הנסיעה הנוכחית שלי 15 קמ לכיוון.... אבל זה ישתנה תוך 3 שנים בערך ואני מתחיל להתכונן לשינוי...
אסף.
Printable View
הנסיעה הנוכחית שלי 15 קמ לכיוון.... אבל זה ישתנה תוך 3 שנים בערך ואני מתחיל להתכונן לשינוי...
אסף.
נולדתי וגרתי בנס צינה שנים רבות ותחושת המחנק והצפיפות העיקה לכן אני בורח משם כמו מאש.
לא מבין איך אנשים מבזבזים 3-4 שעות ערות על חשבון המשפחה, בנסיעה לעבודה ובחזרה, (ולא רק) ועוד קוראים לזה איכות חיים.
ואיך נס ציונה קשור ליבנה?
נס ציונה לא קשורה ליבנה. רק ציינתי עובדה המתייחסת למה שכתב אסף.
אני רוכב על דו"ג כבר 15 שנה , סביב 20.000 ק"מ בשנה - לרוב גוש דן והשרון אבל ביקרתי כבר בכל הארץ עם הקטנוע .
כיום רוכב על פיאג'ו XEVO 250 . ניסיתי כלים קטנים יותר - ממש סכנת נפשות - לא יציב ולא מגיע למהירות התנועה הכללית ( לא בפקק ) .
TMAX של הבן - כלי גדול כבד ומסורבל בפקק , בסוף יום להגיע עייף הביתה ולנסות להניף את הבהמה על ג'ק אמצע - תענוג מפוקפק .
אני גם לא רואה יתרון ממשי בתלת גלגלי - מערכת היגוי כבדה ומסורבלת ועלות כפולה .
לעניין היציבות - צמיגי מישלן בלבד !!!!
לא משוחח בטלפון ברכיבה ולא עסוק בכלום מלבד ריכוז ברכיבה - תזכור - מיצמצת , צפה פגיעה .
החלקה אחת בסיבוב - ובוודאות חשבתי באותו הרגע על משהו אחר ולא הייתי מרוכז מספיק .
באמצע השבוע משתדל להתנייד אך ורק עם הקטנוע !! פשוט עולם אחר .
כמובן קסדה סגורה מלאה !!! לא נפתחת ולא בטיח .
מהבית בכפר סבא לדיזנגוף סנטר למשל לוקח 23 דקות בשעה 0600 בבוקר ואילו בשעה 0800 לוקח עוד דקה או שתיים .
אני לא מאלו שכל רווח בין מכוניות ישר חייב לכבוש , לא עובר על אי תנועה משורטט על הכביש .
לזוגתי יש גם כן רישיון ולעיתים היא "סוחבת" לי את הקטנוע לסידורים .
מבחינתי הרכיבה כיפית וממכרת , אוהב את הרוח בפנים גם בחורף וגם בגשם .
אילן
אני בדיוק באותו סיפור כמוך. רק למרחק קצר יותר וזה משמעותי..
נוסע כל יום מכפר סבא להרצליה פיתוח. 15 קילומטרים. לפני שנתיים בערך נמאס לי מכרתי את הג'ימני ועברתי לתלת גלגלי.
הוצאתי רישיון בגיל 36 ואני מאז רוכב על טריסיטי 125 סמ"ק. ולמרות שמאז פתחו את 531 והנסיעה התקצרה. קשה לי לדמיין אותי חוזר לרכב.
וכמו שכתבו. אחרי שנה הסטטיסטיקה תפסה אותי והתרסקתי. ממש בקטנה אבל היה לי קצת קשה לחזור לרכב. אפילו קניתי רכב שוב. רק שאפילו לראות את הפקקים עושה לי חום והבנתי שאני לא הולך לוותר על הקטנוע..
נוסע ממוגן היטב ועל כביש מהיר ומפחיד מאוד אבל הכל כל כך קל יותר. להגיע בקלות. לחנות בקלות אפילו לתדלק במהירות וקלות.
דרך אגב. רציתי להוציא רישיון גבוה יותר a1. וכבר קבעתי עם המורה ובאותו יום עשיתי את התאונה ובינתיים ירדתי מזה. התהיות יחזרו כשיבוא הזמן להחליף את הקטנוע הנוכחי
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אני אסביר למה 125 עדיף לדעתי.
גם אני רכבתי לא מעט.
כמו פות"ש - מטעמים פרקטיים נטו.
היום כבר לא. למה?
קבלו את זה פשוט וישיר לפרצוף: אני מפחד.
כלומר, אני מת על אופנועים, אבל בישראל זה בעייתי. מילא שזה יקר רצח, זה פשוט מסוכן ביותר.
דו גלגלי מבחינתי זה רק קומיוטר. פתרון תחבורתי נוח, מהיר וחסכוני. בעיקר עירוני. אם אתה מוכן לנהל סיכונים.
טכנית, ברור שקטנוע 250 עדיף על 125
אבל ברור גם ש-500 עדיף על 250
ואולי עדיף כבר ללכת על 750?...
ברור ש.... וברור ש....
עזוב אותך מבזבוזי זמן על קטנועים. לך ישר על היאבוסה. כי מי יודע, אולי יבוא לך לרכב מיבנה לאילת בהרבה פחות משעתיים.
אבל כשהשיקולים הם פרקטיים נטו, והגדרת הצרכים כוללת נסיעה על כביש "בינעירוני" שבשעות המדוברות הוא בתכל'ס מגרש חנייה אחד גדול, אני לא רואה שום סיבה ללכת על הכלי הגדול והיקר יותר. ה"נתיב פלוס" המקולל מאלץ את הדו-גלגליים להשתחל בין טורי המכוניות. וטורי המכוניות האלה אינם ישרים כמו סרגל. כולם עצבניים, כל כמה שניות מישהו גונב ימינה ושמאלה בתקווה לשפר מיקום בשני מטרים. המוני חולמנים בג'יפונים ובמשפחתומטיות, חלקם נדבקים זה לזה, חלקם נדפקים זה בזה. אם אתה לא מרוכז ועירני ב-200%, תוך דקה שתיים איזה פרחה מחומצנת בג'יפון הורגת אותך כי היא מנצלת את הפקק כדי להתאפר ו/או להתעסק בטמבלפון.
אז אתה עירני ונוסע לאט.
בתרחיש כזה, גם בקטנוע, המהירות הממוצעת תהיה סביב 30 קמ"ש במקרה הטוב. בשביל זה 125 סמ"ק מספיק לחלוטין וגם אם הכביש נפתח פתאום לכמה מאות מטרים, הוא יכול להאיץ סבבה לגמרי למהירויות של 70-80 קמ"ש תוך שניות ספורות. את יתרת הקמ"שים הוא יצבור לאט יותר, אבל זה לא צריך להדאיג אותך בכלל. כי 125 טובים כמו ג'וירייד ודומיו נוסעים יותר מ-100 קמ"ש בקלילות. די והותר. באמת.
בנוסף - למי ששיקוליו פרקטיים נטו והנאות רכיבה אינן כלולות, ואולי גם אין לו רשיון מתאים (אבל רשיון נהיגה למכונית יש, מין הסתם), כדי לרכב על 125 נדרש מבחן שליטה בלבד.
לעומתו 250, לך תתחיל ללמוד נהיגה מחדש. תיאוריה, טסט, זיוני מוח. מילא אם אתה רוצה לעבור לאופנועים כי אתה אוהב את זה, אבל סתם ככה כדי להגיע לעבודה וחזרה?...
מישהו שקל / בדק וכו' את האופנועים החשמלים זירו?
יש הבדל משמעותי בביטוח?
הטווח נסבל ליומיומיות?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
רכבתי על אופנועים שנים רבות, על אף שהפרקטיקה ברורה, דע לך כי זו לא שאלה של אם תתרסק, אלא מתי.
אני התרסקתי בסוף בשטח, אבל למרות שאני מאוד רוצה לחזור לרכב בכביש, אני מת מפחד, ממש אזור מלחמה.
נכון שזה במהירות איטית ונכון שכך ואחרת. בסוף זה יגיע, באמת. תמצא פתרון אחר, פחד אלוהים. נשבע.
בהצלחה :)
כבר כתבו כמעט הכל אבל בכל זאת...רכבתי קרוב לשנתיים על MP3 250 רוב הנסיעות היו צפון ת"א - לקריית אריה וצפון ת"א להרצליה פיתוח.
כלומר נסיעות קצרות ונגד הפקקים (קניתי סתם בשביל לגוון)
כן ממליץ על תל"ג בהשוואה לדו"ג, הגלגל השלישי הציל אותי כמה וכמה פעמים מהחלקה וודאית. כשהכביש רטוב (פעמיים בשנה) וכל השליחים, שבימים רגילים רוכבים כמו קמיקאזות, האטו עד כמעט עצירה לפני כל סיבוב, אני המשכתי באותה מהירות.
ועם כל זאת, בכל פעם שהגעתי הביתה, מנסיעות של 8-10 דקות, אמרתי 'הגומל' בלב. מפחיד זה לא מילה.
כשאתה נוסע בין נתיבים אתה מבין שבערך 15% מהנהגים לא עסוקים בנייד וכל השאר כן. הסלולרי הזה זו קללה איומה ואני לא מבין איך לא מכריחים את יצרני הרכב לכלול אפליציה שמשאירה רק את האפשרות לדבר ולנווט בזמן נסיעה.
לסיכום, אם כן אז ללכת על תל"ג אבל האופציה של רכבת+קורקינט נשמעת לי יותר.
ליאור
ללא יודע איך השרשור הזהה ההפך לשרשור קונספירציה של משרד. התחבבורה או ממשהו כזה אבל הנה ה-2 סנט שלי מורחבים.
רכבתי 6 שננים, התחלתי בגיל מאוחר על גוירייד 125 קצת ישן וחבוט אבל נוסע בלי סוף, סוג של סובארו.
גם אותי הפחידו, אין ניסיון, בחורף קר, בקיץ חם וכולי וכולי.
ההתמכרתי. ואחרי שנה בערך עברתי לאופנוע קליל 250 סמ"ק, עולם אחר. החזקתי אותתו חמש שנים ושישים אלף קילומטרים והוא נסע ונסע ונסע...
6.שנים נגמרו בגלל החלפת מקום עבודה שאליו אין פקקים ובקילומטראז שלי רכב קטן היה הרבה יותר משתלם מאופנוע.
לרכב זה כיף, הייתי רוכב בקיץ בחום ובחורף בגשם ונהנה מכל רגע, זו תחושה מדהימה גם שרוכבים למכולת אבל כמו שרשמו לך זה מסוכן, שש שנים נגמרו בשלוש החלקות, אחת בתוך באגז' של אימפרזה ואף אחת מהן לא הורידה אותי מדו גלגלי אבל היום בתור אבא הייתי קונה אופנוע פאן לסופש ואבל לא בטוח שליום יום.
אגב, לגבי עלויות ביטוח, בדוק אופנוע חשמלי, הם אמורים להיות מעולים והביטוח מוזל.
בהצלחה
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לא קונספירציה. אמיתי.
הפקקים יזומים.
קונספירציה זה להאמין שמבקרים כאן חייזרים והממשלות מסתירות את זה.
קונספירציה זה להאמין שרצח רבין היה מזימה של השב"כ/שמעון פרס/רבין עצמו והשד יודע מי
הפקקים היזומים אינם קונספירציה. זו האמת.
התירוצים המגומגמים של בכירי המשרד ההצהרה הנחרצת שלא ייסוגו מהפרוייקט.
ההכרזה שלהם שכדאי שנתרגל.
העיתוי בתקופת גרעון מטורף לקופת המדינה בגלל מערכות בחירות מיותרות.
הם לא טפשים דורון. הם כן מרושעים.
הם לא יתחילו שום פרויקט שלא מכניס כסף לקופה.
אין מקום בעולם שבו מתחילים פרוייקט כזה של נתיבי תחב"צ וקארפול, בלי לתגבר תחבורה ציבורית, אחרת מה הועילו חכמים? זה סתם יוצר פקקים.
אחר כך אתה מבין למה. בישראל הכל עובד הפוך נגד כל הגיון - הם רוצים שיהיו פקקים כי הפקקים מכניסים לקופה ים של כסף. אם כל אחד עומד בפקק עוד שעה וחצי ביום, אפשר לעשות חישוב משוער. המספרים ידהימו אותך.
בנוסף, זה אולי לא קשור - אבל הם מאיטים את התנועה בכוונה כדי להפחית מספר תאונות. "במהירות אפס אין תאונות" טען פעם אחד הגאונים שלהם. זו באמת יציאה מכוננת. כדי להגיע לתובנה הזו לומדים שנים באוניברסיטה..... :rolleyes:אם נעצור את התנועה, יהיו פחות תאונות.....:confused: באמת? אולי. בואו ננסה. אשכרה ככה.
יש מצב שאתה צודק והם אכן טיפשים כמו נעליים בלויות, אבל אני סבור שיותר משהם טפשים, הם מנוולים. כבר שנים אני טוען את זה. אלה אויבי הציבור.
והציבור? כדרכו שותק. כמו שתמיד הוא שתק. ואת זה הם מנצלים יפה-יפה.
דרור זה לא מכוון. זו רשלנות מקצועית נטו.
אין להם יכולת לכוון שום דבר. מדובר בשליפות של דרג מדיני שרוצה להשאיר חותם, שהופכות לביצוע חפיף של הדרג הפקידותי - זה הכל
אסף.
ענק, דרור. ברשותך אני אמשיך את הלוגיקה.
אם אין מכוניות, אין תאונות ושכולם יעברו לסוסים, (סוס מקביל לדו"ג, כרכרה עם שני סוסים למשפחתית, עגלה עם חמור יהיו תחליף ברלינגו וגמל ל 4X4)
רק יהיה צריך לדאוג לניקוי ערימות הגללים בכבישים :D
ולפות"ש,
אני רוכב הרבה שנים על דו"ג בגוש דן. לא מוכן אחרת. בחורף או בקיץ. אבל מהנסיעות המועטות שעשיתי על תלת, הוא הרבה יותר יציב.
לפני כשנה עשיתי סיבוב על הנייקן של ימאהה - חתיכת מכונה מדהימה עם מנוע של חוליגן, ומהצד השני של הסקאלה, יש לך את ה MP3 שממה שאני זוכר ומחוות דעת, הוא מאוד מאוד מוצלח.
לסיכום - אני רוכב על דו"ג וממליץ על כך, תלת הרבה יותר בטוח ושני קורסים של נהיגה מתקדמת + תרגול, בוודאי ישפרו את יכולות הנהיגה והמיומנות.
בברכה,
יוני5
אני חושב שהאידיאולוגיה ההזויה של הסמארקאץ' ממש לא קשורה.
מה מפריע להם שהנתיב-פלוס יפעל רק בזמנים ספציפיים?....
מה מפריע להם שיהיה פתוח בשבתות?....
מה מפריע להם שיהיה פתוח בערב ובלילה?....
מה מפריע להם שדו"גים יוכלו לנסוע בו?.....
אני חושב, שכמו שכתבתי פעם (נדמה לי באיזו כתבה על השקה של ג'יפ בחו"ל) - מה שמפריע להם זה כל ביטוי של חופש.
כל דבר שהוא מותר, מפריע להם ומפחיד אותם, כי אז הם לא שולטים בו. מבחינתם הכל צריך להיות אסור.
הם מעוניינים להכביד את ידם ככל שרק יתאפשר להם. אם הם רק יכלו, כולנו היינו עצורים במחנות מעצר/ריכוז - וסליחה שאני סוטה למחוזות בעייתיים - אבל הניסוי המפורסם שנערך באוניברסיטת סטנפורד בזמנו, מוכיח את זה חד משמעית - תן למישהו את הכוח להשחית, והוא ישתמש בו בחדווה רבה. פשוט כי הוא יכול.
לאור המחמאות שפוזרו כאן לא ממש מזמן על ידי מישהו על אנשי משרד התחבורע - שהם רציניים, "אוזן קשבת" בלהבלהבלה, אני יוצא מנקודת הנחה שהם לא טיפשים עד כדי כך. אפילו הסמרטוטריץ' - משיחי, הזוי, מטורלל, מי שמכיר אותו יעיד שטיפש הוא ממש לא. הוא פשוט סתם עוד פוליטיקאי נכלולי עם אידיאולוגיה משיחית בעייתית. וחוצמזה, תיק התחבורה גם ככה לא מעניין לו את השערה הכי קטנה בזקן. יעשה את הנזקים שלו וחלילה אם תקום כאן ממשלה שהוא יהיה חלק ממנה, ימשיך לעשות נזקים במשרדים נוספים.
מה נשאר? הפקידים. השר הוא איש פוליטי, לא מקצועי, רק חותמת גומי שמתחלפת, בתיאוריה, בכל 4 שנים (כץ ישב שם הרבה יותר זמן, וזה חריג מאוד). הם הדרג המקצועי והמחליט ויש להם חופש פעולה נרחב מאוד - הכוח האמיתי נמצא בידיהם. ואצלם, כמו אצל ה"סוהרים" בסטנפורד, זה בהחלט משחרר החוצה את הרוע. הרשעות. השררה. כי הם יכולים.
והם יכולים - כי אנחנו שותקים.