מכשירי תנועה הם ארגון צדקה? איזה קטע, איפה תורמים?
שימכרו בכמה שבא להם. זה עסק פרטי וזו זכותם. צאו להם מהכיס. "מרמור גדול בקרב הג'ימנאים"? איפה צ'ה?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Printable View
מכשירי תנועה הם ארגון צדקה? איזה קטע, איפה תורמים?
שימכרו בכמה שבא להם. זה עסק פרטי וזו זכותם. צאו להם מהכיס. "מרמור גדול בקרב הג'ימנאים"? איפה צ'ה?
הרבה ביקוש, מעט היצע, אז אפשר להקפיץ מחיר.
הג'ימני מגיע לישראל גם במפרט מאובזר יחסית. זה מתבטא במחירו המוגזם.
ועדיין, ככל שהוא יקר, רשימת ההמתנה ארוכה-ארוכה ואין כלים במלאי. תזמינו היום ותמתינו חודשים רבים עד למסירה.
המצב דומה בשווקים נוספים. בעיה של כושר ייצור מוגבל יחסית.
אני מניח שלסוזוקי לא תהיה בעיה לדחוף לתוכו מנוע 1 ליטר תלת-צילינדרי מוגדש (כמו זה שבויטארה החדשה) שיחלץ מפחות נפח קצת יותר הספק ומומנט, יסתפק בפחות דלק וייתן ביצועים טובים קצת יותר, אבל אני חושב שלא צריך לשכנע אף אחד שרכב כזה צריך מנוע אטמוספרי פשוט, טיפש ואמין ולא איזו פצצת טכנולוגיה עדינה ורגישה שאולי צורכת קצת פחות דלק ומזהמת טיפה פחות, אבל תדליק לכם צ'ק-אנג'ין כל שני וחמישי בגלל לכלוך/אבק/בוץ/השד יודע מה.
למי שלא התנסה - עם כל החסרונות, בעיקר סביב מידות זעירות ובגאז' שלא קיים שכולם נעוצים ברגולציה יפנית (Kei-car) זה אוטו מקסים ומתוק שמתאהבים בו מיד וממש בא לאכול אותו, עם יכולות מעולות בשטח כבר במצבו הסטנדרטי - והוא הרבה יותר טוב בכביש מהקודם.
ונכון ש-133-145K שקלים זה נורא יקר לאוטו כל כך קטן, אבל בתכל'ס אין לו שום מתחרים ולכן אין שום סיבה הגיונית ליבואן להוריד מחירים. היחיד עם ביצועי שטח דומים או טובים יותר זה רנגלר שהדגם הזול ביותר שלו ("ספורט" קצר) רק מתחיל במחיר כפול ויותר וגם הוא בעל 4 מושבים בלבד וכמעט ללא תא מטען.
אני לא משווה ביניהם, כי אי אפשר להשוות תפוחים לתפוזים - אבל אלה שני רכבי השטח האמיתיים החדשים היחידים בשוק. ולכן אפשר לומר בזהירות, שביחס למחירו, חוויית שטח פר-שקל, ג'ימני הוא רכב השטח החדש הטוב ביותר שנמכר בישראל.
זה ממש לא "חטאו היחיד", לג'ימיני יש עוד כמה חסרונות, וזה שאתה מזהה את חוסר ההתאמה לדעותיך זלזול - בעיה שאתה צריך לפתור לבד.
לא כל אחד יכול להסתפק בגזיה ומחבת כשהוא מטייל לבד+כלב. מי שזה מתאים לו, תפאדל.
אתה קורא אותי לא נכון.
איני טוען שהרכב מתאים לכולם. גם לי הוא כבר לא מתאים עם 3 ילדים. זלזול אני להתייחסות לרכב כאל ג'יפון משולל יכולות רק בגלל שהוא קטן מידות
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
הוא קטן. קבל את זה כעובדת יסוד.
אז מוצאים פתרונות. הוא לא רכב למשפחה, הוא לעולם לא יהיה מרווח כמו פטרול או 110, אבל ניתן לטייל בו בזוג עם הרבה ציוד.
לגבי גודל גלגל.....
ניתן להגדיל גלגלים. הבעיה לא באוטו אלא במדינה העקומה שאנחנו חיים בה.
ומי שאשם אלה רק אנחנו. התארגנות, מחאה, דרישה נחרצת מהפקידונים לשינוי/ביטול התקנות, קצת חסימות כבישים, ואולי דברים היו זזים. אבל ציבור בעלי הרכב הוא הפראייר הקבוע, זה שמנשק את ידו של הפריץ, שותק ומשלם, משלם ושותק. אז המדינה תמשיך לדרוך עליו.
בינתים - זה רכב חדש מהחנות. שלוש שנים לא ייכנס למכון טסטים. אז תגדילו צמיגים ותהנו. מה שנקרא "ניהול סיכונים": קחו בחשבון את הסיכון בזמן תאונה וכו' ולכן סעו בזהירות.
זה משנה, כי זה ניג'וס.
כי מחפשים אותנו. זה אולי לא מעסיק אותך, אבל מדי סופ"ש נערכים מבצעי אכיפה ממוקדים - זה לא רק משרד התחבורע אלא גם המשטרע. עשרות כלי רכב (שטח וספורט) מורדים מהכביש מדי שבוע בגלל "שיפורים".
יש כאלה שמחזיקים סט גלגלים נוסף לכבוד זה. עזוב את ההוצאה, זה ניג'וס נוסף. ואם יש לך שלוש שנים של שקט בלי לבקר אצל סמי וארבעים הבוחנים במערת העליבבא שלו, אז מה הבעיה?.... לא שממש צריך, אבל למי שרוצה, זה יתרון.
רמז: גלגל ה-27' של הג'ימני הוא פחות או יותר הדבר האחרון שמפריע בו. אנשים רוצים להגדיל רק כי זה קטן להם בעין.
MY 2 CENTS
ראשית - מסכים עם דרור שרכב שטח עדיף שיהיה עם מנוע פשוט ולא מוגדש. גם ברנגלר האמריקאים מעדיפים את ה 3.6 האטמוספרי על ה 2 ליטר עם התגבור החשמלי (לא ה 2 ליטר שנמכר בארץ).
שנית - שלושה רכבי שטח נמכרים בארץ ולא 2. הייתי מוסיף לרנגלר ולג'ימני גם את ה G CLASS אם לא מסתכלים על תג המחיר. ה G הקצר (מבחינתי עם גג ברזנט) הוא רכב שטח אמיתי (בתנאי שלא נשארים עם חתך צמיגים 35).
דבר שלישי: בנוגע למקום, לזוג הוא בהחלט מספיק אם מקפלים את הכיסא האחורי. תמיד יש אפשרות לגגון ועוד מנשא שבא מעל לגלגל הרזרבי. זה לא רכב מסעות ולא תוכנן להיות כזה. אבל בהשוואה לקצרים אחרים כמו רנגלר, לנדקרוזר, ויטארה וישנים יותר כנו טראנו פאג'רו ועוד, הוא לא כל כך נורא.
במחיר שלו, אין לו מתחרים בארץ. גם אם יכלו למכור אותו ב 20K פחות ועדיין להרוויח יפה, המחיר הנוכחי משקף מחיר שלדעת היבואן (ובדיעבד הוא צדק) יביא למכירת כל המלאי בשוק עם מלאי מוגבל.
הפתרון ליבואן חזיר או יבואן שמביא רכבים משונמכים הוא יבוא עצמי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הרבה מאוד רכבים מיובאים ארצה עם מפרטים משונמכים או גרסאות חלשות או גם וגם.
חלק מזה זה חזירות של היבואן וחלק זה חזירות של המדינה וחלק זה נתח השוק העצום של שוק הליסינג שמעדיף גרסאות זולות ופשוטות ובסופו של דבר השוק הישראלי התקבע כבר ככזה שצורך הרבה מכוניות בגרסאות הזולות שלהן.
לעיתים יש גם אופציה לגרסא חזקה/משודרגת אלא שהרבה פעמים מה שאנחנו קוראים משודרג נחשב כסטנדרט בארצות אחרות
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
טוב,
אחרי שקיטרנו על החזירות ועל הפוליטיקה, אנו עדיין עומדים עם רשימת המתנה עד יוני, אז כנראה זו לא חבילה כזו דפוקה, במחיר של קרוסאובר מסורס.
דיברתי אתמול עם מנהל המותג על 5-דלתות, הם לא יודעים על זה כלום, וגם יהיו בעיות תקינה כמפורט מעלה.
הפסקת המכירות באירופה לא נוגעת לנו (כי אנחנו לא בספירה האירופאית של זיהום אוויר / ליצרן) אז זה דווקא עשוי לעזור לנו, לקבל יותר ג'ימנים, מכפי שעד עכשיו
- - - Updated - - -
ובסופו של דבר, ככל שיירכשו בארץ יותר ג'ימנים שיטיילו בסמטאות העיר, ככה יגדל היצע המשומשים עבורנו, עכברי שטח מאותגרי תקציב
ניר, האם ביבוא אישי, יש הבדל בעלות הביטוח של הרכב ביחס לרכב זהה מהיבואן בארץ?