אם מה שמניע אותך זה בעיקר הרצון להתחדש אני לגמרי מזדהה איתך. אבל בתקציב הזה אני מצטרף לדיעות שנאמרו פה. בתקציב הזה תישאר עם המוכר. הלא ידוע יותר בעייתי ויכול לגרור אותך למטה לנקודה שתישאר קירח גם מפה וגם מפה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
אם מה שמניע אותך זה בעיקר הרצון להתחדש אני לגמרי מזדהה איתך. אבל בתקציב הזה אני מצטרף לדיעות שנאמרו פה. בתקציב הזה תישאר עם המוכר. הלא ידוע יותר בעייתי ויכול לגרור אותך למטה לנקודה שתישאר קירח גם מפה וגם מפה
אף אחד לא מבטיח כלום אבל הפאגרו בן 20 ועבר כבר את ה-400 אלף קילומטרים.
רכב צעיר ב-8-10 שנים עם חצי או פחות מכמות הקילומטרים לא יהיה אמין וקל יותר לתחזוקה?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אל תקנה דיזלים מתחת לשנת 2006. המצב מתחיל להיות עגום עם תקנות זיהום האוויר.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אמרו לך כבר אבל אני מחדד גרנד ויטרה 2007-8 עם שיפורים בסיסיים עושה את רוב המעלות הקלאסיים בדרום ותשרת יפה 2+2
נכנסת בתקציב
תוכל למצוא רכב עם 120-140 אלף קמ עם טיפה סבלנות
היא מזדקנת בכבוד
נוחה יותר בעיר לעומת פאג'רו בן 20 או לנד קרוזר בן 15 עם 350 אלף קמ
ככל שתילה השנתון הרכבים האלה מחזיקים פחות קמ..החדישים האלה מתפחלצים ב200 אלף..הרכבים הטיפים של פעם מחזיקים הרבה הרבה יותר. בפחות כסף בשל חוסכון חשמל ואלקטרוניקה
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
לא בעניין של גראנד ויטרה.
תודה
הוסט מתייחס לרכבים מעל 2008
מה מצב המנוע כרגע, זה מה שצריך להוביל אותך לגבי ההערכה האם 400k זה בעייתי או לא.
הוא אצלך 5 שנים, אם היה משהו קריטי כנדוניה מהבעלים הקודמים היית כבר אמור לראות את זה.
אלא אם מטרת השרשור מראש החלפה, אז שים רגע את המספרים על דף.
כמה עולה מנוע(בכוונה מקצין, לא רק משאבת הזרקה, כל המנוע), וכמה עולה גיר?
האם במקרה קטסטרופה, זה הוצאה שאתה יכול לעמוד בה?
ומול זה,
כמה יעלה רכב צעיר יותר+יישור קו+דיגום מחדש+קצת בצד עד שתחליט שאתה באמת סומך על הרכב החדש/ישן.
מה עם ניסאן נבארה ?
החליף את הווינר, שנתון 2008 נכנס בתקציב.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
מטרת השרשור היא אכן לקבל מידע על רכבים שאני רואה בהם פוטנציאל.
מנוע ב-2.8 עולה סדר גודל 15 כולל עבודה אבל יש בעיה להשיג מנועים.
שיפוץ גיר זה רגיל, סדר גודל של 5000-7000
אבל יש מכבר, מזרקים, טורבו, טיימינג וכולם יקרים.
ושוב, אין בעיה עם אחזקה שוטפת אבל אוטו בן 20 שכבר ראה ארבעה בעלים וקרוב לחצי מיליון קילומטר מראה סימנים של עייפות החומר. זה אולי לא משמעותי ברכב לטיולים נטו אבל זה אוטו יומיומי.
לא מעוניין ברקסטון או בנאברה, תודה.
אני חייב לומר לך שאני איתך ואתה צודק.
אין מקום לרכב ישן ומיושן בתור רכב יומיומי אלא במקרים מיוחדים.
ואולי אתה יכול להפוך את זה למקרה המיוחד.
אני לוקח אותך למקום המוגזם שבו אתה שולף את המנוע והגיר מהפג'רו, עושה להם ריענון מלא (אני אפרט אם תרצה), מרענן את הסרן האחורי ואת הדיפרנציאל הקדמי, מחליף את כל החלקים ה'רכים' במתלים, משלים פלסטיקה חסרה ואוטם את הסאן רוף (לא יודע אם יש... אבל הבנת את הכוונה).
זה מכניס אותך להשקעה שהתכוונת להשקיע בקניית רכב אחר שיהיה חדש בעשור אבל מרוט לא פחות וממילא תצטרך ליישר לו קו.
אז יהיה לך הרכב שאתה מכיר, שעונה בול על הצרכים שלך, וגם תוכל לסמוך עליו ברמה הכי גבוהה שיעשה את העבודה יום יום.
ואם הוא שווה היום, נגיד, 20000, גם זה בלחץ - אחרי ריענון כזה הוא לא יהיה שווה יותר.... אבל אתה לא תרשה לעצמך למכור אותו. כן, אתה יכול להכניס את עצמך בכוונה למלכודת הזו והיא מלכודת טובה.
וכשתוכל לפנות 80000 שח נגיד, אז כבר תוכל להתקדם בשנתון משמעותית וגם לרכב שבאמת תרצה ולא לאנדרדוג שתשכנע את עצמך שיהיה מספיק טוב (זוכר את הנסיון שלך לשכנע את העולם שגראנד ויטרה זה דווקא בסדר? ).
ומכאן אני אקח אותך למקום אחר לגמרי. איך אתה עם בנזין? עד כמה צריכת דלק של 6 קמ לליטר תפריע לך?
אסף.
נקודות טובות.
הן נלקחות בחשבון אבל על השאלות הבסיסיות ששאלתי כנראה שלא יודעים לענות.
צריכת דלק של 1:6 משולבת בדגש חזק על עירוני זה בערך מה שיש גם היום אז אנחנו חיים עם זה.
אם היה לי איפה להעמיד רכב שלישי אז לחכות שלוש שנים עם הפאגרו ואז לקחת Suv ישן יותר ולרשום אותו כאספנות ולהעביר אותו לעבודה עצמית היה יכול להיות אופציה.
סתם כדי לתת דומה.
יש ווינר שנת 2009, יד ראשונה עם 66000 ק"מ.
על הנייר נשמע כמו פוטנציאל מדהים.
כמובן שאני לא יודע איך הוא במציאות
על השאלות הבסיסיות שלך - מה שאחרי 2005 - 2006 זה יורו 4. מסילה משותפת. מנועים מכניים נגמרו כבר עם הכניסה ליורו 3 בערך סביב 99-2000, לחלק מהיצרנים זה לקח עד 2002 אבל זהו.
כלומר גם ווינר 2012 נהנה מהמנוע מסילה משותפת של הנבארה.
חלקים יש לכולם. מן הסתם מה שפחות נפוץ בשוק (ווינר / מזדה)יש לו פחות אפשרויות.
אבל אלו רכבי עבודה. כולם עבדו קשה ולא יהיו עם קילומטרז נמוך יותר או במצב טוב יותר מהפג'רו שלך.
אסף.
בנוסף לכל אלה צריך להתרשם בעצמך..
כל אחד יתן פה את דעתו האישית
בסוף אתה זה שתיסע בות
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אה, יש לי מישהו שמחפש למכור סאברבן שיותר קרוב לאספנות מהפג'רו שלך....
מעניין?
אסף.
זה באמת גדול מדי.