ותוסיף את מה שכתבת הוואטסאפ, ונפרק עוד איזה אמונה שגוייה, ציר 5 לא נמצא בשטח אש.
Printable View
ותוסיף את מה שכתבת הוואטסאפ, ונפרק עוד איזה אמונה שגוייה, ציר 5 לא נמצא בשטח אש.
לפי המפות של שבילנט הציר לא בסמכות הצבא.
אני ממתין לקבל את הצו אלוף שקצין ההגמר מנסה להשיג.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...452a982a3f.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני לא יודע מה המפות מראות אבל כשאני העברתי שם תרגילים ברטוב (אי שם לפני כמעט 20 שנה), כל הר שזיף (מזרחית לציר) היה שטח אש רטוב, עם משפכי ירי לכיוון הר כחל.
אנשים יקרים,
למה הניחושים והספקולציות, מה זה משנה מה עשה כל אחד בשרות הצבאי שלו במליניום הקודם, תראו כמה אנרגיה וכמה זמן , והכל באוויר.
יש דרך, ויש גם סימון שבילים, מי שרוצה לסגור, שיתכבד ויציג למה הוא סוגר.
זה פשוט, וזה החוק.
העובדה שהצבא לא מציג שום מסמך רשמי, אומרת יותר מהכל - מה שקורה שם זה שכונה.
יתרה מזאת, וזה הקטע הכי לא ברור, אמירה שמותר להולכי רגל, אבל אסור לרכב, בכלל לא ברור לי מאיפה הצבא מרשה לעצמו אמירה כזו.
כנראה עיניין של מטרות... קל יותר לפגוע בכלים גדולים...
כנראה גם נתנו להולכי רגל הו"ב בפתיחת ציר בסדר תנועה 2 לפנים ושמירת רווחים...🤣
כמעט כל הציר כבר סלול אספלט...
רק תגידו אם אתם באמת לא מבינים (אז אני אמשיך לנסות להסביר) או שאפשר לעזוב:-(
1- הצבא יכול לסגור שטח לזמן קצוב \ קצר, ע"י צו אלוף , או לזמן ממושך ע"'י צו של הרמטכל.
2- הצבא לא צריך להסביר לי את כל השיקולים שלו, אבל מי שמבקש להכנס לשטח (דרך אגב, החוק מדבר באותה המידה, על מי שנמצא בתוך השטח ומבקש לצאת) , החייל שעוצר אותו (מלהכנס או לצאת) חייב להציג את הצו (שסגר את השטח). וכנ"ל לגבי שער \ מעבר, אם נעלו שער, על השער צריך להיות מוצמד הצו.
3- לגבי המצב בציר 5, אני לא מנחש. כתבתי פה בעבר, בשעתו ניהלתי אתם מס' שיחות-
- הקמבץ אישר לי במפורש שאין צו אלוף (בתוקף) לסגירת השטח, ולכן כל הסגירה \ איסורים \ תשובות של הצבא, נראה לי משהו לא תקין.
- בשעתו, הם אמרו לי שאסור להכנס עם רכב, אבל אמרו שאין בעיה להכנס ברגל וסרבו לפרט מכח מה ומי נתן את הפקודה.
4- עצם העובדה, שכולם פה מנחשים, ומספרים כל מני סיפורי רקע על מה היה פעם.... שהם היו בצבא..... רק מוכיח כמה הנושא לא תקין. לא יכול להיות שאי אפשר לקבל תשובה ברורה, וכל אחד ממציא איזה סיפור \ השערה.
קפיש???
האם זה גם המצב לגבי סגירת השער בדרך לעין ג'ונס? או ששם הכביש גישה הוא בתוך שטח צבאי?
לפני אי-אלו שנים הסגירה ליד נווה-אטיב הייתה בכלל מצד היישוב שנמאס לו מהטיילת, גם זו שעברה דרך בית הקברות.
יכול להיות שבשקט-בשקט זה המצב גם היום?
דורון,
נסיתי להיות ברור, כתבתי מה הצבא אומר (אומרים).
המעבר דרך הבית קברות אכן נסגר עי סוללות עפר ובטונדות, ובטוח שנווה אטיב לא מצטערים.
השער "הרשמי" בגדר, חייב להשאר כי הוא משרת גם את הצבא.
וכן (וזו אחת הסיבות שאני מתעקש על ציר 5) כנראה שיש פה אוסף אינטרסים שמאפשרים את המצב המוזר הזה.
אם אתה מתכוון לשער ביישוב, אז שכח מזה.
זו החלטה לגיטימית של הישוב האם יהיה פתוח.
טעות בידך.
המצב היחידי בו לא רשאים לסגור דרך היא במידה וזו דרך באחריות מעצ ואז זהו ציר תנועה ראשי.
זה בוודאות.
זו גם הסיבה בגללה מותר חוקית לשים שער סגור בכניסה לישוב שהכביש שעובר בו אינו באחריות מעצ כמו ישובים קהילתיים/קיבוצים/מושבים שציר הגישה הוא דרך מקומית.
שים לב לשלטים בכבישי הגישה ״סוף דרך באחריות מעצ״.. זה בדיוק המקרה.
אסור לשים שערים במרחב הציבורי(!)
אין קשר לשלט של מעצ למיטב הבנתי.
בתוך שום חשוב כפרי או עיר מעצ לא אחראיים ועדיין אסור לסגור.
לכן למשל שערי הישוב הראשיים חייבים לאפשר מעבר שוטף לכל דכפין. ( ראה למשל פסק דין ארסוף והוא אינו היחיד).
דרכים חקלאיות פרטיות שהישוב הכשיר והן חלק מהסכם המשבצת מותר לסגור עם מגבלות.
מסופקתני אם זה המקרה ואם מותר לסגור במיוחד לאור החשיבות הציבורית באפשרות גישה למסלול טיול.
בהתחשב בעובדה שהוא פתוח כנראה שגם פרנסי הישוב והצבא מודעים לעניין ומותחים מעט את הסיטואציה במקרי קיצון ובהפעלת שיקול דעת כולנו יכולים להסכים עליו שהוא מאוזן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94