לא בטוח שאתה צודק. גרנד ויטרה חוקית לגמרי עשתה אותו. אמנם לא בחינניות של רוביקון אבל עשתה אותו. לרקסטון יש כפול מומנט, נעילה אחורית, יחסי העברה עדיפים וגלגל 30 לעומת 28.5 של הויטרה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
רקסטון סטנדרטי עולה את זיק וורדית על צמיגים במידה חוקית.... נו באמת, ג'יפולוג הפך לאתר שמתמחה בסרטי מדע בדיוני?
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
בחיים לא. לא הייתי ממליץ לאף אחד לבדוק, זה יכול להיות מסוכן באמת.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תשמע.. יש לעלות בביטחון ויש לעלות תוך אונס רכב שלא בנוי לכך ולא בטוח איך ירגיש לאחר מעשה, תאמין לי שאני מדבר מנסיון, בטיולים האחרונים שלי עם רכב מאותו סגנון עליתי בכל מקום שגדולים ממני עלו, אך עם המון דפיקות לב, וחששות מלהפוך אותו מזון לגמלים במדבר. אז עזוב סרטונים בחוטיוב, אם עבירות ומעלות כמו זיק וורדית בעניין שלך לך על רכב יותר גיבור מרקסטון ודומיו, אינדיאני כלשהו, דיסקברי, אולי פראדו יעשו עבודה בקבוצת ה suv.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
שוב, הרקסטון והויטרה עלו שם בלי יותר מדי דרמה. להגיד לך שזה מתאים? אולי זה באמת לא מתאים. אני בהחלט מסכים שלדחוק רכב עד קצה גבול היכולת זה ההיפך מג'יפאות.
כלל ראשון בג'יפאות - דע את מגבלות הרכב ומגבלות הנהג. זה יחסוך לך 90% מהצרות האפשריות בשטח
אז אני נשאר עם הויטרה כרגע כי הרקסטון לא יספק את מה שחסר לי בויטרה. ואת זיק וורדית אני לא מתכוון לתקל איתה כי למרות שהיא מסוגלת לכך, היא לא בנויה לזה. ממש כמו שפיקנטו יכולה לנסוע ממטולה לאילת על 160 קמש אבל ממש לא בנויה לזה
באמת אתה חושב שאת זה ג"ו או רקסטון עולים בלי דרמה?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...32ab33be33.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...68b530cffd.jpg
הנה, ג.ו נגד מעלה ורדית
https://youtu.be/Ebln38p0nFk
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
אני מקווה שלא אתפס על שידול לדבר עבירה, אבל הפתרון שלי הוא,
סט נוסף של צמיגים וג'נטים במידה שמוסיפה לגרנד ויטרה 99 שלי
3 ס"מ מרווח גחון. פלוס אחיזת צמיג טובה יותר.
רק לפני טיול עבירות קשה, אני לוקח סיכון ומרכיב אותם.
בחנוכה האחרון, הרכבתי אותם לטיול בהר חמרן וזה הרגיש עולם אחר.
רכב זהה לשלי, "נלחם" במקומות שלי לא היה שום קושי.
העלות: רביעיית צמיגים משומשים 2018 במצב מצוין ב-600 ש"ח
צמיג פחות טוב לספייר, 100 ש"ח
ג'נטים, לקחתי מרכב נוסף שאני מחזיק עבור חלקים.
ועוד 100 שקל לפנצ'ריה להרכבה.
אמנם בסרטון רואים גראנד ויטארה עולה את ורדית בלי נזקים, אבל זה לא היה רחוק מהם.. לפחות בנקודה אחת היא היתה גבולית לצביטת צמיג, ובנקודה אחרת לפגיעה בספים. אין ספק שמכוון טוב וקצת מזל תורמים לעבירות [emoji846]
בלי קשר לנושא הדיון, הסקטון הזה מדגיש בצורה קיצונית את ההבדל בטכניקת הנהיגה בין רכב עם גיר ידני לרכב עם גיר אוטומטי. באוטומט (הרבה פעמים) הרכב עוצר לפני כל מכשול/מדרגה/סלע ומתחיל תנועה מחדש אל מול המכשול. בגיר ידני השאיפה היא לא לעצור, ולכן עושים תכנון מוקדם למרחק ארוך יותר ועוברים (בשאיפה) בתנועה רציפה ללא עצירות מיותרות.
https://youtu.be/it9yZx0fjgQ
https://youtu.be/3ZsGSTBTaBA
עכשיו תחשוב שוב אם בכל זאת היית נוסע עם ויטרה חוקית לשם.... והיית מצליח לעלות בלי נזקים... אולי כן, אולי לא...
אני לא הייתי מנסה.
הייתי בורדית לפני חודשיים, היחיד שעלה זה רנגלר נעול כפול על 35", כל השאר לא ניסו ועלו מהמעקף.
אני גם נעול כפול, התקרבתי עד המדרגה הראשונה, ניסיתי פעם אחת, ניסיתי פעם שניה, ירדתי מהרכב וראיתי את המצב, קיפלתי זנב ירדתי רוורס ועליתי מהמעקף.
תנועה רציפה היא עקרון חשוב בעבירות בלי קשר לסוג הגיר.
פועל יוצא של גיר אוטומטי הוא העצירות בגלל החלקת הממיר כשהעומס עולה ולא מעלים סלד בהתאם.
במיוחד כאשר לא נועלים את הגיר בהילוך ראשון אלא נוסעים אמנם ב-Low, אבל ב-D בתיבת הילוכים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בניגוד לכל המקטרגים- כל הכבוד. אין שום פסול בלנסות, ואם עושים את זה לאט, בזהירות, עם בניה והכוונה- זאת ג'יפאות לשמה. הפתיע אותי.
אני דווקא חושב שהורדית לא משתנה יותר מדי. זוויות הצילום יכולות מאוד להטעות, וכנ"ל הפודרה שמייפה בורות בצילום. הזיק לעומת זאת, עובר יישור פעם בכמה שנים, ולדעתי הלא מקצועית בעליל, הסרטון של הרקסטון מהזיק באמת לא מייצג את המצב שלו בד"כ.
למען הסר ספק, ולמען הגילוי הנאות: אני כבר כעשור לא עולה מעלות אלא נוסע מסביב. אפילו אם אלו מעלות שהרכב לא אמור להתרגש מהם.
כשהילדים יגדלו ולא ירצו לבוא יותר לטייל, אולי נחזור ל"טיולי גברים", (למרות שאני בספק, התחבבה עלי צורת הטיולים של לנסוע בנחת ולשתות קפה במקומות יפים. שהרגישים יאטמו אזניים שניה, אני אפילו חוטא במחשבות על לעבור לתה. כנראה עניין של זקנה).
אני מודה לכולם על התגובות. בסוף יש גם עניין של דעות אישיות ואין הכרח להגיע להסכמה מלאה.
הרקסטון רכב מצוין ובכל יכולות אבל אני מתרשם שאינו מסוגל לתת הרבה יותר מויטרה. למרות שעל הנייר הפער ביניהם עצום, בפועל הם מבצעים את אותם מעלות באותה דרגה של חינניות (או היעדרה - כל אחד רואה זאת אחרת)
לכן אני מפנה את מחקרי כעת לכיוון של טנדר משפחתי. אפתח על זה שרשור חדש ואשמח לשמוע דיעות של כולכם.
נתראה בשבילים!
אני לא חושב שהענין הוא אם ויטארה/רקסטון ספציפיים עם נהג מסויים עלו את וורדית/זיק בזמן מסויים.
השאלה היא אם מעלות כמו וורדית וזיק הם מגרש המשחקים של רכבים כאלו שמשודרגים בצורה חוקית - לעניות דעתי התשובה היא לא. אני גם מאמין שרוב הכותבים כאן סבורים כך.
אגב, יש גם סרטונים של סובארו DL עולה את עשוש... זה לא אומר שכל מי שיש לו DL יכול עכשיו להתחיל לטייל בשבילים עד רמה בינונית.
נראה לי שאפשר להגיד שטנדר קשוח יישבר פחות באופי שימוש שאתה מכוון אליו.