ידוע (למרות שגלשת קצת לפרשנות). אבל טוב שעדכנת כאן.
ועדיין, יש לתת הדעת לזה שבני המושבים היום הם השומר החדש.
על כל המשמעויות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
יש ייתרון מסויים בתקציב ממשלה מוגבל.
אני מנחש שעל כל עמותה לא מתוקצבת שאכן תורמת, יש כמה וכמה שקיימות כדי שיוכלו להעביר אליהם תקציבים...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אם זה היה רק למען הבירוקרטיה, ולכאורה כזה פשוט, כנראה שבני המושבים היו עדיין תחת הנוער העובד.
אבל זה דיון שונה לחלוטין, נראה לי שנעזוב אותו...
אני חושב שאפשר לתמצת את זה לשאלה יותר פשוטה.
תקציב האירגון הממוצע בנגיד... ה5 שנים האחרונות, הוא בערך 40 מיליון ?
ראיתם בפועל בשטח שינוי/אימפקט שתואם הוצאה של בערך 200 מיליון שקל ?
האם שנה הבאה כשזה יהפוך ל260 מיליון זה יהיה תואם ? ועוד שנתיים ?
אני חושב שלשומר היה פוש רציני באזור השנה שאני הצטרפתי 2013/2014 (לא הייתי מנכס את הפוש לכישוריי).
ואחרי זה הם נתקעו במקום והם לא משנים את תמונת המצב בשטח ביחס לכמה כסף שזה עולה.
מצד שני, ליד הישוב שלי קמה חוות בודדים חצי חוקית, בבעלות זוג צעיר.
בלי התמיכה של השומר החדש שבאים בונים , שומרים ומעבים נוכחות בשטח הם לא היו יכולים אפילו לצאת מהחווה להתקלח.
באים כל הזמן מלא חברה צעירים מהשומר החדש עם אש ומוטיבציה. מלח הארץ עם מלא כוונות טובות שמזכירות לי קצת את החלוצים.
אולי בגלל שאני היום יותר מבוגר ושיניתי זווית ראיה אבל נדמה לי שמנצלים את כל הטוב הזה שלהם בצורה צינית.
אולי...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז, אני מקווה שאתה לא באמת חושב שמשכורת של 25000 ברוטו זה 'המוון' כסף כמו שכתבת.
אסף.
אני קורא ומתבייש.
לא, לא בשומר החדש. אירגון מבורך, מלח הארץ.
מתבייש שוב במדינה שלי - מדינת ישראל, האויבת מס' 1 של כל אזרח ישראלי באשר הוא, שיצרה כאן מציאות הזויה.
זה 25 כפול 5 לחמישה בכירים.
כן, זה המון לארגון שמגייס תרומות ומפעיל מתנדבים .
לא לעניין לקחת את המתנדבים התמימים והצעירים ולשלוח אותם להתרים את המעגל הקרוב אליהם ולנצל את אי הנעימות שלהם לומר לא.
בכלל נראה לי שהארגון הזה קצת מאבד את הדרך והולך לכיוון לא טוב.
תנועת נוער, שעורי דת , מפריט שרותי מדינה. ועוד.
בסך הכול הארתי את הנושא.
שכל אחד יתחבר במודע לאן שנח לו אבל לפחות לא בתמימות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כתבת:
ויש אפילו שני סמנכ"לים שמרוויחים המוון כסף
ולזה התייחסתי.
קודם כל הם לא מרוויחים הם משתכרים. זו משכורת ולא רווח ואני מניח שאתה מבין את ההבדל.
ואחרי זה - 20 עד 25 אלף שח ברוטו בחודש - זה לא המון כסף בישראל של ימינו. זו משכורת בינונית למנהל בדרג בינוני, משכורת קצת נמוכה למנהל בדרג שלהם. אפילו הייתי אומר שבשכרנכזה יהיה קשה להביא מנהלים ראויים.
אם ארגון התנדבותי צריך מנהלים בשכר? וכמה מנהלים? והאם בכלל מוסרי להתנדב כדי למלא מה שאמור להיות תפקיד של המדינה לדעתך? והאם ערבות ועזרה הדדית הופכים למטבעות עוברים לסוחר? לא לזה התייחסתי וגם אין לי דעה מוצקה בעניין . רק לאותו משפט שציטטתי.
אסף.
יש לנו מטע אבוקדו צעיר, 60 דונם, עדיין לא מניב. רוב העבודה כרגע ידנית, בעיקר עישוב. הטרקטור נכנס לכיסוח רק בין השורות. בשורות עצמן- עבודת יד. לפני שבוע יצר איתי קשר נציג השומר החדש, שאל אם אני צריך ידיים עובדות. ברור, תמיד..
יומיים אחרי, עצר אוטובוס, ירדו ממנו 40 מתנדבים. 40. תדריך קצר והם התחילו לעבוד. שאלתי (עוד קודם) מה להכין לחבר'ה. שום דבר, תביא כמה גריקנים עם מים וכמה מחצלות. באמצע היום הביאו להם חמגשיות, פירות וירקות. החבר'ה האלה עובדים עם חיוך, הכל נעשה בכיף והם עוד אומרים לי תודה. אז הנה לאן הולך (לפחות חלק) מהכסף, להאכיל ולהסיע מאות מתנדבים ביום, כלי עבודה ומה שצריך- חינם זה לא. אני בטוח שיש כאלה שעבורם הארגון שימש גלגל הצלה. הם מדהימים, פשוט כך.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אתה חושב שבגלל שאתה חקלאי מגיע לך שיתנדבו אצלך בעסק חברה צעירים ?
למה שלא יתנדבו גם לבעלי עסקים בעיר?
אני בטוח שרוב העסקים הקטנים במצב כלכלי קשה משלך ואין להם בית פרטי עם נחלה גדולה, עוד כמה בתים מסביב להשכרה ובית בנרחבה ששווים ומכניסים המון כסף ( לא מכוון אישית נגדך אלא להמחיש את הסיטואציה).
וואללה, לדעתי זה ניצול ציני של חברה צעירים.
הייתי מעדיף למשל אם היו מפקיעים את האדמות החקלאיות מכל מי שלא מתפרנס בחקלאות ומקצים אותם להגשמה מחדש של נוער חלוצי כמו אלו.
משאב מדינה שיפריח וישמור עליו במקום כל אלו שנמאס להם מחקלאות ויש לא מעט שישמחו.
סתם דיעה אישית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בראיה עסקית כלכלית אתה צודק, אין הבדל בין עסק חקלאי לכל עסק אחר.
אלא שלתפיסת מובילי השומר החדש ישנו רובד נוסף, עסק חקלאי שלא משתלם כלכלית (לחקלאי החוקי) יפסיק לתפקד ובמקומו יכנס עוסק אחר, אולי חקלאי אולי לא וקרוב לוודאי שבאופן לא חוקי. היות והמדינה נכשלת כישלון חרוץ (דרור)בשמירה על אדמותיה התוצאה היא שטרור ובריונות כנגד חקלאים משתלמים מאוד.
לגבי שיעורי הדת - למיטב הבנתי מדובר בחיבור של הנוער לטקסטים ציוניים, ישראלים וגם יהודיים מגוונים מתוך תפיסה שהם חשובים להבנת החיבור שלנו כעם וכאזרחים למקום הזה. לא מדובר בהדתה מכל סוג שהוא. אם אני לא טועה רוב החברה בהנהגת הארגון הם חילונים.
הם דואגים לעזור לכל חקלאי חוקי שצריך עזרה גם אם לא מדובר ביהודי. רק מתנחלים הם הפלו קצת כשלא רצו לשמור בחוות ביהודה ושומרון בשנים הראשונות, עכשיו לדעתי שומרים גם שם.
ואם כבר להתנדב אז אני מעדיף בארגון כזה ולא במשטרה למשל שזה באחריות עליונה של המדינה.
דודו, מתנדב עצלן
לא אמרת כלום בועז.
ואמרת הרבה.
אולי כדאי שתזכיר איפה אתה גר.
חצי חוקי זה גם חצי לא חוקי. ומה שקצת לא חוקי הוא לגמרי לא חוקי.
לתפישתי הארגון הזה היה צריך להתרחק מדברים כאלו כמו מאש.
העובדה שהוא פעיל גם בזה אומרת הרבה מאוד.
יש לי כמה חברים שמצביעים מרץ ובמקביל מתנדבים בארגון. למיטב ידיעתי, הם לא מודעים לפעילות הנל...
נו בועז...
הדיון שלנו כאן הוא לא סביב פוליטיקה. הוא סביב מהותו ומאפייניו של ארגון השומר החדש.
דעתך או דעתי האישית בעניינים מדיניים ממש לא רלוונטיות.
אבל במידה ולארגון יש אג'נדה פוליטית לא מוצהרת שמיושמת הלכה למעשה בעזרת תרומות ומתנדבים, מן הראוי שמי שמתנדב ותורם יידע את זה.
לשמור על חווה לא חוקית שהשתלטה על שטח מעבר לקו הירוק לא בדיוק עומד בקנה אחד עם תפישת עולמם של מצביעי מרץ, ויותר מזה, עם הרבה מאזרחי ישראל.
אני לא בטוח שזה לגמרי הולם את הערך של שמירה על חקלאות ושטח שהחקלאים קיבלו מהמדינה.
יונתן אתה מכניס אגנדה פוליטית.
לא כתבתי וזה גם לא נכון שהחווה השתלטה על שטח בבלי רשות.
רשמתי שהיא חצי חוקית ואל תתן לזה פרשנות נוסח מרצ וה BDS כי זה לא נכון.
תאר לעצמך שמחר גם החילים מהשומרון יסרבו להגן על הרצועה שיש בה רוב של מרצ.
יש מתנדבים שמאמינים שתפיסת אדמות מדינה גם בשומרון היא המשך החלוציות ואין סיבה שלא יהיה לזה מענה רק בגלל לחץ של קומץ זניח.
ומדובר בניגוד לדעתך באמת בקומץ זניח אך קולני בציבור הישראלי.
תנוח דעתך הם שם ברשות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אוקי.
ייתכן ונתתי פרשנות יתר לדברים שלך. מתנצל.
ועדיין, להבנתי, הארגון הזה קם כדי לסייע לחקלאים לקיים את מה שעבורו הם קיבלו (לזמן מוגבל), ובהתאם לחוק שטח מהמדינה.
וזאת מתוך הכרה שחקלאות מאפשרת אחיזה בקרקע שהיא הבסיס לקיומנו כאן.
בעיני רבים מדובר בערך.
ואני מדגיש- קיבלו בהתאם לחוק.
תפיסת אדמות זה מושג אפור. יש יגידו אפור כהה.
אחיזה בשטח ע"פ חוק זה פחות אפור.
וזה הבדל גדול.
ההשוואה שלך את ארגון השומר החדש לחיילי צהל היא טעות מיסודה.
חיילי צהל נשלחו עי המדינה. אין להם את הפריווילגיה לסרב.
ארגון השומר החדש לא.
וזה בדיוק העניין!
יונתן
אתה הולך לכיוון הפוליטי ולחרמות וזה לא העניין.
השומר החדש נולד לעזור לחקלאים עם עדרי בקר ובהמשך כמו במחאת האוהלים הגיעו עסקנים ויצקו לו תכנים נוספים ומשכורות ומנגנון ותנועת נוער ושעורי דת ועזרה בעישוב אבוקדו במקום שחקלאים יקחו פועלים.
לעצם השומרון שמטריד אותך, רבים מאלו שהרעיון של השומר החדש מלהיב אותם זוכרים מי האוייב של החקלאים ושל האדמות. וזה לא משנה אם הקו הוא כאן או שם - יש באזור כולו מלחמת תרבות ודת.
החווה שלידינו קיבלה התרים כחוק להחזיק את השטח כשטח מרעה.
לטעמי הם מפרשים בשטח את מה שמותר להם באופן מקל והמנגנון בסך הכול עוצם עין ועוזר למתנחלים לעקוף את החוק מימין.
למען האמת זו גם בדיוק הדרך שבה הוקמו רוב הישובים החקלאיים בשנות ה 20-40 של המאה הקודמת שהיום חלקם שכחו את שורשיהם ומתנהגים במוסריות כפולה.
תשאל את החבר שלך מבית שערים איך נקראים השטחים שלו שליד מנשיית זבדה ותחקור למה...
אחר כך תגייס אותם להפגין בכניסה לישוב נגד הכיבוש בעמק...
וגם תוכל אולי להבין חלק מהנזקים שנעשים בשטח לחלקות שעליהם השומר החדש שומר בלי להתנצל אבל הן גם הושגו בחטא
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94