קבל הסבר יפה ונכון.
https://shvilim.co.il/%D7%91%D7%A7%D...6%D7%95%D7%AA/
Printable View
קבל הסבר יפה ונכון.
https://shvilim.co.il/%D7%91%D7%A7%D...6%D7%95%D7%AA/
זה לא שקול לנעילה.
בנעילה שני הגלגלים מסתובבים באותה המהירות, זה עם האחיזה וזה שבלי.
בבקרת אחיזה יש לך גלגל שנעצר ע״י המערכת ובעצם מייצר רגל נכה שנגררת ומייצרת חיכוך לא רצוי.
זה לפני סוגיית ההלמים במערכת בגלל בלימות ושחרורים.
[QUOTE=רוכב_נוהג;859497
הצרה היא שבשילוב ל- 4x4 Low (הילוך כוח) המערכת הזאת מתנתקת, ומסיבה טובה - בנהיגת בוץ/שלג, המתאר הוא לא גלגל באוויר אלא גלגל מחליק, ורוצים שהוא ימשיך לקבל כוח כדי שיתחפר עד להעמקת האחיזה.
[/QUOTE]
אתה טועה מאד.
אין שום הגיון בניתוק בקרת האחיזה דווקא במצב הנעה שנועד למצבים מוגבלי אחיזה ונחיצות בשליטה גבוהה יותר על חשבון מהירות.
זה סותר את עצמו לחלוטין.
בקרת אחיזה מאפשרת כשמה, בקרת אחיזה.. כדי לאפשר תנועה רצופה עם כמה שפחות איבוד אחיזה.
אין שום סיבה לתת לגלגל להתחפר ״כדי למצוא אחיזה״, כי הנגדי שלו ישאר סטאטי והרכב יהיה שקוע בהצלבה ולא יתקדם.
זה נכון לכל מצב של הפרש אחיזה בין צדדי סרן ובין סרנים.
בבוץ, בחול, בשלג, בקרח, בדרדרת, בהצלבות.. בקיצור, בכל המצבים בהם המשטח עליו נמצא הרכב מציב אחיזה לא אחידה.
ואני מתנצל מראש,
אבל כמה שאתה כותב יותר, זה יותר ויותר צועק שכדאי שתצא לשטח עם חבר מנוסה מאד שיכול להדריך אותך, או יותר טוב, תשקיע בעצמך סדנת נהיגת שטח.
Slowly..
בטרקטורונים או ברכבי שטח קלים אין דיפרנציאל.. בגלל זה הם כל כך.גרועים בבוץ?
דיפרנציאל הוא אביזר לכביש או לתנאי אחיזה טובה, בפניה.
בשטח דיפרנציאל רק מפריע.
אני בתחילת טיול לוחץ על הכפתור נעילה ומשחרר אותו בסוף הטיול. בטויוטה שילוב נעילה מתאפשר רק ב LOW אז ככה בעצם כל שילוב להילוך נמוך משלב לי באופן כזה גם את הנעילה האחורית. עובד יופי.
אסף.
דורון - כתבתי שמערכת בקרת המשיכה שקולה לאפקט הנעילה - המטרה היא לגרום לגלגל שמרגיש כוח (בעל האחיזה בקרקע) לקבל כוח למרות שיש גלגל באוויר ועם דיפרנציאל פתוח רק הוא יקבל כוח. בקרת המשיכה מורכבת מ-2 פעולות או החלשת כוח Engine traction control או הפעלת בלימה Brake traction control על הגלגל באוויר (מתאפשר הודות להימצאות מחשב ESP). אז טכנית בניגוד לדיפרנציאל נעול אין 2 גלגלים שמסתובבים אבל משיגים את אותה מטרה - הגלגל בעל האחיזה מסתובב.
קובץ מצורף 125894
לגבי חוסר ההיגיון לנתק TC דווקא ב- LOW: זאת הנק' שלי שגם אני לא מוצא לזה היגיון אבל על פי מה שאני קורא בחוברת היצרן זה מה שקורה.
לגבי לתת לגלגל להתחפר על מנת למצוא אחיזה - שמע שוב, העליתי לפה את הפסקה מחוברת היצרן זה מה שהוא כותב. בצבא בהיילוקס הייתי יורד לסובב את נעלית הדיפרנציאל בגלגל הקדמי לפני כניסה לבוץ כי ההיגיון אומר שבמקום להתחפר שהגלגל שעוד לא התחפר יקבל כוח למשוך את האוטו.
מה שסובבת בהיילקס היה נועלי טבור ולא נעילת דיפרנציאל. בלי נועלי טבור אין 4x4.
אסף.
אתה מתעקש ומקבל תשובות מסובכות שרק מבלבלות אותך.
בקרת משיכה כלומר Traction control (ולא בקרת אחיזה) לא מתנתקת במעבר ל-Low.
הדבר היחיד שמתנתק במעבר ל-Low, זה בקרת יציבות (ESP) שהיא הכרח בטיחותי בכביש, אבל רק מפריעה בשטח. כל כך מפריעה, שממש נדרש לכבות אותה בשטח אבל מכיוון שרבים שוכחים ומכיוון שזו ברירת מחדל שהרכב (כלורמ חוזרת לפעול בכל התננעה), היצרנים הפנימו במצב שבו משולב הילוך כוח (Low) כננראה שנוהגי םבשטח של ממש - ואז המערכת המפריעה הזו מוכרחה להיות מנוטרלת.
ככה זה בכל רכב 4X4 בעולם בעל בקרת יציבות ובקרת משיכה. אין חריגים.
מקווה שזה היה ברור ומובן ועשה לך סדר.
עכשיו בוא לקורס נהיגת שטח בסיסי ותביא איתך את ספר הנהג או כל כל ספרות יצרן אחרת שכתוב בה מה שאתה טוען, שנשמע לא הגיוני לחלוטין.
אם אני לא טועה יש שיר של כוורת על הדוד שלמד שחייה בהתכתבות....
אז גם נהיגת שטח לא לומדים בהתכתבות...
יכול להיות, ככה זה בצבא פקדו לפני בוץ לצאת לסובב כי אמרו שזה נועל דיפרנציאל וגורם לכל הגלגלים להסתובב. לא שאלנו בזמנו יותר מדי שאלות כי נהיגת ג'יפים לא הייתה חלק משמעותי מהתפקיד קל וחומר אירועי בוץ...
- - - Updated - - -
אני מקווה שגם הרכב שלי לא חריג בזה, הייתי בודק אבל להבנתי חייבים להכניס להצלבה כפולה כדי לראות. בהצלבה רגילה הסרן שלא בהצלבה ימשוך וזה לפני שהמערכת תיכנס לפעולה כי יש לה שיהוי שבו המחשב מוודא שזה הצלבה ולא סתם פניה.
אתה רוצה להגיד לי שבדיונות אתה נוסע בהילוך כח? בדיונות צריך לישמור על מהירות ותנופה. לנסוע לאט לאט לא עוזר.
וכשאני מדבר על בוץ מה שיש לי בראש זה איזור הביצות המישורי של סביבות הירקון בחורף. אם זה שטח טרשי כמו רמת הגולן אז כתבתי שאסע עם הילוך כח. בטח שבעליה מה שלא חוויה מרנינה במיוחד עם בוץ אך יצא לי לעשות.
וכשאתה בתוך בוץ אמיתי, אין הבדל באחיזה בין הגלגלים, כולם מחליקים באותה מידה. נעילה לא ממש עוזרת במצב הזה אבל גם בטח שלא מפריעה.
דווקא לרכבים הקלים כגון הסובארו והדאסטר יש יתרון בבוץ (שטוח) וגם בדיונות למרות שאין להם הילוך כח.
זה לא סותר.
בהילוך כוח אתה יכול להגיע גם ל-50קמש+ שזה מעל ומעבר לתנופה שאתה צריך לדיונות חוליות במיוחד ומצד שני שומר על גיר אוטומט, ובידני על המצמד במצבים מסויימים.
אבל עזוב,
אתה מערבב נושאים וקופץ קדימה ואחורה וקשה מאד לחבר לך קו הגיוני בין השאלות.
הפער ככ גדול (לדוג, נושא בסיסי, מהו לוקר בגלגל- בשילוב הלוקרים בהיילקס הצבאי שילבת רק את הצירייה לגלגל אבל לא למנוע..בעצם נשארת ב2x4).
אז שבאמת בלי ציניות וממקום טוב, חבל להמשיך לדבר תיאוריה וכדאי מאד שתעבור לפרקטיקה=הדרכת שטח.
Slowly..
פות"ש, מצד אחד אתה שואל, וזה מצוין, כי אתה מבין שיש לך פערים.
מצד שני אתה מגיע עם "אמיתות" מקובעות, שמקשות על העונים להסביר לך. לא ניתן לענות למשל על שאלת הhigh low אם אתה מתעקש שבקרת המשיכה מתבטלת. היא לא. המובאה שהבאת מהספרות רק מחזקת את זה.
לגבי הדרכות הנהיגה, אני לא סגור על דעתי בנושא. נגעתי בזה משני הכיוונים, כמדריך וכמודרך.
כמו באינטרנט, כמו כאן, כמו בהדרכות הצבאיות (בעיקר בהדרכות הכלליות, אבל גם ביחידות המיוחדות שנהיגת שטח מקצועית זה עיסוקן) החומר המודרך הוא תערובת של מוץ ותבן. מי שמגיע ללא ידע מוקדם יתקשה להבין מה מהם מאכילים אותו בכל נקודה. האם עדיפה תערובת כזו מכלום? קשה לומר וזה משתנה דרסטית ממדריך למדריך. ראיתי מקרים שהמדריך גרם לסכנת חיים ברורה ומיידית (לי עצמי זה קרה פעמיים כמודרך, ועד היום אני מכה על חטא שיצאתי חלש ולא עצרתי את האירוע באותו רגע, למרות שהבנתי והתרעתי מבעוד מועד) , ומקרים שבהם זה גרם לסיכון בטווח הארוך, או לנזקים מכניים מתמשכים. כל זה נכון גם לעולמות הדרכה שונים בתכלית מעולם השטח.
https://youtu.be/qWSrxAOkyMk
הדגמה של בקרת משיכה בפורד אקספלורר ב-Low
הרכב משנת 2005
אולי זה יחסוך את הניסוי המתוכנן
איש יקר..... כדי לקצר , בוא איתי לטיול (צור קש בפרטי ) אחרי ראש השנה (יוצא עם הבנות שלי ל 5 ימים בצפון) , נעבור הצלבות , דרדרות , נבדוק את יכולות הרכב אחד לאחד(אפשר לעשות את פרצים עליון ,שם יש מהכל, או ערד -מצוקי דרגות)) ,נשתה קפה בזולות מדהימות עם נוף משגע. מדבר יהודה שעה וחצי מהמרכז. לא משתולל ,לא עבירויות. נלמד יחד את כל המערכות ,נדבר על הגבהות ,נעילות ומה שבאמצע.
מוזמן בכייף ליצור קשר בן 0522454786
שים לב למי אתה עונה ומי כותב מה. אתה מתבלבל ביני לבין פות"ש. אני יודע מה זה לוקרים.
אצלי ברכב בהילוך כח כבר ב40 קמ"ש המנוע צועק ב3000 סל"ד וכשהגיר בהילוך 5.
לפי ניסיוני וגם לפי דעת אחרים בדיונות נוסעים בהיי אבל אני יורד מהדיון הזה. גם כך אני לא חובב דיונות גדול [emoji6]
נו, ו-3,000 סל"ד זה "צועק"?..........
שיא ההספק אצלכם בטורבו דיזלים בדרך כלל ב-4,000. אחר כך באה נפילת כוח.
זה אומר שאתה יכול להגיע ל-50-55 קמ"ש בהילוך הגבוה.
פות"ש - בוא מהר להדרכה. באמת.
במסגרת טיול זה נחמד - אבל זה טיול, לא הדרכה מסודרת.
אתה צריך להשלים חומר ולא מעט. כולל הסבר תיאורטי ותרגולים כדי להבין איך דברים בנויים ואיך הם עובדים.