זה הקישור לדעתי:
https://www.ems1.co.il/html5/?_id=12...2073&&SM=12955
Printable View
זה הקישור לדעתי:
https://www.ems1.co.il/html5/?_id=12...2073&&SM=12955
סילברול עדיף לפי מה שמשתמשים במטבחים של מסעדות. שם בכלל לא שוטפים במים. רק משחה.
ותכלס... הם הכי מנוסים...
אסף.
שטיפה במים קרים נועדה קודם כל לעצירת תהליך הכוויה.
כוויה היא תהליך דינאמי, שממשיך גם אחרי סיום החשיפה למקור החום, או המקור הכימי, זו גם אופציה.
כמו שעוצרים בישול של ירקות ע״י טבילה במי קרח, כך חייבים לעצור את הכוויה אחרת היא ממשיכה לבשל את הרקמות בפנים.
שטבחים יבשלו ושבכוויות יטפלו מי שלמד עזרה ראשונה/חובשות וכו.
הרבה הרגלי סבתא רפואיים גורמים יותר נזק מתועלת.
מנסיון עם הג׳ל שצרפתי, עובד מצוין.
מסעדות משקיעות במינימום הנדרש.. וזה חומר לא זול, אבל שווה בזהב כשאתה בפיזדלוך עם ילד סובל, או כוויה בכף יד כולל בין האצבעות בגלל מי פסטה לוהטים עם עמילן..
דורון.. התייחסתי לבפנטן. לא לפד ג'ל (כאלו יש אצלי שניים וצריך לבדוק אם יש להם תוקף).
אסף.
בצבא מאריכים תוקף של הרבה תרופות במעל שנתיים מתאריך אחרון.
זה נעשה אחרי בדיקת מעבדה לאצווה ספציפית, כי בפועל, להרבה תרופות, המשמעות של התוקף הוא יעילות באחוזים של החומר הפעיל.
חברה טובה רוקחת בעירה אישרה את זה, ועדיין, אני מעדיף לרענן חמרי חיטוי לפי התאריך המוטבע.
מה יש בערכה:
קבוע ברכב ערכה קטנה עם תחבושת אישית, חומרי חיטוי וחבישה, AW, מסיכת הנשמה, 2-3 מחטי מזרק, סקלפל, פג אלסטי.
אקמול/אדוויל, מד-חום דיגיטלי, ח.ע., פדים סטריליים לעיניים, מלעכ, כפפות, משולש קיבוע, וסד מאחורי הכיסא האחורי.
לטיולים מצטרפת ערכה מקיפה יותר בעיקר נגד מרפי, כי בפעם שהתלבטנו בקול רם האם לקחת או לא, ולא לקחנו, אז הגענו לתאונה.
סוג של בנדולרה מקופלת עם תאים.
בתוכה:
תחבושות אישיות 3-4, כולל 2 ספוגות בחומר עוצר דימום.
AW גם לגודל ילדים.
תחבושת ״בטן״ כי לפעמים צריך תחבושת גדולה לעטיפת איבר, כמו כף יד שסועה מבקבוק יין שנשבר..
פד אלסטי 2x יש לזה כמה שימושים נוספים מעבר לנקעים, כמו קיבוע ועצירת דימום.
אריזת פדי גזה.
גליל גזה.
סרט הדבקה רפואי של 3M
פביודין, ופולידין, נוזל ומשחה.
סינטומיצין 3%
וזלין לבן.
אימודיום.
אקמול למבוגרים וילדים
סד קיבוע לשברים.
צווארון ריבוע שטוח.
תחבושות כוויות.
ח.ע.
פניסטיל.
דבק רקמות..
טוש עבה שכותב על כל דבר.
פנס ראש.
מלעכ
2-3 משולשים
כפפות.
ו-2 סט לעירוי.
אה, כן. סופרגלו.
אסף.
רק באופן כללי-
לחבישות הסטריליות (פדים, אגדים אלסטים, חבישות מתקדמות ונגד כויות..) ולתרופות (כדורים, משחות, סירופים..) יש תוקף-
פעם בשנה זה לא מספיק- אפשר לשים למעלה, בראש הערכה, פתק עם תאריכי תפוגה.
החבישות הסטריליות פחות עקרוניות בשטח שממד הסטריליות בו לא משהו אבל לפחות נשארות נקיות.
במשחות צריך לקחת בחשבון שככל שהתוקף מתרחק היעילות פוחתת.
בתרופות דרך הפה.. לא הייתי משחקת ולא הייתי ממתינה לפעם בשנה, מה עוד שתנאי האיכסון לא אופטימאליים בעיקר החום והשמש.
והייתי מוסיפה.. ככל שאתה שם יותר ציוד עזרה ראשונה אתה צריך לבדוק יותר דברים- תקינות, תוקף, שלמות אריזה וזה בנוסף לכל שאר הלוגיסטיקה של הטיול..
והכי חשוב.. לראות שלכל מה ששמים יש מישהו שיודע לתפעל בשעת הצורך..
2 פני
הייתי חובש בצבא. ההנחיה הייתה להוסיף 5 שנים לתוקף הכתוב על האריזה באופן גורף. מעבר לזה אבי, שמתהדר בתואר פרופ' לרוקחות גם מוסיף עוד כמה שנים במצפון שקט ללא מעט תרופות.
לגבי כוויות, כפי שדורון כתב. בכל הקשור לכווית קלות בינוניות - ללא חריכה של העור ודימום, הטיפול הכי טוב זה קירור רציף. אידאלית זה מתחת למים זורמים מייד עם התרחשות הכוויה על מנת לעזור לגוף לקרר את האזור ולצמצם ואף למנוע היווצרות של שלפוחיות. באין מיים זורמים זמינים או מוגבלים, קרחון עטוף במגבת יעשה את העבודה, כמה זמן שרק אפשר עד שמפסיק לכאוב (לא מעט זמן) זהירות רק לא ליצור מצב הפוך של כווית קור ממגע ישיר של העור עם קרח. כשהאזור מתחיל להרגע, קרמים למינהם, 1+ לסילברול. מאוד יעיל. זה ממש עושה את ההבדל בין כאב שממשיך בימים שלאחר מכן ושלפוחיות לעומת לקום בבוקר ובקושי לזכור שקרה משהו.
כוויות חמורות עם חריכה של העור ורקמות חשופות, זה אופרה אחרת. הדאגה המרכזית שם זה זיהום של האזור החשוף, בשביל זה קיימים התחבושות היעודיות שנועדו לטפל מקומית ולבודד מזיהומים.
בשונה מכווית קלות בשטח שם אין בעיה להמשיך לטייל כתלות בסף הכאב של הנכווה - כוויות חמורות זה מקרה לפינוי מהשטח.
גילוי נאות: אני מתנדב מד"א לשעבר.
אני, אישית, כנראה לא דוגמא לכלום, אבל מהתגובות שראיתי בשרשור אני שמח שאני לא היחיד....
לי יש 2 תיקים ברכב.
תיק חובש מלא, שמסוגל לתת מענה לאר"ן כולל:
- חוסמי עורקים
- תחבושות אישיות
- בטן
-כוויות
- פעם, שהיה לי איך לרענן - גם אינפוזיה + סט שטיפה ומחטי וונפלון הייתה בנמצא.
זה התיק שאני שמח לא להשתמש בו אף פעם.
תיק נוסף:
- פלסטרים
- פינצטה
- פלסטרים (רגילים ועם ציורים (חשוב מאוד!))
- משחות
- כדורים
התיק הזה, מטבע הדברים, יותר בשימוש ולכן יותר נגיש ושליף.
כל חצי שנה (גם אצלי תזכורת בנייד עושה את העבודה) אני עובר על התיקים ומרענן את מה שצריך.
רק הערה קטנה, בתור אבא לילד עם G6PD:
סילברול (ויכוח ישן נושן בין רופאים/רוקחים שונים) וכנראה עוד הרבה תכשירים/משחות לא תמיד מתאימים לשימוש לכולם.
לילד הפרטי שלך - תעשה מה שאתה רוצה.
כשזה מגיע לילדים של אחרים, חייבים לבדוק היטב לפני שר(ו)צים לעזור.
לגבי וטרינר, כמה שזה נכון.
מזמן, לפני הרבה שנים, חבר וטרינר שסוחב איתו ערכה רצינית לא התבייש לתפור בשטח את הברך של הבן הקטן שלו שנפל ונחתך עמוק מאוד מאבני צור חדות.
כשטיילתי ברגל הייתה לי ערכה די מקיפה, ומודה שהזנחתי עם השנים.
יש המלצה על ערכה מוכנה לקניה ברשת עם כל הדברים החשובים שהוזכרו פה ?
(רמת הכשרה: פצוע מתמיד+ רענוני עזרה ראשונה בעבודה מידי פעם)
יש לי בבית חוסמי עורקים טובים שיתווספו, וכמובן אוסיף ציוד כוויות.
אגב לפי שתי רופאות עור בשני מקרי כוויה שונים, סילברול זה הדבר המיידי הכי טוב מכל התכשירים.
זה ?
https://www.clalit.co.il/he/medical/....aspx?idd=6159
אם כן, אז רשום שדרוש מרשם רופא. איך / איפה אתם קונים את זה ?
לך לרופא משפחה שיתן לך מרשם (בטלפון אפילו).
אצלי מספיק לא להשגיח על הקטן ליותר מחמש דקות. רוב הסיכויים שזה יסתיים במרפאה עם מרשם לסילברול ;)
כמו שאייל אמר, בפעם הראשונה קיבלו משכנים, היה צורך למרוח עוד כמה פעמים וקיבלנו מרשם.
בהמשך ביקשנו מרשם סתם כדי שיהיה עוד אחד בבית וקיבלנו.
ביננו, בגילנו כבר יותר חשוב תכלס שיהיה לנו דיפיברילטור בגיפ מאשר איזה פלסטר או משחה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תחבר שני מצברים במקביל ותן עם האלקטרודה של הרתכת...
יותר פשוט.
לבועז יש רכב על בנזין.
בחוט הצתה עובר כמה? 18,000 וולט?
רק שימו לב שסילברול זה מוצר שמאוד רגיש ל:
1. חום
2. זיהומים - אם לקחתם מקלון ומרחתם, לא לקחת עם אותו אחד שוב מהמשחה. להחליף.
3. ברגע שנפתח תאריך התפוגה של מוגבל בזמן (אני לא זוכר אם שבועיים או חודש).
בגלל מבנה החומר הוא יופי של כר רבייה לכל מיני בקטריות וחיידקים. אבל, זה יופי
של מוצר עם יכולות כמעט פלאיות. וכמו שנכתב קודם לא מתאים לאנשים עם חוסר ב G6PD
(כמו גם פולידין ויוד).