הג׳ימני עונה על צרכי היומיום שלכם כמשפחה?
שני ילדים קטנים, עגלה, תיקים... קצת מאתגר, לא?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Printable View
הג׳ימני עונה על צרכי היומיום שלכם כמשפחה?
שני ילדים קטנים, עגלה, תיקים... קצת מאתגר, לא?
אני מניח שסכום של 30 עד 40 אלף שקל אפשר למצוא קרוואן קטן עם אבזור בסיסי.
אבל מה יגרור אותו? להחזיק רכב רק בשביל לגרור יהיה לא כלכלי בעליל.
אם כבר...
אז להחזיק רכב קטן/בינוני למשפחה וליומיום, ורכב שטח גיבור שגם יאפשר לך לזחול על סלעים וגם יגרור את הקרוואן. אגב יכולות זחילה וגרירה אלו שתי תכונות שדורשות מאפיינים דומים.
רגע, הברלינגו שיש לנו שווה משהו? מה אפשר לגרור איתו? מנוע בנזין 1.6 אם אני זוכר נכון.
ומאיזה בחינה לא כלכלי? הוא יבוטח רק בסופשים כשנטייל. מעבר לזה לא יהיה בו שימוש. כל טיפול שנהיה צריכים לעשות לו נעשה לבד בעצמנו.
ואין לי אפשרות לקנות רכב גיבור. כי אין רכבים גיבורים במצב טוב או כמעט טוב במחירים האלה שמשופרים ברמה שאני מחפש. מעבר לגימני הסופר גיבור אך נטול יכולת גרירה שלי. תקן אותי אם אני טועה אבל אין קראוון שאני יכול לגרור איתו נכון? אני לא בקיא בגדלים/משקלים אז אין לי דוגמאות לתת לך.
אבל בוא נניח ואנחנו מדברים על ג'ימני ידני עם יחסי העברה ושאר ירקות, הוא יכול לגרור משהו?
אם כן זה פותר לי את כל הבעיות. קראוון קטן וחמוד לג'ימני שיפרוש לטיולים בלבד. ורכב נוסף ליום יום. איזה סוזוקי אלטו או משהו קטן ומסריח בכיוון הזה..
-
ברלינגו יכול לגרור קרוואן של ארבעה מטר אורך, במשקל של עד 750 ק"ג. זה לא יוסיף לו בריאות, אבל אם תנהגו בסבלנות ובמתינות, תגיעו בשלום ובלי נזקים. זה בכביש. בשטח... אללה מעאק.
גם הג׳ימני יכול לגרור. אבל צריך הרבה סבלנות... וזה גם יעלה בהרבה דלק. אם יש לו יחסי העברה בסרנים והגלגלים לא הוגדלו זה רק יעזור.
אגב, ובעיקר בשביל הסקרנות (כי אני מבין שאתה נעול עליו): איזה שיפורים יש לג׳ימני? יחסי העברה, הגבהה, מידת גלגל, נעילות, מיגון? וכמה הוא שווה?
לדעתי הפתרון עבורך מאוד פשוט .
יורד לערבה לטיול - תשכור צימר ליומיים - יש לך את כל הנוחיות , השטח נמצא מעבר לשער , כלכלית - הרבה יותר זול , ולא צריך לדאוג שיגנבו או תקלות כלשהם בנגרר .
חוץ מזה - לא צריך לדאוג ל- חנייה , טסט , ביטוח , תיקונים , עלות רכישה .
בחו"ל אני מטייל המון עם מוטורהום וממש אוהב את זה ואילו בארץ יש לי סיקס מדוגם ממש כמעט לרמה של מוטורהום - האמת ,פינוקים .
אבל בשביל מספר טיולים בשנה זה יהיה הכי כלכלי וללא כל כאבי הראש .
אילן
לצרכים ולתקציב שהגדרת הנה שני רעיונות מעשיים:
ניתן להפוך את הברלינגו למעין מיני קמפר - יש סירטונים ביוטיוב של אנשים שעשו את את זה כולל מיטה זוגית בפנים מיכלי מים וכו'- בתקציב של 30,000 עד 50,000 זה באמת בר ביצוע.
האפשרות השנייה היא נגרר שטח - יש חברה ישראלית שמכינה כאלו לא יודע מה העלות או בכלל אתה יכול לעשות זאת - לקנות עגלה נגררת ולמתקן אותה ולשפצר אותה לצרכייך, אוהל גג שיורכב נמוך על הנגרר לצורכי השינה וכל יתר האיבזור - מקרר, מיכלי מים, מצברים, ציוד מטבח וכו' בתוך העגלה הנגררת.
אני חייב לסייג- לא יודע מה המישקל של כזו עגלה/ נגרר שטח ואם בג'ימיני אכן יכול לגרור כזה דבר.
- - - Updated - - -
https://youtu.be/N1ho-SVed5Q
הנה סירטון אחד מני רבים על הסבת הברלינגו למיני קמפר
- - - Updated - - -
https://youtu.be/Mg52Y4gg5H4
הנה בניית עשה זאת בעצמך עגלת/ נגרר לשטח
כלכלי זה בטוח לא. אנחנו יוצאים לטייל כמעט כל שבוע. טיולים של 3 ימים היינו עושים לפחות פעם בחודש. לא כולל חגים.איפה, זה ברלינגו של עבודה. אנחנו לא יכולים להסב אותו לכלום אנחנו משתמשים בו, זה של העסק.
אבל אני חושב שאני אתחיל בצעדי תינוק. אני אנסה להשכיר קרוואן. נראה איך נסתדר איתו ואם זה עונה לנו על הצרכים או לא. זה ייתן לי תמונת מצב הכי טובה לדעתי. ומשם אדע בדיוק לאיזה כיוון אני ממשיך.
בגדול קיבלת כבר את כל התשובות אז רק עוד כמה נקודות שלדעתי חשובות ...
קרוואן אפשר להשאיר כולל כל הפריסה, להשאיר שומר ולטייל עם הרכב הגורר.
עם מוטורהום אי אפשר לטייל אלא עם כן זה מוטורהום 4 על 4 . יש בארץ כמה מבנייה עצמית. וגם אז צריך לקפל את כל המחנה כל פעם שרוצים לזוז.
עם קרוואן רגיל אי אפשר לטייל במיוחד בגלל שהוא מאד נמוך ובכל קפל קרקע הכי קטן ייגרם נזק לגחון.
אם הבעיה שלך היא מקום ואין לך בעיה לישון באוהל אז לא נראה לי שאתה צריך קרוואן. תחליף את הג'ימני ברכב 4 על 4 יותר גדול / טנדר , שים לו אוהל גג פלוס אוהל על הקרקע, ציוד מאחורה ותן גז.
אכן קיבלתי מידע רב. אני מודה לכולם שהגיבו פה לעניין. זה צמצם לי משמעותית את קו המחשבה.
בגדול להחליף רכב לא אופציה מסיבות שכבר רשמתי.
תמיד יהיה מישהו באיזור החניון שישמור.
כרגע המחשבה היא בין קראוון קטן נטו לשינה, אוכל וציוד נלווה או נגרר שיותאם לשטח.
אני אתחיל בהשכרת קרוואן ונראה איך אני מסתדר איתו. משם אני כבר אדע להמשיך. בסופו של דבר הניסיון הכי טוב הוא ניסיון מעשי.
מה כושר הגרירה של הג'ימיני? הוא בכלל יכול לגרור קרוואן אפילו קטן?
- - - Updated - - -
לכן חוזר על האופציה השנייה נגרר קטן לשטח יהיה אידאלי לצרכים שלך
לפני שרצים לפתרונות צריך להגדיר את הבעיה.
להבנתי הדלה, לבעיה שלך קוראים במילה אחת- ג'ימני.
מהרגע שתכיר בבעיה- תבין שהפתרונות הרבה יותר פשוטים ממה שאתה חושב.
בכל סופש וחג בדרום תוכל לראות פתרונות פשוטים למדי- משפחות שמטיילות טיולי שטח, כולל שטח קשה פלוס, עם לינת שטח, מדורה ואוכל גורמה. עם רכב מתאים. כל אחד בהתאם ליכולות הכלכליות שלו ויכולת העבודה העצמית על הרכב-
החל מסיקס/סופה, דרך טרופר ודומיו, ועד ניסן פטרול או וואגוניר, להבדיל...
באשר להתנהלות היומיומית שלך- הפתרון ברור. רכב שטח בגודל מתאים שישמש כרכב שני למשפחה, ורכב מיני זול לאישה ליום יום.
כל פתרון אחר יעלה יותר בסופו של יום. וייתן מענה מוגבל על לא סביר.
ואם אני חוזר להגדרת הבעיה- אני מרשה לעצמי להתנסח ככה, כי אני נוסע בסמוראי כבר כמעט 15 שנה...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
יש קראוונים ממש קטנים של חברה איסלנדיתhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e3230b606d.jpg
Sent from my MI 8 SE using Tapatalk
על פניו נשמע שאם תעבור לרכב 7 מקומות שיענה על צרכי העבירות שלך. תוכל באלתורים להכניס בו מזרון ולישון ברכב.
אם אתה מעוניין בעבירות. אז יכול לבוא בחשבון דיפנדר110. לנדקרוזר סדרה 70 ארוך. ואולי גם פראדו נעול כפול.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
בתמונה עם הניגרר זה ג'ימיני חדש שאם אני לא טועה קצת יותר גיבור מבחינת הספק ומומנט מהג'ימיני דור קודם
ונגרר שמיועד להלין במקרה הטוב זוג ממש רזה בלי ציוד.
ושמאוד אוהב להתחבק בלילה.
אני חושב שהכיוון של נגרר שטח עם אוהל נפתח יהיה אחלה כיוון בשבילך. בסגנון שחבר האתר JustDob בנה בשרשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A9%D7%98%D7%97
אפשר להוסיף אלמנטים שיתאימו יותר לחניית קבע, כמו עמודים נשלפים לרשת צל וכו....
אם הגימני יהיה חלש מדי, הברלינגו יוכל לשמש.
או לקנות טנדר ישן (אפילו 2*4) שישמש כגורר כמו שרצית, ולדגם גם אותו כחלק מהמחנה.
(למרות שאני ממש לא מצליח להתחבר לרעיון של לרדת לטיול עם שני רכבים).
קבל קו מחשבה אחר:
אישתך וגם אתה אוהבים את הג׳ימני, כל אחד מסיבותיו. אז למה להפרד ממנו ?
בתוכנית הטיולים החדשה שלך היו ממילא שני רכבים, כלומר שני נהגים ושני ביטוחים.
מצד שני אתה לא מפונק, לדבריך.
אז בנוסף לג׳ימני תקנה לך SUV גדול וישן (נניח:טרופר/פאג׳רו/פראדו/טראנו דיזל ארוך) שיוכל להכיל את כל הציוד שאתה צריך, תתקין עליו אוהל גג אם אתה מתחבר לזה, ויש לך מתכון מנצח גם ליומיום, גם לשטח עם כל החבורה, גם לזחילות שאתה אוהב עם הג׳ימני, וגם עוד רכב גיבוי ליומיום אם יש תקלה בג׳ימני או שסתם יש צורך בעוד רכב למשהו..
נראה לי שבהרכב שציינת ובסוג הטיולים ורמת הפינוק הדרושה, מודל כזה ייתן לך מענה יותר טוב מכל דבר שנגרר ע"י רכב אחר.
אתה מחפש משהו שיסחוב ציוד.
אוקיי.
קח נגרר קטן - לא קרוואן - אורך מטר וחצי (כמו ארגז של טנדר) ומשקל קטן יחסית. תהפוך אותו לנגרר שטח פשוט (קפיצי עלים מעל הסרן) - ושם יהיה לך מקום לכל הציוד + הוא יהיה מספיק קטן וקל כדי להיגרר על ידי הג'ימני. עדיין תוכל לצאת לטיול בשתי מכוניות אבל אם תרצה טיול משפחתי הג'ימני ונגרר זה גם יעבוד.
אסף.
עדכון קטן ומאכזב. ביררתי על נגרר של אחרי. הוא לא מתאים להגרר ע"י גימני.
גם אם אני קונה אחד ריק ומזווד אותו בעצמי. גם אז נאמר לי שתהיה לי בעיה רצינית בשטח במיוחד בשטח האתגרי. מעלות וכדומה, שלא לדבר על זחילות.
לא אמרתי נואש. בסוף אני אמצא פיתרון. אני אנסה להשכיר נגרר מזווג ונראה איך בפועל הוא מתנהג בשטח. בכל זאת אמרו לי שזה לא מתאים לג'ימני בסיסי. אולי יהיה לי קצת יותר מזל..
הרעיון לא היה לפרוש את הנגרר בחניון וללכת לטייל?