אז ההמלצה לקניית רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת
זה כבר לא?
Printable View
אז ההמלצה לקניית רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת
זה כבר לא?
תכלס בהרבה מקרים זה נכון...
עוד דוגמא שראיתי באתר אנגלי בתיבות הילוכים אוטו' בדיסקו 3 (אולי גם ב 4 וכן ברכבי BMW שונים ) היצרן טוען שהתיבות לא זקוקות לטיפול (החלפת שמן ופילטר) לאורך כל חייהן (מה שגורם לתקלות בגירים וצורך לשיפוץ)
כיום ההמלצות (לא נראה לי רשמית של היצרן) היא להחליף שמן גיר כל 50K עד 75K
אם אני לא טועה גם בגרנד צ'ירוקי WK יש המלצה להקדים את החלפת שמן גיר מהמלצת היצרן..
אז אפשר לומר שחלק מהמלצות היצרן בעניין מרווחי טיפול הן שווקיות ודופקות את הלקוח...
אבל אם נשתמש בהגיון אפשר להבין ששמן ופילטר שמן לא שומרים על התכונות שלהם 25 או 35 אלף ק"מ
ולא הגיוני ששמן גיר יחזיק לנצח...
אחרי קריאה מרובה בנושא בפורומים אנגליים ודרום אפריקאים - אכן התופעה מוכרת במנועי ה
TDV6 - 2.7
TDV6 - 3.0
ויש גם דווחים כל מנועי SDV שהקרנק נגזר להם
בחור שחקר את הנושא דיווח שהקרנקים כולם נגזרים באותו מקום - (החלק הדק ביותר בקרנק)
התאויריות לסיבות לגזירת הקרנק כוללות
כשל של תושבת משאבת השמן שכשל כזה הגיוני שיגרום לקטסטרופה מכנית (אך יש לא מעט רכבים שגזרו קרנק ללא קשר למשאבה)
סיבה נוספת מיסבים שלא קיבלו שמן כתוצאה מתזוזה של חרירי השימון (ככל הנראה כתוצאה מהתקנה לקויה) אך בעיה זו מיוחסת לדגמים הראשונים של ה 2.7
השערות נוספות שצויינו:
ויברציות מהגיר - כתוצאה מההמלצה של לנד רובר שהגיר לא זקוק להחלפת שמן שכנראה גרם ליצירת ויברציות כשהשמן איבד מתכונותיו..
פולי מנוע שאיבד מיכולת השיכוך שלו..
מסנן חלקיקים שגרם לזיהום השמן בעיקר ברכבים שנסעו נסיעות קצרות (אם אני לא טועה כאן דובר על SDV)
מזרקי דלק תקולים שגרמו לסוג של נעילה הידרוסטטית
בשורה התחתונה הכותבים מסכימים שלא משנה מהן הסיבות ככל הנראה יש כאן כשל הנדסי בתכנון הקרנק.
אותו בחור שעשה "דוקטורט" על הנושא מעריך את שכיחות המקרים בכ' 15%
עוד דבר שהוזכר שהיו דווחים שמנועים שעברו שיפוץ (אוברול) ולא הוחלפו בחדשים התופעה חזרה אחרי 20000 קמ...
באנגליה הקימו עצומה של בעלי דיסקויים בבקשה מלנד רובר להכיר בתקלה כריקול (בסין התקלה מוכרת כריקול) - https://www.thepetitionsite.com/535/...crank-failure/
קישורים בנושא (ויש עוד המון ברשת)
https://www.4x4community.co.za/forum...tics-the-facts
https://www.4x4community.co.za/forum/showthread.php/260033-Landrover-Discovery-3-TDv6-Engine-Failure
https://www.lrukforums.com/threads/e...-fault.243437/
אין לי דיסקו ואני לא יכול לגונן או להגיב על התובנות מעלה רק מסכם ממה שקראתי...
אני מגיע לעניין מזה ששקלתי לקנות דיסקו 3 או 4 - (אולי עדיין שוקל - רכב מדליק) והתלבטתי בין מנוע ה 3 וה 2.7 המסקנה שלי שאם כבר החלטת לעלות על הרולטה עדיף להנות מהדרך מהר יותר ;) לקחת את ה 3.0
צחי - תענוג לקרוא תשובה כזו מעמיקה
הנחיית היבואן בארץ לגבי שמן גיר היא להחליף כל 100000 ק"מ.
תקף לגיר 6 הילוכים (דיסקברי 3) ו-8 הילוכים (דיסקברי 4).
וגם לקוחות שמזהים שמשתמשים ברכב מעבר לשימוש רגיל למשל, קבלן עפר שנמצא עם הרכב כל היום במחצבות, ממליצים לו לעבור לשגרת טיפולים צפופה יותר (arduous use).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
תודה צור, אחרי סופ"ש של קריאה בנושא - מה עשינו אם לא שיתפנו...:)
אם כך טוב עשה היבואן המקומי, השאלה אם עשה זאת מהיום הראשון או לאחר שהבינו שיש בעיה כלשהי..
אני מכיר את הנשוא של שינוי המלצות יצרן מממנועי GM באלפא רומאו 159 - בתחילה היצרן המליץ על שגרת טיפול של כל 30K כשמנועים התחילו "ללכת" כתוצאה מבוצה שנוצרה, הומלץ לעבור לשגרת טיפולים של כל 10K
כנ"ל בגירים ידניים מפלס כמות השמן גיר על פי הספר (שהגיע עם הרכב 2 ליטר) לאחר שמיסבים בגיר החלו ללכת ההמלצה היא לשים 2.3 ליטר...
אז לאותם אומללים שטיפלו ברכב על פי המלצות היצרן והלכו מנועים לאחר אחריות זה כבר לא עזר...
elephant man - יש לך מושג לגבי שכיחות המקרים של גזירת קרנקים (ולא כתוצאה מכשל של משאבת השמן) כאן בארץ?
מאמין שההנחיה באה לאחר שהבינו שיש בעיה.
לגבי שכיחות הגזירה, נתקלתי בה בעיקר ברכבי יבוא אישי עם עבר טיפולי לא ידוע.
הרכב לא שלי אלא של חבר. פרסם כאן את פרטי הקשר להצטרפות לייצוגית - אני בטוח שיעזור לעוד חברים.
אסף.
[QUOTE=asafk;870361 פרסם כאן את פרטי הקשר להצטרפות לייצוגית [/QUOTE]
בלי להסיט את הדיון, רק שיהיה ברור - אין כזה דבר להצטרף לייצוגית (לפחות לא במובן הרגיל של המונח).
כל הרעיון בתביעה ייצוגית הוא שזו תביעה שמוגשת על ידי אדם אחד (או בודדים), בשם קבוצה גדולה, שאין התכנות כלכלית או מעשית לכך שכל אחד מחבריה יגיש תביעה עצמאית.
איתור פרטני של חברים בקבוצת התובעים עומד בניגוד לעקרון שבבסיס התביעה היצוגית.
גזירת הקרנקים ושאר הירקות מתייחסת גם לשנתון 2016? או בעיקר לשנתונים המוקדמים של הדיסקו 4?
לא דיסקו אבל באותה גטגוריה כנראה, ריינג' רובר עם אותו מנוע נישבר קראנק בעליות לירושלים, עדיין אני חושב לדעתי שהבעיה העיקרית היא בשגרת טיפולים של היצרן נטו מטעמי שיווק, להחליף שמן כל 26k ק"מ ברכב דיזל זה לא בריא בכלל ורכב עם 70k ק"מ בערך שביצע אולי 2 טיפולים בכל חייו פה קבור הכלב כנראה.