תגובה: DDNS בנתב מעדכן את הדומיין שלי עם IP שגוי.
תודה.
אני תוהה, אמיר, אם מה שאתה מציע בתחילת הפוסט האחרון, לא יכניס לי השהיות לא קבילות בניהוג של קארט בשטח ציבורי.
במצב הנוכחי של חיבור ישיר לשרת ההשהיות הן פחות משנייה, וזה עובר באופן סביר, בהתחשב בכך שמהירות הכלי היא פחות מ12 קמ"ש, וגם ניתן להגביל אותה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תודה.
אני תוהה, אמיר, אם מה שאתה מציע בתחילת הפוסט האחרון, לא יכניס לי השהיות לא קבילות בניהוג של קארט בשטח ציבורי.
במצב הנוכחי של חיבור ישיר לשרת ההשהיות הן פחות משנייה, וזה עובר באופן סביר, בהתחשב בכך שמהירות הכלי היא פחות מ12 קמ"ש, וגם ניתן להגביל אותה.
כמובן שיוסיף דיליי. אני לא יודע או לא חשבתי מספיק אם זה יהיה בעייתי מבחינתך.
כמובן שהדיליי יהיה מושפע מאד ממיקום כל האלמנטים.
ד.א. אם הנהג קרוב לקארט אז אולי אפשר לאפשר חיבור wifi ישיר?
זה כבר מומש בהצלחה, לפני שבועיים, עם esp8266 על הקארט.
https://youtu.be/RtU_PKb5zFk
עברנו שלב. רוצים שליטה מרחוק.
השלב הזה יביא אתו אפשרות להעמיס את המקרר של ההיילקס על הקארט עם גלידות ושייקים, ויאפשר לסיוון לסחור בהם כשהיא ישובה בסלון.
הערה כללילת לפרויקט כזה:
אני חושב שכדאי להוסיף מנגנון הגנה שעוצר את הרכב אם אין תקשורת עם המפעיל.
מנגנון כזה צריך לבדוק כל הזמן שיש ערוץ חי בין המפעיל לרכב ע"י שליחת הודעת בדיקת תקשורת כל X מילי - במידה ולא הייתה הודעת בקרה מהמפעיל ב X מילי האחרונים ...
זה ימומש. Watchdog.
כמעט מובן מאליו, אבל תודה שציינת.
כתובת אינטרנט קבועה היא הפתרון האולטימטיבי שיחסוך לך את כל נקודות הכשל בדרך לתקשורת רציפה.
ואם בכל זאת אתה לא מעוניין אז בעבר השתמשתי בהצלחה זמן רב ביישום שניתן להתקין על windows שמו noip והוא רץ בקביעות על מחשב שתמיד דלוק.
מעבר לכך תצטרך לשים את הכתובת הפנימית של המכונה שאתה מעוניין לחשוף לעולם בdmz של הראוטר, או באמת להשתמש ב port forwarding.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
No-Ip זה שירות DNS
ועדיף להגדיר בראוטר כדי שלא תהיה תלות במחשב.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
No-Ip זה שירות DNS
ועדיף להגדיר בראוטר כדי שלא תהיה תלות במחשב.
כמובן.
ובכל זאת כדי להבין אם כל ה flow הזה ישים יש להתחיל עם שירות מוכר ואמין, ואם העסק יודע לנגן כך אז מנסים הלאה.
וחוץ מזה, כמה פעמים הראוטר עובר איתחול שמשנה את כתובת האינטרנט?
מעבר לכך שגם ללא איתחול הספקיות דואגות להחליף לך כתובת גם בלי שתהיה מודע לכך(כל שבועיים שלושה בערך).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
orenc
מעבר לכך שגם ללא איתחול הספקיות דואגות להחליף לך כתובת גם בלי שתהיה מודע לכך(כל שבועיים שלושה בערך).
לא ידעתי את זה ולא הבנתי מדוע ה ip מתחלף.
מה ההגיון בכך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
לא ידעתי את זה ולא הבנתי מדוע ה ip מתחלף.
מה ההגיון בכך?
אחרת איך ימכרו לך כתובת קבועה? :-)
וגם לצורך ניהול כתובות פנימי אצל הספקית, תחזוקה ועוד.
לא בטוח שהמידע הבא יועיל לך, אבל בשביל הסיכוי הקטן אנסה.
לפני שרכשתי ip קבוע לבית, והספק היה משנה לי כתובת כל הפסקת חשמל, הייתי שולח סמס לבקר בבית ומבקש לדעת מה ה ip שלו.
הבקר בקבלת פקודה כזו היה שואל what is my ip את הספק ומחזיר לי תשובה בסמס חזרה. ומאותו רגע, כשאני יודע מה ה ip שלו אין לי בעיה להתחבר אליו ברשת.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
סתם עוד רעיון,
אם אתה יכול להתשמש בטלפון שלך כhot spot שהקארט יתחבר לטלפון אתה תוכל בקלות יותר לדעת מה ה ip של הקארט
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מה, אסף עוד לא נתן את הג׳ירו?
זה יפתור לך את כל הבעיות עם ה ip
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נרשמתי לNOIP, אבל זה אותו דבר. גם הוא מקבל מהDDNS בנתב כתובת שמתחילה ב80.
אדבר מחר עם הוט מובייל, לראות איך קונים מהם IP קבוע.
אני סתם חושב, אולי אפשר לשים מחשב כלשהו (רספברי פיי?) שמחובר לנתב וכשהם נדלקים הוא יכנס כאדמין לנתב, יראה שם מה הIP שמתחיל ב10 שהנתב מקבל, וישלח את זה לסלולאר שלי.
כפי שארז כתב, כתובות שמתחילות ב 10 אינן חוקיות באינטרנט.
העובדה שהצלחת ליצור תקשורת בין שני מכשירי הוט מובייל היא מקרית. בכל תצורה אחרת (מכשיר / מחשב שמחובר לאינטרנט שלא דרך הוט) זה לא יעבוד.
מחיפוש מהיר ברשת נראה שספקיות הסלולר מאפשרות ip קבוע. זה לא מבטיח שהוט יאפשר זאת (כי הוא mvno).
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
אם הוט מובייל לא יאפשר, ואם לא מדובר במוצר יקר מדי, אוכל לקנות סים של חברה אחרת, שיש לה ממסר קרוב אליי (עברתי להוט מובייל כי הקליטה איתם סבירה אצלנו) .
[QUOTE=חנן-ג'יפולוג;855572]נרשמתי לNOIP, אבל זה אותו דבר. גם הוא מקבל מהDDNS בנתב כתובת שמתחילה ב80.
נו, מצויין, אתה אמור לפרסם לעולם את הכתובת החוקית שלך וזה ה 80.משהו שאתה רואה.
אתה רק צריך באתר של noip לקשר את השם דומיין שלך לכתובת זו, ייתכן מאוד שתצטרך להשתמש בשם הדומיין שלך בתוספת אחת הסיומות (.noip.org או כל סיומת אחרת שהם מאפשרים כדי לעבוד דרכם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
כפי שארז כתב, כתובות שמתחילות ב 10 אינן חוקיות באינטרנט.
העובדה שהצלחת ליצור תקשורת בין שני מכשירי הוט מובייל היא מקרית. בכל תצורה אחרת (מכשיר / מחשב שמחובר לאינטרנט שלא דרך הוט) זה לא יעבוד.
מחיפוש מהיר ברשת נראה שספקיות הסלולר מאפשרות ip קבוע. זה לא מבטיח שהוט יאפשר זאת (כי הוא mvno).
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
למען הדיוק, יש שלושה תחומים של כתובות פרטיות:
10.0.0.0
192.168.0.0
172.16.0.0
חנן,
בא נעשה סדר.
שלושת תחומי הכתובות שהוזכרו פה, הם תחומים מיוחדים שלא מנותבים באינטרנט ומשמשים לרשתות פנימיות.
כל המפעילים הסלולריים משתמשים ברשתות כאלו ( גם כדי לחסוך עלות של כתובות, גם בגלל אבטחה).
ברגע שמודם סולארי ( כולל זה של הטלפון), מנסה לצאת לעולם ( מחוץ לרשת של המפעיל) מתבצע ניתוב ומיפוי של הבקשה החוצה לכתובת "חוקית" .
זה ה 80. שאתה רואה.
המפעיל לא מחוייב לשמור לך על הכתובת, מעבר לחיבור רגעי באותו הרגע (שאתה פותח דפדפן למשל, הטלפון יפתח כמה קישורים החוצה, וכולם יקבלו את אותה הכתובת, אבל בהחלט יכול להיות שכמה שניות אחרי זה, זה יתחלף.
בגלל שהטלפון והמודם יושבים על אותה רשת פנימית של המפעיל, זה עובד לך.
אם אתה רוצה לגשת למודם מכתובת שנמצאת אצל מפעיל אחר, יש לך שתי ברירות-
1- לבקש מהמפעיל הסלולרי כתבות קבועה ( אני יודע שלפרטנר היה פעם שרות כזה).
2- לשים שרת על "רשת נורמלית" ולהחזיק VPN פתוח, בין המודם לשרת הזה. בגדול, זה הproxy שהזכירו פה.
זה אפשרי אבל תצטרך עזרה.
עוד הערה אחת, הlatency (לא יודע איך אומרים את זה בעברית. זה הזמן שלוקח לפקטות לחצות את הרשת), גדול בהרבה מכל תהליך של NAT או Proxy שהוזכרו פה, אז מזה לא הייתי מודאג.
שאלות נוספות?
תתקשר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כל השדות שגויים.
אם יש איזו תבנית? הIP הנכון בנתב מתחיל ב10 ואילו העדכון האוטומטי נותן משהו הרבה יותר גבוה.
כתבתי תגובה מושקעת אבל אחר כך הבנתי שזה לא התשובה הנכונה אז מחקתי.
בסופו של דבר, מה שאתה רוצה זה אפשרות לתקשר עם הקארט כשהוא "בשטח" ואתה ליד המחשב? זה כל הסיפור?
לדעתי צריך לחשוב על פתרון אחר. תבדוק אפשרות לחבר טלפון סלולרי שיפעיל אפליקציה לארדואינו וישלח לו פקודות דרך BT או חיבור חוטי.
אתה כותב אפליקציה פשוטה שמחכה להוראות מהשרת ושולחת עדכונים לשרת.