זה לא משנה כל עוד רשום "רשיון נהיגה מתאים b"
השאלה האם שוטר משועמם יכול לעשות בעיות
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Printable View
זה לא משנה כל עוד רשום "רשיון נהיגה מתאים b"
השאלה האם שוטר משועמם יכול לעשות בעיות
הכל יכול להיות והרשות נתונה... אם זה סוג השאלות שמטרידות את החבר, קשר אותו ישירות לברלי ותחסוך לשרת המסכן של ג'יפולוג כמה אלפי ביטים.
ברלי. אל תוותר לו.
אישית מציק לי ש15-19 אנשים שונים לא טרחו לתקן את הבולשיט הזה של המידת צמיגים...
תמונות כאלו גורמות לאדם לחשוב על חזרה בתשובה.
אסף.
אצלי בטנדר סמוראי מופיע - הנעה 4X2 , בכדי לשנות יש צורך לבקר בעמדה 1 .......
הרכב נוסע כך ועובר טסט כבר שנים - למה להעיר מתים - הם יעוררו את כל השכונה .
אילן
נ.ב. - אני יד 15 ( כבר 12 שנה בבעלותי ) על הסיקס שלי , ורכשתי אותו מדוגם ומפונפן .
כיום הסיקס משופץ ( הכל עבודה עצמית ) מהיסוד .
לא החליפו מידות צמיגים מכיוון שאפשר רק בעמדה 1...
כמה פעמים ניסו לשנות בטסטים וזה לא נתן להם, והטסטר אמר שזה אולי בגלל שזה רכב אספנות. מצד שני הם מודעים לעניין הצמיגים ואני גם מגיע עם אישור הייצרן ולכן בדרך כלל לא עושים בעיות
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
נו באמת.
לא מתייחסים לזה בכלל.
מה שחשוב זה סוג רשיון הנהיגה הדרוש, מס' המנוע ודגם המנוע.
משקל כולל מותר/נפח מנוע - בחלק מהרשיונות הישנים זו היתה אותה רובריקה. הנפח באמת 4,229 סמ"ק. זה נכון.
תבדוק שרשום ברשיון שההנעה היא 4X4. כי כמו שאילן ציין, טעות הקלדה של פקידה מטומטמת במשרד הרישוי (והן מטומטמות, שלא נדע) יכולה להכניס לצרות צרורות. וזה כדי שלא יתחכם איתך איזה בוחן מטומטם באמת וידרוש להסיר סרן קדמי... תאמין לי, היו דברים מעולם....
צמיגים - 10/15 זו מידה ישנה של צמיגי אליאנס שהיו מידה אופציונלית מקורית מהיצרן בשנות ה-80. המידה הזו מקבילה אחד לאחד ל-31/10.5R15 של היום. צירפו לך כאן את הצילום של המסמך הרלוונטי מאליאנס וישנו לך את זה ברשיון. לא בעיה בכלל.
אלה הדברים שבודקים בטסט או בבדיקת רשיון על ידי שוטר/בוחן. זה הכל. הכל בסדר.
לגבי מיכל העודפים,
למיטב זכרוני גם סובארו 1600 של שנות ה80 90 הייתה ללא מיכל עודפים,
מהר מאוד מגלים שחסר מעט מים באופן קבוע, וזהו.
המעט הזה, הוא מה שיוצא החוצה אחרי המילוי, ופשוט אין לו מאיפה לחזור, אבל לא ייצא עוד ועוד ועוד, אלא יוצא פעם אחת בהתחממות הראשונה לטמפ עבודה.
אם המנוע מנפח ויוצאים מים כל הזמן, גם מיכל עודפים לא באמת יעזור.
וגם אם החלטת להוסיף מיכל עודפים, יש לשים לב שהפקק ברדיאטור הוא כזה שמאפשר למים לחזור פנימה בתהליך התקררות הרדיאטור,
וכמובן, שהצינורית הפנימית במיכל העודפים מגיעה כמעט עד התחתית אחרת לא תהיה שאיבה יעילה של מים חזרה. (נוצר מעט ואקום בראדיאטור כשהטמפרטורה יורדת והמים נשאבים חזרה ממיכל העודפים דרך פתח מיוחד בפקק)
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
נושא מיכל העודפים סגור אין טעם להתייחס אליו יותר - יוזמן מיכל חדש ולו רק לטובת נושא אורך הנשימה במקרה של נזילה. אני רק רוצה שהבחור יסתכל על איזור ההתקנה שלו ולראות שהכל פנוי שם - אני רק לא יודע איפה זה ממוקם ברכב ולא מוצא תמונה.
נושא הצמיגים
אילן, אני לא יודע איך להגיב לך... אתה מתאר לכאורה מקרה לא קשור, ברשיון הרכב מופיע 4X4.
הכל היה בסדר עד ש moutzi כתב שאפשר להחליף מידה רק בעמדה 1. הרוב פה אומר שאפשר בכל מכון, השאלה מי צודק...
עדיין מחפשים המלצה למכון שפוי באיזור רחובות נס ציונה והסביבה. המכון הבעייתי היה ביהוד, לא רק נושא הצמיגים עלה שם, נראה אולי שיש להם בעיה בגלגלות הברקסים, הרכב נכשל בבדיקה אבל משקל הסרן בבדיקות משתנה מאוד בין בדיקה לבדיקה.
מיכל העודפים ממוקם בתא מנוע, צד נהג בין קיר האש לכנף.
שם גם יושב המיכל למתזים ומתחת מודול ההצתה המקורי (אם עדין יש אותו)
וממש למטה יש את המיכל למיחזור אידי דלק (אבל רוב הסיכוים שהוא לא שם).
אלירן... אני יודע שזה לא קשור לשאלות הדיון אבל אני חייב לשאול.... זה 'רכב להוצאות רכב'??
אסף.
אני רוצה לחדד את נושא מיכל העודפים במקרה של תקלה במערכת הקירור, אפשר להפריד לשרשור נפרד אם בא לכם.
לדעתי, ולמיטב הבנתי, אם יש לך נזילה בצינור או חור ברדיאטור או בעיית אטם ראש, אז לא ייווצר ואקום וגם 40 ליטר במיכל עודפים לא יעזרו לך,כי הם פשוט לא יישאבו משם.
אבל... תתקין, אם זה עושה לך טוב...
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אני אומר שלפעמים מופיעים רישומים מוזרים ברישיון הרכב , ולאף אחד ( למזלנו - גם למכון הרישוי ) זה לא ממש מפריע .
אבל - אם אתה מנסה לתקן את הרשום - צפה פגיעה , לרוב לעמדה מ"ס 1 ומשם - לך תדע .
רשום משקל כולל של מעל ארבעה טון - מצריך רישיון ג' , אך אם מופיע - רשאי לנהוג רישיון ב' אל תעורר מתים .
אילן
ז"א אתה אומר שאם הוא ישאל על א' יתקעו לו את ב' בגרון. את זה אני יכול להבין כסיבה שלא לתקן את המעוות הספציפי הזה וללכת כל פעם עם המסמך.
אסף - אם אני מבין נכון אז - לא. הבחור בכלל עובד קבלן, לא זכאי לכלום.
לגבי הנסיון שלי במערכת קירור שכזו - אם יש נזילה יחסית חלשה ולא פיצוץ - יש וואקום.
אגב חיצונית הרכב יפיפה - לפחות בתמונות, במיוחד אחרי שהוא הסיר ממנו שנים של מודה שנות ה90 - בול בר וכו, לצערי עדיין יש עליו יותר מדי ניקל. מקווה שבימים הקרובים אעיף בו מבט יסודי שהכל יחסית תקין ונצא לטיול שטח קלב ואולי נשחרר תמונות.
תודה לכולם עד עכשיו.
למיטב ידיעתי כל מכון רישוי יכול לשנות מידת צמיגים ברכב שהוא לא מסחרי.
אסף.
הבחור מוזמן להגיע אלי ויקבל שיעור ( די ארוך ) על סיקסים .
נמצא באמצע השבוע בקריית אריה וסופשי''ם - בשטח או כפר סבא .
אילן - 050-5249686
תעשו טיול בכורה למפגש ג'יפולוג.
ישתה הרבה ויסקי ויקבל הרבה עצות וחפירות בנושא ג'יפים בכלל וסיקסים בפרט.
אילן תודה העברתי לו את ההודעה.
אני לא חושב שלקפוא במדבר בלילה זה סיפתח טוב לעולם השטח... שיתחיל כרגע ברבע/חצאי ימים ויבנה אמון מסויים בכלי
שיירשם לפורום, יתחיל לספוג קצת הווי שטח וציניות התרגיל מחשל...
נשלח מהנייד
אני חושב שבשלב זה עדיף שאהיה המתווך...