חוזר: שיפוץ בודי של סיקס.
טוב, הגיע הזמן לתת לך טיפים, אבל רק בתנאי שהפעם גם תתחיל להקשיב!!!!
כל העבודה שעשית היתה יופי של אימון וחרא של עבודה. לא מרתכים על חלודה או בסביבתה. לא!!
ריתוך על החלודה לא מחזיק מים, קשה יותר לביצוע, מחורר את הפח עוד יותר, ויתפורר שוב עוד שנה.
חותכים את כל האזור הרקוב בערך 2 ס"מ מעבר לאזור החלודה, בקו ישר, חותכים חתיכת פלטת מתכת בעובי 1.5 מ"מ, בגודל החור שיצרת, וקטנה ממנה ב-1 מ"מ מכל כיוון.
מרתכים בפיק אחד חתיכת מסמר אל הפלטה החדשה, ואיתו מכוונים אותה למקום המדוייק.
נותנים פיקים ב-4 פינות, ואיזה יופי, היא מחזיקה.
עכשיו נותר למלא מסביב.
עד כאן קפיש?
לא מרתכים במילוי מסביב יותר מ-3-4 מ"מ אורך במכה, והסיבה היא שכשהמתכת מתחממת מאד היא מתעוותת ונוצרים גלים. עובדים במקביל על 3/4 השלמות כאלו, ועוברים מאחת לאחת ובכל פעם על פינה אחרת.
אתה מקשיב הפעם?
תתחיל ללמוד, להקשיב ולעשות, ואם תוכיח זאת תמשיך לקבל טיפים.
ליזרד - תקשיב לשמיל בחייאת אלוהים, תעשה, תמשיך לצלם, ואז השרשור הזה יהיה מצויין וכולנו נלמד ממנו המון.
לא מרתכים על חלודה או בסביבתה. לא!!
לא מרתכים במילוי מסביב יותר מ-3-4 מ"מ אורך במכה
Words of wisdom.....
we are not worthy..............
Micha, any of this sounds familiar to you?
Listen to Smill....he knows his shit!
Honestly Shill, I couldnt say it better myself!
תודה.
אני לא מרתך על חלודה. הכתמים החומים בצילום זה שאריות צבע יסוד. אני בהחלט מסיר את החלודה באיזור הנתון לפני וחותך קווים ישרים.
לא הבנתי את השימוש במסמר. אם יש תמונה אשמח לראות.
מיכה,
נראה לי שהכוונה במסמר היתה ליצור ידית שתאפשר לך להחזיק את החתיכה אותה אתה רוצה לרתך במקום.
אם אתה הולך לפי התיאור של שמיל, אז חתכת נגיד חור ריבועי של עשרה על עשרה ס"מ בכנף הג'יפ.
עכשיו אתה לוקח חתיכה של 9.8X9.8 ס"מ וצריך להחזיק אותו במרכז החור (ע"מ שיישאר מ"מ אחד בכל פאה בהיקף). אם הסיפור הזה היה על שולחן - לא בעיה, אתה פשוט מניח את הריבוע במרכז החור ותופס בפיקים. אבל אם זה על הצד של הג'יפ? אתה צריך להחזיק את הריבוע במרכז החור, אם תעזוב אותו הוא יפול, נכון?
לכן אומר שמיל, קח מסמר ותתין פיק במסמר ע"מ שהריבוע ששוכח על השולחן (אופקי לריצפה, כן? ) יתחבר למסמר שעומד עליו (אנכי לריצפה), כאילו המסמר תקוע בריבוע.
עכשיו אתה יכול לאחוז את המסמר, שאליו מחוברת הפלטה, ולכוון את הפלטה הריבועית בדיוק למרכז החור שחתכת.
לא לשכוח לחכות שהמסמר יתקרר, ואחרי שהחתיכה מרותכת לג'יפ - לקרוא לגב' משחזת זוית, ע"מ לשחרר את המסמר למשימותיו הבאות.
(זה מה שאני הבנתי משמיל)
יוני5
יוני צודק ב"תרגום", רק שלא צריק דיסק בשביל לשחרר את המסמר, כי הוא על פיק אחד, וכשתרצה לשחרר אותו פשוט תן לו הטייה לכוון בו רותך הפיק, והוא ישתחרר.
מיכה, שוב אתה מתחיל?
עיינתי עיין היטב בתמונות של בית הגלגל לפני, ובית הגלגל אחרי.
כתבתי: "חותכים את כל האזור הרקוב בערך 2 ס"מ מעבר לאזור החלודה". זה לא מה שעשית שם. אתה חתכת, אם בכלל בקו החלודה, לא שני ס"מ יותר.
לפי תמונת האחרי, רואים יופי גם היכן נשרפה לך חלודה במהלך הריתוך ונאלצת למלא בריתוך.
הסיבה שחותכים שני ס"מ מעבר היא כדי להגיע בודאות לפח נקי, שאין בו בכלל חלודה. אם אתה רוצה ללכת על בטוח, אז תחתוך 3 ס"מ מעבר לחלודה.
הסיבה לחיתוך בקווים ישרים היא רק להקלה בחיתוך, להקלה בהכנת הפח התחליפי, ולהקטנת אורך הריתוך.
ואגב, אם ראיתי היטב בתמונות, ריתכת ריתוך ארוך ושפכת חומר, ללא תועלת, אבל אופן כיווני הרתכת הוא לטיפ הבא, אם יהיה.:twisted:
את העבודה שעשיתי עד עכשיו עשיתי לפני הטיפ שלך.
אני לא בא להתווכח חס וחלילה, רק לסדר הטוב יאמר שאיפה שחתכתי לא היתה חלודה והפח נראה, לי, במצב טוב.
מהתיקון הבא אני אעשה את זה לפי העיצות שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אחרי זה שיוף של כל הצבע הקיים, שפכטל, צבע יסוד, צבע שחור על החלקים המוסתרים, תחתית ופנים הרכב וצבע מקצועי על החלקים החיצוניים וזהו.
אז זהו ש - עם התיקון הקיים, כפי שעשית אותו, בשביל שבגי'פ ייראה כמו שצריך תצטרך 3 מ"מ שפכטל לאורך כל הדופן. לפחות מהתמונות מישורי הקיר ומישור התיקון אינם על אותו מישור, וחתיכת התיקון בולטת יותר החוצה.
לפי התמונה פס הריתוך תפס בחלקו החיצוני, ולא בפנים, וזו הסיבה שכששייפת הפחים נפרדו (זה היה התיאור, לא?).
בפעם הבאה שאתה שם תמונה של ריתוך, צלם גם מהצד האחורי, ויהיה לי יותר קל להסביר.
עם רתכת CO כשמרתכים כמו שצריך לא צריכה להיות בליטה בריתוך, אלא רק התמזגות של שני הפחים, וכמעט אין צורך לשייף.
כמו כן, לפחות לפי התמונה, לא דאגת שהתיקון יהיה מקביל לקו העליון של הדופן. ולפחות אתה אמרת שאתה נהנה מעצם היצירה. החכמה ביצירה, בתיקון פח של רכב, או בנייתו מחדש, היא לא להזדקק למילוי חומר כדי להעלים את התיקון.
אבל, shit, שוב אני נגרר להסברים מיותרים ???
הפח כבר בהתחלה היה לא ישר.
אני מודה שכנראה החוסר ידע שלי החריף את הבעיה.
המילוי נעשה כי חשבתי שאוכל באמת למלא את השקעים שנוצרו. טוב, למדתי בדרך הקשה שזה לא מעשי.
מחר אני אעלה עוד תמונות, של הדופן השניה.
3 קבצים מצורפים
הלכתי וחיפשתי בארכיון התמונות, ויש 700 כאלו, אחרי תמונות שמחישות הכי טוב למה רתכת CO מסוגלת.
בתמונה הראשונה - אחרי החיתוך.
בתמונה השנייה אחרי התיקון הראשוני.
בתמונה השלישית - בזווית, בה פשוט נוח יותר לראות טעויות בעבודה, במישורים ובגליות.
אין שום שפכטל על האזור של התיקון, אני נשבע.
הצבע הוא צבע מיד לאחר כל ריתוך, שלא יתחיל לתפוס חלודה שוב.
בתמונה השלישית, אגב, כבר הוחלף גם הגג, אבל זה מסיפור אחר.
נראה מדהים.
אני בטוח שאין סיכוי שאני אגיע לרמה שכזו.
זה היה הפרוייקט הראשון שלך עם פח ורתכות פח?
בריתוך פח דק, של רכב, התחלתי לעסוק רק לפני כשנתיים, ואז גם היתה הפעם הראשונה שנגעתי ברתכת CO2.
מאז צברתי כמה קילומטרים טובים של ריתוך, והתמונות שראית אינן הדבר הראשון שעשיתי, אבל גם לא מהאחרונים.
[כשתהיה השקה לויליס, לפני או אחרי עומר בולדוג;) , אם יהיה מי שיביא מקרן למחשב, אוכל להראות את תמונות השיפוץ, ואז גם יהיה ברור למה אין כאן באתר יומן שיפוץ. סתם לצורך העקיצה- כרגע אני באמצע יצירת צמת חשמל מאפס.]
החוכמה היא להקשיב למי שיודע, והבאתי חברים שיודעים כדי שיעזרו לי ללמוד, וכן, גם הייתי מוכן ואפילו כמה להקשיב, כי רציתי מאד ללמוד..
כורח נוסף הוא לא לוותר לעצמך, ולפרק שוב אם התוצאה אינה טובה, וכמו שכבר אמרתי יש מאחורי כמה פירוקים או חיתוכים שניים.
לצערי לי אין חברים שמבינים כל כך בפחחות.
בכלל בכל הקשור לג'יפים ורכב אני המורעל היחידי.
אני מקווה שאקבל ממך עוד טיפים.
בסה"כ אני מודע לרושם שיצרתי פה בעבר, אני מאוד מנסה לתקן אותו אבל כנראה לא כל כך מצליח לי.
שמיל, חייב להודות שאני נהנה מאוד לקרוא את ההסברים ונהנתי לראות את התמונות . אמנם נכון שמיכה פתח את השרשור, אבל כל הטיפים שנתת חשובים מאוד (טיפ המסמר - מסמר השרשור) . ניתן ללמוד רבות מכל מה שנכתב עד כה, כל טיפ שתוכל לתת יכול לעזור, לא רק למיכה כי אם לרבים מאיתנו. דומני כי כולנו נהנים מהטיפים והרעיונות המועלים בשרשור זה ובכלל.
אשתדל במהלך הימים הקרובים לרכז את כל הדברים ולהעלות על הכתב, אם כי מראש אינני בטוח שיהיה לי את הזמן.
קיימת בעייה קלה עם מדריך כזה- אין לי פרוייקט ריתוך פח בקרוב כדי לצלם לתמונות של "עקב בצד אגודל", וגם הרתכת שבקה השבוע וממתינה לתיקון.
בינתיים - שאלו ואענה.
או לחילופין - נמרוד/חנן, אם תרצו: "דביק" של FAQ בריתוך פח ב-CO2.
פתח שרשור חדש. אנחנו נעשה אותו דביק.
האם המוטות בתצלום מהווים תמיכה טובה לרצפה או שאני צריך להביא מוטות חזקים יותר?
הכוונה היא לא לפרופיל U.
http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0337.jpg
תודה
לדעתי לא.
לא בגלל שהם לא חזקים,להיפך הפרופיל U שעל הריצפה חזק מידיי וכבד מידיי ואילו שני הפלחים שבתמונה,לא ברור מה אתה מתכנן לעשות איתם.....אם הבנתי נכון,אתה מחפש את הפרופיל שיושב בחלק התחתון של הבודי זה שמתחבר בין היתר לתושבות.
אני לא מבין מה הבעיה.שרטט על נייר את הפרופיל ולך למסגר קרוב שיכופף לך איזה מטר שניים,כמה שאתה צריך, ואתה מסודר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
האם המוטות בתצלום מהווים תמיכה טובה לרצפה או שאני צריך להביא מוטות חזקים יותר?
הכוונה היא לא לפרופיל U.
התשובה אוחדה עם השאלה השנייה שם
http://www.jeepolog.com/forums/showp...0&postcount=22