תגובה: תקלה 0088 + נורת החלף שמן + הרטבה
החלפתי את השסתום. פירוט בהזדמנות.
לא מניע.
מהר מאוד החלטתי שזה בגלל השסתום הסיני החלפתי חזרה לשסתום שהגעתי איתו בנסיעה.
עדיין לא מניע.
פימפומים על המשאבת פריימינג ובסוף אני שם לב שהמשאבה לא מושכת כלום.
פתחתי את הפילטר וראיתי שהוא ריק לחלוטין. יבש. עוד מצאתי בתוכו חתיכת גומי של מסנן ישן.
מילאתי את בית הפילטר בחומר ניקוי, שיהיה מה לשאוב. ממשיך לנסות ולא מניע. מפמפם מפמפם ולא מניע. כלום. לא מגיע דלק.
מתישהו פתחתי את הצינור שמגיע מהמיכל לפילטר - אין בו סולר. לא מפתיע שהוא לא מניע.
מחר אני אבוא עם פילטר חדש וכל הגומיות - וקצת סולר. בתכנית מילוי מלמעלה של הצינור בין המיכל לפילטר ושל הפילטר.
וננסה שוב....
אסף.
במנועי מסילה משותפת שאני מכיר, המשאבה לא יודעת לשאוב כמו שצריך, ולמעשה היא מאוד בעייתית.
בפעם האחרונה, כדי להניע רכב כזה (מנוע פורד בדיפנדר פומה), הייתי צריך למלא את הפילטר בסולר, לפתוח חלק מצנורות המרססים, ולתת סטארטרים במשך... כמה דקות!!! (ריחמתי על הסטארטר, אז עשיתי את זה באינטרוולים). באיזשהו שלב כבר אמרתי נואש, אבל עקשנות טיפשית הובילה אותי להמשיך, עד שבסוף תפס.
(בדיסקברי td5, יש הליך אוטומטי שהרכב עושה בעצמו אחרי מניפולציה, וזה גם לוקח כמה וכמה מחזורים עד שתופס. כל מחזור כזה לוקח הפעלה רציפה של כמה דקות של המשאבה).
בדיוק אחרי מקרה שכזה רכשתי אחד שכזה:
https://www.ebay.com/itm/12V-Standar...wAAOSw9ENZmq7r
מחברים לצינור שאחרי הפילטר - ישירות למצבר וסלמטק.
אחת מהשיטות זה לידחוף אוויר לפתח מילוי הסולר בעזרת קומפרסור עד שהסולר מגיע לבית הפילטר.
אסף, יכול להיות שהפומפה כבר "עייפה".
איל, ב td5 זה שונה, המשאבה חשמלית במיכל, כמה לחיצות על דוושת הגז והמערכת מנקזת אוויר לבד.
אסף,
אין לך משאבה ידנית על בית הפילטר?
Slowly..
יש ברור.
בגלל זה כתבתי 'פימפמתי ופימפמתי...'
לגבי הקומפרסור - ידוע ומוכר. מסוכן לדיאפרגמה. לכן ניסיתי עם הפחתת לחץ על ידי סמרטוט. כנראה לחץ נמוך מדי, מעדיף למלא סולר מלמעלה בצינור לשם הזהירות.
אסף.
מנסיון במנועים אחרים - אם אין סולר בפילטר הפומפה לא מצליחה לשאוב.
הבעיה היא לא זו. מילאתי את הפילטר ועדיין לא מניע.
כאמור מסיבה כלשהי הצינור מהמיכל לפילטר ריק. אני מתכוון להתחיל מהתחלה למלא הכל בסולר ולראות מה. אלא אם כן מישהו כאן יאיר את עיני למשהו אחר...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
מנסיון במנועים אחרים - אם אין סולר בפילטר הפומפה לא מצליחה לשאוב.
בהיילקס 97 זה שואב בלי בעיה.
אני לא טורח למלא את הפילטר בהחלפות, מפמפם עם המשאבה הידנית עד שמרגישים התנגדות.
אם זה לא שאב ברכב שבדקת, סביר יותר שיש משיכת אויר בקו או שהדיאפרגמה פגומה, כי משהו מכפר על הוואקום שהמשאבה מייצרת.
אחרת הנוזל היה נשאב לצינור.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש ברור.
בגלל זה כתבתי 'פימפמתי ופימפמתי...'
לגבי הקומפרסור - ידוע ומוכר. מסוכן לדיאפרגמה. לכן ניסיתי עם הפחתת לחץ על ידי סמרטוט. כנראה לחץ נמוך מדי, מעדיף למלא סולר מלמעלה בצינור לשם הזהירות.
אסף.
מבצעים כשהצינור מנותק.
ויש מצב אחר שהפומפה לא תקינה ומחזירה למיכל.
אפשר לפרק אותה ולבדוק.
סוף דבר לבנתיים - חיברתי משאבה חשמלית בין המיכל לפילטר. נתנה קצת עבודה מילאה הכל ואז אחרי שניות ארוכות של סטרטר - הניע.
אבל נשארתי עם ה SCV המקורי.
בינתיים החומרים ניקוי שמילאתי בבית המסנן העלה המון טינופת מקו העודפים חזרה לפילטר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בינתיים החומרים ניקוי שמילאתי בבית המסנן העלה המון טינופת מקו העודפים חזרה לפילטר.
אסף.
קו העודפים לא חוזר למיכל הראשי?
Slowly..
דרך הפילטר. כמו בטרקטור.
אסף.
החלפת. SCV בהיילקס ...
קודם כל מאיפה ניגשים אליו? השסתום מחובר בשני ברגי אלן לתחת של המשאבת הזרקה.
מעליו צינור הזנת הדלק מהפילטר למשאבה.
מלמעלה הגישה כמעט לא אפשרית כאשר הצינור מחובר. הגישה הנוחה יותר היא מבית הגלגל, כאשר הגלגל מופנה שמאלה עד הסוף או כשמורידים אותו והאוטו על בוק.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5b0289c9a7.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6463077403.jpg
בערכה חוץ מכל מה שתכף נדבר עליו יש שלושה פקקים. אחד לשסתום עצמו, אחד לצינור דלק ואחד לכניסת דלק למשאבה.
מתחילים.
קודם כל ניקיון. שטיפה, התזת אוויר דחוס, הכל רק שלא יהיה אפילו גרגר אבק מעורב בעבודה. אתם הולכים לפתוח את צד הלחץ של המשאבת הזרקה. לכלוך מיקרוני שייכנס לשם יעלה אלפי שקלים.
משחררים את הצינור דלק ופוקקים.
משחררים בעדינות את הקונקטור.
משחררים שיחרור ראשוני את שני האלנים. תשתמשו במה שיש - היא עם מטריך, מפתח אלן, לא יודע מה - רק שימו לב שאין שם מקום לעבוד וכל תנועה מוגזמת נגמרת בפציעה או בנזק למשהו מסביב - צינור ברקס, חוטי חשמל... הכל קרוב.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f65ff39b86.jpg
אחרי זה עם מפתח אלן משחררים את שני הברגים, זהירות שלא ייפלו !
עם היד, מכיוון הגלגל, שולפים את השסתום ישר אחורה - לא לטלטל אותו. צריך קצת כוח כי הוא יושב בלחץ עם שני אורינגים.
זהירות 2 -יש אטם מתכתי שטוח. תעשו הכל כדי לא לאבד אותו בזמן שליפת השסתום.
על השולחן - שסתום 'ארוך' מול 'קצר'. למרות כל ההבטחות אין סיכוי שהם תחליפים. יש ל'ארוך' ספייסר שמביא את החלק שנכנס לתוך המשאבה לאותו אורך כמו ב'קצר'. לכן גם הברגים שלו ארוכים יותר. יש לו שני אורינגים אחד בינו לבין המתאם ואחד בין המתאם למשאבה.
אבל הקוטר של השסתום שונה. גם מיקום האורינג. אני מחליט לנסות בכל זאת - אולי בכל זאת יש שם מדרגה או משהו וזה יתאים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...40ed9e0059.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2a8acc9b2b.jpg
יש בערכה שני מובילים. מכניסים אותם למשאבה. את האורינג הראשון מכניסים בזהירות למקום שלו בגוף המשאבה. על המובילים מלבישים את האטם המתכתי, הספייסר והשסתום, כולם יחד. דיר בלאק זה הקטע שחוסר זהירות יגרום לאורינג ליפול.
מצמידים עם יד אחת את כל הסיפור ועם השניה שולפים מוביל אחד ומבריגים במקומו כמה כריכות של הבורג. אותו דבר עם הבורג השני.
מהדקים. חזק.
בראייה ומישוש לשים לב שהכל יושב ישר - זה הסימן היחיד שיש לנו שהאורינג לא ברח ושהאטם פח יושב במקום.
מורידים את הפקקים מהצינורות, מחברים את הצינור למקום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bcfe72e487.jpg
מחברים את הקונקטור.
מפמפמים למוות את משאבת הפריימימג וזה אמור להניע.
בגלל שהחלפתי חזרה לשסתום המקורי אני לא יודע אם השסתום הארוך תחליפי או לא. תבררו ותספרו לי....
בכל מקרה זו אחת העבודות הקשות בהיילקס עד היום מבחינתי..... כלבת אמיתית, גישה גרועה ואין מקום לידיים.
נשארו במגן התחתון ביט אלן ומוביל אחד.
אסף.
שלושה ימים לפני טיפול 40000 - שוב תקלה באותו אזור. הפעם במנוע קר , קרה פעמיים .
הפעם p1229. זו תקלה של כמות דלק גדולה מהרצוי למשך דקה. הספר מפנה לבדיקת scv או החיווט שלו (נתקע במצב פתוח או קצר בריתמה) והחלפתו במידת הצורך.
בינתיים איפסתי וחזרתי לתנועה - וזה חזר שוב בהתנעה הקרה הבאה.
קריאה נוספת בספרות הראתה לי שגם פילטר מלוכלך יכול לגרום בדיוק לתקלה הזו. ואני יודע שהפילטר אצלי מלוכלך ובסוף השבוע הזה אמור להיות מוחלף.
אני אנסה מהקל לכבד להחליף פילטר ואחרי זה אם התקלה תחזור אנסה שוב החלפת scv. באסה.
אסף.
גמגומים השתנקויות תקלות.... הכל הסתדר עם החלפת מסנן דלק.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גמגומים השתנקויות תקלות.... הכל הסתדר עם החלפת מסנן דלק.
אסף.
יש מצב שאתה פותח את הפילטר?
שמרתי אותו לצורך שחיטה....
אסף.
יש מצב שגם התקלה הקודמת נבעה מזה?