתוך הוראת הנוהל האחרונה ולא מתוך הטיוטה.
זהו מסמך מחייב(אגב, פורסטר אינו מופיע בו).
לא מחייב - איך שאני קורא אותו.
אבל הי, אם אתה רואה אותו כמחייב - סבבה. רק ציין בבקשה באיזה מכון רישוי אתה בוחן - כדי שנדע להתרחק.
אני אכתוב שוב את דעתי כדי שגם גוגל ימצא.
הוראת נוהל בנושא
תהליך בדיקת הגבהת רכבים
היא הוראה מטופשת, לא תקנית, מיותרת ורשלנית.
מי שנכשל עקב מדידת גובה בין הגלגל לכנף, עם רכב מוגבה כחוק, מוזמן ליצור קשר ואעזור לו בהתנדבות כמומחה אם יחליט ללכת לערוץ משפטי.
יש בהוראת הנוהל אינספור ליקויים וקל מאוד יהיה להפריך את עצם התקפות שלה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא מחייב - איך שאני קורא אותו.
אבל הי, אם אתה רואה אותו כמחייב - סבבה. רק ציין בבקשה באיזה מכון רישוי אתה בוחן - כדי שנדע להתרחק.
ולו משום שאפילו מספר אין להוראה הזו והיא לא פורסמה כחוק.
אסף.
דורון,
מה שאני צרפתי, זה מה שהיה פה פעם באתר.
שים לב, שכתוב שם במפורש שזה נוהל ניסיוני.
מי שבאמת מחפש הבטים משפטיים, שווה לדעתי לבדוק אם אין משהו מעודכן יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
למה אתה מחליף מכונים? אתה עושה טסט פעמיים בשנה לא? ואולי גם לאוטו של האישה? במכון שהעבירו אותך, תכיר את הבוחנים, הם יכירו אותך, פעם-פעמיים נגמר הסיפור. כמה היילקסים כבר באים אליהם? זה לא יונדאי i20. לי זה תמיד עבד עם הסיקס ואחכ עם הסופה, לא התעסקו בשטויות.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
אצלי הרכב כשר, השקעתי המון כסף באישורים ולסדר אותו לפי כל ההוראות של משרד התחבורה אחרי שהתפרסמו התקנות החדשות. אני לא מתכוון להמשיך ללכת למכון שחופן את היד שלו לתוך הכיס שלי על רכב חוקי רק כי הוא יכול להכשיל. היו מצבים שעברתי טסט אחרי קצת ריבים ובלי כסף לפנק את הבוחן, לרוב זה מזל כי זה קורה פעם בשכח אותי.
הם רואים היילקס הם רואים את החשבון בנק שלהם תופח. זה עובדתית, שאל את כל הבעלי הילקסים הישנים רובם יגידו לך אותו דבר וזה מתסכל...
דא בקרב בעלי ההיילקסים יש טרנד עכשיו לעבור לעגלות, מספר מאוד גדול של היילקסים עברו/עוברים לעגלות בגלל זה וזה אומר שגם מי שחוקי הופך את זה לליגיטימי להיות לא חוקי כי הוא עובר לעגלה...
פשוט השמידו את התחום, לא פעם ולא פעמים אני שוקל להפסיק להנות מהתחביב שלי בגלל הטראומה שזה עושה לי כל חצי שנה...
אם כבר עושים משהו נכון, אל תהפכו אותו למושחט יותר אלא תסדרו את זה כמו שצריך... אבל עזבו בתחום שלנו רק הכיס מדבר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
מה שאני צרפתי, זה מה שהיה פה פעם באתר.
שים לב, שכתוב שם במפורש שזה נוהל ניסיוני.
.
שים לב שזה מה שהפניתי אליו..
ושים לב שלפחות בוחן אחד העיד שזה מחייב ולא נסיוני.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
פשוט השמידו את התחום
אכן כך.
זו היתה המטרה. שלא תטעו.
גם רוב מוחלט של הרנגלרים הגדולים עברו לעגלה. הם כבר לא מטיילים סתם ככה. נוסעים רק לכמריר, ול-669, ו/או לנחל פלד, עדשה, יער אלעד, תל חדיד ועוד כמה אתרי עלייה לרגל למחפשי עבירות אקסטרים. שם הם לבד, נהנים בטירוף ולא מפריעים לאף אחד, לא מסכנים אף אחד. המסלולים מעגליים, כדי לחזור ישר לעגלות ולפולסייזים הגוררים, שגם הם נדרשים למקום בטוח לחנות בו.
נשמע נורא, אבל יכול להיות שיש בזה משהו נכון. אוטו מבנייה עצמית על צמיגי 40-44', מהלכי מתלה של מטר וחצי ובוכנת היגוי הידראולית, אולי כבר לא מתאים, לא יכול וגם לא צריך לנסוע על כביש ציבורי. גם באמריקה כלים ברמה הזו (והרמה בישראל גבוהה. מאוד גבוהה!) כבר נגררים לשטח על עגלה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
אני חושב שהנקודה הכי חשובה מתפקשש לנו.
צריך להחזיק את התקנה ביד.
הבוחן מתחיל לבלבל את המח, צריך "לנתב" אותו להחלטה לשלוח אותך למתקין מורשה ולהביא אישור.
אם אתה לא מוצא מתקין שמוכן לחתום לך, אז כנראה שאתה באמת משתין מהמקפצה.
אבל אם יש לך הגבהה סבירה, אין סיבה שלא תמצא מתקין שיחתום.
התקנה הזו מאוד מחלישה את האפשרות שלהם לתזז אותנו (בעלי הגבהות סבירות).
וכשהרכב שלך (המוגבה כחוק) לא מופיע במסמך, והמתקין המורשה היחיד שמאשר לרכב הספציפי הזה נמצא במרחק 50-60 ק"מ ממך? טרטור. הלך יום עבודה. עוד לא נתקלתי בזה (בינתים רק טסט אחד עבר עם אישור הגבהה, לא העירו על הגובה, כן הכשילו על דברים אחרים), אבל מתישהו זה יגיע. אני לא משלה את עצמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אכן כך.
וכשהרכב שלך (המוגבה כחוק) לא מופיע במסמך, והמתקין המורשה היחיד שמאשר לרכב הספציפי הזה נמצא במרחק 50-60 ק"מ ממך? טרטור. הלך יום עבודה. עוד לא נתקלתי בזה (בינתים רק טסט אחד עבר עם אישור הגבהה, לא העירו על הגובה, כן הכשילו על דברים אחרים), אבל מתישהו זה יגיע. אני לא משלה את עצמי.
ועדיין אני וחברים שלי מוצאים את עצמנו משלמים לבוחנים רק כדי שישחררו לנו מההגבהה.. לא מדובר רק על ההיילקס שלי אלא גם על הסיקס של חבר או הגימני של חבר אחר. זה נהיה פשוט ביזיון וחבל שאם אין לך כיסים עמוקים אתה לא תצליח להחזיק הרבה בתחום.
עצוב שהאפשרות היחידה היא להפוך למפלצת עם צמיג 40( שאין לי צורך בכזה כלי) או לשלם אקסטרה כל חצי שנה כדי לנסות להישאר בתחום..