תגובה: מזל טוב לי - אני חוגג שנה של גמילה מפייסבוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ראשית, ברכותיי.
לעניין עצמו: בניגוד לדעה הנאורה המקובלת, בשבילי הפייסבוק הוא מכרה זהב. אני עוקב אחרי קבוצות שמעניינות אותי, כמו מדע, היסטוריה, אלקטרוניקה, תכנות וכו' ומקבל בדחיפה אייטמים חדשים על דברים שמעניינים אותי.
לגבי השטויות: ככלל אני לא מציע חברות וכשמציעים לי אני מקבל ומיד עושה unfollow.
ניהול כזה מייצר לי כלי מעולה, ברמה כזו שקשה לי בכלל לחשוב על כלים אחרים שווי ערך.
יש מידע הקיים בפייסבוק, ושחסר ביוטיוב ובגוגל, (למעט אפיית עוגות גבינה לפנים כפרות, ובניית ציפורניים מהממות, אחותי....)???
לא זוכר שאי פעם נזקקתי למידע בנושאים שהזכרת ולא מצאתי.
לא אומר שלא...פשוט לא הרגשתי שחסר.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
יש מידע הקיים בפייסבוק, ושחסר ביוטיוב ובגוגל, (למעט אפיית עוגות גבינה לפנים כפרות, ובניית ציפורניים מהממות, אחותי....)???
טל.
בגוגל/טיוב אין את נוחות הפיד.
בסוף, הכל זה ux/ui
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
חלום שלי.
בשונה ממך אני מאלה שיכולים לעשן פעם בכמה חודשים בלי להתמכר אבל הפייסבוק באמת תפס אותי.
אחרי שכמה פעמים מחקתי והחזרתי האפליקציה לטלפון הצלחתי להשתחרר ממנה לגמרי.
עשיתי unfollow להרבה אנשים וקבוצות שלא עניינו אותי או העלו תוכן שלא מצא חן בעיני. זה עזר והיום הפיד שלי הרבה יותר משעמם אך אני עדיין יכול להיכנס לקבוצה ולשאול שאלה ולחפש מידע רלוונטי מהמחשב.
כשהתחלתי לחשוב על פרויקט של בניית וואן מסביב לעולם הצעד הראשון היה לעקוב אחרי פרופילים באינסטגרם של כאלה שכבר עושים את זה, ואז התחלתי להרגיש שכולם יפים יותר, עשירים יותר, עם רכבים חלומיים יותר... ואתה מתחיל להרגיש שמה שיש לך זה לא מספיק. בחודשים האחרונים אני עושה unfollow לפרופילים דומיננטיים אחרי שהתחלתי להרגיש שזה מפריע לי להנות ממה שיש לי. בנתיים לא מצאתי את עצמי מתגעגע לאף אחד מהפרופילים שהסרתי.
כמו שאמיר אמר, זה הכל UX, מה שציינת אלה תופעות ידועות בתחום, יותר כמו הכלים של אנשי יו איקס מעולמות הקוגנציה והפסיכולוגיה כדי לגרום למשתמש להתמכר. הלייק והתגובות זה כלים כדי לייצר feedback loops, שיחזירו אותך לאפליקציה. פיד זה כמו מכונת מזל שבכל פעם שתיכנס תחכה לראות מה ייצא, כל פעם הפתעה חדשה. משם גם מגיעה מחוות ה refresh שאנחנו מכירים באפליקציה של המייל או של הפיד. אתה גולל את האצבע למטה ועוזב ומחכה לראות מה ייצא, מה חדש, מה תקבל.. זה בדיוק התנועה המוכרת של מכונות מזל - ידית של slots machine.
כשאנשים הבינו שהם משתפים יותר מידי וכמות התוכן ירדה, פייסבוק התחילו להקפיץ תוכן שהעלת בעבר והציעו לך לשתף אותו שוב. עוד לייקים, עוד תגובות על תוכן מלפני 5 שנים. כשזה הפסיק לעבוד הם התחילו לייצר סרטונים מטופשים מהתוכן שלך.. ושוב כולם משתפים דברים מהשנה האחרונה או מהעשור האחרון.
הכיף הגדול הוא שבג'יפולוג אין את כל זה. אני רשום עם מייל ישן שאני בקושי בודק, וללא ספק הקצב פה איטי יותר. כמו להשתמש בנוקייה הישן אל מול טלפון חכם :)
אגב יו טיוב הוא גם אויב לא קטן... בעיקר בזה שאני נכנס ללמוד משהו אחד ומוצא את עצמי תקוע שעה וחצי על שטויות חסרות ערך, הם יודעים להמליץ החבר'ה האלה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בגוגל/טיוב אין את נוחות הפיד.
בסוף, הכל זה ux/ui
לא מכיר את המושגים...צטערת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
טל.
המידע קיים ברשת, זה ברור.
ההבדל הוא שבפייסבוק, לאחר שהגדרת נכון את קבוצות העניין שלך, הוא מגיע אליך בדחיפה בלי שתצטרך לחפש, ובמקום מרוכז אחד. החלופה למה שיש לי בפייס היא להיכנס לאתר של מכון וייצמן ולחפש חדשות, ואח"כ לאתר של רשות העתיקות לחפש ישנות ואח"כ לפורום ארדואינו וכן הלאה. אפשרי אבל פחות נוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לא מכיר את המושגים...צטערת.
בהנחה וזו תגובה אמיתית -
מכיר את פעולת הגלילה, עם האצבע בנייד או העכבר במחשב? אז כזה רק שהשרשור אף פעם לא נגמר והתכנים רק מתווספים.
כל הכבוד תומר על ההחלטה והעמידה בה .
יש לי פיסבוק רק שנתיים ומההתחלה אני לא עוקב כמעט אחרי אפאחד , רק קבוצות עם תחומי עניין שאני אוהב וגם שם זה מוגבל .
אף פעם לא הרגשתי צורך לשתף את החיים שלי ובטח לא את הילדים שם .
וכמו שכתבת ,הפיסבוק הזה זו תחרות מזוייפת ובלתי פוסקת של מי עושה יותר, מי מגניב יותר, החיים של מי יותר שווים.
קצת כמו השרשור "הטיול האחרון שלי ושלי ושלי". וזאת בניגוד לאינדקס הטיולים, וטופס העלאת הטיול שהיו יותר פעילים פעם. שם אמנם שיתפתם בטיול שעשיתם, אבל גם תרמתם לקהילה מסלול אופציונלי. כן זה דורש יותר השקעה (כתיבת פסקה או שתיים על אופי הטיול ומסלולו, והעלאת קובץ מסלול, שאם לא הוקלט, אז גם דורש דקירה על המחשב ליצירתו. השקעה, אבל עם רווח בצידה). את רוב הטיולים שלי אני מבסס על מאגר המסלולים שכאן, או באתרים אחרים (ואת השאר על זכרון מימים יפים יותר בהם רק טיילתי, וגם לא על חשבוני :( ).
אגב, גם לי אין מושג מה זה ux/ui.
לשמחתי גוגל יודע הכל. ועוד מעט הוא יגלה לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ראשית, ברכותיי.
לעניין עצמו: בניגוד לדעה הנאורה המקובלת, בשבילי הפייסבוק הוא מכרה זהב. אני עוקב אחרי קבוצות שמעניינות אותי, כמו מדע, היסטוריה, אלקטרוניקה, תכנות וכו' ומקבל בדחיפה אייטמים חדשים על דברים שמעניינים אותי.
לגבי השטויות: ככלל אני לא מציע חברות וכשמציעים לי אני מקבל ומיד עושה unfollow.
ניהול כזה מייצר לי כלי מעולה, ברמה כזו שקשה לי בכלל לחשוב על כלים אחרים שווי ערך.
1+
גם אני מנהל את הפייסבוק לתועלתי
תומר, כמה דברים...
1. הדבר היחיד שהועלת בחייך זה הדברים שכתבת בפייסבוק, זה היה מצחיק , שנון ולי היה כיף לקרא. כלומר, היעוד היחיד שלך בחיים קרס וחזרת להיות שוב חסר תועלת כמו בעבר.
2. האם גם לשרשור הזה אתה נכנס באדיקות כדי לראות מי בעדך ומי נגדך? מי אוהב אותך ומי כנה? אז אולי לא כל כך הבראת...
3. מחקר שנחשפתי אליו בחן אנשים שמאריכים חיים. מתברר ששלושה דברים משותפים להם. הראשון, הם עוסקים בפעילות גופנים. שתיים, הם מוקפים חברים. שלוש, הם צוחקים הרבה. בקיצור תומר, אתה הולך למות! מקווה שיהיה בוטנים בשבעה, זה הכיבוד האולטימטיבי בשבעה של פולנים.
אייל אם אתה צודק אני מתכתב איתך מהקבר. בסך הכל נעים פה.
תומר - הגעת למקום הנכון. בג'יפולוג לא תקבל חיזוקים אלא בראש. מה זה המגילות המביכות האלו??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
1. הדבר היחיד שהועלת בחייך זה הדברים שכתבת בפייסבוק, זה היה מצחיק , שנון ולי היה כיף לקרא. כלומר, היעוד היחיד שלך בחיים קרס וחזרת להיות שוב חסר תועלת כמו בעבר.
+1
אגב, שמח שקראתי את זה ,כל הזמן חשבתי שמחקת אותי מהפייס שלך והצד הפולני שבי נעלב...
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
תומר, כמה דברים...
2. האם גם לשרשור הזה אתה נכנס באדיקות כדי לראות מי בעדך ומי נגדך? מי אוהב אותך ומי כנה? אז אולי לא כל כך הבראת...
3. מחקר שנחשפתי אליו בחן אנשים שמאריכים חיים. מתברר ששלושה דברים משותפים להם. הראשון, הם עוסקים בפעילות גופנים. שתיים, הם מוקפים חברים. שלוש, הם צוחקים הרבה. בקיצור תומר, אתה הולך למות! מקווה שיהיה בוטנים בשבעה, זה הכיבוד האולטימטיבי בשבעה של פולנים.
1. חברי עדיין סבורים שאני כזה. אבל מדובר בחברי האמיתיים, כלומר אלה שמרימים טלפון. או מגדילים לעשות ומטיילים איתי.
2. זה מה שטוב- שלא. לא היתי כאן 24 שעות ואני כאן סתם כי אני בחופש.
3. שוב טעות-
א- אני מחזיק כיום רכב למטרת פאן בלבד. כלומר עושה בכל שבוע מעל 80 קילומטר על אופניים ישנים וטובים.
ב-זו בדיוק הבעיה שעליה דיברתי. בפייסבוק אתה לא מוקף חברים. אלה לא חברים שלך. אלה אנשים שבפועל לא פגשת בחלקם הגדול יותר מפעם בשנה. חברים שלי שותים איתי, מטיילים איתי, מתקשרים אלי.
ג. נכון