תגובה: למה ב- 4x4 High זה מחמם את הגיר והשמן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matikrimerman
רק רציתי להודות על השרשור. התחלנו באחרונה לטייל יותר ובמסלולים כמו נחל רמון, או הצירים אל עין עקב, נסעתי ב4high מתוך מחשבה שזה דווקא מקל על הרכב. עכשיו אני מבין שעדיף להיות ב low.
החלק הראשון של הציר לעין עקב, מכביש הסרפנטינות עד לירידה לצין הוא כן תוואי שאין בעיה לנסוע במצב גבוה, זו דעתי.
מרגע שירדת לצין ומתחילים המעברים היותר איטיים, עד לחניון של המעיין זה יותר מתאים למצב נמוך.
גם בנחל רמון.
זה מדגים איך בציר אחד יש גם וגם.
לא צריך אוטומטית לשלב נמוך, אבל לא להתעצל לשלב כשצריך.
Slowly..
נסעתי ברנגלר JK אוטומטי של חבר בשביל עם עלייה מתונה אך ארוכה, כזו שלא הייתי טורח להוריד ל-low בצ׳רוקי או בויטארה. אחרי 5-10 דקות הופיעה התראה על התחממות של הגיר. הצעתי לחבר להוריד ל- low ולהמשיך לנסוע (הוא רצה לעצור ולתת לגיר להתקרר), תוך דקה ההודעה נעלמה.
איזה מזל שיותר כיף לי עם גיר ידני, לא צריך להתמודד עם השטויות האלו ...
נדב
כמובן שיש פה המון פרמטרים חופשיים כמו איזה מודל ה JK כי המנוע ואולי גיר השתנו, יחסי העברה וגודל צמיג שאינם זהים אף פעם בשני JK ים ... אבל מעולם לא ראיתי תופעה כזו ואני נוסע עם שעון שמראה טמפ גיר מדויקת כל הזמן. גם בנסיעה איטית לאורך זמן ב 1 high לא ראיתי השפעה על טמפ גיר.
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא זוכר איזה שנתון, לא מהחדשים, זה גם היה לפני כמה שנים. למיטב זכרוני היה סטנדרטי לחלוטין.
הנהג היה חדש יחסית (הבן-של..) ומאוד נלחץ מהסיטואציה, לא להרוס לאבא את הג׳יפ ...
המסלול הספציפי היה השביל הירוק שעולה מזנוח לבר-גיורא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
המסלול הספציפי היה השביל הירוק שעולה מזנוח לבר-גיורא.
זו עליה ארוכה ומלאה אבנים שעולים לאט ובזהירות - ברור שצריך לשלב LOW שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
נסעתי ברנגלר JK אוטומטי של חבר בשביל עם עלייה מתונה אך ארוכה, כזו שלא הייתי טורח להוריד ל-low בצ׳רוקי או בויטארה. אחרי 5-10 דקות הופיעה התראה על התחממות של הגיר. הצעתי לחבר להוריד ל- low ולהמשיך לנסוע (הוא רצה לעצור ולתת לגיר להתקרר), תוך דקה ההודעה נעלמה.
איזה מזל שיותר כיף לי עם גיר ידני, לא צריך להתמודד עם השטויות האלו ...
קרה גם לי ב2 רנגלרים שונים וסטנדרטים, ב2 הזדמנויות שונות במעלה עזגד בימים חמים. לדעתי זה בגלל המיגון גיר שמפריע לפיזור חום.
יום חם ומעלה עזגד זו דוגמא קלאסית לעליה לא טכנית שכן דורשת הילוך כוח, רק בשביל לעשות לרכב חיים קלים.
וכן.. בגיר ידני, ברגע ששחרת קלאץ' כבר לא מעניין אותו.
טעות נפוצה לחשוב שגיר ידני איננו סובל כלל מתנאי נהיגה קשים, וזה אומר שילוב ל low כשיש צורך בכך.
גם שמן גיר ידני מתחמם, התופעה תוך כדי זה קושי בשילוב הילוכים(נכנסים קשה), נכון שזה לא עד כדי כך נפוץ אבל זה קורה.
הראשונים להיכנס לשיפוץ גיר(אוטומט או ידני) הם אלה שחושבים שהרכב יכול להתמודד ב high כשבכלל קימת ברכב תיבת העברה ושצריך לשלב low, אחרת סעו על קרוסאובר, גם הוא נוסע בכל מקום בלי low.
אני דוגל בשיטה של better be safe then sorry - אחד השיפורים הראשונים שעשיתי ברנגלר JK אוטו' שנת 2010 שלי היה הוספת קולר לגיר.
חוץ מזה משתדל לנסוע בנמוך כמה שיותר.