דיברתי עם Yuvalby
מבחינתי:
א.הוא לא קיבל אבחון כמו שצריך
ב.אני ממש לא בטוח שבעיה במנוע
Printable View
דיברתי עם Yuvalby
מבחינתי:
א.הוא לא קיבל אבחון כמו שצריך
ב.אני ממש לא בטוח שבעיה במנוע
[QUOTE=asypeer;872085]מנוע ליאנה קומפלט מפירוק זה 3-4 למוסך ועם העבודה 6-7 ללקוח.
בגלל שמראש לא מדובר על רכב מהיר אז הרבה כבר מתקדמים ל1.6 בהזדמנות זו (נשים את נושא החוקיות בצד, פתיר)
פחות עבודות חוץ למוסך וגם נשאר בלוק מנוע ששווה משהו למישהו ואולי ראש שעוד אפשר ליישר.
אל מול
ראש מנוע שיעלה 3-4 ללקוח (חלק משולם לחרט, ברגים, אטמים וכו׳) וזה כבר כאב ראש למוסך כי לפעמים גם הבלוק קיבל עיוות שלא תמיד רואים ובמקרים רבים המנוע כבר עם ק״מ מכובד ולא חוזר לעצמו לאחר הטראומה ואז צריך לפתוח שוב כי יש אחריות על חשבון המוסך.
שיקול כלכלי נטו למוסכים שלא רוצים לראות את הלקוח שוב.
מדויק. עניין של עלות תועלת.
אישית, מהפעמים שיצא לי לעשות ראש מנוע ברכבים קודמים, קיבלתי תוצאה לא משהו שרק דחתה את המוות של המנוע. ברור שאם העבודה תעשה כמו שצריך אז זה יחזיק מעמד, פשוט אני לא סומך על זה.
תוסיף לזה שהמנוע הקודם שלי כבר עשה 235K. העדפתי להחליף
תודה לכולם ולגרשון.
בסוף הלכתי למורי והוא אמר שיש סדק קטנטן בראש מנוע שכנראה אפשר לראות רק ברנטגן..
וכאשר הרכב עושה נסיעה ארוכה ומאומצת הוא נפתח ויש יציאה של מים.. בניסיעות קצרות אין שום דבר
לכן בינתיים נראה שנמשיך לסוע ככה עם תשומת לב למים והרכבת מד חום דיגיטאלי לייתר ביטחון..
אולי בהמשך נעשה מנוע.. לא רואה צורך בינתיים
חוצמזה כמו שאמרו לפני. ממש נחמד להגיע למוסך של מורי!
באמת בן אדם טוב!!
הבדל בין בעל מקצוע שמכיר את הרכבים האלה לבין אחד שלא רוצה להתאמץ...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
גם אם ההשערה הזאת נכונה , בכמות האיבוד שאתה מתאר צריך לראות עדויות. אם זה הבדל בין מצב הפלאגים או בכמות הפיח בצילינדר שאליו כביכול בורח הנוזל.
להגיד סדק קטנטן נשמע לא רציני, אפשר להוריד תרמוסטט, לבצע בדיקה בלחץ על מנוע חם ולראות אם בורח או לא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
סדקים טיבם להתרחב ולגדול, ואז יש קריסה קולוסאלית.
בד״כ זה קורה בדיוק ברגע הכי מחורבן, כמו באמצע טיול בנגב מתחת למעלה זובי הכי רחוק מהכביש.
אין סתירה בין הדברים. סדק כנראה שיש ועכשיו פותש צריך להחליט מה לעשות עם זה. אבל לפחות הוא יודע שיש לו תקופת גרייס מסוימת.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
יש סיכוי גדול שאין לך שום סדק אלא בסה"כ פריצה באטם ראש. בכל מקרה יש דרכים לאבחן את זה בלי לנחש.