שאפו גדול הכתיבה (של התחקיר).
Printable View
שאפו גדול הכתיבה (של התחקיר).
אם הרכב עדיין לח ורטוב טרם ייבוש ושאיבה מומלץ בחום לרסס כמה שניתן חומר שימנע התפתחות עובש. לא חסר מוצרים בשוק (גם עכשיו). הריח שיווצר מהעובש זוועה - מנסיון
לא מכיר את בית הפילטר בדיסקו אבל בדיפנדר ועוד כמה רכבים שיש להם שסתום אבנים - אלה יחידות לא אטומות באמת והרבה פעמים הגומי כבר לא מתפקד. בדיפנדר ישנו שסתום תחתון שאמור להיסגר במעבר מים או משהו בסגנון, גם אותו הייתי אוטם. הרבה באוסטרליה או מחליפים לתיבת פילטר אוויר אטומה או לכל הפחות מורחים קצת גריז על השוליים של הפילטר לאטימה טובה יותר.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זה לא ״שסתום אבנים״, זה שסתום לנקז מים שנכנסו לבית הפילטר, ונפתח כשיש לחץ חיובי בבית הפילטר, כלומר כשהוא במצב תקין הוא סגור כל עוד אין לחץ בבית הפילטר.
צריך לראות שהעלעל גומי קיים, אחרת בית הפילטר באמת פתוח.
מריחת גריז סיליקון על הגומיות עושה טוב לשמור עליהן גמישות ועוזר לאטימה.
ותזכרו ששנורקל זה ביטוח לטעות בשלולית אבל עובד כל השנה בהפחתה משמעותית של אבק שמגיע לפילטר וחלקו כן נכנס למנוע.
צודק, קראתי קצת. לפי הפורומים -שסתום מים שאמור להיפתח כשהרכב מכובה על מנת לאפשר למים לצאת.
כבוד גם לגרשון. בעל מקצוע בחסד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עדכון נוסף
גיליתי (היה צפוי) שאפשר לקצר את החוטים באימובילייזר כדי לבצע את המעקף של הסטרטר.
בתקע הירוק יש שני חוטים שחור - כתום. חותכים אותם ומקצרים וכך ניתן לעקוף את ביטול הסטרטר של האמובילייזר.
יחד עם זאת יש לקצר כמובן את הסולונואיד על המשאבה - וכך גם ניתן להשאיר את האימובילייזר מחובר ואת האזעקה והנעילה המרכזית עובדות.
אני קיצרתי את הסולונואיד ישר ל + אחרי סוויץ', החזרתי את החיווט הרגיל של הסטרטר, קיצרתי את שני החוטים שחור - כתום שעל האימובילייזר, וכך עקפתי את החסימה של הסטרטר והעפתי את האימובילייזר.
מצרף תמונה של קיצור החוט השחור כתום (התמונות מהפורום שבו מצאתי את הקונץ, לא שלי, ניתן להשאיר או להעיף לגמרי את האימובילייזר).
קובץ מצורף 128645
לא לשכוח שיש עוד נשמים וסיכוי לנזקים נלווים במהלך הדרך. הייתי מבצע החלפת שמנים (מנוע + פילטר מס' פעמים זה האובייס) בכל המכלולים סרנים, טרנספר, כולל גיר + פילטר וגריז יעודי בפעמונים, גרוז צלבים ואם לא יוצא גריז אז פירוק הצלב הסורר. בדיקה של כל התפוחים ואם יש גומיה סדוקה פרוק ניקוי גרוז והרכבה של גומיה חדשה על התפוח. בהזדמנות הערכת והעלאת כל הנשמים של הסרנים והטרנספר לתא המנוע לאחת הפינות.
מים ם שמן גורמים נזק יותר גדול מכל דבר אחר.
החלפות שמנים בוצעו
נשמים - רעיון טוב
גומיות וכו' - עדיין לא.
תודה :)