מדובר במערכת פתוחה, מיכל העודפים לא בלחץ. סתם חתיכת פלסטיק עם צינור ופקק (שגם הם הוחלפו אצלי..)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
מדובר במערכת פתוחה, מיכל העודפים לא בלחץ. סתם חתיכת פלסטיק עם צינור ופקק (שגם הם הוחלפו אצלי..)
בדקת בחיבורי צנרת לפלאנגים?
האיבוד משם יכול להיט איטי ורציף כשהמנוע עובד.
הסימן הוא צבע של נוזל קירור יבש בחיבור צינור גומי עם המתכת.
אם הרכב לא מתחמם, ואתה בטוח שהמערכת קירור תקינה, הייתי מחפש את הסדק שערה במיכל כשהוא חם- חפש סימני לחות חיצוניים על המיכל, ובמקביל בוקר מה קצב ירידת מפלס כדי שבינתיים תקבע לך לוז שגרת בדיקת גובה נוזל.
יש והיו לנו לא מעט רכבים מסוגים שונים עם מיכל עיבוי במערכת פתוחה שנדרש היה מידי פעם להוסיף נוזל למיכל.
כמו שאני בודק שמן מידי פעם, אז בודקים גם מפלס נוזל קירור.
Slowly..
יש במנועי M1X פלאנג׳ מים תחתון שנוטה להירקב, צינור המים התחתון מתחבר אליו.
אצלי טרם החלפתי אותו (לא רואים סימני נזילה בחיבורים, גם שהשתמשתי בפרסטון או הוספתי חומר פלורסנטי למערכת הקירור ובדקתי עם אולטרא סגול..) - נזילה ממנו תשאיר טיפות מתחת לרכב כי אין חלקי מתכת מתחתיו שיגרמו לנוזל להתאדות.
נוזל קירור ממלא את מיכל העודפים כשהוא חם, חוזר ממיכל העודפים לרדיאטור כשהוא מתקרר.
המערכת אינה מערכת פתוחה - המערכת בלחץ, ומיכל העודפים הוא לא חלק מהמערכת אלא כשמו... עודפים. ולכן הוא לא בלחץ.
אסף.
גם לי הייתה תופעה דומה בג'ימני. המשכתי ככה כמה שנים ועשרות אלפי קילומטרים. אחרי שבדיקות לחץ לא מצאו כלום. והחלפתי פקק לרדיאטור. צינורות במערכת. משאבת מים וכבר לא זוכר מה עוד.
הרכב לא התחמם אף פעם. ומים ברדיאטור היו. פשוט מדי פעם מילאתי את המיכל עודפים. ודאגתי לנסוע עם מיכל מי קירור לכל מקרה.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
רק לחזור לספר,
פניתי לאחד המוסכים שאני סומך עליהם, אחד כזה שכבר המליץ לי (ובדיעבד צדק) להשאיר הזעת שמן כזו או אחרת ולא לגעת, כלומר לא מחפש להחליף חצי אוטו על כל תקלה.
מייד כשראה שהרדיאטור בן 12 ועדיין מקורי, המליץ לפרק ולראות.
לפני שפרק עשה לרכב קר בדיקה לצנרת המים עם משאבת לחץ ולא הורגשה נפילת לחץ במערכת.
אחרי שפרקנו רדיאטור זיהינו מספר מקומות שנראים כאילו נוזלים בקטנה. לטענתו סדקים שמתרחבים תחת חום הם האשם בנזילה.
החלפנו רדיאטור (יש כמה אופציות מ700 ועד 2500 שח, כמה רמות של תחליפים ועד המקורי) שכל אחד יבחר מה שמתאים לו.
אחרי שבועיים ו-2 מיכלי דלק אין שום שינוי במפלס נוזל הקירור, לא במייל עודפים ולא ברדיאטור עצמו.
תופעת לוואי מענינת, המזגן התחיל לקרר משמעותית טוב יותר. לא מבין למה, הרי יש לו רדיאטור משלו לא?
בכל מקרה גם אשתי השאילה את הרכב ושמה לזה לב, בלי שאמרתי לה.
מבחינת טמפ עבודה. בנסיעה עירונית ביום חם עם הרבה עצירות, טמפ המים ירדה מ93-95 ל-88-90. ככה שיש הבדל בפוטנציאל הקירור.
קודם כל תודה על העדכון.
שנית,
כשמערכת הקירור לא תקינה, והרכב עובד יותר חם, נפלט יותר חום על רדיאטור המזגן, ויותר קשה לו.
לעתים, במצבים בהם הרכב ממש מתחמם, האוטו יודע לנתק את המזגן.