תגובה: בג'יפולוג יודעים הכל: קורונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
כן יודע שכולם כאן ג'יפאים מסוקסים וקורונה (גם הבירה וגם הוירוס לא נוגע להם) אבל בכל זאת לא הייתי מקל ראש ומתנהג כבת יענה.
יש מספיק מידע ברשת וסטטיסטיקות שנותנות מידע דיי אובייקטיבי (ומדאיג).
אז באופן אישי לא מתכוון להתבצר במקלט האטומי שיש לי (מה אין לכם..?) וגם לא מתכוון לבטל הטיסה המתוכננת לסוף החודש לארה"ב לאיסטר ג'יפ ספארי, אבל בהחלט מתכוון לנקוט באמצעי זהירות מינימליים, לא מסיכה (לא יעילה) אבל אשתדל להימנע מלחיצות ידיים, להימנע מקהלים גדולים, לחטא הידיים לעתים תכופות עם ג'ל חיטוי ובמטוס לחטא את המושב וסביבתו עם מגבוני אלכוהול.
אני לא הייתי ממליץ לאף אחד לנסוע למוקדי ההתפרצות הידועים כיום.
לא תועד מקרה של מעבר והדבקה ממשטחים .. אין לך מה לנקות את המושב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אלא אם מישהו התעטש על המשטח שאתה משתמש בו כרגע כמו במטוס..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אלא אם מישהו התעטש על המשטח שאתה משתמש בו כרגע כמו במטוס..
ואז מה שמדביק אותך זה נוזל עצמו של העיטוש שמכיל וירוסים.
אבל מי אתם האנשים שאשכרה נוגעים במדף הזה שיש במטוס ?...
גם אתה מתעטף בניילון הנצמד הזה של המזוודת לפני שאתה עולה למטוס? חשבתי שרק אני.
רלוונטי מתמיד;
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...64c7773ff1.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
תכלס זה הבן אדם האחרון שיעמוד ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לפי מה שקראתי ברשת מגע במשטח שעליו יש את הוירוס זו אחת הדרכים הנפוצות ביותר להידבקות מעבר לאלו המובנות מאליהן כמו מגע ישיר עם אדם נגוע או נוזלי הגוף שלו.
אז בהחלט מתכוון לחטא את המושב וסביבתו במטוס - למרות שלפי מה שראיתי אל על בפעולה יזומה מצידה חיטאה את המטוסים שהגיעו ממוקדי ההתפרצות אבל לא את כל צי המטוסים שלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
לפי מה שקראתי ברשת מגע במשטח שעליו יש את הוירוס זו אחת הדרכים הנפוצות ביותר להידבקות מעבר לאלו המובנות מאליהן כמו מגע ישיר עם אדם נגוע או נוזלי הגוף שלו.
אז בהחלט מתכוון לחטא את המושב וסביבתו במטוס - למרות שלפי מה שראיתי אל על בפעולה יזומה מצידה חיטאה את המטוסים שהגיעו ממוקדי ההתפרצות אבל לא את כל צי המטוסים שלה.
זה מה שאמר מנכ"ל משרד הבריאות היום בבוקר בגלי צה"ל בראיון ..
לא יודע מה יותר אמין, מנכ"ל משרד הבריאות ( דמות חשודה .. בלי ציניות ) או "קראתי ברשת" ... אבל ... זה מה שאני מכיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
כל התשובות כאן:
קצת סדר בכל מה שקשור לקורונה לפי כל הנתונים שאספתי מהתקשורת.
וירוס הקורונה הוא קשה אבל זה כלום, אפילו שפעת יותר קשה ממנו................
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
קטלני אסף....
יותר מהוירוס עצמו
;););););););)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זה מה שאמר מנכ"ל משרד הבריאות היום בבוקר בגלי צה"ל בראיון ..
לא יודע מה יותר אמין, מנכ"ל משרד הבריאות ( דמות חשודה .. בלי ציניות ) או "קראתי ברשת" ... אבל ... זה מה שאני מכיר.
הוא התיחס למשטחים שהתייבשו.
בניגוד לצהבת למשל, שממשיכה לשרוד הרבה זמן מחוץ למארח, גם על משטח יבש, הקורונה חיה זמן קצר מחוץ למארח.
ובגלל שאין לך מושג מתי רסיס המוחטה נחת על המשטח.. רצוי להמנע ממגע במשטחים שפוטנציאלית נחשפו לאנשים רבים או לא ידועים במדיום הפצה טיפוסי שנקרא גם ״תחבורה ציבורית״.
וירוסים (בכללי, לא יודע לגבי קורונה, מניח שדומה), חיים בטיפות קטנות של נוזלי גוף (רוק, נזלת וכו... משיעול ועיטוש או בכלל). הם יכולים לשרוד על משטחים חלקים בין כמה שעות ועד 48 שעות.
דווקא על הידיים שלנו הם שורדים פחות בגלל הפלורה שיש עליהן.
ככל שהמשטח יודע לייבש יותר מהר משך הזמן שאפשר להדבק ממנו יורד.
באופן הפוך ממה שעלולים לחשוב, דווקא בד יותד בטוח ממשטח חלק. המכניזם שמאחורי הטענה הוא שהטיפה נספגת בבד ומגדילה את שטח הפנים לייבוש מהיר יותר.
לגבי הידבקות באוויר (שלא מתרחיף נוזלי גוף), הדיעות חלוקות. כך שאין ידע אמיתי מאומת לגבי הידבקות במטוס שהאוויר שלו עובר סירקולציה.
לגבי המשטחים במטוס- אני נוגע בהם.
וגם בשולחן בפינות אכילה בקניון. :)
אחד הרכבים שלנו בטעות הושאר עם חלונות פתוחים בגשם והפך להיות כר גידול מרשימה למחלות שהאדם טרם מכיר. הבאתי חומר חיטוי שבמקרה גם רשום עליו...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...28aedf0c87.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
לא האמנתי שאגיע לרגע בו בגיפולוג יבקשו חוות דעת רפואית.. ההיתי בטוח שתגידו שעם מספיק בשר מעושן וויסקי הכול עובר ואת מי זה מעניין.
לפותח הנושא: בגדול ובקצרה: מאוד דומה לשפעת מבחינת תסמינים, אך הרבה יותר מדבק משפעת, ובנוסף לזה הסיבוכים הרבה יותר נפוצים משפעת ולכן אחוזי התמותה גבוהים יותר.
בגדול מי שמעל גיל 60 נמצא בסיכון גבוה לפתח סיבוכים (ומעל גיל 80 הסיכון אדיר), או מי שסובל ממחלות רקע, מקבל כימו, סטרואידים, או שאר תרופות ביולוגיות ומדכאות מערכת חיסונית.
אז נכון שרובנו לא נמות מזה, ומקסימום נשב בבית שבועיים עם מחלה דמויות שפעת, אך כל המבוגרים וכל אלה עם מחלות הרקע בהחלט יכולים למות. ופה הפאניקה.
אומרים שבערך 10 אחוז מהאוכלוסיה בישראל מעל גיל 65, תוסיף לזה את כל החולי אסטמה, סכרת שלא מאוזנים וכ'ו תגיע לבערך מליון וחצי איש. במדינה קטנה וצפופה כמו ישראל זה יהיה קטסטרופה ומכאן הפאניקה של כולם, במיוחד לאור מצב מערכת הבריאות שגם ככה בקושי מסתדרת אז תדמיין מה יקרה אם תוסיף למשוואה עוד 1.5 מליון חולים שזקוקים לאשפוז וטיפול איננטסבי.
שלא נגיע לשם. עד אז סעו בדרכים טובות
ואם במערכת הבריאות עסקננו,
אתמול עם גו׳ניור במיון עם חשד לשבר בקרסול (נחת לא טוב במשחק כדורסל). הגענו ב- 19:30 ב- 00:00 אמרו שיקח עוד שעות. לקחתי את הרגליים ועפתי משם.
אין לי מושג על מה אני משלם אלפי שקלים בחודש....
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
The_doctor
לא האמנתי שאגיע לרגע בו בגיפולוג יבקשו חוות דעת רפואית.. ההיתי בטוח שתגידו שעם מספיק בשר מעושן וויסקי הכול עובר ואת מי זה מעניין.
לפותח הנושא: בגדול ובקצרה: מאוד דומה לשפעת מבחינת תסמינים, אך הרבה יותר מדבק משפעת, ובנוסף לזה הסיבוכים הרבה יותר נפוצים משפעת ולכן אחוזי התמותה גבוהים יותר.
בגדול מי שמעל גיל 60 נמצא בסיכון גבוה לפתח סיבוכים (ומעל גיל 80 הסיכון אדיר), או מי שסובל ממחלות רקע, מקבל כימו, סטרואידים, או שאר תרופות ביולוגיות ומדכאות מערכת חיסונית.
אז נכון שרובנו לא נמות מזה, ומקסימום נשב בבית שבועיים עם מחלה דמויות שפעת, אך כל המבוגרים וכל אלה עם מחלות הרקע בהחלט יכולים למות. ופה הפאניקה.
אומרים שבערך 10 אחוז מהאוכלוסיה בישראל מעל גיל 65, תוסיף לזה את כל החולי אסטמה, סכרת שלא מאוזנים וכ'ו תגיע לבערך מליון וחצי איש. במדינה קטנה וצפופה כמו ישראל זה יהיה קטסטרופה ומכאן הפאניקה של כולם, במיוחד לאור מצב מערכת הבריאות שגם ככה בקושי מסתדרת אז תדמיין מה יקרה אם תוסיף למשוואה עוד 1.5 מליון חולים שזקוקים לאשפוז וטיפול איננטסבי.
שלא נגיע לשם. עד אז סעו בדרכים טובות
תוכל לפרט לגבי הסכנה לאסטמתיים?
כל אטסמתי בסיכון כמו אדם בן 80? אסטמה מהילדות? אסטמה קלה? וכו.
רק אני מפנטז על שבועיים בידוד כפוי? אני יכול להתקדם כל כך הרבה עם פרוקיט הסבן שלי בשבועיים, סגור בגראז', ישן על מזרון, חי על בירות וקופסאות שימורים, מבודד מהעבודה, האשה והילדים.
אני כבר הודעתי שאם נגזר עלי בידוד אני מעמיס את הג'יפ, נוסע לאיזו פינה כלואה בין שיטחי אש, שם מסביב שלטי " זהירות קורונה" ודופק את הסיאסטה של החיים שלי.
אישתי בתגובה: תזהר לחטוף בכוונה.
זה נראה הרבה פחות מצחיק כשמגיע למשרד קולגה שחזר לפני 5 ימים מתערוכה בגרמניה שבה היו מלא נציגים מהמזרח ולא חושב שהוא צריך בנסיבות האלו להישאר בבית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה נראה הרבה פחות מצחיק כשמגיע למשרד קולגה שחזר לפני 5 ימים מתערוכה בגרמניה שבה היו מלא נציגים מהמזרח ולא חושב שהוא צריך בנסיבות האלו להישאר בבית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה הוא לא חושב או שמצפים ממנו להשאר בבית על חשבון ימי החופש שלו? אם לא חזר ממדינה שהוכרזה על ידי משרד הבריאות הוא לא יכול להעדר מהעבודה תחת חופשת מחלה. ואם כן אגב, מי שנושא בעלות זה המעסיקים ולא המדינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה הוא לא חושב או שמצפים ממנו להשאר בבית על חשבון ימי החופש שלו? אם לא חזר ממדינה שהוכרזה על ידי משרד הבריאות הוא לא יכול להעדר מהעבודה תחת חופשת מחלה. ואם כן אגב, מי שנושא בעלות זה המעסיקים ולא המדינה.
הרי ברגע שהוא הגיע גירשו אותו הבייתה אז למה לחשוף עוד אנשים לסיכום?
בעידן שלנו כשיש מחשב ואינטרנט זה לא ממש דרמטי אם אדם יעבוד מהבית. לא יגרם למעסיק ברוב המקרים נזק במקצוע שלי... אולי אפילו להיפך.
אנשים לא ממש מפנימים את עקרונות הבידוד ולוקחים סיכון הפצה והדבקה הקלות ראש גדולה מדי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם המעסיק מכיר במצב ומשלם לו על עבודה מהבית גם אם הוא לא מחוייב לפי הנחיות משרד הבריאות, באמת שאין לו מה לחפש בעבודה ושאפו למעסיק.