זה הכיוון.. וחזרה לשאלה המקורית: איזה קפיצים להביא ?
Printable View
הודעה פרטית
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
נו, ובשביל מה כתבתי כאן ?
אם זה היה טריוויאלי הייתי כבר קונה מזמן ...
זה כי אתה מניח שהסליידר מקביל לריצפה. בפועל הוא בזווית מסויימת ולכן, בפועל הקפיץ יורד יותר בפתיחה מלאה. חוץ מזה, זה אמור לשדרג את הנוחות כי המשחק של הקפיץ הוא קדימה אחורה ולא ברדיוס קבוע סביב ציר. הסטאפ הזה מוסיף גם חוסן מכאני.
- - - Updated - - -
כל קפיץ 2.5" של yj יעשה את העבודה טוב מאוד. אישית ממליץ על אולדמן.
אני גם אוהב את הקפיצים של רוביקון והרבה מחברי הקבוצה של הXJ בארץ נוסעים על קפיצים של רוביקון ומרוצים מאוד.
לעניין המשקל - הצ'ירוקי שלי די רק באופן קבוע והקפיצים קשים.
יצא לי לנסוע כאשר הצ'ירוקי היה עם 5 אנשים ומפוצץ עד אפס מקום בבגאז', הוא פשוט הפך להיות נוח יותר אבל עדיין הקפיצים ממש לא "קרסו" ועבדו יפה מאוד בשטח. - והם לא חדשים במיוחד. - בקיצור אני לא יודע אם הייתי חושש מידי.
עבור צ'ירוקי סטדנרטי, קיט הגבהה של RE של 4.5' מגיע עם קפיצי 3.5' ושאקלים ארוכים.
בכל מקרה תדבר איתי בפרטי, לדעתי נוכל למצוא קפיצי 3.5'/4.5' מחברים שיוכלו להשאיל כדי שתוכל להתרשם/לבדוק התאמה לפני שאתה קונה זוג חדש ויקר.
ההבדל בין 3.5 ל- 4.5 הוא רק בשאקלים ?
הקפיצים בקישור של הסנדק למעלה הם ככל הנראה רוביקון אקספרס 3.5, ודוריאן מוכן לתת לי לבדוק את הקפיצים לפני הקנייה.
כן, ההבדל בין הקיט של ה3.5' ל4.5' של רוביקון אקספרס בצד של העלים הוא השאקלים - ה3.5' משתמש במקוריים.
(בחלק הקידמי ההבדל הוא גדול יותר, ב4.5' כבר מחליפים זרועות עליונות, צינורות בלם, פנאהרד וכו')
מה שכן, בתמונות שהעלת נראה שנקודת החיבור של השאקל לרכב נמוכה ב2-3' מהנקודה המקורית. אמנם השאקל אצלך בזווית רצינית ומפתיע שהוא לא נתקע בתושבת בזמן סגירה, אבל יכול להיות שקפיצי 3.5' יהיו גבוהים מידי בשבילך
מהיכרות שטחית עם הרכב... הרכב במצב המראה.. גם "קל"...
לדעתי ה3.5" יתאים.
בכל מקרה אני בדעתו של אסף
לרכב אמריקאי כזה יש קיט מדף לכל דבר כמעט... אין צורך להמציא את הגלגל.
מהמר אגב שקפיץ של yj לא יתאים כמו שיוני הציע... בורג מירכוז במיקום שונה.
הייתי שם קפיץ מהמדף גבוה/קשה ככל האפשר. מעיף את הסליל... מחזיר לנדנדה מקורית במיקום מקורי.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כבר כתבתי למעלה:
א. אני מעוניין להשאיר את המתלה האחורי גמיש, כמובן בהתאמה למשקל אותו הוא אמור לשאת באופן שוטף
ב. אני לא מעוניין לחתוך ב-"אין-שלדה" כדי להחזיר את הנדנדות למקומן המקורי, וממילא התושבת המקורית כבר לא שם. התושבת הנוכחית נשארת וצריך להתאים את הקפיץ אליה ואל שאר נתוני הרכב.
מכל הסיבוב שאני עשיתי לצירוקי שלי, שכלל גם החלפת עלים לקראת סוף התקופה (דובידסון היו אחלה),
העצה הכי טובה שלי היא שאם יש לך תקציב לזה, תיפטר מהטלאים ותיישר קו עם קיט טוב על כל הרכב. זה מה שהייתי עושה בדיעבד.
אנחנו כמו מהמרים... ...קשה מאוד להחליט מתי להפסיק...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אתה נוסע עמוס לפעמים.
נדב עמוס מאוד כל הזמן.
לא יודע אם אפשר להשליך מקפיצי רוביקון אקספרס 4.5 האחוריים בסופה שלי לקפיץ בצ'רוקי: הם מאוד נוחים, מהלך מתלה מצויין, אבל הם לא אוהבים משקלים.
העמסה של הג'יפ מיישרת אותם. אין לי דרך אחרת לתאר את זה. הם פשוט יורדים. אחרי שנתיים הם עדיין נוחים וגמישים מאוד, אבל איבדו גובה באופן מוחשי. לא יהיה מנוס מעירגול + הוספת עלה
או, סוף סוף תשובות מהסוג שאני מחפש, תודה דרור [emoji846]
אם לא רוביקון אקספרס, אז איזה קפיצים כן יתמודדו טוב עם המשקל לאורך זמן בלי לאבד את הגמישות המצויינת של הרכב ?
וכמובן שנשארת בעינה שאלת מידת האורך/גובה/חוזק של הקפיץ הדרוש, מה שכנראה יזדקק למידה כזו או אחרת של ניסוי ותהייה בגלל השינויים שהרכב עבר.
הרבה יותר פשוט להתאים קפיץ לרכב במשקל קבוע+\-, מאשר לרכב שנוסע ריק/מלא.
נדב,
חוזר על ההמלצה,
תבדוק אורך קפיץ ותבדוק איזה מוצר מסחרי נכנס שם.
יכול להיות שתגלה שרוביקון אקספרס מתאים, והרווחת.
בתושבת שיש לך יש כבר 2 נקודות עיגון ויש מקום לעוד אחת לפחות אם צריך כוונון.
אני המניח שאפשר להשליך מהתכנון המקורי של הצרוקי בכמה משקל אמור הקפיץ המקורי לתמוך, ולראות האם צריך להוסיף עלים.
ככלל אצבע, עלה נוסף (בכל צד) שקול לתוספת נשיאה של כ-75קג.
ועדיף עלה ארוך באורך המאיה, שיאפשר גם נשיאת משקל וגם גמישות.
באולדמן, ההבדל בין MD ל-HD, הוא עוד עלה כזה.
נדב,
אין שום דבר באזור המתלה האחורי אצלך שדומה למשהו שאפשר לקנות מהמדף.
לא הגובה, לא המשקל לא נקודות העיגון ולא התוספת הסלילים מאחורה.
איזה מסקנה תוכל להקיש מתשובה שתקבל כאן?
כל אחד יספר כיצד זה אצלו אבל זה אפילו לא קרוב להיות למה שאצלך.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94