תגובה: האם מצבר יכול להגיע למצב פריקה שגם עם בוסטר/כבלים לא יהיה ניתן להניע את הרכב?
LIFEPO4 מתחילים להיות מאוד נפוצים כי הם נחשבים להרבה יותר אמינים ופחות רגישים לפיצוצים וכו'.
המתח הנקוב שלהם הוא 3.3V והמקסימלי הוא 3.6V מה שאומר שאפשר עדיין להשתמש ב 4 תאים מלאים, ללא חשש.
LION ו LIPO דומים במפרט אבל עדיין טיפה שונים. LIPO נחשב מעט חזק יותר אבל גם רגיש יותר. אתם מומלץ לעבוד בשלישיות (או כמו שנדב עושה, עם הרבה תשומת לב).
חשוב להדגיש את ההבדלים כי יש פה אנשים שבונים מארזים לבד וקונים כל מני בקרים (BMS) ממקרות לא ידועים.
לא משנה מה כתוב באתר שקונים, חייבים להבין עם איזה סוללה מתעסקים, וחייבים למדוד את ה BMS תחת עבודה ולראות שהוא עוצר במתחים הנכונים (גם טעינה וגם פריקה).
תגובה: האם מצבר יכול להגיע למצב פריקה שגם עם בוסטר/כבלים לא יהיה ניתן להניע את הרכב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
LIFEPO4
LION ו LIPO דומים במפרט אבל עדיין טיפה שונים. LIPO נחשב מעט חזק יותר אבל גם רגיש יותר. אתם מומלץ לעבוד בשלישיות (או כמו שנדב עושה, עם הרבה תשומת לב).
דיברנו על מתחים, על הסוללה עצמה והמאפיינים שלה אפשר לנהל דיון (ולדעתי כבר עשינו אותו בעבר).
בגדול LION יותר יציבה ופחות מסוכנת אבל זרם המוצא שלה נמוך משמעותית ולכן צריך הרבה יותר תאים
במקביל בכדי לקבל זרם שיניע דיזל. לעומת LIPO שיש לה זרם מוצא גבוה יחסית אבל היא פחות יציבה
ועם נטייה גבוהה יותר לעלות באש (בשבוע שעבר עלתה לנו באש סוללה כזו בזמן טעינה) ואיתה כל הרכב.
מבחינת יחס משקל/אנרגיה הן כבר מאוד דומות. עוד יתרון של ה LIPO זו היכולת לבנות אותה בצורות שונות
ולא רק גלילים.
כנראה שכבר עשינו, אבל לא בטוח שאנחנו על אותו הדף -
בגדול, ומבלי להכנס ליותר מדי פרטים, אנחנו קצת עושים עיסה, בין החומר הפעיל לבין המבנה הפיזי של האריזה (גם אני בהערה הקודמת התעלמתי מזה).
ברוב המקרים, "בסוללה רגילה" השם מעיד על החומר הפעיל (LCO, NMC, LIFEPO4, LMO).
סוללה רגילה, מופיעה בתצורה של גליל, מתכת, בד"כ בגדלים כמו 18650 26650.
LIPO מתייחס קודם כל למבנה של הסוללה (שקית פלסטית) שבתוכה ניתן להשתמש בתערובות ידועות (LCO, NMC, LIFEPO4, LMO).
ולכן, שאומרים LIPO בלבד אי אפשר להניח כלום לגבי המתח טעינה או על זרם המוצא. או במילם אחרות, יכולים להיות הבדלים משמעותיים במתחי המוצא.
הדבר היחיד שאפשר להניח, שהסוללה תהיה קלה יותר ומסוכנת יותר (מסוללה מבוססת אותה תערובת אבל באריזת מתכת).
ההסבר המלא -
https://batteryuniversity.com/learn/...stance_or_hype
חוסר ההבחנה הזה, יכול אולי להסביר את השרפה???
בניגוד לטיסנים, שבהם כל גרם חשוב, אני מוכרח להודות שאני לא מבין את העדפה של נדב למארזי LIPO לשימוש ברכב.
השוואה בין סוגי הליתיום השונים ניתן לראות פה - https://batteryuniversity.com/learn/...of_lithium_ion
אני בספק מי מאתנו צריך בוסטר שיחזיק 3000 מחזורי טעינה בטמפ' מתחת לאפס, ובסופו של יום, גם המשקל (ברכב) קצת פחות חשוב.
לעומת זאת, בטיחות ומחיר כנראה יותר חשובים לנו.
השיקולים לבוסטר שונים מהשיקולים למצבר צרכנים (למרות, שלפעמים אנחנו משתמשים באותו המצבר).
חשוב להבין שחלק מהשיקולים של היצרנים פחות חשובים לנו וחלק יותר, ולפי זה לבחור.
ואם כתוצאה מכל החפירות האלו, נמנעה איזה תאונה \ תקלה, דיינו.
מאחר ויש לנו פה עשרות סוללות חלקן גדולות מאוד (של רחפנים שונים ומשונים) יש פה עמדת טעינה מסודרת
וכספת סוללות (כספת מיוחדת עם עמידות לטמפרטורה של מאות מעלות שגם אם כל התכולה שלה תעלה באש
תעצור את ההתפשטות ולא יווצר שום נזק לציוד בסביבה).
הסוללה הוטענה על ידי מטען יעודי שמתאים לה (במקרה הזה crawler שהוסב לעבוד עם מחשב טיסה) ומיועד
לסוללות LIPO בלבד, הטעינה נעשתה דרך ה balancer. תוך כדי טעינה ובלי שהייתה נפוחה, עם פגיעה פיזית,
חמה ובסביבה ממוזגת פשוט עלתה באש. ההשערה היא שהיא נפלה כמה פעמים וקיבלה מכות (מנחשים לא יודעים)
(שוב, בלי שום סימן חיצוני שמראה על פגיעה) לא היה שום נזק סביבתי (למרות שזה היה בתוך ממ"ד/מחסן מלא ציוד)
בגלל שזה נעשה בעמדת הטענה מבודדת ומרוחקת מספיק מאלמנטים דליקים. זו לא הפעם הראשונה שראיתי סוללה
שנראית תקינה ומוטענת על ידי מטען מתאים עולה בלהבות. זו הסיבה שאני לא מכניס בוסטר מבוסס LIPO אליי לרכב
ואני משתדל להתעסק עם LIPO (בצורה פרטית) מעט ככל האפשר.
סוללות LION שיש לנו כבר מעל 10 שנים (וחלקן מורכבות מעשרות תאים בתצורות שונות של S/P מעולם לא התלקחו.
אני כן מבין את נדב, כי יחס הזרם/גודל/משקל ב LIPO הוא משמעותית יותר טוב מ LION (בניגוד ליחס משקל/אנרגיה
שהוא די דומה). אתה צריך סדר גודל של פי 10 יותר תאים מקבילים כדי להגיע לאותו זרם. לרכב עם מנוע דיזל זה שיקול
הגיוני. כאשר כמות האנרגיה הנדרשת גדולה כמו ברחפנים כבדים או רכבים חשמליים זה לא מהותי.
בתאי קטנים זה כן (לפי מה שאני מכיר ויודע, אבל הפעם האחרונה שבאמת התעמקתי במחקרים היה לפני שנתיים בערך).
מהתאור שלך, נראה שאתה עובד באיזה מקום שמתעסק בתחום באופן מקצועי.
אבל,
אני חושש שאתה (ממשיך) לפקשש את הנקודה-
Lion הוא שם כללי שכולל כמה סוגי סוללות.
LiPo מתאר את סוג האריזה, ומיועד באמת לתחומים כמו טיסנים.
באופן טבעי, עבור טיסנים, מחפשים את השילוב חומרים הכי אנרגטי (כמו קובלט אלומיניום NCA) שאלו גם השילובים הכי מסוכנים.
אבל לא בהכרח רק סוג אחד (NCA בדוגמה), ולכן הנתונים ( מתחים, זרמי טעינה, זרם שיא,) יהיו שונים.
אני חושב, שבשימוש ברכב, בטיחות חשובה יותר מחסכון של 500 גרם.
אתה בעצמך מתאר את ההבדל בכמות התקלות.
אין בעיה להניע כל רכב סביר, עם בוסטר, ששוקל פחות מקילו, אבל שעשוי מתאים קשיחים.
כן חשוב, מה סוג המצבר (בתוך האמירה הכללית LiOn).
זיו,
האם ברמת כלל האצבע להדיוטות, ניתן להגיד שסוללות לי-יון יותר בטוחות מסוללות לי-פו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זיו,
האם ברמת כלל האצבע להדיוטות, ניתן להגיד שסוללות לי-יון יותר בטוחות מסוללות לי-פו?
כן במפורש, אותם חומרים באריזת מתכת בטוח יותר מאריזת שקית פלסטיק.
(זה לא רק האריזה, כל המבנה בעייתי יותר)