תגובה: בעיית התחממות ברכב
אם בנסיעה מנהלתית בכביש הרכב מתחמם - זה לא הגיר אלא הפאן קלאץ׳ (רשמת בעמידה שמתחמם)
אגב - מה אתה מגדיר התחממות? לכמה הטמפ׳ הגיעה?
לגבי התחממות בשטח, יכול להיות שאתה נוסע בH איפה שעדיף לנסוע בL - זה אכן יכול לרתיחה דרך החליל ברדיאטור ולכן קולר גיר לרכב זה פתרון חלקי, אבל גם התאמה של תיבת ההעברה לתוואי השטח.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מכבה את הרכב ב95 מעלות
מדליק הוא מוריד חזרה ל90 ועולה שוב.
יש קולר גיר אבל מחובר במקביל לרדיאטור.
על פניו עושה רושם שהפן עייף
אז שאלתי שוב, איך ניתן לבדוק אותו?
שהרכב חם ומכובה . ניתן לסובב אבל הוא לא מסתובב חלק. אלה נעצר אחרי סיבוב.
שהרכב מתכבה הוא ממשיך לתת עוד 3*4 סיבובים.
אין תופעה של איבוד מים את זה הפקק פתר.
95 זה סביר לגמרי (לפחות אצלי במנוע דיזל).
95 מעלות זה לא התחממות ידידי,
לפחות ברכבים שאני מכיר.
פאן קלאץ׳ לאחרי כיבוי כשהרכב חם לא אמור להסתובב יותר מחצי סיבוב. אתה אמור להרגיש ממש התנגדות לסיבוב, אם הולך ״קל״ הוא לא תקין.
יש מגוון שיטות לבדוק - תעשה חיפוש ותיזהר על הידיים..
אבל תבין קודם אם ה״התחממות״ שלך היא תקינה, הגיוני שרכב יתחמם במאמץ.
כשאתה מכבה מנוע חם, המאוורר אמור לעצור. אם הרדיאטור סתום פנימית, הוא לא מקרין את החום כלפי הרגש של הפאן קלאץ' וזה בתורו לא יודע שהוא אמור לעבוד בעצם.
אבל, אם הרדיאטור אכן היה סתום, היית מקבל התחממות בנסיעה מהירה דווקא. כך שייתכן והסתימה היא חלקית וגם הפאן קלאץ' כנראה לא במיטבו.
ממליץ לך לפתוח רדיאטור לניקוי.
תחפש פה בפורום מדריך לשיפוץ פאן קלאץ'.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
תבדוק אם כאשר המנוע חם יש אזורים קרים ברדיאטור, מצביע על סתימה ברדיאטור שיכולה להוביל להתחממות.
אני אישית בדקתי את הפאן קלאץ' עם גליל עיתון מגולגל כאשר המנוע חם והמאוורר עצר בלי שום התנגדות אז היה ברור שהפאן קלאץ' גמור. תנסה בעדינות....
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzann84
אני מכבה את הרכב ב95 מעלות
מדליק הוא מוריד חזרה ל90 ועולה שוב.
יש קולר גיר אבל מחובר במקביל לרדיאטור.
על פניו עושה רושם שהפן עייף
אז שאלתי שוב, איך ניתן לבדוק אותו?
שהרכב חם ומכובה . ניתן לסובב אבל הוא לא מסתובב חלק. אלה נעצר אחרי סיבוב.
שהרכב מתכבה הוא ממשיך לתת עוד 3*4 סיבובים.
אין תופעה של איבוד מים את זה הפקק פתר.
צור איתי קשר בנושא
054-7367258
גרשון
מאחר ומדובר ברכב ישן יתכן שיש מספר רכיבים שתקולים או שנמצאים במצב גבולי והכל ביחד גורם להתחממות.
אין ברירה אלא להתחיל לשלול.כמובן שלכל דבר יש מחיר.ותמיד אפשר לומר למה דוקא הצעד הזה ראשון ולא הצעד הזה.
קח בחשבון שברכבים האלה לא ניתן לשפץ ראש במידה והולך ב99% מהפעמים מקבל סדק.ומכיון שהראש מאד רגיש
לא כדאי לגרום ליותר מדי התחמממויות
תוכל ליצור איתי קשר
קובי 050-7227613
הבעיה הולכת ובאה ובהחלט נראה לי שיש כשל קטן באחד הרכיבים ואני אסביר.
טיילתי בשישי בערב באזור כסלון, עשינו את מעלה קדושים ומעלה הר טייסים, הרכב עבד בצורה טובה ולא עבר את הטמפ 90 על הדיגיטלי.
היום טיילנו באזור פארק קנדה ולרגע החל להתחמם לרגע, טמפ 90 בדיגיטלי ולא שומעים את הפן עובד בכלל.
נסיעה קצרה שומעים אותו נכנס לעבודה ולא מתחמם גם בעמידה.
משהו במנגנון שמפעיל את הפן מזייף כי שהוא עוד ושומעים אותו. אז הרכב לא מעלה טמפ.
יכול להיות שהסליל תקוע?
האם יש רכיב אחר שמסמן לפן מתי להכנס?
כי פעם שומעים אותו עובד
בנסיעה אחרי זה יכולים לא לשמוע אותו עובד על אותו טמפ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
מה זה התחמם? דבר במספרים
ועוד משהו:
הפאן קלאץ׳ הוא רכיב מכני לגמרי, אין חיישן או יוניט שמכניס אותו לעבודה, ייתכן ומה ששמעת זה המאוורר של המזגן.
תקבע את הפאן קלאץ׳ אם אתה חושד בו בצורה לא הרסנית. ושוב - 90 מעלות זו טמפ תקינה, ביום חם בשטח גם 105 זה תקין.
היי. אני שומע את הפאן נכנס, לפעמיים הוא לא נפתח או מתחבר על אותה טמפ, יש לו שריקה די ייחודית.
מתחמם אצלי אני לא נותן לרכב לעלות מעל 95, מעל גם מד החום של הרכב מתחיל לטפס. בגלל הרגישות של הראש ומניסיון אחרים, 105 זה הרבה מדי.
שאני מדבר על התחממות הכוונה שהרכב לא נשאר יציב על הטמפ אלה מטפס.
החשד שלי הוא די מבלבל. מצד אחד שהפאן מתחבר הרכב לא יעבור 88-90 מעלות לא משנה מה.
אבל מרגיש לי כאילו משהו מונע ממנו להתחבר.
השאלה האם הסליל שיושב קרוב לרידאטור לא מקבל קריאה אחידה ואם כן למה. כי שהוא עובד הטמפ לא עולה. האם לשמן את הסליל יעזור? ראיתי באחד הפורומים שמציעים את זה
תודה על ההתייחסות.
95 זה טמפרטורה תקינה, גם 105.
תקרא איך עובד פאן קלאץ׳:
יש בפנים שמן מאוד צמיג כשהסליל שבקלאץ׳ מתחמם השמן הופך צמיג והמאוורר מתחיל להסתובב עם הפולי. אין מה לשמן שם, המקסימום זה לבדוק שהרצועה תקינה ומתוחה.
זה חלק מתכלה בסך הכל, יש ספק ואין לך מושג מתי הוחלף - תחליף או תקבע ואז יסתובב תמיד.
אחד בדרך.
בשביל 62 דולר מבחינתי שישב במחסן אם הוא לא הבעיה.
פשוט קשה לי להבין למה בנסיעה בטיול של שעה על low וזחילות הרכב לא יעלה טמפ, ופתאום יכול בטיול קליל לעלות טמפ.
לקבע אני אשקול לעשות.