על מה מדובר ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
זה גם קורה... והרבה. אני אישית דיי נגד.
כי אם יעשו את זה, הגנבים יכנסו בסופ״ש לבסיס ויגנבו את כל הרובים. כשהחיילים יוצאים איתם הבייתה אז נגנב רק אחד פה , אחד שם ...
דילמה ניהולית. לנעול - או להגן על כבוד צה"ל ולהעליב חברים?
נמרוד, אתה פלטת כדור על זקנה? לא.
גם אני לא.
אני מנחש שגם עירא לא פלט.
כי לימדו אותנו לא לשחק בנשק.
ולא היה לנו מק-פורק. ויכולנו להכניס מחסנית בפחות משניה ולדרוך בעוד פחות משניה.
החיילים של היום לא יודעים. הם מפחדים מהצל של עצמם.
היום מלמדים אותם בעיקר לפחד מהנשק.
וממילא בגלל שאסור לעשות איתו כלום, גם כשמולך יש מחבל חי מאוד, אז בשביל מה בכלל לסחוב אותו ולהסתכן בפליטת כדור? הרי לצבא הטכנולוגי הזה אין זמן ותקציב ללמד את חייליו לא לשחק בנשק ולפרוק אותו כמו שצריך אבל לפעמים הם בכל זאת נאלצים לסחוב אותו, אז תוקעים בו מק-פורק, ואז כשפתאום כן צריך אותו, אז מסתבכים עם חתיכת הפלסטיק הכתומה ולא מצליחים להשתמש בנשק הזה. שזה דווקא מצוין כי אוי למי שישתמש. יעשו לו משפט ראווה בתקשורת העולמית בתמיכת שר הבטחון וכל שרשרת הפיקוד הבזויה, מרמטכ"ל עד מ"כ תתחמק מאחריות ותזרוק אותה למטה, לדרגה שמתחת, כמקובל בצבא הסמרטוטים.
לצאת עם הנשק הביתה? מה פתאום, ממילא אסור לך להשתמש בו וגם אם תנסה לא תצליח כי תקוע בו מק-פורק ובכל מקרה הוא ייגנב לך מהבית, כי הגנבים מסתובבים חופשי וכשתתקשר למשטרע תקבל תשובה "מה אתה רוצה שהמשטרה תעשה"...
אז חיילים מסתובבים לא חמושים, קורבן קל לכל צעיר פלסטיני עם קצת אומץ. וכלי הרכב של הפראיירים שעוד באים למילואים, מופקרים מחוץ לבסיס בארץ הבדואים שאין בה ריבון ואין בה חוקים ולא רק המשטרע מפחדת מהפרחחים האלה, גם הצבא מפחד.
ככה זה, נמרוד ועירא.
כשלא מסוגלים ולא רוצים להתמודד עם מחבל, כשמרחמים על האויב בגלל דעה פוליטית, אז פתאום, סתם גנב רכב "נכנס לפרופורציה". אז רואים את זה במצלמה ולא עושים כלום. למה מה יעשו? ואם יעשו, הקודקוד התורן עלול להתנער מהם, כמקובל אצל הברזלנים לאחרונה. ומה זה עסקו של הצבא בכלל, גניבות רכב ממגרשי החנייה שלו?.... הרי זה רכב אזרחי, אף אחד לא הכריח את החייל להגיע איתו. גם אם זה היה רכב צבאי מבצעי לא היו עושים כלום (ועובדה - הבדואים הרימו להם שתי סופות 3 מהסדנא של בה"ד 1 - בית הספר לקצינים, למען השם... מעוז המצויינות, בית היוצר של הקודקודים המשובחים, בני האלים... שם לא שוברים שמירה. ככה שמעתי. ואולי כן?.... לא יודע, לא הייתי שם. אבל עובדה - לקחו שני ג'יפים, חתכו את הגדר ויצאו ובלעה אותם האדמה. הצבא לא עשה כלום עם זה. ממש כמו שלא עשה כלום שפתאום התאדה לו צובר של 150,000 ליטר סולר בביסנ"מ או הבדואי עם חמור ועגלה שרוקן פגזים בקביעות מאחד הבונקרים בבסיס התחמושת ליד מצפה רמון ורק אחרי הפגז ה-3,000 ומשהו מישהו שם לב לחור בגדר....) כי אם יעשו משהו כמו שצריך לעשות, גנב בדואי עלול להיפגע ואז הברזלן האחראי יואשם בנסיון לרצח על רקע גזעני או שינאה לערבים כי בתקשורת מיד יצווחו שידוע שהוא ימני ואוהד בית"ר ושונא ערבים וגם חבר בלה-פמיליה או משהו דומה. אז הכי טוב לא לעשות כלום. כדי לא להסתבך.
בימי מלחמת לבנון הראשונה, כשאתם עוד שיחקתם בחיילי צעצוע מפלסטיק ירוק ורחמים על האויב (ילדים עם RPG) על רקע חילוקי הדעות הפוליטיים רק התחילו לפורר את הצבא מבפנים, קראנו לזה "ראש קטן". לא עושים כלום, לא יוזמים, לא מקבלים החלטות. לא לוקחים אחריות על כלום. בשביל זה יש ברזלן, שהוא יחליט. העיקר לא להסתבך. הענין הוא שגם הברזלן לא רוצה להסתבך.
אז כן, בסוף הכל קשור אחד לשני. הכל מסתדר כמו שקדי מרק. כמו פאזל 2000 חלקים. ההפקרות פושה בהכל. ככה זה בצבא שמוטרד מעניינים של קוד אתי. הוא לא רק לא מסוגל לנצח כנופיה עם קלצ'ניקובים, גם עם גנבים פשוטים הוא לא מסוגל ולא רוצה להתמודד.
זהו.
יאללה, שמענו דעה אחת, שמין הסתם גם מגיעה מדעה פוליטית מאוד מסויימת. בלי קשר לדעתי הפוליטית האישית (שאינה מה שאתם חושבים. אבל בעיקר אינה האישיו כאן בכלל) אני כמובן לא מסכים עם אף מילה של עירא אבל דעתו לגיטימית, אני לא מתווכח.
יאללה נמרוד, עכשיו תורך להגן על צבא הסמרטוטים ואולי גם לדחוף דמעה או שתיים על משפחה פלסטינית שמה לעשות, נפגעה בהפצצה כי המטרה היתה אבא שלהם, שהוא מפקד חוליית משגרי רקטות וגם כי ככה זה במלחמות.
נ.ב.
כל זה לא היה אכפת לי, כי אני כבר סיימתי עם הצבא. גם עם המילואים ועם החנייה בצאלים ובעיר הבה"דים, כבר לפני 13 שנה.
אבל יש לי שני חיילים בצבא הזה. ואני סופר-מודאג.