עמי, נראה לי אסף התכוון אליך והדיפנדר.
Printable View
עמי, נראה לי אסף התכוון אליך והדיפנדר.
זו בדיוק השאלה, אלי או אל הדיפנדר שלי?
או בעצם לשנינו??? :confused:
בכל אופן, עכשיו אני מבין למה הוא בסוף הפסיק כל פרויקט שהוא התחיל בו.... ;)
לבחור עם הטוסון: אין לך נעילת דיפרנציאל. לא קדמית, לא אחורית, ובוודאי שלא מרכזית, כי אין לך דיפרנציאל מרכזי.
מה שכן יש לך זה מצמד בכניסה לדיפרנציאל האחורי שמחבר את הנעת הסרן האחורי לזו של הסרן הקדמי.
טוסון (מהשנים הנדונות) הוא גיפון עם יכולות סבירות.
עם צמיגים מתאימים ושיפורי מתלים (ורצוי גם מיגון גחון) יכול לעשות כל מסלול שגיפונים אחרים (דאסטר, פורסטר ושות) עושים. אולי בפחות אלגנטיות (מערכת בקרת המשיכה פחות אפקטיבית) אבל בהחלט יעשה...
ולפותח השרשור, אם מספק אותך, מדוע אתה מעוניין להחליף?
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה על ההיענות, אני לא מבין הרבה אבל השאלה שלי האם להחליף רכב או לשפר נובעת מכמה סיבות, איכות הנסיעה בשטח, עלויות, בלאי של חלקים של רכב זה מול ג'יפ אמיתי, ואיפה באמת כדאי להשקיע בנוכחי או בג'יפ חדש. יש כמה שיפורים שודאי אפשרי ויש כמה שצריך לבדוק, ואני חוזר ושואל האם להישאר עם הרכב ולשפר בכל צורה אפשרית ובמידה וכן אילו שיפורים כדאי והאם דרך סדנא או לייבא מחול את החלקים ולעשות במוסך שלי באופן שהוא גם ייסדר את האישורים, או לחלופין להחליף לג'יפ רציני שכבר משופר ואם כן האם עדיף דיסקברי 4 או לנדקרוזר או פאג'רו? ומה היתרונות והחסרונות של הרכבים הללו? תודה
מה המטרה בסוף? בלי להבין מה אתה רוצה לעשות עם הרכב - קשה לומר.
אם נבין מה יהיה אופי השימוש, או לחילופין מה אתה רוצה לעשות עם הרכב שלך ולא יכול - יהיה קל יותר לענות.
איפה נתקעת עם הטוסון או חששת לעבור? איפה ראית שמישהו נוסע וידעת שאתה לא יכול?
אסף.
ניכר מהשאלות שיש בלבול מסוים אצלך אבל ההתלבטות היא רלוונטית ואמיתית.
שאלות כמו "מה עדיף" ומה כדאי תלויות בצורך ובהגדרת הדרישות. מה שעדיף לאחד לא בהכרח נכון לאחר, מה שכדאי לי אולי לא כל כך כדאי לך.
לכן אני ממליץ לענות הקצרה על כל השאלות בשאלון שבשרשור הנעוץ, כל יהיה ברור יותר מהו הדרישות שלך והיה קל יותר לעזור לך.
נשלח מהנייד
תודה על ההיענות והזמן שאתם משקיעים להבין איך לעזור, כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב או שלחילופין לר פירטתי מספיק, אז אשתדל קצת יותר להסביר.
אני עם הטוסון כבר 3 שנים ונכון לעכשיו יש לו צמיגי כביש של HANKOOK וגם כל הצמיגים שהיו לי לפני לעולם לא נקרעו או התפנצ'רו וכד' כך שלא עלה בדעתי שכדאי להשקיע בצמיגי שטח עד עתה שהעליתם את הנושא.
יש לי גם נעילת דיפרנציאל מסויימת (כך הם קוראים לזה בספר של החברה שמעביר את הכוח ל-50 קדימה ו-50 אחורה) זה עזר לי מידי פעם בבוץ או בעליות אך על פי רוב אני לא משתמש בו (יש מישהו שטוען שזה לא נעילה ואולי הוא צודק אין לי זמן לבדוק לעומק).
בכל אופן כפי שהגדרתי ואולי אפרט יותר אני נוסע איתו כל יום ביערות 5-10 דקות בכורכר, אבנים, בוץ. ולפעמים עושה נסיעות יותר ארוכות (טיולים) 20-45 דקות לטיול ואז אני עושה גם בוץ יותר קשה, עליות, מדרגות, שלוליות גדולות וכד' מפאת המציאות שצריך לעבור איזה קטע על מנת להמשיך הלאה. פעם אחת בלבד קיבלתי מכה למטה בדרייב שפט ואז הזדחלתי לכביש גררתי ותוקן במוסך ב-150 ש"ח, מעבר לזה לא היו תקיעות אחרות.
המוסכניק שאני מטפל אצלו הוא מומחה בג'יפים והוא עצמו יש לו ג'יפים ועושה טיולי שטח בערך כל סופ"ש והוא מבין הרבה וגם התקין הרבה מערכות של שיפורים לעצמו ולאחרים. מה שבטוח שהנסיעה עם בולמים סטנדרטים בלי הגבהות + מיגונים, בלי צמיגי שטח וכד' גורמת שאיכות הנסיעה לא תהיה נוחה, וגם מסוכן לקבל מקום מלמטה ומגביל אותך במקומות שאתה יכול לעבור. נסעתי אחרי ג'יפים כמו סופה וכד' ותמיד עברתי מה שהם עברו אבל כפי שציינתי לעיל אין לי הרבה זמן לטיולים.
מה שהתחיל לעורר את אצלי את הספק האם לשפר או לעבור לג'יפ אחר הוא המוסכניק עצמו, לטענתו הבלאי שיש לי בחלקים מסויימים כגון משולשים, תושבות בולם, תפוחי פרונט, מסרק הגה וכד', שאני צריך להחליף אותם כל שנה או שנה וחצי בערך זה כתוצאה מזה שהרכב איננו בנוי לנסיעות קבועות בשטח אלא נסיעות מזדמנות קלילות, ולטענתו צריך להחליף לג'יפ כגון לנדקרוזר או פאג'רו שהם אמינים ועושים בשטח הרבה יותר והיכולת שלהם לעמוד בשטח בלי שיתפרקו חלקים בתדירות כזו היא יותר טובה, אך מאחר ואני חושש שאין לי צורך כ"כ בג'יפ בגלל חוסר הזמן, והעלויות הגבוהות לכן חשבתי אולי יהיה יותר נכון לשפר את הרכב הקיים ואז איכות הנסיעה בשטח תשתפר, פחות סיכון לקבל מכות, יותר לעבור דברים ביותר קלות, ואולי לעשות דברים קצת מעבר למה שעשיתי עד עכשיו, ועוד דבר שהוא טוען שהרבה מהנהיגת שטח תלויה גם בנהג ולכן זה שיכולתי לעבור דברים מסויימים עם הטוסון שאחרים לא היו מנסים ואולי לא מצליחים זה בגלל הנהג ולא בגלל הרכב (כך הוא טוען שבערך חצי מהנהיגת שטח תלויה ברכב, וחצי בנהג) ולאור כל האמור לכן התלבטתי מה כדאי לעשות האם לשפר ? איזה שיפורים ? היכן לשפר בסדנא או אצלו (וזה ברור שיעלה בערך חצי מחיר הבדל פחות או יותר) ? או להחליף לג'יפ, ואם כן איזה ג'יפ כדאי מאותם שהצעתי דיסקברי 4 או לנדקרוזר או פאג'רו ? ומה היתרונות והחסרונות שלהם ? ומה העלויות של האחזקה שלהם?
אני חושש להיכנס להוצאות של ג'יפ שאינני יודע מה מצבו, ואילו ברכב שלי אני יודע שהוא שמור ומטופל מאוד, ומה גם שהעלויות הכלליות הם גבוההות יותר, ובאמת למי שצריך כגון מי שעובד עם רכב כזה או שיש לו כסף מיותר והוא אוהב לטייל עם חברים אז מובן מדוע הוא צריך כזה ג'יפ, אך אני לא יודע האם אני צריך או לא, וכמו שציינתי מסתמא במידה ואלך על ג'יפ אז אני אעשה איתו קצת יותר מעכשיו, אבל מצד צורך אני לא ממש חייב אלא זה בגדר פינוק בלבד.
אשמח שתעזרו לי בהתלבטות תודה
דאצ'יה דאסטר. גם ישאיר לך את העלויות שפויות,
וגם יש קיטים למיגון והגבהה שניתן לאשר ברשיון.
מבחינת מבנה הרכב- דומה מאוד לטוסון, אבל עושה רושם שמחזיק מעמד יפה בנסיעות בשטח.
אם ישלך זמן פנוי, שב וקרא את השרשור הענקי של גיא, עם כל המלחמות והדעות השונות סביב הג'יפון הזה.
עדיין היה עוזר שתמלא את רשימת השאלות הממוקדות למתייעצים המתחילים, קשה להבין את יכולת השטח הנדרשת, האם נדרש שיפור משמעותי או קטן.
בהתרשמות שלי ממה שכתבת לגבי הצרכים, אם לא היה לך רכב כיום והיית מתחיל מדף חלק, סביר להניח שהיית מקבל המלצה לרכוש מקטגוריית הפורסטר, דרך דאסטר ידני,ועד סוזוקי גרנד ויטארה, שהם בעלי יכולת גבוהה יותר מהטוסון ויש אופציות מסודרות וחוקיות לשפרם.
מצד שני כבר יש לך טוסון, והמרחק בין טוסון לדאסטר ופורסטר אינו גדול מאוד, ואם השיקולים להחלפה הם רק שיפור קטן ביכולת שטח ולא הצערת גיל הרכב וחיסכון בעלויות הדלק, אני חוזר על ההמלצה לצמיגים מתאימים יותר לשטח ולהתרשם האם אתה עדיין לא מסופק.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
המרחק בין טוסון לדאסטר הוא ענק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
"יש לי היום יונדאי i10 ואני נוסע מדי פעם 10 דקות במהירות גבוהה.
האם כדאי לשפר אותה או אולי לקנות מרצדס ספורט או פורשה כי מוסך שמתמחה ברכבי ספורט אמר שה- i10 שלי לא בנויה לנסיעה מהירה?"
מקווה שהבנת למה אנחנו מתכוונים.
תעשה לעצמך טובה -
1. יש לנו פורום ייעודי להתלבטויות לפני רכישה. יש שם שרשור נעוץ עם שאלון.
2. תן תשובות קצרות וענייניות על כל השאלות.
3. יהיה יותר קל להבין מה מתאים לך
4. תקבל כנראה מספר המלצות ותוכל לעשות שיעורי בית ולחזור להתלבט עם שאלות יותר ספציפיות.
רשמנו לך את זה מספר פעמים כאן בתגובות, נסה ללכת בדרך זו.
נשלח מהנייד
הבנתי.
אתה 'מקצר' באופן יומיומי בשבילים ומדי פעם גם מטייל טיולים קלים.
זה הורס את הטוסון כי הוא באמת לא בנוי לזה.
אם רמת העבירות שלו מספקת אותך לגמרי - חפש הגבהה של בולמים וקפיצים, תחליף לצמיגים נורמליים ותמשיך לאנוס אותו עד שהוא ייגמר. תכלס כמה שהוא שווה (וזה טוב במקרה שלנו שהוא לא שווה הרבה) מאפשר לך להמשיך עוד ולהמשיך לתחזק רק את הבלאי.
מצד שני.
הרבה מתחילים שמתלבטים כאן אם לקנות רכב שטח אמיתי - אבל לא בטוחים מה הצרכים שלהם - מייעצים להם לקנות ג'יפון ותוך שנה שנתיים להבין אם מתחברים לעולם השטח ואם כן אז לשדרג לרכב שטח, אם לא אז לא נורא. נשמע לי שאתה בשלב הזה - שהבנת שאתה בעניין אבל לא מחפש את טיולי המדבר הארוכים אלא בדיוק את אותם קיצורים וטיולים קצרים וקלים. וכאן יש קטגוריית ביניים של ג'יפונים שבנויים יותר לשטח, יש להם שיפורים, והם עדיין לא רכבי שטח בגודל מלא גם מבחינת העלויות. פורסטר הוא החלוץ בקטגוריה ועדיין מומלץ ביותר. סוזוקי ויטרה וגראנד ויטרה גם עם הילוך כוח (תיבת העברה אמיתית) וגם מצויינים בדיוק למה שאתה צריך. ובשנים האחרונות הפציע הדאסטר - שתכל'ס מפתיע את כולנו לטובה עם יכולות שטח מרשימות בשביל ג'יפון, שוק שיפורים רציני, בלאי נמוך וצריכת דלק טובה, וקהילת שטח תומכת. לדעתי אחד מאלה הוא הכיוון שלך. אני מציע שתלך לראות רכבים, נסה להצטרף עם הטוסון לגיחות שטח של אחת מהקבוצות של חובבי המותגים האלו... כנראה תבין מה מתאים לך יותר.
אסף.
השיפורים שאתה יכול לעשות בטוסון הם מוגבלים.
מיגון לא משפר עבירות אבל נותן לך ראש שקט שאיזה סלע לא יחורר לך את הקרטר שמן אז בהחלט מומלץ.
צמיגי חצי שטח יתנו לך אחיזה קצת יותר טובה ממה שיש לך ויהיו יותר עמידים אבל אתה צריך לבדוק איזה מבחר יש למידה שרשומה לך ברשיון.
נעילה אורכית כמו שיש לך (בערך) זה די סטנדרט ובדרך כלל כשמדברים על נעילות הכוונה לנעילות רוחביות כלומר בסרן האחורי והקדמי. רוב הסיכויים שאין כזה דבר לטוסון.
הילוך כח תשכח מיזה. זה לא משהו שמוסיפים.
הגבהה, אין לי מושג אם יש קיטים לטוסון. אולי יש ספייסרים. אבל הגבהה לא תפחית את הבלאי שהמוסכניק שלך מדבר עליו. יש מצב שהיא אפילו תגביר אותו.
כפי שהמליצו למעלה, על פניו נראה שדאסטר יתאים לך. קח בחשבון שהוא ידני.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אחרי כל זה העיצה שלי אליך היא כזאת:
אם אתה מעוניין להישאר באותה רמת עבירות פחות או יותר תישאר עם הרכב, תשפר אותו ותשפר גם את הנהג באמצעות הדרכת נהיגת שטח שתכלול גם היכרות עם הרכב שלך ויכולותיו ומערכותיו. אבל אל תצפה שכושר העבירות יעלה משמעותית או שהבלאי ירד משמעותית. זה לא יקרה.
אם אתה מעוניין בעבירות משמעותית רבה יותר תחליף את הרכב (ותיקח הדרכת נהיגה שתכלול היכרות עם הרכב החדש).
גם כאן תצפה לבלאי מואץ (בהשוואה לאותו רכב שנוסע רק בכביש).
אם אתה רוצה לדעת איזה רכב מתאים לך תפתח שרשור חדש ותענה על השאלון שמודבק למעלה.
בהצלחה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
המצמד בכניסה לסרן האחורי, הוא מצמד רב-דיסקי רטוב, שמופעל על ידי משאבה חשמלית מפוקדת מחשב.
לא ויסקוזי.
מנסיון, רכב שלא מותאם לשטח בשימוש יומיומי יגיע תוך כמה שנים למצב בו תצטרך להחליף משולשים, בולמי זעזועים ורכיבים במערכת ההגה, רק כדי לעבור טסט.
כשזה יגיע, תחליט אם אתה מחליף/מתקין רכיבים משופרים או נפטר מהרכב.
עד שזה יגיע - סע כמו שזה (אלא אם יש לך עודף כסף ובא לך רכב אחר).
לבצע שיפורים יקרים עכשיו, ברכב שלא שווה הרבה ולא בנוי לזה, רק כדי למנוע בלאי - נראה לי בזבוז.